icon

Raz chcem dieťa a raz nechcem?

beckynka07
27. sep 2018

Ahojte..achjo, obcas sa citim ako schyzo...chvilu chcem dieta a chvilu sa mi to protivi. Ked chcem dieta, tak je pri tom taky pocit, ze chcem dat manzelovi dietatko, splodit nieco “nase”....obcas mam ale taku naladu, ze o dietati ani nechcem pocut, predstava, ze sa musim niekomu venovat 24h/denne, mega zodpovednost s tym, moze byt chore, moze byt milion problemov, stresov, ako su vsetky matky unavene, znicene, nevedia co sa vo svete deje, vobec detom nerozumeju, kricia na ne, rozkazuju, trestaju, biju...pytam sa, preco vlastne chcu ludia deti, resp zeny? Aby odisli z prace? Lebo im to vstepuje spolocnost od narodenia? Chapem, ze teraz ma tu ukamenujete, lebo budete niektore dotknute (ego je svina)...ale fakt to nechapem...ako keby zeny nemali iny ciel len deti deti deti
A takto sa mi to strieda...

Strana
z3
beckynka07
autor
27. sep 2018

@lula313 to budeme, on aj pracuje na vlastnu past, takze je mega casovo flexibilny...a mega chapavy...

Jaj baby nerobte, bo idem hned zistovat ovulaciu😄😄😄

erickatt
27. sep 2018

@beckynka07 kamarátka chodí s drobcom všade v pohode. Uz ako 3 mesačný bol s nimi na chate. Na lyžovačke. Na majstrovstvách Slovenska , tam bola rozhodca,. Na ture.... Teraz chodi s dvomi. Bez problémov.....

jana_eyre
27. sep 2018

@beckynka07 ci sa da pri detoch zit? ja praveze zijem aktivnejsie odkedy mam deti 😅

bubinko1506
27. sep 2018

Ja som si tiez nejako nevedela predstavit, xe by som mala mat dieta. Napokon mame az vdaka ivf dvojicky (asi aby som sa nenudila)😉. Boli dni, kedy by som ich najradsej nechala v lese alebo ja utiekla do lesa, ale je to s nimi fajn - pocas rodicaku sme s dalsimi dvojickovymi kamoskami chodili na kavu, na prechadzky, cez vikendy s muzom a detmi na vylety. Dovolenky boli tiez v pohode. Teraz uz 3 mesiace pracujem, a veru mi niekedy chyba rodicak☺

beckynka07
autor
27. sep 2018

@jana_eyre to by mi nevadilo😁

cichlida
27. sep 2018

No veru, ja som nepremyslala preventivne nad nicim. Urobili sme si deti, na prvy sup obe, porody v celku ok, deti su zdrave... prve som od par tyzdnov bola schopna nechat mame na noc, bol na um a neustaaale plakal, trvalo to cca do pol roka, a trosku lepsie do roka, potom utlo a on ostal normalnym dietatom 🙂 ale, keby nemam nikoho kto by bol ochotny to pocuvat, vytrham si vlasy.Druhe uz bolo pohodicka, tu sme ani neodkladali 😀, bola kojena cca par tyzdnov, akonahle presla na um, normalne sme s muzom behali - koncerty, divadla, aj festival raz za rok. Takze, ak ty sama budes chciet, mozes mat vsetko, a jasne ak mas super rodinu ako my. Ja si zivot neustale uzivam, milujem svojich krpcov nadovsetko a su to skveli partaci, ale stale dokazem mat aspon ten vnutorny pocit vlastnej slobody...nie kazdy den je ruzovy, ale treba mysliet pozitivne...

alazala
27. sep 2018

@eliska13 prechadzky samozrejme 😊 výnimka je ešte "tvorenie" a lego, to robíme spolu. Aj varíme, pečieme a tak. Myslela som na také hry s bâbikami a pod.

kopeccc
27. sep 2018

@beckyna07... to pochopíš až ked budeš mat svoje vlastne dieťa

danula.ch
27. sep 2018

@zafir01 veeelmi inspirativne, musím sa nad sebou zamysliet 😀. Nie som teda žiadny extrem, ale určite by sa to dalo aj lepšie 🙂. Pri troch malych detoch sú na seba najdem minimum času, ach jaj.....

