icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 na genetiku idem. Na imuno a endokrinologiu tiez. Este nemam vysledky. Gyndos nerobil nic len ma poslal vsade. Ja som menzes dostala tak ako vzdy.u mna bol problem ze po kyrete som nekrvacala.

zuzu1104
1. júl 2013

@zuzkat1 a kde sa chodí na tú genetiku? len do Ba? Prajem Ti, aby sa na vyšetreniach zistila príčina potratu, aby si vedela, aké opatrenia musíš urobiť, aby ďalšie tehu bolo v poriadku.
Takže je zlé, že po kyrete nekrvácaš?

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 mne povedali ze Ano. Ale ty krvacas tak ok. To sa musis vycistit. Neviem ci len do ba. To ti gynekolog povie.podla vo vacsich mestach sa da. Dakujem. Ja ti zelam aby si sa s tym co najskor zmierila. Ja po prvom potrate som vysetrenia neriesila.a keby dr nechcel tak ani teraz nejdem. O 3tyzdne ideme na dovolenku a chystam sa zacat snazit.bude co bude.ja som sa rozhodla ze uz nepotratim.

zuzu1104
1. júl 2013

@zuzkat1 joooj veľmi Ti to prajem, na dovolenke to určite pôjde, lebo budete mať pohodu. Kam sa chystáte?

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 Dakujem🙂 do tunisu

kukadielko
1. júl 2013

@zuzu1104 Ahoj, jemne bolesti mat mozes, ja som par dni krvacala a potom az za tri tyzdne od kyretu mi skoncilo spinenie. Potom kontrola, vraj vsetko ok. Histologiu - vysledky som si vyzdvihla v nemocke. Na hemato mozes ist hned, nema to s ms nic spolocne. Objednaj sa cim skor, dlho sa caka termin a vysledky trvali cca mesiac. Mne zistili mutaciu, taku nepodstatnu, ale pre istotu beriem lieky. Ja som mala prvy potrat v 34 tt a druhy v 9 tt. Bolo to velmi bolestive, aj stale je, ale o to viac tuzim po babatku a to ma zenie dalej. Uvidis, vsetko bude fajn. Po prvej mrche chod na kontrolu gynekologovi, aby si si bola, ci je vsetko v poriadku. Ja cakam teraz na druhu mrchu a chcem ist na to! Lekar mi kazal az po lete, ale to nevydrzim. Tak dufam, ze jul to isti! 😀

kukadielko
1. júl 2013

@zuzu1104 Sorry, pisem ako madar, ale medzitym pracujem 😒

zuzu1104
1. júl 2013

@zuzkat1 tak si to tam krásne uži a že nám z dovolenky prinesieš dobrú správičku 🙂

zuzkat1
1. júl 2013

@kukadielko v 34 tyzdni? Co sa stalo ak sa smiem opytat? Ved to uz zeny rodia.

zuzu1104
1. júl 2013

@kukadielko och moja, tak to si mala naozaj veľmi bolestivé. Držím Ti palce, aby si to čím skôr prekonala a hlavne, aby sa Ti rýchlo guľatilo bruško a držala čoskoro ten krásny voňavý, no hlavne zdravý uzlíček v náručí.
Na hemato sa určite budem pýtať, som pripravená si aj zaplatiť, aby to išlo rýchlejšie. Môj gynekológ mi určite povie, ku ktorému hematológovi mám ísť. Ale neviem či mám ísť aj na nejaké iné vyšetrenia, stále nad tým premýšľam. Či to naozaj bola len náhoda alebo nie. Strašne sa bojím toho ďalšieho pokusu, ale zároveň po bábätku veľmi túžim. Keď som bola ny kyrete tak na izbe so mnou ležala mamička, ktorej sa práve narodil synček. Som sa do neho totálne zamilovala a stále som sa na neho chodila pozerať a moja túžba vtedy neuveriteľne vzrástla.
Ku gynekológovi idem budúci týždeň v piatok, aby sa pozrel či ma dobre prečistili. A možno si ma potom pozve aj po prvej menštruácii. Som zvedavá, že kedy nám áno povie, že kedy sa môžme snažiť. Lebo primár mi povedal, že po mesiaci alebo po dvoch až troch. Ako tipos Bingo!

