Riziká tehotenstva hneď po potrate
caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒
@zuzu1104 áno rozprávali sme sa o tom, ale vysvetlil mi, že takéto veci sa stávajú a je zbytočné stresovať ma všemožnými vyšetreniami, vraj v 90 percentách prípadov sa na nič nepríde a potrat bol spôsobený chybným chromozomovým usporiadaním nezlúčitelným so životom. ...jednoducho tehotenstvo bolo od začiatku zle založené. Neostáva mi nič iné, len tomu veriť.
jooj keď to tu všetko čítam troška mi odlahlo nakolko som 5 dni po kiretazi a už chcem aby čo najskôr zbrhol ten čas čakania na prvé snaženie sa. mam to o to horšie že partner mi pracuje v zahraničí a tak sa nedá naplánovať kedy budú ovulacne dni. musim to nechať na osud, ale dufam ze nebudem čakať večnosť. na babenko sme sa veľmi tesili a dopadlo to tak ako dopsdlo. začínam sa s tým vyrovnávať lebo myslím na to že budeme skúšať znova
@veronika1224 ahoj, ja som dnes 6 deň po kyrete a tiež už myslím na snažilkovanie. Neboj sa všetko sa podarí, len treba veriť 🙂, držím palce, aby si bola čoskoro tehotná.
@zuzu1104 nooo ja som 5 den po kiretazi a kedy plánujes pracovat na dalsom babatku? ja vobec neviem kedy je najlepsie sle asi po tych 6 týždňoch začneme
@veronika1224 ja tiež neviem, najskôr som myslela, že po dvoch cykloch, ale asi začneme až po troch, mám trošku strach. Musím sa však ešte poradiť s mojim gynekológom. V ktorom týždni si bola na kyret?
@zuzu1104 noo ja som bola v nehakom 9. týždni ale podla plodu yo bolo aj menej. tak ani neviem ...
@veronika1224 no ja som bola na tom podobne, tiež asi nejaký 8tt, ale plod bol menší
@veronika1224 ..ahoj...je mi lúto, že aj ty si si prežila to čo my...ach je nás toľko ☹ ....Viem, ako sa teraz cítiš, máš veľa otázok, prečo sa to stalo...z akého dôvodu a prečo práve tebe... 😔 Ja som síce od kyretu už 12 týždnov, ale každý den si nato spomeniem...myslím nato, že už som mohla chodiť s pekným guľatým bruškom... 😢
Držím ti veľmi palce, aby si sa z toho rýchlo spamätala, aby si nabrala novú silu a nádej do ďalšieho snaženia!!..Psychika je v tomto veľmi dôležitá, preto je potrebné sa čo najskôr pozbierať a ísť ďalej!
Pýtala si sa koľko treba čakať so snažením....tak názori na túto problematiku sa veľmi líšia...viac menej, je na tebe a na vojom partnerovi ako sa rozhodnete, my sme sa rozhodli čakať 2 cykli, lenže kedže mi prvá menštruácia prišla až za 9 týždnov, začali sme už po nej...cítila som sa psychicky pripravená...teraz očakávam druhú MA, ale radšej by som bola keby už neprišla...zatial mám 28 DC...
@emma93 nooo Ďakujem za napisanie každá správa je pre mňa ďalšou silou ísť ďalej. síce si každý večer poplacem stale verím ze príde už coskoro druhé a už v poriadku aj keď čas ide velmi pomaly
@veronika1224 viem, je to ťažké a najradšej by sme boli, keby čas išiel rýchlejšie, aj keď musím povedať že mne tých 12 týždnov celkom rýchlo ubehlo...neboj, utečie to aj tebe..musíš sa niečím zamestanať, aby si nato stále nemyslela...