danula.ch
27. sep 2018

@alazala aj ja sa s deťmi "hram" najcastejsie pri takých beznych cinnostiach v domácnosti. Čokoľvek nás baví robit spolu, napríklad varenie 🙂. Tiež nie som na hranie sa s hračkami, maximálne tak občas spoločenská hra. Na to ostatné majú súrodenca a kamosov

malinajahoda
27. sep 2018

@beckynka07 neviem či som dobre zaregistrovala, že máš 28. Presne takéto pocity som mala aj ja. Preto ten zlom prišiel až v 31. Dovtedy na bábo ani pomyslieť. Keď tak sa na 2,3 hodinky pohrať s bábom u kamarátky. A dosť. Môj život bola sloboda. Hudba na plné pecky. Piatok a sobota ísť spať po polnoci. Kedykoľvek si vybehnúť na kozmetiku, do solária, nakúpiť, zobrať sa a isť si sadnúť niekam. Toto som bola ja. Aj som. Chýba mi to občas. Preto ak sa mi niekedy dá, odreagujem sa. Ale keď sa moja malá láska nahlas zasmeje, je to božské. Alebo keď spinká. Nádhera. Kedysi nalíčená, vysoké opätky. Teraz si poväčšine moja tvár od sminiek odpočinie a niekedy by som sama za seba nedala 5 korún 🤔. Ale ako vidím dcérkine prvé pokroky tak už to tak neberiem. Môj manžel už dávno chcel dieťatko. Ale čakal kým na to dozriem aj ja. A spojí vás to oboch. Ucítiš to, keď vám maličké bude spinkať a vy sa naň budete pozerať. Že je to z vás oboch. Nemala som moc rada cudzie deti. Veď neboli moje. Ale to svoje budeš milovať nadovšetko. A ak bude choré, tak tú jeho chorobu by si najradšej na seba vzala.
Prvé mesiace boli zvláštne. Nevyspala som sa. A niekedy mi malinká plakala a za svet som nevedela prečo. Plakala som tiež.
Sú aj kruté chvíle občas. Nie každý deň je ružový. Nebudeme si tu nič nahovárať. Vidím aj ja po meste mamičky unavené. Ale zas je potom dobre a takto sa to kompenzuje. Už si budeš malé poznať a podľa plaču zistíš čo mu chýba.
Nesil to a neponáhlaj sa. Ono to príde. Daj tomu čas.

bobricek1979
28. sep 2018

@beckynka07 moja a to ta nechcem ukamenovat mozno pochopis rozdiel, ked na to dozries.Dieta je nueco vynimicne z teba clovek ako ty sama kazdy den sa budes na nu, jeho oozerat toto je on, ona z mojej krvy, pochpis tu lasku akou ta naplni len ono a budes chciet sa starat a mas jeden bonus ze tu po tebe ako si ty nieco výnimočne e zostane samozrejme aj s manzelom. Máš strach to je prirodzene skus sa na to inak pozerat. Srdcom ten malinký tvir ti budw rast v bruxhu pochopis neboj. A myslim ze je to mytus resp. blbost myslieť si ze kazda chce dieta lebo to tak ma byt dieta je pslanim ženy. Ja mám 39a žiadne dieťa pre mňa zázrak teraz som konečne tehotná a modlím sa o ten nas zazrak kazdy den nech ho v zdraví donosim zdrave. Drz sa verim ze aj ty budes raz v očakávaní a super mamina pre to svoje.

lavender273
28. sep 2018

@guma6

Citujem: 'uz dieta mam a stale nechapem preco niekto chce deti'. Z duse si mi to povedala 😂

17juraj17
28. sep 2018

@beckynka07 Poznam dost zien co kalkuluju s materstvom ako si opisala. Odpocinut od prace atd.
Z môjho pohladu ak sa na to pozries neemotivnym spôsobom ako ze si napises na papier pro a proti tak deti vzivote nikdy. Neustala starostlivost, su hlucne, stoja hromadu penazi, musis im podriadovat cas, vycucavaju ti energiu, vytacaju ta do krajnosti no proste katastrofa 🙂
Potom pride obime ta povie mam ta strasen rada/rad a vsetko proti je zmazane. To je sila deti. Za 10 sekund vedia vymazat tyzdne a mesiace ranneho dohovarania o obliekani, jedeni a nez z nich rano len dostanem informaciu co im mam urobit na desiatu jzs to je sialene. No potom ta defacto deti vezmu do ZOO alebo na horsku drahu ... lebo inak by si tam ani nepachla. Proste i ked mas urcite konicky a aktivity. Vdaka detom ziskas nove a casto x lepsie a zabavnejsie ako predtym vlastne.
I ked ja som uz vo fazi ze deti si skor poziciam od neteri na 2-3 hodky hrania kazdemu mozem zodpovedne povedat. Deti to je radost 🙂

lacibo
28. sep 2018

@sara287 vopred prepáč za úprimnosť, ale poradila by som ti radšej nemať ani "ten jeden kus" - a žiť si svoj život, ako chceš ty, nevidím v tom nič zlé, dieťa je totiž tiež človek - samostatná osobnosť - nezávislá od Teba a ty mu iba daruješ život, ktorý bude jeho, nie Tvoj..a ak som ťa dobre pochopila, chceš ho mať len preto, aby sa nepovedalo, iný zmysel v tom nevidíš, ani iné súvislosti.. nie som si istá, či by to pre to dieťa bolo dobré..

