Rezignujem
Rezignujem...kaslem na to, ci a kedy budem tehotna...mam toho plne zuby...clovek chce byt, snazi sa, no mesiac co mesiac sklamanie...a vzdy "potesi", ked v okoli sú vsetky planovane/neplanovane tehotné....uz dost!!! stacilo smutku a otazok typu preco ja nie....ako ma byt tak bude...je nas tu viac?!?
je nas tu veru viac. a sme tu aj take co mame za sebou uz toho vela od vsetkych vitaminov sveta, hormonalnej liecby po folikulomertie, BT, atd. atd. atd. a dajme tomu ked sa k tomu prida este aj nejaka zla skusenost, tak to je potom uz uplne demotivujuce. Ja osobne som uz tiez rezignovala. ked to pride tak to pride a ked nie, tak nie. Prve dieta sme splodili tak bleskovo az sme neverili a teraz nic. Dovod neznamy, mala vyrastla, uz sa velmi dozaduje surodenca ale neide to, je to smutne. Tie sklamania kazdy mesiac to Ta chapem. Aj to, ze vsetkym sa to podari ako keby to bolo najjednoduchsie na svete a Vy nic. Neda sa dat univerzalna rada, ak vobec nejaka sa da. Pochybujem, kazda zena to spracuje inak. Aj od toho to zalezi kolko deti chces, niekomu staci 1, niekto tuzi po velkej rodine. Ale predsa 1 vec som postrehla, ze vek hra tiez rolu u Teba. Netrap sa, ci mas 29, ci 30, to je len rok, iba 1 rok. Za ten 1 rok nebudes radikalne starsia. Ja som si dala cas do 35 a zmierila som sa s tym. Lahsie sa mi dycha trocha. A nevsimaj si tie, ktore Ta tu budu kritizovat. 😉
@klara855 Ja Ti môžem len toľko poradiť, čo aj skaramelka.. Je to o psychike..primoc chceš. Vykašli sa na to..nemysli na dieťatko, ži..chodievajte von, do prírody, atď..skrátka sa prestaň každý deň zapodievať myšlienkou na dieťa. Ono to príde, ak má. Pokiaľ si zdravá, nič ti nechýba, je to naozaj len o psychike. Určite bol tvoj muž na spermiograme, že? Hovorím z vl. skúsenosti, keď som prestala myslieť na dieťa, prišlo to ani neviem ako, mesiac a pol som vôbec nevedela, že som tehotná...a to mám prosím 39 rokov už teraz a 7 mesačného chlapčeka.
@dorotka2013 ahoj, ja ti chcem len napísať, že ja som presne ten prípad, čo myslel na to a otehotnela som. mne sa nedalo na to nemyslieť a vytáčali ma reči takéhoto typu. proste po každej ovulke som sa kontrolovala a plakala a nádejala. aj tuto poslednú ovulku som si myslela, že zas nič, lebo som čakal rovnaké príznaky ako pri prvom tehu, ktorý skončil MA.
Teraz som teho a nie je to ružové... bábo sa vyvíja ale mám hnedné špinenie, včera hnedá krv. Takže ešte sme nevyhrali.
Len ti chcem povedať, zabudni na reči, že nemysli na to. Uvolni sa, pomysli si na to kedy chceš. A pochodte si s priateľom po zakladných vyšetreniach, to ťa dosť vnútorne ukludní, že už niečo pre to robíte. a možno.... 🙂
@dorotka2013 uz 20 DC a tiez nic neberiem zatial len ja mavam velmi nepravidelnu menstruaciu tak povedal ze dava este tyzden tomu sancu a ak sa to nezmeni tak my pichne vyvolavacku a na 5 den cyklu uz zacne uzivat tabletky
@borkavan dakujem za povzbudenie,zakladne vysetrenia mame za sebou, vsetko ok,tak uvidime... Zatial som to nedostala, takze stale je nadej... Aj ked necitim ziadne priznaky tehu :(
@suecy tak to asi tento mesiac uz nic z toho... Nevadi, na buduci ti klostil urcite pomoze, ja som si robila aj alchemilkovy caj- od prveho dna ms priblizne do ovulky, pekne upravuje cyklus... Tak skus 🙂 drzim palce...
