icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

emma93
1. jún 2013

@beany ..ahoj, ...som smutná z toho, že nás tu každý deň pribúda☹..nikdy by som si nepomyslela, že potratov je toľko☹(..až z toho zamrazí☹(..Držím ti palčeky a prajem, aby si sa čoskoro pozbierala a dokázala ísť ďaľej..Inak je zaujímavé, že ti lekári poradili, aby ste začali hneď so snažením, je to dosť neobvyklé, lebo väčšinou sú skôr opatrní a odporúčajú dlhšiu pauzu...ale mňa táto info potešila🙂..my by sme chceli začať čo najskôr, asi hneď po prvej MS...

mia005
2. jún 2013

@emma93 ahoj.skoda,ze sme sa stretli v tejto teme a mame spolocne taketo veci..ja tiez nekrvacam,ale spinim.v pondelok budem tyzden po kyrete a mam dojem,ze sa mi to spinenie uz zmiernuje.na druhy tyzden idem na kontrolu.mam obavu z toho,hadam bude vsetko ok..mne v nemocnici nepovedali v podstate ani co ma caka dalej,co mam a nemam robit.keby nebola moja mama zdravotacka a nebol internet a vase skusenosti na konovi,tak snad ani neviem..

beany
2. jún 2013

Vdaka kocky, tiez som dufala, ze taketo temy nebudem navstevovat... Zial, su veci, ktore neovplyvnime a toto je jedna z nich. MA vraj konci 17% zo vsetkych tehotenstiev. Tiez mi to bolo divne, ze mozeme ist hned na to, dokonca mam stimulovat Clostilbegytom. Keby mi kazdy z lekarov povedal nieco ine, asi by som vahala, ale obaja povedali to iste. Co samozrejme nemusi znamenat, ze je to tak spravne. Ale ja sa citim dobre, az sa tomu cudujem, ved su to len dva dni. Asi este pre istotu zavolam lekarke, ved nejaka kontrola by nebola od veci...

emma93
2. jún 2013

@mia005 neboj sa, kontrola dopadne určite dobre a vy čoskoro budete môcť ísť nato!! čo sa týka tej informovanosti v nemocnici, ja som to mala tak isto,,nikto mi nič nepovedal, ked som tam prišla obviazali mi nohy kvôli prípadnej trombóze, dali nejakú tabletku a oznámili že za chvílu príde pre mna osetrovateľ a odvezie na sálu...prišiel, odviezol, vykonali zákrok a bolo..potom o hodinku už len sestra nakukla či som sa prebrala a to bolo všetko. Ráno mi zase len oznámili že o chvílu mi vystavia prepúštaciu správu a pôjdem domov, tak sa mám nachystať. To bolo všetko..:_(..Viem, že toho majú veľa a že svoju prácu berú ako rutinu, ale aspoň pár viet keby človeku povedali, ako prebehol zákrok, čo sním ďalej bude a hotovo..takto som si pripadala ako kus nábytku...okolo ktorého len chodili a občas ho premiestnili ked bolo treba☹ Človek sa cíti i tak zle a toto mu na psychickej pohode nepridá.

emma93
2. jún 2013

@beany ..clostilbegyt som brala pred otehotnením aj ja a mne pomohol na prvý krát, ja by som ho chcela začať užívať hned ako teraz odmenštruujem,..dovtedy to stále nešlo, rok a pol sa stále nedarilo, potom som v januári využívala jedno balenie a vo februári už som ostala tehotná!
A čo sa týka tých kontrol, ja som išla 2 týždne po zákroku a teraz som bola po 6tich týždňoch, lebo MS neprišla. Ak ani teraz nepríde, pôjdem o týždeň znovu.

saschenka
2. jún 2013

Žienky a ten clostilbegyt beriete aj bez doporučenia lekára ?