lacibo
28. sep 2018

@beckynka07 ak to tak (zatiaľ ) necítiš, tak nemaj deti a ži si svoj život, ako uznáš za vhodné, radšej bez detí, ako mať dieťa len z dôvodov, ako aby sa nepovedalo, patrí sa to, manžel chce a pod...

ebi88
28. sep 2018

@beckynka07 ak sa venujes psychologii mal by si vediet napisat spravne schiza - schizofrenia.

rybkoava
30. sep 2018

Tak sa trošku pridám do diskusie, my sme boli spolu 6 rokov, keď som ostala plánovane tehotná. (Manžel chcel aj skôr) Až to raz skratka na mňa prišlo, že áno. Ani na sekundu neľutujem, že som čakala kým budem chcieť. Tešili sme sa na ňu, aj teraz si často povieme, aké je úžasné že ju máme. Je pravda, obratila nám život na ruby, hlavne prvé dva roky sa takmer všetko točilo kolo nej. Teraz už je väčšia a skoro všetko sa vratilo do starých koľají. Teraz prišla dilema, či bude alebo nebude jedináčik. Bude, kým to zase na mňa príde a možno aj navždy. Svet sa netočí len kolo nich, môj život sa jej príchodom neskončil. Až jej narodenenim som pochopila mojich rodičov prečo sa o mňa báli. Niektoré ženy chcú byť matkami na plný úväzok a niektoré chcú mať aj svoj život. Život máme len jeden a preto ho treba žiť a nie prežívať😊 prajem krásnu nedeľu všetkým mamam a nemamam.

scales
30. sep 2018

@beckynka07 uvedom si, z coho sa budes tesit na dochodku??? Myslis, ze niekomu z tvojej prace zalezi na tom, aby ti svojou navstevou v tom obdobi urobil radost? :D Ale tvojim detom, urcite zalezat na tom bude, aby ich deti videli cez vikend svojich starych rodicov... je to o nastaveni sa, to co povazujes za prioritu teraz, nebudes absolutne o 10 rokov... tiez som v praci a kariere videla zmysel zivota a ako som ostala na materskej, tak mi to pride uplne bezpredmetne co som tam dosiahla, ked vidim, ze moj syn zacina opakovat moje slova a napodobnuje moje cinnosti.... pre neho som vzor a ja mozem za to, ake hodnoty v zivote bude uznavat, ake bude mat vlstnosti, ako sa bude spravat na verejnosti, ako bude dokazat precitovat zazitky.... to je podla mna njvacie a najkreativnejsie dielo v mojom zivote 🙂 som rada, ze na nom mozem pracovat z domu a mozno k nemu o par mesiacov pribudne dalsi nas vytvor, z ktoreho vychovy sa budeme tesit kazdym dnom... nemenila by som za nic a ja teda pracovita som a preto sa neulievam z prace... prave naopak, praca doma s dietatom, starostlivost a organizacia rodiny (deti+muz) je narocbejsia ako zamestnanie, zo zamestnania mas moznost kazdy den uniknut a oddychnut si z neho, ale z rodiny nie... ale vobec to neni vycerpavajuce, ja si rodicovsku uplne uzivam, ale mame aj dovru rodinu, ktora nam s malym pomoze, vsetko je o organizacii... ked si to vies zariadit, tak nemas problem s nicim 🙂

marguay
30. sep 2018

Hlavne zalezi ci mas pomoc. Svagrina ma k malej mamu, sestru, svokru, necha im mlieko a ide a je aj cely den kade tade chodi na nechty, na party tak jej sa da je vysmiata a hlasi sa ake je to super a malu nevidi aj cely den. Ja naopak byvam prec od rodiny, nepomoze mi nikto len muz a kojim, cize malu nikde nechat nemozem a je to zahul strasny. Ale tak vydrzim a bude lepsie. Je tam vzdy vela okolnosti co ovplyvnia tvoju rd. Ja neviem ci.by som povedala, ze si to uzivam, niekedy skor asi prezivam, no ten zaciatok je najtazsi hlavne ak ide o prve. Ale ten smiech a radost a vyskanie ked vcera urobila prve krocky - kludne mozem stale zehlit po polnoci, ta namaha za to stoji.

katka1981
30. sep 2018

@beckynka07, netrap sa, podobne zmysla asi vacsina zien. Ja som sa rozhodla pre prve dieta ked som mala 27, ze uz je najvyssi cas. A poviem ti, s odstupom casu lutujem, ze sme nemali deti skor, ze by sme uz mali skor "pokoj". Ale a druhej strane zas, ked mas narocne dieta a ziadnu pomoc v rodine, tvoj zivot "konci". Myslim tym slobodu.

Strana
z3