Riziká tehotenstva hneď po potrate
caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒
@mart1na26..tie príznaky..teda max častejšie cikanie a nafúknuté brucho...inak nič zvláštne...neviem, nechcem sa sklamať...s testovaním chcem ešte počkať...
@emma93 ahoj Emi 🙂 mam sa volako zvlasne...... 2tyzdne ani neviem ze som tehotna, uplne vobec... A potom je mi 2tyzdne tak zle ze sa ledva najem.... Aj sa pomaly bruskatim..... Pri malej mi brucho vyskocilo hned..... Velmi podivne tehotenstvo.... 🙂 18teho idem gyndovi tak sa neviem dockat. Verim ze vsetko bude ok. Akurat mam dilemu z toho jedenia a co vsetko sa nemoze..... V prvom tehu ma to ani nenapadlo a teraz som zjedla stejk a 3dni mi sibalo z listeriozy a vsetko som si nahovarala. 🙂
tak pises ze mrska nikde..... ;) no ja som to mala presne ako ty..... Dlho nic, potom mrcha a potom hned tehu. Tak ti velmi prajem a drzim pasticky nech su na teste // ! Poto povinne podaj hlasenie 🙂 podbrusko ta neboli? Ja som podla toho vedela vzdy ze som tehu🙂
@mart1na26 ...dakujem Mati za rýchlu reakciu🙂...podbruško občas trošku cítim, ale nie nejako extrémne. To musí byť krásny pocit, keď bruško rastie🙂!!!Veľmi ti to želám! Ak ide o tie potraviny, pri prvom tehu som nad tým dumala aj ja, veľmi som chcela aby bolo všetko tak ako má byť, , snažila sa jesť vyvážene, ovocie, zeleninka, samé zdravé potraviny, ryby 2x do týždňa, dokonca som sa vzdala j svojho obľúbeného syru Niva a plesňových syrov ktoré tak zbožňujem a v tehu by sa nemali....užívala som vitamínky, a vidíš predsa sa to stalo:-/ ☹ .....Keď som sa pýtala nato moje mamy, povedala, že oni vtedy žiadne vitamínové doplnky neužívali, na stravu si extra pozor nedávali, jedli všetko tak ako predtým a vidíš sme tu🙂 😀 ...
Mati a okrem podbruška si mala teraz pri druhom tehu nejaké príznaky? a na koľký DC si si robila testík??zatial papa 🙂
Ahojte žienky, zajtra ma čaká kontrola u gynekológa, tak držte palce, aby to bolo dobre.
@zuzu1104 Zuzka držím palčeky na dnes - potom daj vedieť ako si dopadla u ženského ty.... papa
@veronika1224 @mia005 Ahojte kočky, srdečná vďaka, že ste na mňa mysleli. 🙂 Dopadlo to super. Ja milujem toho svojho doktora. je to úžasný človek. Povedal mi toľko pekných a hlavne povzbudzujúcich slov. 🙂 No a hneď na začiatok ma žienky upozornil, že chce, aby som bola čo najskôr tehotná. Že hneď po prvej menštruácii máme na tom pracovať, že nemám absolútne čakať. A hneď, keď otehotniem to budeme sledovať. Povedal mi, že veľmi chcel, aby to bolo dobré a že je veľmi rád, že to tak dobre zvládam aj keď sme o bábo prišli. Že na mne vidí, že som sa s tým dobre vyrovanala a že som silná žena. A najdôležitejšia veta je čo ma neskutočne potešila bola, že som žena ako stvorená na materstvo. 🙂 Dnes som si bola aj po výsledky z histológie a nakoniec to bol MA a nie anemryomola. Že sa našli v plodovom vačku zvyšky plodu, ktorý sa už žiaľ začal rozkladať. :( Zasiahlo ma to, že tam ten plodík nakoniec bol, lebo ja som si až do konca myslela, že tam bol len plodový vačok.