mia005
2. jún 2013

@emma93 Mne len nejde do hlavy, že vo štvrtok pred týždňom som bola u lekárky a všetko bolo v poriadku. Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo. V piatok som začala špiniť a v sobotu večer sme už leteli na pohotovosť. Tam sa vo mne lekár hrabal, spolu s dvomi sestrami pozerali na monitor a len krútili hlavami. Potom mi len oznámil, že gestačný vak má nepravidelný tvar a ide o hroziaci potrat. Síce potom sa ku mne správal dobre. Povedal, že nakoľko ide o prvé želané tehotenstvo, budú k tomu tak pristupovať a spravia pre to všetko, aby sa plod udržal, hoci vedel, že to nemá cenu. Sestrička ma potom do polnoci chodila každú hodinu kontrolovať. V nedeľu som tam nejak prežila, no večer som začala veľmi krvácať, sestrička okolo mňa lietala, o pol desiatej večer ma ešte primár vyšetroval. No v pondelok čakanie na verdikt bolo strašné. Ja som vedela, že kyret ma neminie, no nikto sa mi k ničomu nechcel vyjadriť. Až sono ukázalo, že vak má už len 5mm a podľa slov lekára to už bolo potratené. Brali nás tam ako na bežiacom páse, lekár mi povedal, že som ich už tretí prípad v ten deň. Presne, lekári to berú ako rutinu. Ich sa to netýka a berú nás ako kusy... Nuž, musíme sa s tým vyrovnať a žiť ďalej.

beany
2. jún 2013

Nam sa tiez nedarilo takmer rok, emma. Clostil pomohol druhy mesiac uzivania. Ale mam ho na predpis, saschenka.

kukadielko
2. jún 2013

Jaaaaj baby, tak mi je tazko! Sesternica dnes oznamila celej rodine, ze caka babatko. Velmi jej to prajem, no vnutri mam nenormalny smutok. Snazim sa mysliet pozitivne do buducnosti, no nejak to nejde... ☹

mia005
2. jún 2013

@kukadielko viem co prezivas..ale treba mysliet pozitivne aj ked je to velmi tazke.jedna znama ma kazdu chvilu porodit.k tehotenstvu ani nevie ako prisla a mne sa to zda strasne nefer voci nam co chceme a nemozeme..ale sme silne zeny a treba verit a nevzdavat sa..aj ked srdce place..

kukadielko
2. jún 2013

@mia005 dakujem, viem, ze musim byt silna a ist dalej. Aj sa snazim, no niekedy pridu take chvile, ze som totalne zufala a smutna. Dakujem za povzbudenie, asi to som chcela pocut, ked som sem pisala 🙂 . Ja verim, ze nas vsetky tu cakaju radostne mesiace, ktore na seba nedaju dlho cakat. Som o tom presvedcena!

mia005
2. jún 2013

@kukadielko presne tak,urcite si kazda za par mesiacov najdeme // na teste a dobojujeme to do uspesneho konca!!!treba verit a nepodliehat smutku..ja som tiez pred par dnami vyplakavala kazdu chvilu doma,no moj muz ma postavil na nohy hoci na tom psychicky nebol o nic lepsie ako ja.zajtra budem tyzden po kyrete,no uz sa snazim mysliet pozitivne a nepodliehat depresii.psychika je najvacsi hrac a nesmieme sa nou nechat manipulovat..lahko sa to hovori,nikto nam do hlav nevidi a je len na nas ako sa s tym vsetkym vysporiadame a ako dlho to bude trvat..

kukadielko
2. jún 2013

@mia005 krasne si to napisala a je obdivuhodne, ako sa s tym tiez vyrovnavas. Niekedy mam taky pocit, ze taketo veci sa deju silnym zenam a v konecnom dosledku robia z nich este silnejsie. Je pravda, ze psychika robi divy, aj pozitivne aj negativne. Preto si nenechajme pokazit sancu na // a hlavu hore! No aj tak to mam stale v hlave a odpocitavam dni, kedy sa budeme moct znovu snazit. Po dvoch neuspechoch ma z toho dostane asi iba dalsie babatko...

