icon

Riešenie problémov s otehotnením: Skúsenosti a odporúčania

elizabeth2027
Dnes o 07:29

Ahojte 😊 rada by som sa podelila s Vami ohľadne mojej aktuálnej situácii. S priateľom sa snažíme otehotnieť 5 mesiacov (teraz aktuálne ideme do 6. mesiaca). Mám nepravidelný cyklus, ovuláciu som si sledovala po celý čas, mala som silné pozitívne testy. Bohužiaľ ale tehotenstvo nenastalo. Začali sme sa obávať čo môže byť problémom. Navštívili sme CAR (Gyn Fiv), partner mal spermiogram, kde mu zistili asthenozoospermiu. Ja som mala ster z pošvy a hormonálny profil. U mňa vysledky ešte nie sú. Odporučili mi ísť na HyFoSy. Obidvaja máme 27 rokov. Ako to u Vás prebiehalo?

Strana
z2
anonym_b739e3
Dnes o 07:47

@elizabeth2027 nuž, veruže sa partnerovi nepodarilo doteraz otehotnieť 🤣

anonym_b3860f
Dnes o 07:47

Aj on bude tehotný? To je nejaký revolučný objav.

anonym_fcfb71
Dnes o 07:48

@elizabeth2027 ked sa aj zadari, musite sa zmierit len s polovicnym uspechom. Obidvaja neotehotniete

anonym_b3860f
Dnes o 07:48
@anonym_b739e3

@elizabeth2027 nuž, veruže sa partnerovi nepodarilo doteraz otehotnieť 🤣

@anonym_b739e3 aký má cyklus partner, tiež nepravidelný? 😉

anonym_1076f9
Dnes o 07:54

Ja viem, že na toto si sa nepýtala. Ale vážne prestaň s tým plurálom. V tomto kontexte je to strašné. Nie, nie je to milé ani rozkošné sa takto vyjadrovať v množnom čísle. Rovnako ako keď miesto: Dieťa kakalo, povieš : Kakali sme.

motylik2559
Dnes o 08:10

@elizabeth2027 Trha oci, ked vidim to mnozne cislo. Ved nemas 2 roky, aby si sa vyjadrovala ako mimino. Autorka vazne, toto mnozne cislo je des! Odvykni si od toho radsej cim skor, lebo budes viacerim na smiech. Tvoj partner predpokladam nechce otehotniet, ci ano? Aj on vynosi dieta? 🙄🙏🤷‍♀️
Nie v zlom, ale fakt to zle posobi od dospelej zeny.

jblheart
Dnes o 08:11

Ak dopĺňa tovar cez zadný vchod tak to sa ešte namakáte.. 😂😂

parvinka0001
Dnes o 08:18

Muž má takýto záver tiež spg a teda len ivf pomohlo .

elizabeth2027
autor
Dnes o 08:20
@parvinka0001

Muž má takýto záver tiež spg a teda len ivf pomohlo .

@parvinka0001 ak sa môžem spýtať, koľko času vám celé otehotnenie zabralo?

parvinka0001
Dnes o 08:21
@elizabeth2027

@parvinka0001 ak sa môžem spýtať, koľko času vám celé otehotnenie zabralo?

@elizabeth2027 riešiť sme to začali keď som mala 23 . Prv s mojou gyn ,keď sa rok dva nedarilo šli sme do centra . Tam už bolo viac vyšetrení . Deti sa narodili o 5 rokov po umelom oplodnení

anonym_7f4aa2
Dnes o 08:50

7 komentárov úplne zbytočných, zosmiešňujúcich... radšej choďte robiť niečo užitočné
autorka - ak má partner zlý spermiogram tak treba IVF, aj mne zisťovali priechodnosť vajíčkovodov a jeden bol čiastočne nepriechodný, riešili to potom laparoskopicky

anonym_08304d
Dnes o 08:52
@motylik2559

@elizabeth2027 Trha oci, ked vidim to mnozne cislo. Ved nemas 2 roky, aby si sa vyjadrovala ako mimino. Autorka vazne, toto mnozne cislo je des! Odvykni si od toho radsej cim skor, lebo budes viacerim na smiech. Tvoj partner predpokladam nechce otehotniet, ci ano? Aj on vynosi dieta? 🙄🙏🤷‍♀️

Bože, baby, v tomto prípade nechápem, čo sa do nej obúvate. Tiež nemám rada, keď niekto používa plurál v kontexte s dieťaťom (kakali sme, spali sme). Ale snáď sa o to tehotenstvo nepokúša sama, nie? Takže nevidím nič zlé na tom, keď napíše "S PRIATEĽOM sa snažíme otehotnieť". Čo má napísať SAMA sa snažím otehotnieť?

