Riziká tehotenstva hneď po potrate
caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒
@zuzu1104 lebo ja mavam menzes kazdych 30- 33 deň a po pitrate som msla až 41... a ďalší teraz druhá mrška mi ešte nedošlo a už je 43 deň ale tehotenský test mi zatiaľ neukázal že by som bola tehotná. ..
Ahojte žienky, dlho som tu nebola. Ako sa vám tu darí? Ja čakám na výsledky z BA, mali by byť dnes okolo obeda alebo po obede. To dvojtýždňové čakanie je už o nervy, tajne dúfam, že tam niečo nájdu a ja sa vyhnem ďalším testovaniam 🙂 V nedeľu budem mesiac po druhom kyrete, tak netrpezlivo očakávam prvú mrchu 😀
@veronika1224 tak ešte počkaj alebo choď na vyvolávačku
@veronika1224 ahoj, ja som mala prvy na 35 den a druhy neprisiel. Myslela som, ze som asi tehotna, no lekar mi povedal, ze u mna neprebehla ovulacia. Dali mi tabletky a potom som to dostala. Preto som si zacala hned dalsi cyklus merat bazalku a robit ovu testy, aby som si sledovala, ako moje telo funguje. Potom som mala ovulku na 23 den a teraz na 17. Tak sa to pekne upravuje. Chod k lekarovi, on ti povie, co dalej.
@mia005 ahoj mia! No my pomaly snazilkujeme. Aj ked viem, kedy mam ovu, nic nesilime. Takze asi o 10 dni budem mozno vediet, ci to tento mesiac vyslo. Som rada, ze som neni nato chorobne zamerana, lebo vtedy byva problem otehotniet. Drzim ti palce, aby si mala vysledky v poriadku. Ako sa citis? Co ti vravia lekari? Uz si absolvovala nejake vysetrenia?
@kukadielko oj dakkujem za radu ... noo tak sa už zas teším, že treba zas ísť k lekároví ... jôôôj ☹(
@veronika1224 nemas za co! Cim skor pojdes, tym skor mas sancu na dalsi menzes a ovu a...
@kukadielko Ahoj, tak to je super, hlavne nič netreba siliť.. Silno držím prsty, nech si čím skôr nájdeš // a všetko prebehne v poriadku a aby si držala v náručí zdravé krásne bábo 😉 Výsledky mali byť včera, no ešte neboli. Mám sa skúsiť informovať v piatok. Neabsolvovala som žiadne vyšetrenia, pretože čakám na tie výsledky z BA 😒 Takže stále čakám a čakám, ale verím, že sa dočkám 😀
@kukadielko ahojky, tak včera som menzes nedostala, ale test je negatívny, tak som mierne smutná, ale stále sa nevzdávam, lebo príznaky sa naďalej stupňujú
a ty ako?
@kukadielko no chvála bohu už zajtra idem k tomu ženskému ... som nervózna a hlavne ma hneva že už 50-tý deň a menzes nemám ... dúfam že zajtra dobre dopadnem ..
@zuzu1104 ahoj, nic si z toho nerob. Niekedy su testy pozitivne, az ked menzes meska dlhsie. Verim, ze sa vam zadarilo... 😉
Ja som dnes 7 DPO a 25 DC. Takze cakam, co bude. Mam stale bolesti v podbrusku a myslim, ze aj biely vytok. No radsej nedufam, aby som nebola zbytocne sklamana. Babatko urcite pride vtedy, kedy ma... 🙂
@veronika1224 ahoj, neboj, ked mas test negativny, da ti vyvolavacku, alebo tabletky a potom dostanes ms. Myslim, ze to bude asi to, co som mala aj ja- anovulacny cyklus. Telo sa stale spamatava a dava do normalu. Daj vediet, ako si dopadla. Drzim palce! 😉
@kukadielko to je super, že si taká vyrovnaná 🙂 budem na teba silno myslieť, aby to tento raz vyšlo
nám sa tento mesiac sen rozplynul, ráno som dostala silnú menštruáciu, dva dni meškala a potom prišla v plnej kráse, takže dnes som 1DC, budem už merať aj BT a idem hneď napísať jednej babe tu z koníka, nech mi pošle ovu testy.
