icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

kukadielko
13. jún 2013

@inkasofia takze nejake 4 mesiace... no ja som teraz 7 tyzdnov po... takze ten jeden mesiac by som asi mala pockat. Uvidim. Nebudem nic planovat, ale ani ponahlat. Dakujem za info. Dobru noc 😉

emma93
13. jún 2013

@kukadielko nie my nebudeme čakať....ja som dostala prvu skoro po 9-tich týždnoch a len teraz mi skončila...čakať zase na ďalšiu nechcem...pôjdeme dotoho!

kukadielko
13. jún 2013

@emma93 velmi ti drzim palce! Tentoraz to urcite vyjde. Nam vsetkym, co sme tu. A potom prechadzame do inych temiciek 😀 Krajsich a veselsich...

emma93
14. jún 2013

@kukadielko dakujem dakujem...zvládneme to, presne ako hovoríš, tentoraz to už bude ok...určite!!!...A ešte k tým štatistikám, veľa dievčat otehotnelo aj neskôr po potrate a stalo sa im to znovu....ono ak tam je nejaký ten problém, tak nezáleží na dobe čakania...

kukadielko
14. jún 2013

@emma93 preto som pisala, ze si myslim, ze v statistikach su zahrnute aj zeny, ktore napriklad tri krat potratia a az potom im zistia problem s krvou a zacnu ho riesit. Tie tri potraty su v statistike, ale neboli kvoli skoremu otehotneniu, ale problemu s krvou. Tak tak... no aj tak pockam este mesiac. V praci mi cas celkom rychlo uteka, takze ani sa nenazdam a ideme na to! Pekny slnecny den prajem!

mia005
14. jún 2013

Ahojte
@kukadielko
@emma93
Ja som bola včera u svojej gynekologičky, robila mi aj sono cez brucho a vraj je všetko v poriadku. Povedala, že tri až 6 mesiacov sa nemáme snažiť o dieťa. Bože to sa každému hovorí, nesnažte sa.. Keď človek tak veľmi veľmi veľmi chce.. Dokonca mi chcela predpísať aj antikoncepciu na to obdobie. No to som odmietla, lebo mi už raz narobila riadne problémy celá slávna antikoncepcia.. Ja ešte len čakám na prvú mrchu a už sa jej neviem dočkať 😀 Teraz som na pochybách či sa do toho pustiť už po prvej mrche alebo mám čakať aj na druhú.. Pol roka určite nieee 😀

kukadielko
14. jún 2013

@mia005 ahoj, presne viem, ako sa citis. Aj ja som isla od lekara taka nestastna. No prebrali sme to s drahym a povedali si, ze nebudeme nad tym rozmyslat a ked to pride, tak to tak ma asi byt. No pockam este dva tyzdne na druhu ms. Ide leto, uvidis, ze ti cas ubehne ako voda. Snaz sa ten cas vyuzit, aby si svoje telo pripravila pre dalsie babatko a urcite potom pride rychlo 🙂

soi
15. jún 2013

@kukadielko Teraz skúsim brať vitamíny C a E 3 mesiace, potom nasadím nosifol a anopyrin a ešte podľa toho čo mi lekári odporučia 3 mesiace pred plánovaním.

emily76
15. jún 2013

ahojte, necitala som celu diskusiu, tak mozno poviem, co uz niekto predo mnou.. ja som potratila 3x, nikdy sa nezistilo preco. Vsetky vysledky som mala vzdy v poriadku... po druhom potrate mi dr odporucil pockat aspon 6 tyzdnov, aby sa mi zhojila po cisteni maternica a krcok, pretoze tym, ze ma museli cistit bol nasilne roztiahnuty a ak by som otehotnela, riskovala by som, ze sa mi buded predcasne otvarat. Presne po 6 tyzdnoch sa nam podarilo otehotniet, ale zase som o babatko prisla... kedze to bolo velmi rychlo po sebe, uz mi kazali cakat pol roka... Takze december a februar potratenie, v septembry som otehotnela a uspesne donosila dvojicky. 😉 Boli to najdlhsie mesiace v mojom zivote, ale oplatilo sa. Bola som cely cas na rizikovom, prave kvoli tomu, ze som mala za sebou tolko strat a tolko fazuliek v brusku.