@anonym_b739e3
@anonym_b3860f
@anonym_fcfb71
@anonym_b3860f
@anonym_1076f9
@motylik2559

elizabeth2027
autor
Dnes o 08:54
@anonym_7f4aa2

7 komentárov úplne zbytočných, zosmiešňujúcich... radšej choďte robiť niečo užitočné
autorka - ak má partner zlý spermiogram tak treba IVF, aj mne zisťovali priechodnosť vajíčkovodov a jeden bol čiastočne nepriechodný, riešili to potom laparoskopicky

@anonym_7f4aa2 a podarilo sa vám otehotnieť? Ak áno, akým spôsobom?

anonym_7f4aa2
Dnes o 08:56

áno, podarilo sa prirodzene, ale predtým som mala 2 potraty, bola to dlhá a ťažká cesta

motylik2559
Dnes o 09:00
@anonym_08304d

Bože, baby, v tomto prípade nechápem, čo sa do nej obúvate. Tiež nemám rada, keď niekto používa plurál v kontexte s dieťaťom (kakali sme, spali sme). Ale snáď sa o to tehotenstvo nepokúša sama, nie? Takže nevidím nič zlé na tom, keď napíše "S PRIATEĽOM sa snažíme otehotnieť". Čo má napísať SAMA sa snažím otehotnieť?

@anonym_b739e3
@anonym_b3860f
@anonym_fcfb71
@anonym_b3860f
@anonym_1076f9
@motylik2559

@anonym_08304d Prepac, ale ja som sa do autorky neobula, ja som jej to napisala v dobrom. Lebo ked si tento navyk ponecha aj do buducna a nielen v takejto vete, tak naozaj zial sa jej mozu posmievat,ze dospela zena takto hovori. Byvala kolegyna to zazila, tak som na to autorku v dobrom upozornila. Ale jasne, clovek aj ked napise v dobrom, tak na MK je ponimane vsetko hned negativne a hejtersky🤷‍♀️🙄 Co uz.

anonym_7f4aa2
Dnes o 09:03
@motylik2559

@anonym_08304d Prepac, ale ja som sa do autorky neobula, ja som jej to napisala v dobrom. Lebo ked si tento navyk ponecha aj do buducna a nielen v takejto vete, tak naozaj zial sa jej mozu posmievat,ze dospela zena takto hovori. Byvala kolegyna to zazila, tak som na to autorku v dobrom upozornila. Ale jasne, clovek aj ked napise v dobrom, tak na MK je ponimane vsetko hned negativne a hejtersky🤷‍♀️🙄 Co uz.

@motylik2559 áno ty si to napísala ako tak v dobrom, aj si si dala námahu to vysvetliť, ale nijako si jej nepomohla s jej problémom a v podstate jej nepovedala nič, čo by jej pomohlo na ceste k potomstvu

anonym_a4ee6c
Dnes o 09:08
@anonym_1076f9

Ja viem, že na toto si sa nepýtala. Ale vážne prestaň s tým plurálom. V tomto kontexte je to strašné. Nie, nie je to milé ani rozkošné sa takto vyjadrovať v množnom čísle. Rovnako ako keď miesto: Dieťa kakalo, povieš : Kakali sme.

@anonym_1076f9 a ty zas používaš slovo rozkošné. Rozkoš je jedine tak v posteli a sexe. Nič iné.

anonym_08304d
@motylik2559

@motylik2559 nevidim dovod ju upozornovat, aby si nieco nezachovala do buducna. Nemozes vediet, ako sa raz bude vyjadrovat.

motylik2559
@anonym_7f4aa2

@motylik2559 áno ty si to napísala ako tak v dobrom, aj si si dala námahu to vysvetliť, ale nijako si jej nepomohla s jej problémom a v podstate jej nepovedala nič, čo by jej pomohlo na ceste k potomstvu

@anonym_7f4aa2 Ano nenapisala som jej nic co by jej pomohlo, ale ak to autorke vadi, tak by sa mala ona ohradit,nie? Ci si jej hovorca? Nechap ma zle, ale tiez nevidim moc vyznam v tom, co mi pises🙂

anonym_1076f9
Dnes o 09:09
@anonym_a4ee6c

@anonym_1076f9 a ty zas používaš slovo rozkošné. Rozkoš je jedine tak v posteli a sexe. Nič iné.

@anonym_a4ee6c V tom prípade si treba pozrieť synonymický slovník, keď už chceš poúčať.

motylik2559
Dnes o 09:11
@anonym_08304d

@motylik2559 nevidim dovod ju upozornovat, aby si nieco nezachovala do buducna. Nemozes vediet, ako sa raz bude vyjadrovat.