Ale poviem ti pravdu, že som bola sklamaná, keď sa zo mňa ráno začala valiť krv, bola som presvedčená, že som tehotná. Už si tento mesiac nebudem nič namýšľať a ani sa sledovať nebudem, lebo mi potom z toho hrabe.
No z drahej strany som bola aj rada, kvôli tej chrípke, čo som prekonala, som sa bála, aby to nedopadlo zle a asi moje telo ešte nebolo pripravené prijať dieťatko.
Tak ešte raz ti siiiilno držím palce a nezabudni informovať.
@zuzu1104 ahoj, no to ma mrzi 😔
Uvidis, ze to dlho trvat nebude a najdes si // na tehu teste. Ono sa to ani uplne neda, nesledovat sa. Ja som tiez pozerala, akej farby mam vytok, ci mam ine a citlive bradavky... Tomu sa nevyhnes, nech sa snazis akokolvek. Ale neupinam sa na to chorobne. Cele dni mam vyplnene tak, ze nemam cas nad tym rozmyslat. Ale posledne dni som taka hladna a pazrava... No tiez to moze byt prejav bliziacej sa ms. Ako vacsina priznakov. Takze aj ty si mala asi mrchovske priznaky a nie tehu...
S meranim staci zacat ked ti skonci mrcha. A ovu testy som zacala robit cca 10DC. Drzim palce...
@kukadielko hej moja, presne tak, nedá sa od toho úplne upustiť a nesledovať, ale už to tak, ako tento cyklus nebudem robiť. Ja to mám trošku horšie, lebo som sama doma, malého mám v škôlke a keď navarím a upracem, nemám čo robiť a tak premýšľam,. Ale dnes som sa rozhodla pre zmenu, začala som si hľadať prácu a budem sa zamestnávať tým.
Ja veľmi verím, že ty to tento mesiac dáš, že mi o pár dní pošleš pozitívny tehuľkovský test 🙂
@kukadielko ahojkaj ... no mala si pravdu ... dal mi lekár vyvolavačku a taktiež lieky na vkladanie a aj uživanie ... lebo mám výtok ... no takže teraz len čakať na menzes 🙂
@zuzu1104 dakujem, uvidime. Kazdopadne budem informovat 🙂
@veronika1224 ms tu bude raz dva... A potom mozes ist na to! Uvidis, cas prejde rychlo. Aj mne presiel. Treba sa zabavit, zamestnat niecim a hlavne si robit casto radost-cimkolvek... 😉
Ahojte babule, došla som sa vám pochváliť, že som včera dostala svoju prvú mrchu po druhom kyrete presne na 33deň po. Prišla sama a bez akéhokoľvek príznaku 😀 Výsledky krvi mám vraj dobré čo sa týka zrážanlivosti, tak neviem.. Možno to boli všetko len náhody.. 🙂
@mia005 ahoj moja, no super, fungujes super! Co ti povedali lekari? Kolko cakat so snazenim? Ja som zvedava, ako dopadneme tento mesiac, tak ma laka urobit si test... Som 10 dpo a stale hladna ako vlk. Pri prvom tehotenstve som vobec nemala chut na sladke a teraz tiez nemam. Ale odolavam pokuseniu a cakam... 😉
@kukadielko dakujem moja 🙂 ja sa z toho velmi tesim,lebo som uz zacinala mat strach,ze ma vyvolavacka neminie a z nicoho nic dorazila aj bez pomoci.primar mi pri prepustani povedal,aby sme aspon 3mesiace pockali.no aj tak mam obrovsky strach,ze sa to zopakuje aj tretikrat..mojka drziiim ti najsilnejsie paste ako viem,nech ti to vsetko dobre dopadne 🙂
@kukadielko ahojky, tak akoooo? Nič sa naozývaš, veď už dnes by si mala byť 14DPO, keď dobre rátam, testovala si už?