zuzu1104
1. júl 2013

@kukadielko inák ja som Zuzka 🙂 a som rada rada, že sa tu našli žienky s podobným osudom, na druhej strane mi je veľmi smutno, že to každá musela prežiť :(. Ale jedna druhej istotne pomôžeme, skamarátime sa a spolu to rýchlejšie potiahneme do ďalšieho tehotenstva. 🙂

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 ked tak tuzis po vysetreniach tak hemato by som dala ako posledne. Chod na endokrinologiu, ci imunologiu a mozno na genetiku.

zuzu1104
1. júl 2013

@zuzkat1 Zuzi a prečo až posledné? Veď tam sa ze vraj čaká najdlhšie na výsledky.

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 na vysledky sa caka mesiac. Na endokrinologii trva mesiac len kym ta objedna +3 tyzdne na krvne vysledky. Geneticke testy 5-6 tyzdnov. A kedze mas dieta tak hemato je u teba zrejme tiez neopodstatnena...pokial si nemala rizikove tehu.

zuzu1104
1. júl 2013

@zuzkat1 ďakujem Ti teda za info si milá, porozprávam sa o tom s mojim gynekológom, uvidíme, čo mi na to povie.

kukadielko
1. júl 2013

@zuzkat1 prestalo bit srdiecko. Pricinu nikto nevie. Ani na pitve nezistili. Bol to krasny zdravy chlapcek. Lekari vravia, ze priroda je vela krat silnejsia, ako medicina. A druhy krat to vraj bola zla nahoda. Takze pricina ziadna, preto sa riesi u mna aj ten akoze banálny problem s krvou. Ale ani najvacsiemu nepriatelovi neprajem taky zazitok... ☹

kukadielko
1. júl 2013

@zuzu1104 dakujem moja, velmi pekne si to napisala. Aj tebe prajem to iste, nech sme tie najstastnejsie maminy na svete! A vsetky, co sme tu! 😉

kukadielko
1. júl 2013

@zuzu1104 A neboj, urcite to bola iba nahoda u teba, ved uz jedno dietatko mas... Ale hemato si urob, niektore zeny maju problem a nie v kazdej gravidite sa to objavi.

zuzu1104
1. júl 2013

@kukadielko no moja napísala som len pravdu a Pán Božko nám určite dopraje krásne a zdravé deti. Ja už jedno krásne a zdravé mám a preto viem, že aj druhé budem mať. 🙂 Bodaj by si mala pravdu, že to bola len náhoda. Pre to hemato som rozhodnutá, ale ešte premýšľam či neurobím aj ostatné vyšetrenia. Asi počkám na vyjadrenie doktora. Má sa vrátiť z dovolenky o dva týždne. Je to arab a šiel pozrieť do svojej rodnej krajiny na pár týždňov. Tak si na neho počkám. Už som sa aj objednala presne na hodinu k nemu na kontrolu, tak som zvedavá, čo mi povie.
Pozerám, že si z okolia TT, kde bývaš? Ja som v TT študovala a to mesto proste milujem. 🙂

zuzkat1
1. júl 2013

@kukadielko to je mi velmi luto...nedokazem si to ani predstavit... Dufam ze uz budes mat vsetko v poriadku v dalsom tehu

kukadielko
1. júl 2013

@zuzu1104 Som priamo z TT.
Inak si myslim, ze hemato ti bude stacit. Ostatne by si mala mat podla mna v poriadku, ked uz mas jedno dieta. Ale to je iba moj nazor, pockaj si na vyjadrenie lekara. Tak ty mas Araba? Hmmmmm... 😎

