icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

emma93
23. aug 2013

@zuzu1104 jeej ahoj, ty si nezabudla že mám dnes ísť!!..aká zlatá!!! 🙂 Áno bola som všetko je v najlepšom poriadku!! dieťatko je veľmi aktívne, živé, pohybuje sa, veľkostne zodpovedá danému týždnu.....keď som ho videla na monitore, ako sa má k svetu a krásne sa pohybuje bola som nesmierne štastná!! nič podobné som ešte nezažila! No ked som tam išla veľmi som sa bála, tie spomienky nato zlé sa stále tlačili von:-/...ale naštastie je všetko ok a ja som kľudnejšia🙂
Prajem aj vám všetkým dievčatám tu, aby ste sa už čoskoro tiež mohli tešiť z tých maličkých zázrakov!..držím moc moc palce, myslím na vás!! Držte sa babulky!

zuzu1104
23. aug 2013

@emma93 ahoj, jasné, že som nezabudla 🙂 Som rada, že je všetko v poriadku, prajem ti to. 🙂 A ďakujeme aj za tvoje prianie, hádam sa to všetko splní 🙂
Úplne viem o akom šťastí si to rozprávala, ja som to už raz zažila a dúfam, že opäť čoskoro zažijem 🙂

kukadielko
23. aug 2013

@zuzu1104 ahoooj, no ovulacia uspesne prebehla, tak uvidime. Si predstav, ze test bol pozitivny na 24 DC! Tak neskoro som mala ovulku. Teraz stale meriam teplotu a cakam aspon na nejaky 10 az 11 den po ovulke a mozno to nevydrzim a testnem. 😉 zatial ziadne priznaky, iba popichavanie vo vajecnikoch a dnes bolest brucha ako pred mrchou. Takze cakame... A ty co nove? Mrcha uz prisla?

kukadielko
23. aug 2013

@emma93 ahoj, tesi ma, ze u teba/vas je vsetko v poriadku a prajem, aby babatko rastlo ako z vody. Vsetko dobre!

emma93
24. aug 2013

@kukadielko ďakujeeeeem🙂...teším sa veľmi, dúfam, že to aj tak ostane!!!!...Čítam, že už snažilkujete naplno a že ovu testy ti sú veľkou pomocou, super že to existuje, človek sa vie v tom hned lepšie orientovať a šance sa zvyšujú!!! Držím moc moc palčeky, aby to vyšlo a stále čakám na tú najlepšiu správu!!!!! 😀

zuzu1104
24. aug 2013

@kukadielko siiilno držím palce, aby mrcha nedošla a aby už bolo bábätko poriadne zamiesené 🙂
No ja čekám v utorok mrchu, uvidím či dojde načas. Ale prsia ma už bolia poriadne a už ma sem tam aj brucho pobolieva a kríže tak isto.
Som sa začala zamestnávať, začala som sa venovať tomu, čo ma baví, aby som na to nemyslela.

kukadielko
25. aug 2013

@zuzu1104 dakujem, sama som zvedava. Aj sa dost pozorujem, co som nechcela, no neda mi to. V utorok je 10 DPO, tak asi skusim testnut. 😉
Je dobre, ked si vyplnis kazdu volnu chvilu. Mne dost pomohlo ist naspat do prace. Niekedy sa len tak flakam po obchodoch, urobim si malu radost, zavolam kamosky na kavu... Cas preleti rychlo a uz aj budes snazilkovat aj ty. Skus potom to meranie teploty, prip ovu testy...

zuzu1104
25. aug 2013

@kukadielko no tak to potom isto napíš, ako dopadlo testovanie, som fakt zvedavá.
Ja do práce nemôžem ísť, pretože prácu nemám, hneď po vysokej škole som šla na materskú, takže tak. Ale snažím sa zamestnávať si hlavu inými vecami.