@anonym_08304d To nemozes vediet ani ty a ty tu nie si od toho, aby si ma poucala. Ako jedina som autorku nezosmiesnila z tych komentarov, normalne som jej zo skusenosti byv. kolegyne napisala, lebo to zazila a naozaj potom si vytrpela...Takze za mna je lepsie autorke napisat skor, nez by dostala posmech. Sama vidis zvysne komenty, ze uz tu sa jej za to smeju, ako by to dala nazivo? Takze obuvaj sa do inych a nie do mna co som jej slusne v dobrom napisala!!

anonym_7f4aa2
Dnes o 09:13
@motylik2559

@anonym_7f4aa2 Ano nenapisala som jej nic co by jej pomohlo, ale ak to autorke vadi, tak by sa mala ona ohradit,nie? Ci si jej hovorca? Nechap ma zle, ale tiez nevidim moc vyznam v tom, co mi pises🙂

@motylik2559 tak prepáč, že som si dovolila ti napísať, len som to chcela slušne vysvetliť ako reakciu na tvoj druhý komentár
nie som nikoho hovorca, len celkovo nechápem hejterky čo proste musia rýpať, lebo inak by nemali pekný deň a mám vnútornú potrebu reagovať aj keď viem, že je to ako snažiť sa zastaviť rieku

anonym_a4ee6c
Dnes o 09:17
@anonym_1076f9

@anonym_a4ee6c V tom prípade si treba pozrieť synonymický slovník, keď už chceš poúčať.

@anonym_1076f9 ja nepotrebujem pozerať slovník. Pôsobím v danej oblasti 😉

anonym_08304d
Dnes o 09:17
@motylik2559

@motylik2559 "Ved nemas 2 roky, aby si sa vyjadrovala ako mimino. Autorka vazne, toto mnozne cislo je des!" - tak takyto komentar sa mi nezda uplne slusny a v dobrom...

anonym_1076f9
Dnes o 09:25
@anonym_a4ee6c

@anonym_1076f9 ja nepotrebujem pozerať slovník. Pôsobím v danej oblasti 😉

@anonym_a4ee6c Samozrejme, pôsobíš silno.

elizabeth2027
autor
Dnes o 09:34
@motylik2559

@motylik2559 Ďakujem pekne za odpoveď, ale namiesto urážok by bolo lepšie, keby si si najprv prečítala, na čo vlastne reaguješ. Nabudúce si skús prečítať text s porozumením. 😉

motylik2559
Dnes o 09:47
@anonym_7f4aa2

@motylik2559 tak prepáč, že som si dovolila ti napísať, len som to chcela slušne vysvetliť ako reakciu na tvoj druhý komentár
nie som nikoho hovorca, len celkovo nechápem hejterky čo proste musia rýpať, lebo inak by nemali pekný deň a mám vnútornú potrebu reagovať aj keď viem, že je to ako snažiť sa zastaviť rieku

@anonym_7f4aa2 A ja zas nechapem, ze aj ked clovek napise autorke v dobrom ako ja, ze su take osobky ako ty co vsetko hned beru hejtersky, negativne a v zlom. Preco to tak je? Z mojho komentu si naozaj nemohla nic z toho tak vycitat. Nepoviem tie druhe posmievacne komentare a ver,ze ani mne sa nepacia. Je rozdiel si robit ironiu a posmesky a v dobrom autorke napisat...Viem co vtedy zial zazivala byv.kolegyna a nemusi tak dopadnut aj autorka....Cim skor si dospele zeny odvyknu od mnozn.cisla tym lepsie pre nich, nie pre mna. Nepisem to kvoli sebe. Skus prosim do buducna trosku filtrovat kto ozaj pise hejtersky a posmievacne a kto nie, lebo potom samej ti to moze dojst take trapnejsie a to myslim nechces. Pekny den🍀

motylik2559
Dnes o 09:48
@elizabeth2027

@motylik2559 Ďakujem pekne za odpoveď, ale namiesto urážok by bolo lepšie, keby si si najprv prečítala, na čo vlastne reaguješ. Nabudúce si skús prečítať text s porozumením. 😉

@elizabeth2027 ja som ziadne urazky nepisala, skus si najprv precitat co som pisala ja. Toto si asi chcela napisat tym co sa ti vysmievali a nie mne. Ja som sa ti nikde nevysmievala.

motylik2559
Dnes o 09:51
@anonym_08304d

@motylik2559 "Ved nemas 2 roky, aby si sa vyjadrovala ako mimino. Autorka vazne, toto mnozne cislo je des!" - tak takyto komentar sa mi nezda uplne slusny a v dobrom...

@anonym_08304d Ano je to v dobrom. Co je na tom zle? Je to slusne napisane a nie v zlom navyse vytrhnute z kontextu, napisala som toho viac, kde je evidentne,ze som to napisala v dobrom. Ale to je take konikovske vytrhavat z kontextu cast viet a nebrat nieco ako celok. Navyse som aj objasnila v dalsom komente preco som to napisala. Ale jasne na mk sa rata len to co chce niekto atakovat druheho, pritom nie je dovod...

anonym_6bccb9
Dnes o 11:16

@elizabeth2027 mňa fysofy strašne bolelo ale nepriechodnosť sa nepotvrdila. Manžel má pomalé spermie a frakciu DNA. Odporučili mu dlhodobo flolandrol a ja beriem vitamíny tiež. Ak sa nezadarí s vitamínmi a úpravou životosprávy do novembra tak pôjdeme do IUI. V novembri sa uvidí. Mohli sme vyskúšaj aj hneď ale snažíme sa dva roky a povedali sme si že ešte chvíľu počkáme a možno sa podarí aj prirodzene

Strana
z2