Ahojte baby, ako sa máte? my sme sa v pondelok vrátili z dovolenky a sme ako vymenení 🙂 Už obaja zarezávame v práci, ale dovolenka nám teda padla veľmi vhod. Cez dovolenku som samozrejme mala prvú mrchu a teraz už si nedávame pozor. Na moje počudovanie prvá mrcha po kyrete prebehla ako každá iná, žiadne bolesti ani extra silné krvácanie sa nekonalo 😀 Dokonca mi trvala ako vždy 6 dní. Čo mi nejde do hlavy podľa toho čo čítam na nete.. Ale som šťastná, že ju mám za sebou. Hneď je svet krajší a my môžeme začať od znova a už so šťastným koncom! Dúfam.. 🙂
@mia005 ahoj moja, tak si sa rozhodla, ze idete uz na to? Budem vam drzat palce! Aj nam bolo super na dovci, kazdou hodinou cakam druhu MS, brucho ako balon a po nej aj my ideme na to! 😀 neviem sa uz dockat!!!
@kukadielko noo v podstate som sa ja rozhodla 😀 moj nechce este,boji sa o mna a chce,aby som bola 100% v poriadku.nechce,aby sme znova zazivali to iste..ale ja sa citim dobre.aj psychicky uz som na tom ovela lepsie.drzim palce,aby mrcha prisla co najskor a potom si si nasla vytuzene // so stastnym koncom 🙂
@mia005 ahoj ja som po kirete len 6 dni a lekar mi tiez povedal ze o pol roka dalsie tehotenstvo - ja cakam na 1.
menstruaciu a idem na to s rizikom ze mi lekar bude nadavat ale s vierou ze teraz vsetko dobre dopadne.
@zuzu1104 vysledky poslu tvojmu gynekologovi - vraveli mi to v nemocnici
Ja som mala podla lekarov cakat aspon 3 mesiace po MA (bola som aj na kyrete, 10tt) ... nevydrzali sme, pockali sme iba dva 😅 a na treti mesiac som uz bola zase tehotna 😎 cele tehotenstvo prebehlo bez akychkolvek problemov a dnes sa tesim z kraaaasnej zdravej 2-tyzdnovej dcerky 😵 😵 😵
Viem co prezivate, preto drzim palce vsetkym, aby vam to vyslo tak ako mne !!! 😉
@veronika1224 viem,co prezivas ☹ ja mam uz po prvej mrche a tiez sa uz budeme snazilkovat.mam obavu,ze sa do mna lekarka pusti a vynada mi preco sme nepockali.ked to cakanie je hrozneeeee ☹
@tari jeeeee gratulujeeeem ... dufam ze to vide aj nam ostatnym ako tebe
@mia005 presne to čakanie je hrozne - uz by som najradsej mala sj ja po mrske ale vydrzim to a ked boh da tak to vide a bude vsetko v poriadku
Bože žienky už je to presne týždeň od kyretu a ja stále krvácam a dnes mám také stavy ako keby prišla mrcha, lebo ma bolí vaječník a aj prsníky a normálne mám takú tmavšiu krv ako pri menzese, len neviem či to je možné. Mala to niektorá? Alebo sa mám obávať toho, že ma zle vyčistili?
@zuzu1104 ja myslim, ze sa to docistuje. Do 10 dni sa moze objavit krv, potom uz len spinenie. Tak mi povedal lekar. Ja cakam druhu mrchu, dnes je 35 DC a nic. Brucho napuchnute ako balon, aj bolesti v podbrusku a necha na seba tolko cakat... 😠 prvu som dostala na 35 DC, zeby aj ta druha prisla v tom case? Myslela som, ze druha chodi skor. Nepoculi ste baby nieco o tom?
@zuzu1104 Ahoj, ja som presne 2 tyzdne o kyretu, moja diagnoza bola anembryomola v 8tt. 10dní som špinila, takže kľud, ale stale bolo menej a menej vytoku. Uz tento tyzden vobec nic.