@suecy
@dorotka2013 inak ta alchymelka aj mne dosť pomohla. aj po MA, vtedy som ju pila celý cyklus. a aj teraz, ked sme sa snažili. vtedy som ju pila do ovulky. lebo ked som nepila alchymelku, tak som mala 2-4 dni výtok a až potom mrcha a to nie je dobré.
@tinapa ako sa ti podarilo na to nemysliet? Nehovorim ze na to myslim od rana do vecera 24/7 ale v case ovulky viem ze teraz by to mohlo vyjst, tak sa snazime, myslim na to ci chcem alebo nie...
ja viem, tiež som reči typu "nemysli na to" nenávidela a akurát ma rozčúlili. A viem, že to ani nejde, na to nemyslieť, hlavne v čase ovulácie a tiež vtedy, keď dorazila mrcha. Len chcem povedať, že nám sa zadarilo hlavne vtedy, keď som aj ja už "rezignovala", naplánovali sme si prerábku bytu na leto a po lete že pôjdeme na IVF 🙂 A zrejme som s takým nejakým kľudom žila vo vnútri, že skutočne som na to nemyslela, ani som nevedela, kedy ovulujelm, lebo som už aj merať BT prestala .... A potom zrazu bác, // na teste 🙂 Po 6 rokov snaženia sa sme sa snažiť prestali, naplánovali iné veci a vtedy to vyšlo.
@dorotka2013
@borkavan Dakujem za radu vyskusam ju aj ja pit.No tento mesiac veru uz nic uvidime co a ako buduci mesiac..Kedze my uz jednu dcerku mame takmer 3 rocnu tak vieme ze sme obaja plodny len ja mam po vysadeni antikoncepcie problemy z ovulkou a menzesom mam ho aj raz za 3 mesiace a podobne...
@govinda super ze vam to takto vyslo, a este po takom case... My teraz tiez prerabame, tak dufam ze to bude stacit aby sa podarilo 🙂
babyyyyyyyyyyyyy !!!!!!!!! my sme tlacili na pilu.....kaslite na to ....nemyslite na to starajte sa o seba a hovorte si ze chystate svojmu babatku pohodlie v brusku ....pride to .....pokial ste zdrave a je vsetko ok....nesilte to nechajte to volne plynut.....stres a panika ci uz konecne ano ci nie vam nepomoze 🙂 tiez som si robila testy pat krat do mesiaca.....a ked som prestala tak to prislo 🙂 co nahanate uteka 🙂 co oddychuje lahko chytite 🙂 drzim palce
@dorotka2013 Samo. že som chcela mať deti, chcem ešte jedno, ale nebola to moja priorita č. 1. A radili mi, aby som na to nemyslela, že to nejde nasilu... Po všetkých preventívnych vyšetreniach, čo som si urobila- keďže diagnóza- sterilita- som si hovorila, blbosť, asi sa jednoducho netrafíme s mužom do mojej ovulácie, keďže som bola často mimo, v práci- klasika- Rakúsko- som si povedala- bude- super, nebude- fajn, ešte sú tu adopcie a pod. Žena nie je menej ženou, keď nemá deti..bože, život má veľa podôb...netreba sa trápiť nad tým, ale zariadiť si ho aj bez nich tak, aby vyhovoval. Milujem svojho synčeka, ale preboha- to už teraz bude všetko tak strááášne rýchlo utekať??? Nestačím sa obracať, kde sa stratil deň.. Ako ho pozastaviť?? Predtým plynula hodina pomalšie, teraz má desať minút... No poraď..