renuska23
2. jún 2013

Ahojte bábiky, náhodou som našla túto smutnú tému a čítam vaše príspevky. Chcem vás povzbudiť, ja som tiež koncom októbra 2011 prišla v 9. týždni o bábo, začala som najskôr špiniť, išla som k doktorovi, urobil mi sono a bábo bolo v poriadku. O tri dni som začala večer krvácať a keď som k nemu ráno znovu zašla, povedal mi, že už mu nebije srdiečko a poslal ma na kyret. Myslela som, že sa zbláznim, bol dušičkový čas, chodili sme po hroboch a ja som plakala a plakala. V práci o mesiac na to oznámila jedna kolegyňa, že je tehotná, o ďalší mesiac ďalšia, trhalo mi vnútro, ale musela som sa tváriť, že sa teším s nimi. Potom mi ďalšia kolegyňa poradila piť denne aspoň jednu šálku alchemilkového čaju a tá tehotná mi radila užívať Femibion 800, tak som si to kúpila. Po dvoch cykloch sme sa začali znovu snažiť, ale až presne pred rokom som mala konečne na teste vytúžené dve čiaročky. A dnes má môj zázrak 4 mesiace a ja som šťastná prešťastná, že ju mám 🙂 . Tak to nevzdávajte, ale ani sa veľmi na to nesústreďte, psychika má veľkú moc. Držím vám palce, nech vám to čoskoro tiež vyjde so šťastným koncom 🙂

kukadielko
2. jún 2013

@renuska23 Renuska gratulujem k dcerke. Urcite si stastna maminka. A ked sa mozem spytat, cely rok ste sa snazili a nedarilo sa? Myslis, ze kvoli psychike? Dakujeme za povzbudive slova, pribehy s happyendom sa v takychto temach vzdy zurocia 😀

mia005
3. jún 2013

@kukadielko Iné mi neostáva, len sa so všetkým vyrovnať, ak chcem, aby ďalší pokus dopadol úspešne. Samozrejme, že aj ja rátam dni a čakám kedy príde mrcha. No ešte sa načakám, keďže som len "na začiatku". Nechcem sa veľmi upínať na myšlienku mať rýchle ďalšie dieťa.. Chcem tomu nechať voľnejší priebeh, no samozrejme je to ťažké. Ale keby som nemala takého muža akého mám, zvládala by som to asi oveľa horšie. On ma doslova prinútil začať žiť. A má pravdu.. Čím viac by som sa trápila, tým by to všetko bolo ešte horšie. Takže hlavu hore, pozitívne myslenie, čajík z alchemilky a // sú tu raz dva 😉 Ešte sa chcem spýtať koľko šálok by sa malo denne vypiť. Ja mám na krabičke napísané, že by sa mali maximálne dve denne a nemalo by sa toto množstvo prekračovať. Niekde píšu aj tri šálky denne. Tak teraz neviem. Aké máte vy skúsenosti?

saschenka
3. jún 2013

@mia005 ja pijem 3dcl pohár denne už 3 mesiace,viac nie...ale ešte sa nesnažíme,lebo len včera som dostala 3-tiu mrchu a doky povedal počkať tak pol roka...a ešte čakáme aj tak na výsledky z hematologie a genetiky

mia005
3. jún 2013

@saschenka Ďakujem. Budem dodržiavať dávkovanie podľa návodu. Nebudem to preháňať 😀 Uvidí sa po kontrole ako to dopadne..

saschenka
3. jún 2013

@mia005 aj dobré "lieky" treba dávkovať s mierou 🙂

mia005
3. jún 2013

@saschenka Presne tak 🙂

kukadielko
3. jún 2013

Baby a alchemilka sa ma pit iba do ovulacie? Vraj sposobuje stahy maternice a moze robit problem pri uhniezdovani vajicka...

renuska23
3. jún 2013

@kukadielko ja som potratila na konci októbra 2011 a v máji 2012 som mala posledný menzes, čiže sme sa snažili v podstate "iba" 4 mesiace 🙂 . A dosť v tom zavážila psychika, lebo najskôr som veľmi chcela znovu otehotnieť a nevyšlo to, tak som si povedala, že to nechám na osud... a zrazu to bolo tu, ani sme sa už nesnažili 🙂 ... no a myslím, aj ten Femibion mi pomohol....

