icon

Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova

tomiholjubavi
9. apr 2014

Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂

My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀

Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉

Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂

Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂

jalito
14. jún 2014

@lal no nič, ja sa do teba neobúvam, nepoužívam útočné frázy

jalito
14. jún 2014

@lal to nie je o chlapovi, ale o nastavení mysle, 😉
a schopnosti prekonávať prekážky, ktoré mi život dal. Otehotnela som a nemala som ani kariéru, ani dobre zabeupečeného manžela ani peniaze, ani nič. Možno, keby som to odkladala tým smerom, že až urobím kariéru, až až tak sa nikdy nedočkám.

typa
14. jún 2014

Ahojte, tak sa k vam idem pridat. Mam 13 mesacneho synceka a chceli by sme pre neho surodenca. Cize ideme sa snazit,ale nie nejak velmi intenzivne. Asi to aj tak zo zaciatku velmi nepojde,kedze mam taky divoky cyklus kvoli kojeniu. Ale uz pre ten pocit,ze sa snazime. Drzim vam palce,nech mate svoje babtka cim skor v bruskach 😉

lal
14. jún 2014

@jalito este raz sa ta pytam - s kym som dieta mala plodit v 22 rokoch, ked som chlapa nemala? Uz to pochop konecne co sa ti snazim povedat, ak to dokazes. Takze potom mi tu nerozpravaj o kariere alebo niecom. Vydavala som sa ako 28 rocna a nikdy sme sa dietatu nebranili. To ze mam rozbehnutu karieru - to som mala cele roky sediet na riti a plakat do vankusa? Nevidim na tom absolutne nic zleho. Neznasam tvrdenie, ze tie co maju karieru odkladali materstvo. Nikdy nevies co za tym je. Ja sa tiez ludom nechvalim, ze sa nam nedari mat dieta a verim tomu, ze ma povazuju preto za karieristku, verim, ze takych zien ako ja su stovky. A potom sa najdu truby, ktore vyrypuju, ze pachtime za karierou a odkladame materstvo. Nesud inych kym si neobujes ich topanky ako sa hovori.

lal
14. jún 2014

@typa vitaj a nech sa ti dari 🙂

janderka
14. jún 2014

Prečítaj si názov témy este raz a keď nemáš nič normálne k téme tak si radšej klepni po prstoch a nepis tu. Baby jednoducho ju ignorujte 😉 @jalito

spisanka
14. jún 2014

presne tak!Tu sa neriesi ,ze keby bolo co by bolo ,ale sa tu snazime navzajom podporit pretoze ked je mysel pozitivne naladena tak vsetko ide lahsie.Ja mam36 rokov a 3 roky sa snazime o babo a nebudem sa zamyslat nad tym,ze co bolo alebo nebolo ked som mala 22!Nie kazdy nasiel toho praveho hned po dovrseni 18tky..

ria88
14. jún 2014

@lal niekedy vobec neviem, co by bolo dobre. teraz sme s peniazkami este dobre, ale ked by bol rodicovsky prispevok len, tak bieda. no co uz. nejak bolo, nejak bude. ci s babom, ci bez.

jalito
14. jún 2014

tak to som netušila že snažilky sú také samona.....cie. Ja som sem neprišla v zlom, ale trafené husy gágajú. MaJTE sa krásne a všetkým zúčastneným daakujem, že bohatto prispeli do mojej seminárnej prácce.

spisanka
14. jún 2014

@jalito mam pocit ze tu je jedina trafena hus a dufam,ze si domyslis kto!

ria88
16. jún 2014

aka zla atmoska tu bola, dajme nieco pozitivne na tento tyzden 🙂
v BA svieti slunicko, vyhrieva, ale zatial necitim cez okno v kancli, ze by bolo moc teplo. tak nech to takto zostane, je to prijemne 🙂