Maternica sa už pekne stiahla, HCG sa už skoro úplne vyplavilo a žiaden zápal nemám. Hovorila som mu aj o tej maternici otočenej dozadu, on mi povedal, že to nič neznamená, že maternica má len funkciu na donosenie, že aj keby som ju mala v kabelke, tak by to bolo jedno :D vtipálek
Celú návštevu som sa len smiala, fakt mi to pomohlo, že som u neho bola a teda baby ja teda počkám dva cykly, tak sme sa nakoniec aj dohodli a ideme na snaženie. Nebudem viac čakať, lebo nejako vnútorne cítim, že bude všetko skvelé. 🙂
@zuzu1104 hmmm tak vyzerá že ty máš úplne iného doktora ako som mala doteraz ja ... jooooj veľmi sa tešíííím s tebou že ťa tak povzbudil a dodal ti toľko pozitívnej energie .. mysle že sa už tešíš na snaženie ... jooooj konečne čítam niečo povzbudzujúce čo povedal nejaký lekár ... lebo ja som nič také nepočula ... takže vidíš ... za chvíľku pôjdeš na to ... a určite budeme čítať že to vyšlo ... dúfam že budeme viacere ...
@veronika1224 môj lekár je fakt úžasný, možno aj preto inak zmýšľa, lebo pochádza z inej krajiny a je fakt veľmi empatický a dobrý človek, nikdy neoľutujem, že som od svojej bývalej gynekologičky prešla k nemu. Všetkým žeankam tu na tomto fóre by som priala mať za gynekológa práve jeho.
No tak len nech príde prvá mrcha a potom ešte druhá a ideme na to. 🙂
A dúfam, že aj ty ma budeš hneď nasledovať. 🙂
Caute kocky! Tak som nakoniec absolvovala vysetrenie a odber krvi na hcg a vyslo z toho-anovulacny cyklus. Preto neprisla mrcha. Dostala som tabletky na vyvolanie a za 10 dni by mala prist. Sakra, uz malo byt davno po nej! No co uz. Hned potom idem na kontrolu, chcem vediet, ci sa mi bude tvorit vajicko a potom ideme na to! Uz sme sa tak s milovanym dohodli. Psychicky to uz dlhsie nevydrzim. Len dufam, ze sa to zas nastartuje ako ma. Presne takto som to inak mala po vysadeni antikoncepcie, prva ms ok a druha prisla iba za pomoco injekcie. Ale potom bolo zase vsetko ok. Dufam, ze aj teraz to tak bude. 😅
@kukadielko všetko bude fajn, neboj sa 🙂 držím palce
@zuzu1104 dakujem, no dufam! Bojim sa uz kazdeho mesiaca, ktory ma zas oddiali od mojho sna 😔 Ale uz to nenecham na nahodu a necham sa po menzese kontrolovat... Ty kedy ocakavas prvu mrsku? Drzim palce, nech pride co najskor.
Neboj sa, všetko bude dobré, uvidíš. Hlavne mysli pozitívne a všetko pôjde ako po masle, ver mi. Ja mršku očakávam o také dva týždne. Keďže som mala pred pár dňami ovulku, tak mrška by mala prísť do dvoch týždňov. Už sa na ňu neskutočne teším ako ešte nikdy v živote. 🙂 A potom ešte na jednu počkáme a budeme sa snažiť. Už som asi mesiac s mojim mužom nespala a už by som ho doslova aj hodila niekde na posteľ. Už mi to hrozne chýba, takže aj z tej stránky sa už teším na to plodenie. :D
@zuzu1104 My sme sa prvy krat milovali po prvej mrche. Tiez som sa uz nevedela dockat 😀 Ja dufam, ze sa mi to stalo raz a dalsia ovulka uz prebehne. Uz by som asi nemala citat internet, lebo clovek sa tam dostane k vseliakym hororovym pribehom, zbytocne si vyrabam stres a strach. Takze koncim s netom, zostavam iba na konikovi s vami v kontakte. Len dokedy, ze? 😎
@kukadielko No to ti verím, ja už som tiež fakt neuveriteľne nedočkavá. Doktor mi povedal, že aj keď nepríde mrcha do dvoch týždňov, tak by sme už potom aj tak mohli keksíkovať. Ale aj tak dúfam, že príde 🙂
A máš pravdu net je riadny zabijak niekedy, my ženy veľa čítame a potom neskutočne veľa premýšľame a rozoberáme 🙂 Asi by bolo pre nás jednoduchšie sa netu vyhnúť, ale akooo 😔 😎
@zuzu1104 no uvidíme kedy príde hlavne 1. mrska ešte sa na ňu nečakám keď mám len 15 dní po potrate .... sle určite ta budem po tvojich slovsch nasledovať .... som vyrovnaná a pripravená na ďalšie tehotenstvo. ...
