Riešenie problémov s otehotnením: Skúsenosti a odporúčania
Ahojte 😊 rada by som sa podelila s Vami ohľadne mojej aktuálnej situácii. S priateľom sa snažíme otehotnieť 5 mesiacov (teraz aktuálne ideme do 6. mesiaca). Mám nepravidelný cyklus, ovuláciu som si sledovala po celý čas, mala som silné pozitívne testy. Bohužiaľ ale tehotenstvo nenastalo. Začali sme sa obávať čo môže byť problémom. Navštívili sme CAR (Gyn Fiv), partner mal spermiogram, kde mu zistili asthenozoospermiu. Ja som mala ster z pošvy a hormonálny profil. U mňa vysledky ešte nie sú. Odporučili mi ísť na HyFoSy. Obidvaja máme 27 rokov. Ako to u Vás prebiehalo?
úplne zbytočne ste to tu zaspamovali hádkami o jednom slove 🙈🙈🙈🙈
@elizabeth2027 prosím ta, nepis v tom množnom čísle 🙏🙏🙏 fakt je to blbé. Ty sa snažíš otehotnieť, nie partner.
@elizabeth2027 ahoj, aj moj muz mal horsie vysledky, niekedy teratozoospermiu a niekedy astenoteratozoospermiu. Nie som tehotna ani po 6 rokoch, na ivf sme nesli, pretoze z nasho okolia takmer nikomu nevyslo ivf. Pisem to aby ste zvazili aj moznost, ze nebudete mat deti, ze ako sa potom zariadite. Na MK diskusiach to vyzera, ze pojdes na jedno-dva ivf a dieta je zarucene, realne statistiky su ale ine (napr. Gyncare ich ma zverejnene), akurat tie nemamicky sa uz castokrat nevyjadruju k tymto temam. Dopredu si spolu zvazte kolko ivf chcete absolvovat a kolko tisic tam chcete nechat, ci by ste isli len z uspor alebo by ste to kryli hoc aj uverom ak bude treba.
@elizabeth2027 ahoj, aj moj muz mal horsie vysledky, niekedy teratozoospermiu a niekedy astenoteratozoospermiu. Nie som tehotna ani po 6 rokoch, na ivf sme nesli, pretoze z nasho okolia takmer nikomu nevyslo ivf. Pisem to aby ste zvazili aj moznost, ze nebudete mat deti, ze ako sa potom zariadite. Na MK diskusiach to vyzera, ze pojdes na jedno-dva ivf a dieta je zarucene, realne statistiky su ale ine (napr. Gyncare ich ma zverejnene), akurat tie nemamicky sa uz castokrat nevyjadruju k tymto temam. Dopredu si spolu zvazte kolko ivf chcete absolvovat a kolko tisic tam chcete nechat, ci by ste isli len z uspor alebo by ste to kryli hoc aj uverom ak bude treba.
@jakoma Skoda, ze ste neskusili. My sme na IVF boli a vdaka nemu mame synceka. Hned z prveho IVF treti posledny vklad sa podaril. A co mam aj kamosky co riesili IVF vsetky vdaka IVF maju deti. Jedinu ktorej to nevyslo a je tu na koniku, ta mala cez 30 vkladov, tak tej sa nedivim, ze to uz vzdala. Treba verit.
@elizabeth2027 prosím ta, nepis v tom množnom čísle 🙏🙏🙏 fakt je to blbé. Ty sa snažíš otehotnieť, nie partner.
@anonym_4ecbb7 snažíme sa spolu, nie len JA chcem dieťa😉
@jakoma sestrin manzel mal tiez teratozoospermiu a boli
na IVF - vysiel im hned prvy vklad. Momentalne maju uz 3 deti.
Kamoska v 44 rokoch podstupila IVF - ktorej sa branila 8 rokov (zaryta krestanka) a ma syna, takze aj IVF pomaha.
Treba to len skusit a nezavrhovat moznost pred vyskusanim
@jakoma my sme ešte na začiatku všetkého, ak sa nepodarí prirodzene vyskúšame IUI a neskôr IVF, uvidíme čo osud prinesie, rátame aj s tým, že dieťa ani nebudeme mať
@anonym_4ecbb7 snažíme sa spolu, nie len JA chcem dieťa😉
@elizabeth2027 ja by som ti skôr odporučila nájsť si chlapa, s ktorým otehotnies prirodzene. A ani IVF nie je zázrak, treba rátať s tým, ze je to v prvom rade dobra zárobková činnosť. Veľmi dobrá. Ako ti tu napisali, keď už na to chceš ísť, treba si pevné povedať koľko krát a koľko tisíc chceš tomu obetovať. A aj zdravie. Lebo pchať do seba hormóny krizom krážom tiež nie je len tak.
A ano, chápem, aj rodit budete resp., resp.jemu sa narodí dieťa a potom zase ten povestný babatkovsky plural.

@elizabeth2027 mňa fysofy strašne bolelo ale nepriechodnosť sa nepotvrdila. Manžel má pomalé spermie a frakciu DNA. Odporučili mu dlhodobo flolandrol a ja beriem vitamíny tiež. Ak sa nezadarí s vitamínmi a úpravou životosprávy do novembra tak pôjdeme do IUI. V novembri sa uvidí. Mohli sme vyskúšaj aj hneď ale snažíme sa dva roky a povedali sme si že ešte chvíľu počkáme a možno sa podarí aj prirodzene
@anonym_6bccb9 držím palce 🍀