kukadielko
3. jún 2013

@renuska23 super! Ja beriem kyselinu listovu 2 x denne, zelezo a raz do tyzdna chodim na B12 injekciu. Mam to od hematologa, aj anopyrin na riedenie krvi. Povedal, ze Femibion nemam brat, vraj to, co mam, mi staci. Milion krat mi uz robili krvny rozbor a ked budem tehotna, raz do mesiaca k nemu budem chodit na kontroly. Uvidime, ako nam to vyjde teraz, ja som v podstate na sup zostala tehotna oba razy. Dufam, ze to tak bude aj teraz. 😕 A dva cykly ti kazal pockat lekar?

ocko78
3. jún 2013

ahoj, mne sa zdarilo 9 mesiacov po ..teho bolo rizikove s castymi hospital. pre nizko polozenu placentu ale donosili sme sa a uz mame aj druhe dietatko tiez rizikove tehu 🙂 .. nech sa dari

renuska23
3. jún 2013

@kukadielko mne kázali počkať pol roka, ale čítala som, že stačí aby prebehol aspoň jeden cyklus, tak sme začali skúšať po dvoch 🙂 ....a tiež som mala celé tehotenstvo rizikové, aj s pôrodom som ležala v nemocnici dokopy 5x, ale stálo to za to, malá mi to teraz vracia, je zlatá a dobrá 🙂

kukadielko
3. jún 2013

@renuska23 Ked sa mozem opytat, preco si mala rizikove?

renuska23
3. jún 2013

@kukadielko pretože sa mi začali tie isté problémy, kvôli ktorým som predtým potratila... začala som špiniť, potom krvácať, tak ma poslali do nemocnice... odležala som si dva týždne, pustili ma domov a o pár týždňov sa to zopakovalo - mala som hematóm... keď som už nemala problémy s krvácaním, dostala som v 23. týždni kontrakcie, boli sme predtým u svokrovcov a asi mi neprospela jazda autom... zase nemocnica... a potom som sa pomaličky stále viac otvárala, malá sa narodila v 36 + 5 tt a to tom bola už na 6 cm otvorená... malo to však aj výhodu - celý pôrod trval cca 45 minút 🙂

kukadielko
3. jún 2013

@renuska23 A na hematom ti nic nedali? Nemas nejaky problem s krvou? Vytrpela si si teda asi riadne stresov a nervov, ale vysledok stal zato! 🙂

renuska23
3. jún 2013

@kukadielko vôbec som nevedela, že ho mám, až kým sa nevyplavil spolu s krvou, asi bol niekde pod bábom schovaný... to ma ráno o pol tretej zobudilo mokro v posteli, myslela som, že voda a keď so zažala, ležala som v mláke krvi... pravdu povediac, vtedy som sa už s bábom lúčila, leteli sme okamžite do nemocnice a kým sme tam prišli, už som skoro ani nekrvácala, hematóm bol vonku a bol pokoj... no aj tak som si odležala ďalšie dva týždne... malá sa asi naozaj chcela narodiť, musela bojovať už pred narodením o svoje miesto na zemi... áno, užila som si svoje, ale mala som pred sebou vidinu bábätka a to ma hnalo dopredu... uvidíš, keď budeš znovu tehotná, vydržíš všetko, len aby to už vyšlo... držím ti silno palce a aj všetkým ostatným, ktoré si prežili tú stratu, nech vám to tiež ďalšie bábätká vynahradia...

kukadielko
3. jún 2013

Renuska zvladla si to super! Tes sa z dcerky o to viac! Myslim, ze my vsetky v tejto teme si babatka budeme vazit tiez o to viac, ked sme si uz presli takymi nepeknymi skusenostami. Verim, ze uz sme zaplatili dost velku dan, teraz pride odmena! 🙂