@veronika1224 tieto slová sa mi veľmi páčia, si silná žena a som rada, že si sa s tým vyrovnala, to je asi pre duševný pokoj najdôležitejšie. Budeme na seba myslieť, aby mršky došli načas a aby sme sa mohli spolu snažilkovať. 🙂 Ja mám tiež ešte ďaleko do mrchy, ale ja verím, že čoskoro dorazí. Už si si objednala ten Infolic? Mne včera dorazil. Objednala som cez Mojalekaren.sk. Po mrche ho začínam brať.
@zuzu1104 no to mas akeho super lekara 🙂 ja mam taku mladu lekarku,ale dorazne mi opakovala cakat 6mesiacov.a to isto nehroziii,ked uz sa snazime o dusu 😀
@kukadielko neboj sa,hlavu hore!!vsetko chce svoj cas a my s to nijak neuponahlame ani na silu,priroda je priroda..ja mam zase nejake zvlastne bolesti v podbrusku,dufam,ze sa mi tam nedeje cosi zle.tiez radsej nestudujem net.
@zuzu1104 nooo neviem sa rozhodnúť medzi femibion 800 a infolic.... a včera som bola s kamarátkou ktora povedala že z tych vitaminov sa rodia veľké deti ... že stačí kyselina listová. .. že ona papala len tu a je v poho... a ma krásneho chlapčeka. .. tak neviem... a sranda že aj mua005 povedali tiež ako aj mne 6 mesiacov čakať. .. nerozumirm tým odlišným nazorom....
@mia005 joooj super že vy sa už snažíte. .. držím palceky aby ti to vyšlo. ... Už len dobre správy a pozitívne myslenie ....
@veronika1224 heeej,to aj mne mamina zdravotacka vravela,aby som sa nedala nalakat na vselijake tehu vitaminy,lebo budem mat velke dieta.takze ja uzivam jedine femibion 800 a nic viac.
@zuzu1104 dakujem,snazime sa,ovulka prebieha tak je snazenie v plnom prude v ramci moznosti 😀
@mart1na26 kukadielko ..Dievčatká takže dnes som sa odhodlala a urobila testík a tam // !!!..Nemôžem tomu uveriť!..za pár dní pre istotu zopakujem..Teším sa zatiaľ tak potichúčky, miešajú sa vo mne pocitu strachu, radosti.......Tak ako som sa dávnejšie rozhodla že otehotniem v lete ( čo sa zrejme podarilo ) tak som sa teraz rozhodla že budem myslieť pozitívne a všetko bude ok.🙂
Už som si nakúpila aj vitamínky a nasadzujem si Duphaston...kedže môj doki má dovolenku, ale par tebletiek ešte naštastie mám, viem, že by mi ich aj tak naordinoval,lebo som ich užívala aj pred tehotenstvom a aj na začiatku toho prvého..a ešte po tej minulej skúsenosti je ich užívanie viac ako nevyhnutné..
@veronika1224 no ja už jedno dieťa mám, tiež som také niečo počula, môj syn sa narodil 3800 gramový mal 53 cm, asi od 4 mesiaca som brala Calibrum a vôbec nie som presvedčená, že to bolo z toho. My sme s manželom obaja vysoký, tak to určite preto sa taký veľký narodil, ale nebol žiaden buco a ani teraz nie je, je dosť chudučký. Ja tomu proste neverím. A ten Infolic sú vitamíny, ktoré sa berú pred tehu. Na to, aby boli lepšie vajíčka, a aby bol pravidelný cyklus.
@zuzu1104 nooo tak si ho teda idem kúpiť a začnem ho po prvej mrške užívať .... nech je ako koľvek hlavne nech zas otehotnem a nech je všetko v poriadku ... na ničom inom nezáleží xixi
@mia005 a čo ti mamina povedala na snažilkovanie skôr ako ubehne 6 mesiacov ? aký má ona názor ? ... moja mi povedala že aby som nečakala
@veronika1224 presne tak moja 🙂

@zuzu1104 nooo ja som tiež čakala aspoň vyšetrenie ... ale videla som že ma akosi naponáhlo ... nooo nevadí ... budem sa riadiť ako ste mi napísali svojimi pocitmi ..... a určite nebudem čakať pol roka .... to je veľmi dlho pre mňa ....