@tinapa co by sme tu ostatne dali za takéto starosti 🙂, ale pekne napísané... Máš pravdu, ze keď to ma prísť tak to príde, viem to, aj ja každému hovorím ze ešte nebola správna konštelácia hviezd 🙂. Ale vždy keď príde MS tak ma to troska mrzí ze zase nic, netrham si vlasy, neplacem, nehistercim ale smutno mi je ... Ale potom si zase poviem, nevadí, budúci mesiac sa podarí 🙂 a takto dokolecka uz skoro rok. Možno po pár mesiacoch príde aj fáza ze sa na to vykasleme a keď bude bude, ale tam sme sa ešte nedostali 🙂 ps: s babom by som ti milerada pomohla 🙂
@dorotka2013 spolahlivé prír.doplnky za 15rokov 1500babätiek užívajú manželia spoločne je to overené gynekologom ale doktori tomu neveria aradšej ženy posielajú kade-tade doplnky sa nedajú kúpiť v lekárni ale možem poslať príp.sa osobne stretnúť odkial si
...kocky...30 DC.....som v soku......teraz vecer na teste 2 takmer rovnake ciarky...ja neverim...uz som sa narevala...ale este to moj mozog musi spracovat.....VDAKA TI BOZE......
@dorotka2013 Ďakujem... Rok ešte nie je dlho..chápem ťa, to bolí, aj keď sa ťa každý pýta- no čo, kedy už bude..už nechcete? a pod. Zažila som to, neznášala som tie vety, až alergická som bola naši sa ma ani radčej nič nepýtali počase, Skúšali ste si niekde vyraziť- na dovolenku, predĺžený víkend alebo čo tak skúsiť hotel, ak nemáte doma kľud...možno to chce zmenu prostredia, adrenalínu trochu... Držím palce.
@klara855 gratulujem... Teším sa s tebou 🙂
@klara855 no ako? Uz si to spracovala? Ako sa cítiš,nejaké príznaky,pocity... ? Som zvedavá, priznám sa trosku ti závidím ale veľmi ti to prajem 🙂. Vidíš uz si to vzdávala a aha...
@dorotka2013 ete tomu ani velmi neverim...kebyze nekupim test,tak ani neviem vtedy...no uz ma bolia dost prsia...inak ma boleli uz asi 2 tyzdne, len som myslela,ze to z kostic z podprdy, ale uz sa to rozsirilo na cele... inak nic...pocuj, to akurat prvy mesiac co beriem infolic...som neverila,ale myslim,ze ten zabral....chapeem, ja som tu mala dost kamosiek-na pisanie a pokec, co pomaly odchadzali,lebo jedna za druhou bola tehotna...kazdy v mojom okoli tiez a ja som sa teda narevala...co ti poviem...ale ked ma prist,tak to pride asi....neviem...neviem ci to slovek vie tak urcite ovplyvnit.....inak som na to myslela, nesustredila som sa na ine veci alebo co, ako sa hovori,ze ked to budes najmenej cakat,ked na to nebudes mysliet....ja som myslela na to, ale uz asi ani neverila, ze sa to podari po tolkych mesiacoch....skor som cakala na MS a chystala sa na hormonaly, som bola rada,ze uz konecne s tym pohnem...a zrazu...ani neviem jak...po tolkych sklamaniach som ani neverila, som taky negativista, co uz ma v mysli same hororove scenare...a ani si tak vlastne nepridem,necitim sa inak....inak uz som sa aj tak pomodlila,zeby mi Boh dal deti, a ak nie, tak aby som to vedela prijat a uz tolko sa netrapit preto....a zrazu... a to som mala cykly i 15-20 dnove.... mega silno ti drzim palce, aj vsetkym........neviem ci veris, ale i sa pomodlim za vas.... a uvidis,ze to pride...ten smutok a sklamanie sa tisicnasobne vrati.... niekomu sa podari na prvýkrát, niekomu na dvanasty, niekomu to trva trochu dlhsie, ale predsa... teraz sa mi lahko pise, ked sa situacia zmenila.....ale presla som si i svoje......a viem,ze za nejaky cas i ty napises, ze mas 2 ciarky....bodaj by co najrychlejsie!!!!!!!!!!!!!
