icon

Psychický boj s neúspešným otehotnením

14. júl 2025

Trpím veľmi psychicky. Už 7 mesiacov čo nemôžem otehotnieť. Gynekológ to nechce ani riešiť, že je skoro. Ja už nevládzem. Nemám ani cyklus poriadny, takže šanca nulová. Ako sa mame snažiť, keď cyklus je aj viac ako 60 dn. Nemá to celé zmysel a aj tak to skončí vyvolavackou. Mám z toho už záchvaty hnevu, nevládzem viac . Muž stále, že sa viac posnazime ale na čo, keď ani ovulácia zjavne neni. Včera som kričala do pol noci od zúfalstva.

januska12323
14. júl 2025

Vymeň gynekológa a upokoj sa, nervy nikomu nepomôžu.

simona1998
14. júl 2025

@anonym_autor ja som vymenila počas našej snahy 4gynekologov 🙂 takže ako prvé určite zmena gynekológa .

pribinak
14. júl 2025

Však zmeň gynekológa keď tento nemá zmysel to riešiť

Ale prosím tá, aj ty trosku zmeň svoje nastavenie, lebo samu seba das pod taký psychicky tlak že ti bude z toho šibať

earlgrey
14. júl 2025

Stres to ešte viac oddiali. Pravdepodobne nie je ovulácia? Veď gynekológ ti vie povedať, či je alebo nie je...Mne rovno povedal, že mám polycystické vaječníky, nemám ovuláciu, šanca otehotnieť je nulová...nezmierila som sa s tým. Vieš, čo som urobila? Zmenila životný štýl, schudla, začala sa zdravo stravovať, cvičiť, veľa aktivít, prestala som stresovať, nerváčiť sa, začala som myslieť pozitívne. A čuduj sa svetu, menštruácia sa upravila, ovulácia sa vrátila, otehotnela som na prvý pokus.

Takže zmeň gynekológa a nech ťa poriadne informuje o všetkých možnostiach.

anonym_0b678e
14. júl 2025

Najskôr sa daj do pohody,pusti z hlavy snazenie a potom to pride.

bg92
14. júl 2025

prepac ale "uz 7 mesiacov" a ty si z toho takto na prasky? zachvaty hnevu a nevladzem viac? po 7 mes snazenia? nieco o otehotneni si si nacitala? zmenit gynekologa a ak sa nevies sama ukludnit tak smer psycholog, co spravis ak sa vam (nedajboze) nebude darit roky??

dixitka
14. júl 2025

@anonym_autor tak cyklus by mal dr. riešiť, nejaký problém tam bude, takže ak mu je to jedno, gynekológa určite zmeň. Ale ani pri normálnom cykle nie je 7 mesiacov vôbec veľa - zdravý pár by mal otehotnieť do roka. Takže s tým treba rátať. Áno, niekomu sa podarí aj na prvý šup, ale je to v dnešnej dobe skôr výnimka. Inak, my sa tiež snažíme od decembra a síce som 2x otehotnela, ale oba razy aj potratila, v máji som bola na kyretáži… tak neviem, čo je horšie… píšem ti to len preto, že aj také veci sa dejú a veľmi často, tak sa radšej priprav, že cesta k bábätku nie je vždy jednoduchá :(

ha_ha
14. júl 2025

Rok a pol som sa snažila, kým sa mi podarilo otehotnieť. Ale, teda, nehnevaj sa, ak by som robila takéto hysáky kvôli 7 mesiacom, tak by som asi nebola tehotná doteraz. A možno by som ani nemala s kým, lebo muž by asi ušiel. Daj sa do kľudu, 7 mesiacov je nič.

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
simona1998
14. júl 2025
@ha_ha

Rok a pol som sa snažila, kým sa mi podarilo otehotnieť. Ale, teda, nehnevaj sa, ak by som robila takéto hysáky kvôli 7 mesiacom, tak by som asi nebola tehotná doteraz. A možno by som ani nemala s kým, lebo muž by asi ušiel. Daj sa do kľudu, 7 mesiacov je nič.

@ha_ha my vyše 5r. To by si to uz asi hodila na našom mieste ..

lenuss1992
14. júl 2025
@ha_ha

@ha_ha presne my tiež už rok aj pol a nič a to deti už mame

luccija
14. júl 2025

A aké vyšetrenia máš za sebou hormonálny profil?zmeň lekára.Uz máš dieťa?

janetinka27
14. júl 2025

@anonym_autor ahoj, pises sem opakovane, vsak? Si po porode a mas babatko, netlac na tehotenstvo.vyvetraj si hlavu.

anonym_0d1783
14. júl 2025

@anonym_autor
1.) najdi si psychologa, lebo tvoja reakcia je strasne prehnana
2.) ukludni sa a daj sa psychicky dokopy
3.) gynekolog problemy s otehotnenim neriesi, na to sa chodi do centra asistovanej reprodukcie

anjelicek26
14. júl 2025

Problem nie je dlzka snazenia, ale to, ze ty nemas poriadny cyklus a to by mal lekar riesit hned...inak ako pise kocka vyssie...

annietinn
14. júl 2025

@anonym_autor my už pomaly 3 roky tiež mávam stavy že to už psychicky nedávam ale že až hentak a ešte k tomu po pól roku sa rúcať 🫣🫣🫣a určite zmeň gyndoša

michaela329
14. júl 2025

@anonym_autor a prečo ste ešte nešli do centra asistovanej reprodukcie? Keď Tvoj gynekológ nerieši? Oni poriesia, tam lístok od neho netreba. A mimochodom - trochu na rej psychike pracuj, lebo nám sa napríklad podarilo po 12 rokoch, ale nariekanie mi nepomohlo, pomohla aktivita.

luludikvietok
14. júl 2025

Zmena myslenia, úplne to vyhodiť z hlavy, proste neriešiť ako čo najrýchlejšie otehotnieť, zmeniť životný štýl, aktivity, presne ako píše earlgrey v príspevku, to, že nerváčiš a kričíš do polnoci od zúfalstva, to ti nepomôže, práveže ubližuješ len svojmu psychickému zdraviu 😔

janetinka27
14. júl 2025

@anonym_autor ahoj, nepomoze ked tu budes pisat kazdy tyzden, cyklus nemas nabehnuty, lebo si po porode. Ako ti moze pomoct doktor? Uzivaj si babatko.

monika12323
14. júl 2025

@anonym_autor Nam sa nedarí 9 rokov skoro si sa zosypala

jamidea
14. júl 2025

@anonym_autor 7m? Kamoska to riesila roky bola 7x na umelom oplodneni.