lal
22. jún 2014

@ria88
@spisanka
@janderka
@tomiholjubavi a ostatne, baby ako sa mate? Co mate nove? Ja mam dnes 2DC, sama to nechapem, lebo cakala som az najskor v utorok mrchu a ona si prisla potichucky vcera 😨 Tento mesiac som sa to snazila neriesit, nemysliet na to, pomaly sa zmierujem s tym, ze deti nebudu, nepocitala som dni, neuzivala vitaminy, nic... Snazim sa najst si aktivity, na ktore sa mozem upnut namiesto toho, nech na to nemyslim. Tak som zacala intenzivne cvicit a upravujem stravu, nech si vyrysujem postavu do dovolenky este. No a zacinam s pecenim, nikdy som nepiekla, ale celkom ma to bavi. Blbe je, ze mi to nema kto jest potom, ale tak teraz bude mat manzel meniny, potom mame hody, tak trenujem....2x za mesiac mame poradu so sefom, tak pri tej prilezitosti nosim kolaciky tam 😀 To su vdacni ochutnavaci 😀

spisanka
22. jún 2014

@lal u mna nic nove..aspon nic pozitivne ..asi si vezmem priklad od teba a tiez zacnem formovat postavu,lebo len dzgam do seba same lieky a furt sa nic nedeje,len neviem aky mam mat iny zmysel zivota..uz aj nad adopciou sme rozmyslali... 😒,len ked akosi kazdy neviem z kadial ma odrazu adpotovane deti a furt kadejake nepodarene pribehy pocuvam tak ma to akosi odradza ci co.

janderka
22. jún 2014

@lal no ja som dnes 29DC, mrcha podla planu by mala prist v stredu ale silno verim a dufam ze nepride... Strasne pomaly to ide a to cakanie je nekonecne. Ale furt lepsie ked pride skor ako ked meska a clovek si robi nadeje a potom sklamanie. Ale najlepsie keby neprisla uz vobec, snad sa toho dockame 😉
Ja som sa jeden cas dala na behanie a cvicenie ale dlho mi to nevydrzalo, hlavne ked cvicim sama. Takze uz sa do toho nepustam, jedine cvicenie v kolektive by u mna zabralo. Tam by som sa nechcela nechat zahanbit 😀
Tak to si si nezvolila velmi dobru kombinaciu cvicenie a pecenie 😀 Vsetko co zhodis v cviceni, naberies naspat chutnanim kolacikov - hlavne ked nemas okolo seba jedacov, co by to pred tebou spraskali 😀

lal
22. jún 2014

@spisanka a dala by si sa na adopciu? Lebo ja by som na to asi nemala gule. Neviem ci by som vedela lubit cudzie dieta, mozno to vyznie sebecky, ale momentalne to tak citim...

@janderka no ja tie kolace nejem, ja ich len robim 😀 Mna zas cvicenie v kolektive nebavi, lebo to stale treba niekam chodit a zabije sa s tym kopa casu. Ja som na seba v tomto tvrda a tu pol hodinu kazdy den si doma najdem, ja intenzivne cvicim uz cez tri roky, obcas s malymi prestavkami, ale v podstate stale. Teraz som namotala aj manzela, cvicieva vonku na terase so mnou, momentalne je uboleny zo svalovice 😀

janderka
22. jún 2014

@lal tak na to by som ja mojho neukecala 😀 on sa len na mne pochechtaval ,ked ma videl cvicit 🙄

lal
22. jún 2014

@janderka to pochechtavanie poznam 😀 Ked som pred tymi vyse tromi rokmi zacinala s bodyrockom (je to veeeeelmi brutalne cvicenie), tak som na druhy den nemohla ist hore schodmi....muz sa mi vtedy rehotal, lebo som mu poslala link na to video podla ktoreho som cvicila a ze hahaha, take naivne cviky, ze ako mozem mat z toho svalovicu 😀 Tak som mu povedala nech sa hecne a vyskusa. No chudatko moje, asi dva tyzdne nemohol chodit 😀 A odvtedy to cvicenie uznava aj on, len sa mu moc nechce do toho. Ale teraz je vonku paradne, mame to aku taku spolocnu aktivitu, ked necvici, tak aspon mi meria cas alebo pocita, a ked cvici, tak ideme naraz 🙂

ria88
22. jún 2014

@lal ahoj a ake kolaciky vypekas? Daj dake recepty, rada sa inspirujem 😉

lal
22. jún 2014

@ria88 tak zas nie je to nic svetoborne, pozri v mojom albume, mam to tam pofotene 🙂 Zatial som skusala len take nepecene a dnes som robila cupcakes 🙂

ria88
22. jún 2014

Inac, som 13DC a asi uz po ovu. Takze do 2 tyzdnov termin MS.