@klara855 ja som včera robila test, som ale ešte len 25 DC, a zatiaľ nic... Ale uz asi týžden ma boli podbrusko, a to ma nikdy tak dlho pred MS nebolelo, tak som myslela... Uvidím, či dostanem do pondelka, alebo.... 🙂 stále verím 🙂 držím palceky nech je u teba všetko ok, užívaj si to, vymodlila si si to, prajem ti to... 🙂
@dorotka2013 tak pevne drzim palce🙂 uvidis,ked ma prist tak to pride...len keby tolko cakat netrebalo...ale na dobre sa dlhsie caka, vsak? napis potom ako si dopadla...myslim na teba...to,ze boli, tak sa tam nieco deje...bodaj by to bolo ono 🙂 no, ani neviem ci vymodlila, lebo uz to bolo s tou modlitbou tak,ze nech sa deje co chce, aj tak to neovplyvním... no kazdopadne ma to nieco do seba🙂 drzim palce, nech to výjde! !!!!!!!! vdaka
Kocky som zmatena,vo stvrtok som si robila test-negativny, vcera po obede som bola na wc a na papiery ruzovo cervena krv, myslela som ze sa spusta mrcha ale potom uz nic, pobolieva ma podbrusko ale tak pichlavo, nie ako ked mam dostat (neviem,mozno si to uz namyslam) a dnes znova- poobede slaba krv a potom uz nic,nikdy sa mi takto na etapy mrcha nespustala...
Taak dnesna folikula- folikuly vobec nepodrastly tak som dostala vyvolavacku a Clostilbegyt mam si dat od 5 dna cyklu do 9 dna cyklu denne 1 tabletku a na 13-14 den cyklu mam prist na folikulimetriu,taak uvidime co a ako po liecbe...
chapem ako sa citis klara.....som na tom podobne.... ja sa sice snazim len 6 mesiacov ale pripada mi to ako vecnost.... a ked potom citam v novinach ako sa matky zbavuju svojich novonarodenych deti ci uz vzdanim sa ich aledo dokonca ich zavrazdenim, tak sa mi nozik vo vrecku otvara... a chyta ma hnev, na vsetko, na boha ze dava deti takym zenam co sa ich zbavia, a nam co tak velmi chceme tak nie.... je mi z toho velmi smutno.... viem ze nas je vela takych...
@dorotka2013 napíš na kchorvatova@centrum.sk
@katka351 ???
@dorotka2013 podarilo sa?
SOM ZA !!!

Ak môžem prispieť a povzbudiť. Viem ako sa všetky snažilky cítia každý mesiac a stále nič. Možno čo napíšem sa Vám bude zdať ako klišé ale viem čo hovorím. Ja som sa snažila 6. rokov. Všetci okolo už boli mamkami a my stále nič. Ja som mala 31, manžel 38. Podstúpila som 3. pokus IVF aj keď manžel už neveril, ja tiež lebo tie 2.pokusy boli asi zbytočné, lebo mali sme veľa vajíčok, potom zrazu nič, alebo 2 a keď trebalo ísť na transfér tak nebolo nič alebo iba minimum. Proste oblb. Tretí pokus som podstúpila u Dr. Hredzáka v Košiciach. Ten veľa nenahovoril, tiež mi akúsi velikánsku šancu nedával, lebo sa mu nepozdávala maternica, že je dosť zjazvená ..... A vyšlo to ! Dnes máme 6. ročného chlapa, ktorý sa chystá od septembra do školy. Pred 2 rokmi som si naordinovala očistnú kúru, materskú kašičku, manželovi nič nepovedala a vyšlo na prvý cyklus. Celé tehotenstvo som pracovala, žiadna PN, aj keď som bola po 35, všetko dopadlo OK. Dnes mám druhé zlatíčko, o ktorom sa mi ani nesnívalo. Všetko je o psychike. Ja viem že ťažko sa je odreagovať, keď sa Vám zdá že každý mesiac je strata. Skúste sa milé snažilky odreagovať, robiť všetko čo vás baví, možno len tak samé, bez manžela ( masáž, výlet, nákupy, babská jazda s kámoškou, dobré červené vínko, zdravé jedlo, čajík na očistu, ........ ). A po 2, 3 mesiacov od 8. do 16. dňa cyklu sa pár krát potúľkať len tak pre zábavu, že čo keď teraz je ten správny čas a určite sa to podarí. Držím všetkým palce a želám aby ste čo najskôr najneskôr do roka držali v náručí svoj vytúžený uzlíček.