vsetkym vam prajem hlavne vela vela zdravia a stastia 😉 aby ste na ti svoje zazraky nemuseli cakat prilis dlho.

kukadielko
16. jún 2013

@soi ja beriem tiez stale to, co budem brat aj pocas tehotenstva. Radsej to budem uzivat dlhsie, ako by malo byt neskoro.

@emily76 je mi luto, co sa ti stalo, no podstatne je, ze sa to podarilo. Verim, ze aj my tu vsetky prideme do stastneho konca uz coskoro. Kazdopadne si nam dodala nadej a pozitivne myslenie 😀

emma93
16. jún 2013

@mart1na26 ..ahoj🙂..ako sa mi máš?? ako sa cítiš?? dúfam, že stále všetko v najlepšom poriadku.....kedy ideš na dalšiu poradnu?? Mňe už skončila MS, tak pomaličky skúšame a uvidíme🙂..

mart1na26
16. jún 2013

@emma93 ahoj emi 🙂 mam sa fajn 🙂 pomaly zacinam robit aj take lahsie prace, fyzicky sa citim perfektne. Dokimu idem 26teho. Uz aj pre knizku. Neviem sa dockat dufam ze babatko rastie ako ma..... Tak uz mas konecne po tej mrche jednej?! ..... Z celeeeho srdiecka ti prajem nech to klapne na prvy sup. Daj vediet kazdu zmenu ;) vies , uz som se moc nechcela pisat , aby som vam zbytocne nevirila pokec, kedze ja uz sem tak nejak nepatrim..... 🙂 ale musim povedat ze si ma velmi potesila... 🙂

emma93
17. jún 2013

@mart1na26 ahoj Maťka🙂..ja som na teba myslela a už viackrát ti chcela napísať, ale zase som nevedela, či to je správne, či ťa mám zaťahovať do tejto témy, kde už v podstate nepatríš, lebo sa štastná maminka čakateľka🙂..a hovorila som si, že určite radšej navštevuješ témy kde sa "porozprávaš" s dievčatami, ktoré sú tiež v radostnom očakávaní.
Ale nakoniec mi to nedalo a napísala som 😵. Veľmi sa teším, že sa cítiš tak dore a že teraz to už pôjde tak ako má!! 🙂.
Myslím, že najkritickejšie týždne už budeš mať pomaličky za sebou!
Dúfam, že čoskoro budem natom tak ako ty a už mi nebude hlúpe ti písať a zaťažovať ťa 😔 . Krásny slnečný dník prajem a opatruj sa!

zuzana36
17. jún 2013

ahojte, aj ja som potratila uz 2 krat ale s odstupom 2,5 roka. teraz je to 6t a cakam na ms. a taaaak moc si zelam, aby som otehotnela este skor- teda kym by mal prist prva ms. necakam na nic, citim sa skvelo, potratila som v 7-á t, neviem presne, kezdze som mala divny cyklus a uz som bola tehu aj ked som dostala ms. no a nemuseli ma cistit, lebarka vravela, ze som sa krasne vycistila sama, pijem cajiky a hltam vitaminy a dufam 😉

kukadielko
17. jún 2013

@zuzana36 ahoj, tak ty si mala stastie, ze ta nemuseli cistit. To kludne zacni hned, necakaj. Drzim palce, nech ti to hned vyjde a nech to tento krat potiahnes do 40 tt 😀

zuzana36
17. jún 2013

@kukadielko dakujem, aj ja sa tesim, ze tentokrat ma nemuseli cistit a ze ma doc do toho nenutila. cca 10 dni som cakala, kedy sa to spusti a cca 10 dni som aj krvacala.
a zacali sme hned ako to bolo mozne, len som cca 40 dni mala stale jemne pozit tehu test az teraz asi tyzden je konecne cisty,takze viem, ze ak sa na nom cosi objavi, tak to bude nove tehu

pises, ze beries nieco a ze to beries dlhodobo, co to je?