mia005
26. aug 2013

@zuzu1104
@kukadielko
@emma93 Ahojte baby, tak sa hlásim.. 30.07. som si našla vytúžené // po šiestich dňoch meškania. Mala som obrovské obavy, aby som nezačala krvácať ako minule. Ale nemala som žiadne krvácanie ani bolesti. Lekárka v 6tt+4 ešte nevidela okrem gestačného vaku nič. Kontrola o týždeň. Bývalo mi zle, vracala som, prsia ma boleli neskutočne. O týždeň, keď som jej popísala príznaky, tak sa lekárka potešila, že to vyzerá dobre a spraví mi sono. Lenže na sone nič.. Žiadna vnútorná štruktúra, iba narastený gestačný vak. Išla som do nemocnice, kde lekár videl plod abnormálneho tvaru 7mm, bez srdcovej aktivity. Takže druhý kyret. Bola som na ňom vo štvrtok. Čakajú nás nejaké testy. Neviem kedy a neviem ani aké. Nikto mi v podstate nič nepovedal. No na kontrole sa budem pýtať na všetko a chcem už teraz absolvovať všetky vyšetrenia a nie čakať či to tretíkrát vyjde alebo nie. Nebudem už robiť nikomu pokusného králika v tomto.. O psychike a mojich pocitoch písať radšej nebudem.. želám vám všetko dobré 🙂

zuzu1104
26. aug 2013

@mia005 och moja, cítim s tebou, veľmi ma mrzí, že sa ten strašný zážitok zopakoval. Fakt hrozné, ale ty si silná a určite sa z toho dostaneš. Urobia ti potrebné vyšetrenia. Zistia príčinu a potom sa môžte opäť posnažiť. Viem, že teraz ti žiadne slová nepomôžu, ale keď sa budeš potrebovať vyrozprávať, tak ma tu nájdeš. 🙂
Sme tu predsa jedna pre druhú.

kukadielko
26. aug 2013

@mia005 mia, to snad nie! Srdce mi puka! Ja som tiez dva krat za sebou presla hroznym zazitkom a ten prvy bol neskutocne hrozny. Myslela som, ze sa mi zruti svet. No neboj, pridu i pekne chvile. Urcite si daj porobit vsetky vysetrenia, ake len existuju. Vratane genetiky vas oboch! Ak nic nezistia, potom je to iba priroda, ktora si to takto zariadila. Ak zistia, vies tomu predist. Som ale presvedcena, ze nam to musi do tretice vyjst! A s vysetreniami zacni hned! Vsetko to dlho trva a kym sa zahojis, budes mat vysledky. Ako pisala Zuzu, sme tu pre teba a kedykolvek budes potrebovat, mozes napisat. Ak by si sa potrebovala popytat nieco sukromne, mozem poslat aj tel.cislo do IP.

mamamonika
26. aug 2013

Kocky mia a kukadielko v prvom rade MIA je mi luto, ze aj druhykrat to takto dopadlo,ja som na tom podobne mam uz dcerku 5 rocnu bezproblemove tehotenstvo a teraz missed abort v januari v 8 tt a znova missed abort v maji v 9 tt. ☹ Ja mam vsetky vysetrenia z genetiky za sebou aj manzel v podstate nam nic nezistili, mne len to, ze som heterozygot s nejakou mutaciou, ktoru inak ma 60percent ludi a ze na to sa nic nedava ani nepicha, len kyselina listova, ktoru som inak poctivo este pred otehotnenim jedla. MANZEL este ide na spermiogram. DOKTORKA mi kazala teraz pol roka cakat, len sa tiez bojim, ze ked znova otehotniem dopadne to rovnako, tak normalne rozmyslat ci neist na umele oplodnenie, kde sa snazia vybrat tu najzdravsiu spermiu.Moja znama mala dvakrat missed abort a potom isla na umele a ma zdravu dcerku. Vy ste o tom neuvazovali? Mia pi alchemilkovy cajik mne velmi pomohol. Neviem mam 37 rokov a bojim sa, ze to znova tak dopadne. ☹ Vela sily Vam zelam.