spisanka
22. jún 2014

@lal heeej prezivam to iste tiez rozmyslam nad tym ci to budem lubit ako vlastne..je to zavezok na cely zivot.Momentalne ma stimuluju clostilbegytom 2 mesiac a mam pocit ze kramosky su zasa za dverami 😖.

tomiholjubavi
autor
22. jún 2014

@lal ahojte dievčence...u mna tiez nic noveho..zacala sa nam sezona, akurat sme dokoncili dva nove apartmany, tak mam tolko roboty, ze ani neviem ktory dc som 😀 cele dni len pisem, rezervujem, fakturujem, upratujem... a ked mam trochu volna tak sa sklatim do postele jak podtatý strom 😀 a mm napodobne...tieto tri mesiace urcite "nezamiesime" lebo nemam vobec cas sledovat kedy je ovulka a ci je a prisposobovat sa snazenim...takze u nas maximalne pracovne a cielavedome sa snazit zacneme najskor na konci septembra... hoci nejaka sanca na zatulaného bicikovca tu je vzdy, ale ked sa nepodarilo s natestovanou ovulkou, tak takto naslepo by to bol vyslovene zazrak 😀 takze ja teraz do konca leta budem riesit maximalne tak nasich hosti 🙂

dohna
23. jún 2014

@tomiholjubavi a to je dobre že budeš tak zaneprázdnená, lebo vtedy sa to zvyčajne podarí otehotnieť, keď to človek najmenej čaká 🙂 s prvým manželom sme sa snažili od septembra a vyšlo to až cez vianočné sviatky, keď bol vianočný chaos a človek aj zabudol že mohol niečo zamiesiť, teraz mám nového partnera už 4 roky a ideme sa pokúšať o spoločného potomka budúci mesiac, tak som zvedavá 🙂 tak prajem aby sme sa tu v oktobri dočítali, že si si našla krásne // 🙂

ria88
23. jún 2014

@tomiholjubavi takuto zaneprazdnenost ti normalne az zavidim 😵 😅

arat321
23. jún 2014

Ahojte baby, pridám aj ja moju skúsenosť so snažilkovaním. S manželom sme mali včera výročie 1 rok. ja mám 37, manžel 40 rokov. O bábätko sa snažíme 8 mesiacov. Samozrejme najprv som si myslela, že to príde jednoducho ale ono to není také jednoduché sa trafiť do správneho dňa. Po 4 mesiacoch som sa začala zaujímať o ovuláciu a tak som zistila pri meraní teploty , že ju mám vyššiu než je žiadúce. Ihneď som navštívila endokrinológiu, kde mi zistili hyperfunkciu ale dr. ma nastavila a ovulka sa mi opravila. Preklepli sme aj spermiogram, ten sme nemali bohvieaky ale povedali nam, že šanca na reálne oplodnenie tu je. Tak sme makali ďalej a stále nič. Potom sme sa rozhodli navštíviť Martin a uvažovali sme o IUI. USG som absolvovala aj predtým, ovulku som mala stále potvrdenú, tak sme videli príčinu v spermiách. Samozrejme, že keď prišla mrcha som si poplakala, bola som nervózna, podráždená z toho , že možno nikdy nebudem mať deti. Kedže mám rada kone prestala som aj jazdiť len aby som sa vyhla všetkým negatívam, ktoré by to mohli ovplyvniť. Pred 2 mes som si povedala dosť, kašlem na to, takto to ďalej nejde inak sa zbláznim. Ja som inak dosť aktívny človek, tak mne už z toho začínalo poriadne hrabať. Začala som opäť aktívne jazdiť, chodiť na korčulky a pod. Povedali sme si , že ešte vyskúšame to IUI a dohodli sme sa dr. v Martine, začala som užívať Clostibegyt . Keď som na 10 deň bola na USG, výsledok bol dobrý až natoľko, že som si musela pichnuť Pregnyl hneď v ten deň a hneď sme išli na vec sami prirodzene, lebo do Martina by sme už nestihli dôjsť. Doky povedala, že už by sme to mohli prešvihnúť tak nech robíme sami a keď nič tak nabudúce IUI. Potom som to pustila z hlavy. Avšak niekedy tesne pred blížiacou sa mrchou som začala slabunko krvácať a hneď nato špiniť na hnedo asi 5 dni, potom to prestalo. Zrátala som ešte raz poriadne dni a čakala... mrcha neprišla ani na 30 deň. Potom ma začali pobolievať prsia a boli ma stále. Moja teplota sa vôbec nespráva ako by v tehu mala, ale mrcha nikde,prsia bolia fest, nuž asi sa podarilo ale nemala som odvahu spraviť si test, predtým som očúravala paličku každú chvíľu. Nuž včera som sa rozhodla, že už skúsim, lebo či už hej alebo nič musím to začať riešiť. Inak včera sme ešte boli najprv na výchádzke s koňmi, potom so psom a až podvečer som nacikala // čiarky. 🙂 Bolo to milé, ani som nevedala ako sa mam tváriť. 😉 Dnes som bola na krv, kde sa mi má potvrdiť či som tehu, výsledky budú až zajtra, tak uvidíme. Popravde som stále veľmi opatrná lebo to môže byť aj planý poplach, tak uvidíme ako to dopadne. Držím Vám všetkým palce 😉