ja som brala inofolic a veru som hned po prvej ms cize asi po jeden a pol davke otehotnela. inac odporucam. ja si to uz nemozem nasadit, lebo som to brala aj pocas tehu a ma tam byt pauza, neviem kolko , musim nastudovat

mia005
17. jún 2013

@kukadielko Najhoršie je toto čakanie. Už som tri týždne po.. Na druhý týždeň odchádzame na dovolenku, ktorú som dostala nečakane od môjho k narodkám a ako bolestné za to všetko.. Ale treba vydržať, pánboh nás skúša 🙂 No už sa nemôžem dočkať zase toho pocitu, keď si nájdem // .... Dúfam, že sa stretneme všetky v oveľa veselšej téme, napr. koľkokrát za deň grciame a ako nám je mizerne z každého pachu, pretože máme bublinky v bruškách.. 😉 🙂

kukadielko
17. jún 2013

@mia005 😀 to teda ano! To bude najprijemnejsie grcanie ake existuje 😀 😀 Aj my ideme buduci tyzden na dovcu, to bude dalsi rychlo ubehnuty tyzden a hned nato dalsia ms a ide sa! Poleti to ako voda, neboj! Raz dva kupujeme tehu testy 🙂
@zuzana36 ako som uz hore pisala, beriem anopyrin a vitamin b, zelezo a kys.listovu.

mart1na26
17. jún 2013

@emma93 ahoj, praveze vobec nechodim na ine temy, skor len sem tam citam tu , ako sa vam dari... 🙂 aj ked som v ocakavani tak stale niekde je ten strach , tak sa tak naplno netesim..... Zacne to asi ked budem mat poriadne brusisko :D a vobec ti nemusi byt blbe pisat mi..... 🙂 hocikedy, sak to tu vsetky tahame z rovnkeho zaciatku.... :o) a pevne verim ze zachviku budete tehulky vsetky. 🙂

emma93
17. jún 2013

@zuzana36 ..ahoj Zuzi🙂.tak to máš super, že ťa nečistili, v takom prípade sa nemusí vôbec čakať!!...Píšeš, že si potratila už 2X ☹ , to je mi veľmi lúto☹( Aj sa pátralo po príčine prečo sa to stalo???..držím veeeeľmi palčeky aby to do tretice vyšlo!

zuzana36
18. jún 2013

@emma93 ahoj Emuš, hej dva krat, teraz nedavno a pred 2,5 rokom. prve aj patrali preco a hlupa zhoda nahod, za jedna stitka a za dva §strasne rozculenie- svokra a mm rodina. a ja si myslim, ze mohlo mat vadu a tak to odislo v 11tt plus, vtedy som to brala velmi zle, teraz som si raz riadne poplakala a zivot ide dalej. proste je ako je. ale stale dufam, ze sa zadari a donosim. mam uz dve deti a po tretom tuzime uz 5 rokov, presli sme kde cim, iui, ivf, to nam vobec nevyslo, skoda penazi, otehotnela som vzdy prirodzene. je velky predpoklad, ze to boli chlapci a ze nedokazem donosit chlapcov. kto to ale vie, ze?
a ty ako? vy sa kolko snazite?

emma93
18. jún 2013

@zuzana36 ...no my sa snažili rok a niečo, ked som jedného dňa zistila, že som konečne tehotná!,,radosť však trvala len 9 týždňov...bábätko sa žiaľ nevyvíjalo ☹ ...Vyšetrenia mi nechceli robiť žiadne, lebo to bol prvý potrat, vraj po prvom sa to nerieši...Teraz je to už vyše 10 týždňov a my sa už začíname snažiť..tak dúfam a pevne verím, že sa to čoskoro podarí a tentoraz už úspešne!