kukadielko
26. aug 2013

@mamamonika aku mutaciu mas? Ja mam mthfr677 a je blbost, ze nic nepotrebujes. Precitaj si americke stranky. Ja som si nasla hematologa, ktory je ineho nazoru a doporucuje riedit krv. V tehotenstve sa automaticky zhustuje a ked mas este mutaciu, o to viac.
Nad umelym sme neuvazovali, ja som donosila dieta do osmeho mesiaca, uplne zdrave, tak si myslim, ze to nie je nutne. A ty ked mas uz zdrave dieta, tiez nevidim dovod.

zuzu1104
26. aug 2013

kočky dnes mi došla druhá mrcha po kyrete, takže o pár dní ideme na snaženie. Mám z toho všetkého zmiešané pocity. Najmä keď čítam čo sa stalo mii a aj mamemonike. Som v strachu, ale pevne verím, že mňa už nič zlé nečaká.

mamamonika
27. aug 2013

@zuzu1104 Ja som druhykrat otehotnela tiez po 2cykle a urobil sa mi velky hematom,podla mna este som nemala ok maternicu ani stielku maternice.Teraz som poprosila gynekologicku,nech mi to pozrie a zmera.

mamamonika
27. aug 2013

@kukadielko Mam tu mutaciu co ty plus este 1298,homocystein mam ale v norme.A ku komu chodis ja este
nemam doktora,len teraz mi prisli vysledky.Takze ak otehotnies budes si nieco pichat?

zuzu1104
27. aug 2013

@mamamonika po koľkých dňoch si dostala prvú menštruáciu po kyrete a kedy druhú?
Ja som bola u lekára na kontrole dva týždne po kyrete a povedal, že je všetko v poriadku, že sa môžme hneď snažiť. Pevne verím, že sa mi tá strašná vec už nestane.

mia005
27. aug 2013

@kukadielko
@zuzu1104 Ďakujem baby, ste zlaté. Snažím sa koňovi vyhýbať, ale musela som vám sem napísať.. V podstate sa vyhýbam všetkému, ľuďom, komunikácii s nimi.. Ja nikdy nič nemôžem mať jednoduché a všetko si musím obsr*ť..
@mamamonika nad umelým neuvažujem. bola tam so mnou jedna, ktorá potratila pred 4 rokmi, nedarilo sa im, išli na umelé. vložili jej najviac vyvinuté vajíčko či ako to napísať. Bola na sone, všetko ok, dokonca mali aj srdiečko a fotku zo sona a za týždeň už srdiečko nebilo a musela ísť na kyret. Takže po jej skúsenosti neverím už ničomu ani prírode!!!

zuzu1104
27. aug 2013

@mia005 nemala by si sa vyhýbať ľuďom. Z vlastnej skúsenosti viem, že je oveľa horšie byť sama, spoločnosť veľmi pomáha. A v mojom prípade veľmi pomohol aj koník. Žienky sú tu veľmi milé a veľa pomôžu.

mia005
27. aug 2013

@zuzu1104 Ja som ten typ, čo sa momentálne nemusí baviť s nikým o ničom. Najmä keď sa so mnou niekto baví len preto, aby zistil čo sa mi stalo a za normálnych okolností ani nevie kto som.. Ja si to musím sama odsmútiť a potom začnem zase komunikovať.. možno 🙂

zuzu1104
27. aug 2013

@mia005 verím, že áno, budem na teba myslieť, aby si sa z toho skoro dostala 🙂 a začlenila sa opäť do normálneho kolobehu života. Kedy ideš na vyšetrenia?

mia005
27. aug 2013

@zuzu1104 Ďakujem. Budúcu stredu idem do nemocnice na kontrolu a potom k svojej gynekologičke, tak sa hádam dozviem viac a budem z toho trošku múdrejšia..