@zuzu1104 ahooooj, si bystra... Ano, dnes som 14 DC a teplota stale hore 🙂
No drzim sa a este som netestovala. Ale zajtra rano, ked bude teplota hore, testnem. Dam vediet... Ale v kutiku duse verim, ze to vyslo. A ty ako? Co nove?
@zuzu1104 pardon, vcera som sa pomylila, nie DC, ale DPO. Dnes som 15 DPO, teplota vysoko a test negativny. Mam z toho zmiesane pocity...
@kukadielko joooj moja zlatá, tak ale ešte stále nie je nič stratené, počkaj ešte zo dva alebo tri dni a znova skús. Niekedy test neukáže tak skoro, ale vysoká teplota je dobrý signál. Pevne verím a silno držím palce, aby už bábätko bolo v brušku.
No ja som dnes 8DC, tak o pár dní na to naplno vhupneme hádam. Muža už školím, že si musí cesty naplánovať tak, aby bol cez ovuláciu doma, lebo ho zožeriem od nervoch aj s topánkami. 🙂 No a pár dní do zadu som prekonala zápal močových ciest, tak som šla už ku gynekológovi a požiadala ho o kultiváciu. Zobral mi ster a zajtra idem ešte na moč a na krv, bude mi robiť celkový krvný obraz a aj hormonálny profil. Tak som zvedavá, že ako to dopadne.
@zuzu1104 Chcem sa spýtať na ten hormonálny profil. To si môžem normálne od svojej gynekologičky pýtať aby mi urobila? Lebo vôbec nemám ani potuchy o tom, že by mi to niekedy sledovali.. Aby si nemyslela, že som príliš múdra a chcem ju poučovať o postupoch.. 😒 Zatiaľ mi na nič neprišli, čo by mohlo spôsobovať potraty. Som zdravá, problém otehotnieť žiadny, ale plod nikde.. Mne už prvá mrcha skončila. Uvidím čo mi povie gynekologička, mám v pláne nechať prebehnúť tak dve mrchy a potom možno sa začneme snažiť.
@kukadielko držím päste a nezúfaj! 😉 🙂
@mia005 no neviem moja či si to môžeš sama vyžiadať, mne to doktor robí preto, že syna už 2 rok nekojím a stále mám mlieko, tak chce vedieť, aké mám hladiny hormónov, najmä prolaktínu, ktorého vysoká hladina spôsobuje to, že žena nemôže otehotnieť, lebo sa telo správa ako tehotné. Ale skús sa opýtať či nieje potrebné skontrolovať aj to, veď ide o tvoje zdravie
@zuzu1104 Veď práve, aby sa neurazila, že ju idem poučovať 😒 Lenže čo si človek sám nevypýta, to nemá. No uvidím teda čo mi povie, keď tam dorazím s výsledkami. Sestrička v nemocnici vravela, aby som nebehala po žiadnych vyšetreniach, že to boli len náhody a vraj do tretice to vyjde. Lenže to vraveli aj pri prvom potrate, že druhýkrát sa to podarí. Tak teraz neviem 😒
@zuzu1104 Veď aj mne to bolo divné, aby som nešla na žiadne vyšetrenia.. Lebo oni vraj posielajú až po treťom potrate. Ale ja nemienim čakať so založenými rukami a dúfať či to do tretice vyjde alebo nie 😒 Zajtra idem na nefrológiu na kontrolu tak som zvedavá čo bude nové. Ale predpokladám ako každý rok-nič 🙂 Snáď.. Potom sa hneď objednám k mojej gynekologičke. Hádam bude mať pochopenie, lebo už minule sa vyjadrila, že to budeme riešiť

@kukadielko ďakujem moja, snáď to naozaj nebudú len vsugerované veci a bude to skutočnosť, veľmi by som bola šťasná, ale uvidíme, čo mi Pán Božko nadelí 🙂
drž sa a poctivo vyrábajte toho potomka 🙂