mia005
18. jún 2013

@kukadielko Ako nenávidím grcanie, tak teraz sa budem tešiť z každej návštevy porcelánu 😀 😀 Ja ešte len čakám prvú mrchu, sledujem každý príznak či sa to už blíži 😀 Bola prvá mrcha nejaká brutálna? Kamoška má za sebou tiež potrat, lebo sa bábo nevyvíjalo a vravela mi, že mala dojem že vykrváca... Tak mám z toho bobky 😀

zuzana36
18. jún 2013

@emma93 no ja som si nakoniec dala povedat a volala som jednej bylinkarke, kedze vsetky zeny najneskor do dvoch mesiacov otehotneju. pijem tie caje 6 tyzdnov, no a musim povedat, ze mi to pomohlo a nemusela som ist na kyret a jednu holku poznam co nie a nie ozteho a do 6 tyzdnov otehotnela. dnes je tusim v 15tt. tie caje su na spevnenie maternice a druhy je taky lapac, aby sa babo ujalo. taktiez odporuca vceliu kasicku- tej som sa ja branila, ale som si povedala, ze teda dam sa na to a tak bojujem. dam vediet ci to u mna zabralo. inac mne velmi pomohol inofolik- zazracne to funguje- otehotnela som prakticky hned

emma93
18. jún 2013

@zuzana36 ..tak určite je lepšia prírodná medicína ako cpať do seba stále nejaké chemikálie...potom daj vedieť či zabralo 😉 .....a odkiaľ tie čaje máš? máš v okolí nejakú bilinkárku či si ich niekde kupuješ?? aj by si mi vedela povedať konkrétne aké bilnky to sú?? ja viem, že je dobrá alchimejka..rebríček...a ďalšiu už neviem.
Mňe zase na prvý šup pomohol clostylbegyt...hned po jeho nasadení som ostala další mesiac tehoná!........

zuzana36
18. jún 2013

@emma93 co to je tak to neviem, ta pani to namiesa, mohla by som ti dat cislo na nu, iba to mam, nepatrala som co je to za bylinky

kukadielko
19. jún 2013

@mia005 az teraz som si vsimla, ze sa ti nezobrazila moja odpoved. Prva mrcha bola trosku silnejsia a bolestivejsia, ale nic co by sa nedalo vydrzat. Trvala nieco cez tyzden. Mam obavy, ze druha pride cez dovolenku. Ale je mi to asi jedno, hlavne nech ju mam uz rychlo za sebou. Neboj, aj ty budes mat po tom raz dva! Uz si sa rozhodla, kedy sa zacnete snazit? 😉

mia005
19. jún 2013

@kukadielko mam taky dojem,ze prva mrcha ma zastihne na nasej prvej spolocnej dovolenke :-/ inak sa citim dobre,nemam ziadne bolesti,ani pri lubeni s mojim 😀 tak asi na to nabehneme po prvej mrche,nech nestracame cas...

kukadielko
19. jún 2013

@mia005 Tak to sa posnazime sucasne 😀 Ja mam dostat do dvoch tyzdnov druhu ms a potom tiez ideme na to! Juuuuj, uz aby to bolo, len nechcem stale na to mysliet, to nie je dobre. Ale da sa to? No neda... 😅 Inak z akeho si okresu?

mia005
20. jún 2013

@kukadielko Juuj, ale ty máš už aspoň prvú za sebou. Ja mám obavu, ak by sa nám to náhodou podarilo na prvý šup, či ma doktorka nezvozí, že mi trikrát dôrazne opakovala čakať pol roka 😀 😀 Si budem pripadať ako tie počernejšie, že som nevydržala 😀 😀 Heh a nemyslieť na to? Tak to je priam nemožné. Môže si človek nahovárať čo chce, stále je to v podvedomí.. Mne nič na to nemyslenie nezaberá 🙄 Som z okresu Senica.