zuzik1985
23. jún 2014

ahoj baby!takže čo nové u mňa...bola som na kontrole s tou cystou a doki ma potešil,lebo povedal,že vitamíny asi zabrali lebo už sú tam len malé zbytky takže to bola vstrebateľná cysta a nie je treba ísť na laparku 😎 mužík bol na spermiograme a tam to už také veselé nebolo lebo výsledok je,že nie je to úplne zúfalé,ale veľmi veľa plavcov je pomalých alebo majú nesprávny tvar takže mu bola nasadená liečba + objednala som mu vitamíny a čakáme čo to spraví 😒 napriek tomu sme neklesali na duchu a naplno využili výnimočné 3 týždne čo bol doma 😀 teraz v sobotu bola u mňa prespať kamoška a priniesla so sebou vínko a ked mi ho podávala tak sa ma pýtala či ja môžem 😝 povedala som,že hej ale potom mi začalo vrtať v hlave že sme to skúšali aj počas plodných dní tak čo ked motyka náhodou vystrelila a ja by som to zaliala vínom,tak som si šla len do istoty testnúť a on tam bol taký skoro neviditeľný duch 😲 ale ešte sa tešiť naplno neteším lebo dnes ráno som si robila test a nič 😖 menzes čakám od stredy do piatku a ak by do piatku nedošiel tak testujem zas ale veľkú šancu tomu nedávam...ale ešte nikdy som nemala test s 2 čiarkami tak to bola aj tak pekná skúsenosť a hádam už čoskoro sa to zopakuje 🙂

typa
24. jún 2014

@arat321 tak tíško gratulujem ;) určite to bude všetko v poriadku.
Inak ziebky,ja mám skúsenosť neriesit ovulaciu,ale milovať sa vždy ked je chut. Nám sa to podarilo takým spôsobom. Milovali sme sa denne,niekedy aj viackrat a vôbec sme nerátali,ze sa to podarilo,lebo som myslela,ze ani ovulka nebola. A ono sa to vtedy podarilo.
Teraz je to trochu zložitejšie pri synkovi,lebo spí s nami v posteli ;) Zatiaľ to veľmi neriešime,uz mi mešká mrcha,ale ona este určite prijde. Čiže budúci mesiac ideme dovolenkovať,tak sa budeme snažiť ;)

zuzik1985
26. jún 2014

tak,do kelu,menzes prišiel takže bud to bol chybný test 😠 alebo plodík nevydržal a ja som ho odhalila akurát na konci ☹ takže zas hor sa na vitamíny aby som bola ready ked dojde mužík na plodné dni!v auguste ešte na odstránenie polypu,medzitým skoromanželíka preliečiť a nadopovať vitamínmi...

spisanka
26. jún 2014

@zuzik1985 ta skoda..tesila som sa,ze aspon ty 😖 Aj ja som vcera dosrala kramosky takze od soboty sa idem zasa nadzgavat clostilom no hruuuuza to nase snazilkovanie..cele zle..! 😒

zuzik1985
27. jún 2014

@spisanka aj ja som sa tešila,aj som si potom trochu poplakala,ale tak opakujem si stále,že to asi má prísť v tom správnom čase a ten ešte nenastal... 😖