Riziká tehotenstva hneď po potrate
caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒
@mart1na26 ahoj! Super, tesim sa s tebou! Urcite to potiahnes do konca, tak ako aj my vsetky onedlho 🙂 drzim palce, nech babatko pekne rastie, pohladkaj brusko a mysli pozitivne. Mne uz pomaly mrcha konci, uvidime buduci tyzden, co mi odporuci lekar. Ale stale viac a viac uz chcem ist do toho!
@kukadielko ahojcek, urcite sa snazim mysliet pozitivne 🙂 ... Uz som si pre babatko uhackovala aj papucky. ;) A tiez ti drzim palceky, daj vediet co ti doktor povedal. Budem na teba moc moc mysliet!
@mart1na26 Ahoj, tak sa veeeľmi teším!!!!!!!!! malinké ti krásne rastie a ešte aj porastie!!!🙂....super správička!....moja mrška stále neprišla☹(..už neviem, čo si o tom myslieť...či sa moje telo nevie z toho všetkého ešte spamätať alebo čo☹...každý deň vyčkávam a stále nič....v pondelok budem musieť ísť na gynu....držím palčeky aby všetko išlo aj nadaľej tak ako má!!
Ahojte, tak mne sa to podarilo, ostala som tehotna v decembri 2008 a v januari 2009 som potratila.. bola som s toho na nervy, a po precisteni som ocakavala menstruaciu s tym ze som myslela ze otehotniet nemozem.. a mrcha neprisla..:D mozem vam povedat, ze dnes mam 3 a pol rocneho syna a vsetko prebehlo v poriadku..:D tehotenstvo, sice som mala nevolnosti do konca, porod aj ked dlhy a tazky ale porodila som krasneho 3980 gramoveho syna ktory mi robi velku radost..:D
@simik2309 Gratulujem, pozeram, ze si znou tehotna a onedlho pride babatko. Toto tehotenstvo si mala v poriadku? Syncek bol pri narodeni dobry macek 😀 Ale som rada, ze si nam sem pridala dalsi pozitivy pribeh. Urcite nam to pomaha a pridava na pozitivnom mysleni. A to budeme teraz velmi potrebovat. 😎
@kukadielko Velmi pekne dakujem.. Toto tehotenstvo som na zaciatku krvacala ale nedali sme sa a zabojovali, babo sa udrzalo a rastie :D tak sa tesime. Neboj sa, vsetko bude v poriadku, netreba mysliet na to zle a uzivat si kazdy den, jest na co je chut a robit vsetko co dokaze urobit buducu mamicku stastnou.:D nie nadarmo nas priroda stvorila takymi silnymi..:D
@kukadielko ty si prisla o babatko b tretom trimestry???
@dudu1506 moja skusenost ta mozno nepotesi ,ale ja som mala takuto skusenost ,v nov.2007 tehotna v jan.2008 Missed abort a nuteny kyret,moj gynekolog nevidel dovod na cakanie,len doporucil pockat na prvu mrch. ta prisla po 6 tyzdnoch od cistenia a dalsiu mrchu som uz nedostala takze v mar.2008 opat tehotna ,zial missed abort sa zopakoval a v aprily 2008 opar nuteny kyret... nasledne sme obsolvovali geneticke test ,vsetko ok... a v juni 2008 opat tehotna a v marci 2009 sa anrodil nas prvy vytuzeny syn... presne o 3r. sa narodila dcerka ...takze stastny koniec... 🙂 zelam vela stastia
@simik2309 Ahoj, ano v osmom mesiaci. A teraz druhy krat v 9. tyzdni 😝
@mikink_a Ale ako to chapem, treti krat si tiez dlho necakala a po dvoch mesiacoch si znovu otehotnela...
@kukadielko ale tak ked sa to stalo v osmom mesiaci to sa nemoze brat ako ze si potratila.. ale drzim ti palce aby uz bolo vsetko ako ma byt.. jaj ked si predstavim ako aj jedna znama s prepacenim koti deti a nestara sa, jedno dala dokonca otcovi co ho s nim ma a niekto, kto si ozaj zasluzi mat babatko a nema to stastie.. nespravodlivost..
@simik2309 To mas pravdu. Ale vela veci v zivote je nefer, musime si zial niest tento kriz a bojovat dalej. Verit a nevzdavat sa. A ja verim, ze treti krat to vyjde. 🙂
Drzim ti palce, nech ste zdravucki a v auguste sa tesite z vonaveho babatka. 😵
@kukadielko podla mna by si mala skusat stale, neobmedzovat sa ci mozes alebo mas pockat neviem kolko mesiacov.. vravim, ja som ostala hned a vsetko bolo ako ma byt..
@kukadielko Ahoj. Mohla by si mi poradit toho lekara na rizikove tehu a tvojho hematologa? Ja mam hematologicku na Antolskej v Ba. Ake lieky ti predpisali?
@kukadielko Prave som po MA a uz som celkom zufala ☹
@kukadielko dakujem aj mi tebe drzime palce ze bude uz vsetko v poriadku a tiez budete mat doma ten vonavy uzlicek..
@soi Je to tazke, ja viem, no mysli na to, ze je nas vela, niesi sama a nato, aby sa to druhy krat podarilo, musis byt aj psychicky v pohode. Uvidis, prebehne to ako voda a znova sa zacnete snazit. Nikam to neunahlis , cas je najlepsi liek na vsetko. Davaj si hlavne na seba pozor, aby si neprechladla a pi cajiky z alchemilky. Drzim palce.