Nam bolo povedane, ze 2tyzdne nekeksikovat, takze rozmyslam, ze pomaly by sme aj mohli zacat. A moj gynekolog mi hovoril, ze mam pockat na 1.ms a hned potom mozeme ist do toho, nic take mi nehovoril, ze by sme mali cakat 3-6mesiacov. Prave teraz je najidealnejsie sa snazit, kym su v tele este hormony, vlastne hovori sa, ako keby to tam bolo pohnojene. A ze telo si pamata co sa stalo a chce si to zlyhanie napravit. Takze, my urcite nebudeme cakat, od bud. tyzdna ideme do toho, boli tu uz aj take zeny, kt. 1.ms po kyrete ani nedostali, lebo boli tehu.
Prajem ti krasny dnik 🙂 Papa
@kukadielko hádam máš pravdu, ale ja si skôr myslím, že mi dnes už začal menzes, lebo ma bolí pravý vaječník a mám takú tmavú krv s malými zrazeninkami, úplne ako pri menzese, tak možno ja budem tá šťastná, ktorej to prišlo skôr a moje telo nezareagovalo na kyret, ale pracovalo tak, ako keby kyret ani nebol
@carmen23 ďakujem Ti za Tvoju reakciu. Takže si až 10 dní krvácala? Dnes mám už také bolesti ako pri menzese a aj krvácanie nie je také svetlé, ale je to tmavá krv ako pri menzese. Tak neviem možno je to už menzes, čo by bolo faaajn. Ja som premýšľala, že počkám aspoň 2 cykly a pôjdeme do toho. Ja som tiež mala anembryomolu v 8tt.
Tak nech sa Vám bábätko čím skôr podarí🙂
@carmen23 .ahoj, vitaj medzi nami... ja som mala rovnakú diagnozu ako ty...v 9tt.... som 12 týždnov po kyrete a už sme začali aj so snažením. Každým dňom očakávam druhú MS, ktorá dúfam už nedorazí 😠 ...Zatial nepocitujem nič čoby naznačovalo jej príchod...tak uvidíme...ale veľmi si želám aby to vyšlo. Aj vám držím palce a inak je vidieť, ako sa názory lekárov na otázku ďalšieho snaženia po potrate rozchádzajú....je vidieť, že ani oni v tom nemajú jasno...mne v nemocnici jedna lekárka povedala, že stačí počkať 1-2 cykli...primár že 6..a môj gynekológ aspoň tri....my sme chceli pôvodne počkať tie dva, lenže prvá menštruácia prišla až za 9 týždňov, preto sme si povedali, že už viacej nečakáme!
@mia005 ahoooj...tak odýchnutá a plná elánu sa môžes naplno vložiť do ďalšieho snaženia 😉 . Tak nakoniec ste sa rozhodli ísť nato..úplne ta chápem, my sme tiež už nevydržali...čo sa má stať sa stane...držím veeeeľmi palčeky! Sme v tom spolu!!!
Ako vidieť dovolenka vám dopadla na výbornú...až na tú MA, ale píšeš že nebola ničím výnimočná ako tie na ktoré si bola zvyknutá,,vidíš, každá to máme úplne inak...je to všetko individuálne a nedá sa to zovšeobecňovať...Nakoniec ťa to ale určite milo prekvapilo, lebo si čakala niečo horšie 🙂
@emma93 ano,perfektne sme si oddychli konecne po dlhej dobe.do snazenia sme sa uz pre istotu pustili 🙂 dakujem,aj ja vam drzim palceky,nech druha mrcha nedorazi a najdes vytuzene kolajnice 🙂 ja som cakala krvaky a bolesti pri mrche,no ostala som milo prekvapena,ze sa nic take nekonalo.preto som sa rozhodla,ze necakame.kazdy lekar hovori nieco ine a ja som potratila vo velmi skorom stadiu.citim sa konecne dobre aj psychicky,takze nie je o com 😀 dufam,ze sa vsetky stretneme v inej veselsej teme!

@emma93 a si sa o tých vyšetreniach si sa rozprávala aj so svojim gynekológom? Trvala si na nich?