mamamonika
27. aug 2013

@zuzu1104 Tak po prvom kyrete som dostala prvy menzes presne na 28 den , teraz po druhom o tyzden neskor, ale to preto, ze mi gynekologicka pichla tyzden po kyrete este injekciu , aby som sa docistila a brutalne som krvacala tyzden, tak sa mi to posunulo.Ja idem teraz na kontrolu v septembri to budem po 3 cykloch, ale mne po dvoch MA nakazala doktorka pol roka cakat, tak cakam.......a uvidim co mi povie. 😒

mamamonika
27. aug 2013

@mia005 Viem presne ako sa citis, ja ked som v novembri otehotnela tak som mala strasne zly pocit, ze sa nieco stane neviem preco, ale tak to bolo a stalo sa ....Bola som z toho riadne vyvalena, lebo predtym som mala bezproblemove tehotenstvo a ani som netusila, co je to missed abort. Ked sa mi to stalo druhykrat v maji, to som verila, ze to vyjde, aj mi zle byvalo, spinila som, brala lieky, lebo som mala hematom, aj srdiecko som videla v 7 tt a v 9 tt uz zas nebilo. ALe to som brala "lepsie" lebo som ratala,ved preco by sa mi to nemalo dvakrat stat , ked sa nieco stane,tak urcite mne! ☹ Zobrala som to tak, ze ked to ma prist, tak to pride,bola som v decembrovkach, kde kocka mala 3x ma , 1 x mimomaternicove a teraz konecne je v23 tyzdni, inak jej nic nezistili a je velka optimistka, robila si srandu, ze cislo 5 zije, tak ja dufam a verim, ze do 40 sa to snad podari a budeme mat este jedno babatko.ODKEDY sa mi to stalo vela kamosiek sa mi zdoverilo, ze tiez mali MA len nikto o tom nehovori! Ja som si povedala, ze ani moja kamoska nechcela rakovinu a dostalu ju, ani dalsia, ktora porodila velmi chore babatko to zomrelo a uz nemoze mat viac deti , tak co tu ja placem.....Nie som zastancom umeleho , mam taky plan 🙂 ze by som sa rada pokusila normalne otehotniet este a ak to nevyjde tak snad potom, uvidime, co nam zivot prinesie.Vela bab pije nejake caje od bylinkarky a aj kocka, co trikrat mala ma tak teraz caka v 25 tt a pila nejake caje, ale ja neviem, ako hovori moja dokina, ak je to dobre zalozene tehotenstvo prezije . 🙂 A PODLA toho sa riadim,ved aj v prirode je to tak. 🙂

zuzu1104
27. aug 2013

@mia005 no tak u svojej gynekologičky sa dožaduj všetkých možných vyšetrení. Hermato, genetika, imuno, endokrinológia, nech ti gynekologička urobí hormonálny profil

zuzu1104
27. aug 2013

@mamamonika aj si bola na nejakých vyšetreniach? Napr. na hematológii alebo genetike, manžel popripade na spermiogram?
Možno si naozaj ešte nemala maternicu pripravenú,a le to sa už asi nezistí. Musí to len prebolieť, musíš dostať silu, aby si mohla bojovať ďalej.

mamamonika
27. aug 2013

@zuzu1104 Boli sme na genetike, kde mi robili aj komplet krvne vysetrenia, tam mi zistili, ze mam polymorfizmus s mutaciami MTHFR C677T a MTHFR A1298C v heterozygotnom stave, hladinu homocysteinu mam vsak v norme.Tuto mutaciu ma 60percent obyvatelstva.Ostatne mam ok, manzel ide bud.tyzden na spermiogram a este sa opytam gynekologa, ci ma posle aj na vysetrenie stitnej zlazy.

zuzu1104
27. aug 2013

@mamamonika takže nebudeš brať nič? na tie mutácie? Alebo poprípade ak sa ti to nevidí, tak nájdi nejakú dobrú hematologičku, možno to posúdi ináč.
Ale je to také zvláštne nie? Že prvé tehotenstvo super, dieťa zdravé a potom potrat, u teba dva. Vôbec mi to nejde do hlavy

mamamonika
27. aug 2013

@zuzu1104 Este neviem,lebo k mojej gynekologicke sa chystam s vysledkami v septembri, ved toto,mnohym zenam nic nedali pichat a znova potratili asi to zalezi od hematologicky, tak si musim najst nejaku dobru.

zuzu1104
27. aug 2013

@mamamonika skús aj keď bude nejaká súkromná, veď za tie peniažky predsa stojí zdravé bábätko, no nie?