@soi Mas nejaky zisteny hematologicky problem? Mne zistili iba heterozygotn mutaciu. Lekar mi dal anopyrin, kyselinu listovu, zelezo a b12 injekcie. Potratila si prvy krat?
ahojte dievčatá, tak konečne sa po vyše 8 týždňoch MS dostavila!hurááááááá!!! 😀 Nikdy som si nemyslela, že sa z nej budem niekedy tak tešiť! ale poviem vám teda, že to je riadna sila..taku bolesť brucha som ešte nikdy nemala!!!!!..ale hlavne je, že už je to konečne tu a my sa môžeme začať snažilkovať🙂
@emma93 Emmaaaaaa, hurrrraaaa! Tesim sa s tebou! Mne uz konci, uz len jemne spinenie. Trvala tyzden 😢 . Nevadi! Tiez som mala na zaciatku bolesti a bola o nieco silnejsia. Do ovulacie budem pokracovat s alchemilkou. Mas ist po menzese na kontrolu? Ak ano, hned v pondelok si sprav termin. Taka mrsina hnusna a kolko radosti nam urobila 😀 Ale clovek ma uz aspon pocit, ze sa niekam dalej pohol. Tak budeme mozno snazilkovat sucasne 😎
@kukadielko tak to sa teším že sme natom rovnako🙂...budeme sa informovať čo a ako a v snažilkovať súčasne 😉 ...a pevne verím, že potom sa obe zaradíme medzi tehulky🙂...to by bolo naozaj super!!...No mňe lekár o kontrole po MS nehovoril nič, len ked som tam bola pred dvomi týždnami povedal, že ked mrcha nepríde do 2 týždnov tak mám doraziť a budeme to musieť riešiť..o tom ked príde nehovoril nič...tak neviem. Ty máš prísť teraz po MS?
@emma93 Ano, mna doteraz ani nevysetroval. Hovoril, ze keby som viac ako 10 dni krvacala alebo mala bolesti, mam prist. Inak prva kontrola az po MS. Idem v stredu, som zvedava. Dufam, ze mi povoli sa snazit, lebo uz som cela nazhavena 😀 . Ved mu v pondelok zavolaj a spytaj sa ho co dalej. Maternicu musi skontrolovat, ci je uz zahojena a na zaklade toho ti povie, kedy mozte ist na to! Preto poctivo cajikujem, aby bol vysledok co najlepsi.
@kukadielko
@emma93
Baby,v prvom rade vam gratulujem,ze mrchy dorazili 🙂 mam otazku,asi budem za debila,nevysmejte ma prosim 😀 ale je mozne,aby som mala dva tyzdne po kyrete ovulku?podla stareho cyklu by som mala mat mrchu.ovulacny test mi vysiel pozitivny a vsetky priznaky mam ovulacne..na nete som nikde k tomu nic nenasla..mrchu cakam po novom az koncom mesiaca..alchemilku som zacala pit hned po kyrete, uzivam vitamin c a vobec tym priznakom nerozumiem 😀 🙄 😅
@kukadielko Ahoj. Zistili mi mutáciu MTHFR heterozygot a po poslednom MA som v krvi mala vysoké protilátky ACLA a práve preto zistili aj APS. Vraj v tehu musím brať anopyrin. Ale obávam sa, že v mojom prípade to bude málo ☹ Teraz si preventívne nasádzam Nosifol a pijem čaj z alchemilky a ženský čaj. Rada by som k tomu pridala aj nejaký vitamín, asi B. Počkáme s partnerom 3 cykly a budeme sa opäť pokúšať. Vy sa už koľko snažíte?
@mia005 ahoj, myslim, ze ano, ja som mala tiez v tom case take priznaky. Hlien, bolesti na pravom vajecniku. Myslim, ze je to mozne. Aj po porode som mala po sestonedeli este pred prvou mrchou ovulku. Potvrdil mi to lekar ultrazvukom. A ked niektore baby otehotneli este pred prvou mrchou, znamena to, ze ovulka prebehla 🙂
@soi ahoj, ja mam tiez mthfr heterozygot, nic viac. Snazit sme sa este nezacali, teraz mi skoncila prva mrcha a tento tyzden idem na prvu kontrolu. Tak potom uvidim. Mne dal hematolog tiez anopyrin, b12 injekcie, zelezo a kys listovu. Uzivam to uz teraz, povedal mi, ze uskodit mi to nemoze a keby som nahodou zostala kedykolvek tehotna, moje telo bude mat uz od zaciatku spravne hodnoty. Anopyrin sa berie v prvych dvoch trimestroch, v poslednom musi prejst na heparin, lebo anopyrin moze velkemu babatku skodit. Ten anopyrin zacni brat pred snazilkovanim. Asi mesiac...
@kukadielko dakujem za odpoved.mne sa to zdalo nepravdepodobne a velmi skoro,ale asi mam teraz obrateny cyklus.a je to mozne 🙂
@mia005 vôbec niesi debil🙂..ved je to uplne normálne sa opýtať..a nieje to oničom otázka! Podľa mňa ovulkau mať kludne môžeš, ten kyret sa vraj berie ako keby si mala menzes a od toho dna sa to aj tak ráta, čiže 2 týždne po môžeš mať kľudne ovuláciu, nevidím dôvod prečo nie...veď veľa žien tak otehotnelo hneď po kyrete ešte než dostali prvú MS

@kukadielko
@emma93 ahojte koceny, idem od doktora. Babatko ma 2cm , sme 8tt+1. Isla som tam so strasne malou dusickou. Neskutocne som sa bala ci bude bit srdiecko, chvala bohu vsetko je ako ma byt. Dufam ze to potiahneme pekne do konca. Dlhsie som tu nebola, ako sa vam dari? Emma93 mrska uz konecne dorazila?