kukadielko
1. júl 2013

@zuzkat1 to aj ja dufam a robim vsetko preto. Ale poviem ti, keby som neprelustrovala cely internet a nedozadovala sa pozornosti, tak by so mnou nic nerobili. Samozrejme, lekar bol super a hned ma poslal na mozne aj nemozne vysetrenia. Ale co sa hematologa tyka, keby som si nenasla sama druheho, tak v TT ma odbila samotna primarka, ze moja diagnoza vobec nestoji za pozornost. Ani pri buducej gravidite. Takze tak... 🙄

zuzu1104
1. júl 2013

@kukadielko Aj pochádzaš z TT? No uvidíme, čo teda povie lekár, podľa toho sa zariadim. Áno Araba, je skvelý, veľmi citlivý a starostlivý. Mal byť aj pri mojom prvom pôrode, ale tak rýchlo som porodila, že nestihol ani prísť. 🙂 No a teraz pri kyrete volal priamo primárovi, aby sa o mňa poriadne postarali.🙂 Fakt dobrý lekár a aj sa o ňom hovorí, že je veľmi dobrý odborník.
Inak moja, je veľmi zarmucujúce, že nebrala hematologička Tvoju diagnózu vážne, ale hlavne, že si sa dostala nakoniec k dobrému hematológovi. Dúfam, že sa to teraz podchytí v tú správnu hodinu.

zuzkat1
1. júl 2013

@kukadielko mne na hematologii povedala dr ze ked uz jedno dieta mam tak v krvi to nebude

kukadielko
1. júl 2013

@zuzkat1 Hm, vidis, ja mam taky mensi problem v krvi a prvy krat som to dotiahla skoro do konca. Ale je pravda, ze to mohla byt u teba nahoda. Myslim, ze aj u mna ten druhy krat. No po prvom potrate ta nikto neriesi, beru to ako rutinu. Len ten, kto to neprezije, neveri, co je to za zazitok. Hlavne ked po babatku velmi tuzis. Ale co lekar, to iny nazor. Citala som vela nazorov zahranicnych lekarov a vela z nich pri mojej diagnoze odporuca riedit krv, tak preto som trvala na tom, aby sa mi niekto venoval a staral sa o mna pocas dalsieho tehotenstva. Az som nasla odbornika, ktory ma ten isty nazor... a teraz mam aj psychicky lepsi pocit a to je pre dalsie tehotenstvo velmi dolezite. 🙂
@zuzu1104 Ano, pochadzam z Trnavy 😵

zuzu1104
1. júl 2013

Kočky, tak mám dnes za sebou pohár alchemilky a pohár rebríčka a poviem Vám, že ten rebríček chutí otrasne, ale alchemilka je veeeľmi chutná. 🙂

zuzkat1
1. júl 2013

@kukadielko Ano toto mi povedala,ze ak by to bola krv tak aj prve tehu by bol problem...bud potrat alebo predcasny porod ci poskodene babo...no mala je ok aj tehu bolo ok tak krv vylucila,tak este uvidim ake budu vysledky

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 netusim ake su🙂 nikdy som to nepila..

emma93
1. júl 2013

@zuzu1104 ..no ja som tiež bola na kyrete...vyšetrenia mi nerobili žiadne, po prvom potrate nechcú robiť☹....preto mi neostáva nič iné len dúfať, že to bola len náhoda a nič podobné sa už nikdy nezopakuje. Veľmi ma to bolelo najmä preto, že išlo o prvé veľmi vytúžené a dlho očakávané tehotenstvo! ☹ ..Ten pocit už nikdy nechcem zažiť, ten kto si to neprežil nepochopí...

zuzu1104
1. júl 2013

@emma93 Neboj sa, už sa to nezopakuje, všetko bude dobré. 🙂 Hlavne musíme myslieť pozitívne.