icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

kukadielko
20. jún 2013

@mia005 neboj, nezvozi ta, nech si to vyskusa sama, cakat tak dlho. Mne tiez doktor povedal, aby som prisla na jesen. Tak som sa ho pytala, ze co keby som zostala tehotna skor a povedal ze no tak pridete sa mi ukazat 🙂 Ale potom podotkol, ze aby som par cyklov pockala. Ale za mesiac zacinam, nech sa deje co sa deje. A modlim sa, aby sa to uz viac krat neopakovalo. Uz by som to asi psychicky neuniesla.

mia005
22. jún 2013

@kukadielko ved toto,kazdemu sa lahko povie,aby sme cakali..ked to je take tazke.som zvedava kedy sa nam to podari.kazdy ma utesoval,ze po potrate je to ako pohnojene..uvidime..musime mysliet pozitivne a nic zle si nesmieme pripustat!!

kukadielko
22. jún 2013

@mia005 presne tak. Teraz si uzi dovolenku, my tiez za par hodin odlietame. Urobila som si trosku radost a bola som vyskusat kavitaciu. Ked nic ine, aspon nech si dam zatial trosku tu hnusobu celulitidu do poriadku. Treba si robit stale s niecim radost, potom ten cas plynie lepsie 😵

mia005
22. jún 2013

@kukadielko Prajem príjemnú dovolenku 😉 My odchádzame v stredu. Presne, stále si treba niečím robiť radosť. Ja som si včera po roku bola dať gélové nechty 😀 Teraz do všetkého narážam 😅

kukadielko
23. jún 2013

@mia005 😀 Aj tebe peknu dovolenku... 😎 super, ze si si dala urobit nechty, urcite mas radost, aj ked sem tam cez bolest, hi hi. My sme uz na dovolenke, len vsade okolo je milion mamiciek s detickami a tehotne zeny. Pri bazene, pri mori, ranajkach i veceri. Tak im v duchu zavidim a snivam o tom, ze snad aj my tak o rok pojdeme v trojici. Jaaaaaj, je to tazke. 😔

mia005
23. jún 2013

@kukadielko viem ako sa citis..ale ver tomu,ze sa dockate.my sme prisli o babo a o tyzden neskor sa nasej kamaratke narodila dcera..nedokazala som im ani poriadne pogratulovat..prislo mi to strasne nefer,pretoze dieta vobec nechceli a ani nevedeli ako sa im pritrafilo..len si pekne uzivajte dovolenku.treba si aj oddychnut,vypnut a pripravit sa na uspesne tehu 🙂 teraz ma napadlo,ako je to s kupanim v mori ak som este nemala mrchu? Mne v nemocnici nedali ziadne informacie,len kamoska s rovnakym osudom ma zasvatila,ze sa nesmiem kupat.

kukadielko
23. jún 2013

@mia005 Ja si myslim, ze v mori sa mozes kupat. Odtial infekciu nedostanes. A ked si uz tolko od kyretu, myslim, ze by nemalo nic hrozit. Kupanie neodporucam vo vani v teplej vode a v bazene. Ale pre istotu zavolaj lekarke zajtra. Ja som nejaka vyhadzana, neviem ci to uz predmrchovske pupence, alebo o co ide 😠 ale ked chce ms prist, nepohrdnem 😀 Este ma napadlo, ze urcite si nedavaj tampony, ked dostanes. Viem, ze na dovolenke s vlozkou, nic moc, ale tampon nie je vhodny po kyrete.

mia005
24. jún 2013

@kukadielko pre istotu som sa este pytala vecer jednej znamej co robi na gynekologii a vravela,ze v mori mozem ale nie v nejakom jazere,bazene,termalnej horucej vode.hmm,tak s tym tamponom si ma moc nepotesila.uz som si kupila,hoci som ich nikdy nepouzivala snad ich nebudem potrebovat na dovolenke.ja nemam zatial ziadne predmrchovske priznaky,a to som ich vzdy mavala riadne uz tyzden az dva pred a teraz nic. No uvidim ako dopadnem s prvou mrchou.ale pri mojom stasti ma chyti asi v prvy den dovolenky 😀

kukadielko
24. jún 2013

@mia005 Ja mam pocit, ze som strasne nervozna, idu mi na nervy moje vlasy, ludia okolo... Tak asi to pride. 🙂 Dnes sa ma dokonca moj drahy v kupelni pytal, ci nedostanem, lebo som nejaka divna. 😀 Ja som si tampony zobrala, pouzijem iba cez den pri mori. Ale ja uz cakam druhu ms. Prave ako ti pisem mam pocit, ze ma zacina boliet brucho. Tak neviem, ci je to vsugerovanie, alebo realita...
More ti urobi dobre, aj na pokozku a nedostanes infekciu. Uvidis, dovolenku si uzijes a hned potom dostanes. Zmena klimy ti to pekne spusti. 😉

mia005
24. jún 2013

@kukadielko Ja som bývala taká protivná a nervózna, že som ani sama so sebou nemohla vydržať 😀 Chudák môj muž si to vždy odniesol keďže bol jediný po ruke 😀 Prsia ma bolievali neskutočne. Ale teraz mám akési divné pocity v podbrušku. Možno sú to príznaky. Netuším.. 27.6. budem presne mesiac po.. A to je deň odchodu. Ja som chcela tampóny použiť tiež len na kúpanie. Nebudem stresovať a uvidím či z toho bude niečo už pred dovolenkou alebo až po 😀 Každopádne sa nemôžem už dočkať. Nikdy som sa na mrchu tak netešila ako teraz 🙂

kukadielko
24. jún 2013

@mia005 to ti verim, ja sa aj na tu druhu nenormalne tesim, lebo potom uz ideme na to! Statistika nestatistika, kolko bab na forach pise, ze otehotneli este aj pred prvou ms. Tak ja si pre istotu pockam na druhu a potom ma uz nezastavi nikto. Dnes mam 25 DC, tak predpokladam, ze pride az po dovolenke. 😎

mia005
25. jún 2013

@kukadielko Tuším sme si tu z toho spravili súkromnú diskusiu 😀 Dnes mám také zvláštne pocity v podbrušku, neviem čo to má znamenať. Či sa to už blíži alebo čo sa deje 😖 Ja som naštartovaná so snažením už po prvej mrche. Tiež kašlem na štatistiky. Verím svojmu pocitu a tomu ako sa cítim. Pri prvom tehu som tak nejak vedela, že to nebude dobré.. Teraz vnútorne cítim, že to vyjde a bude všetko ok.. Snáď sa nemýlim..

kukadielko
25. jún 2013

@mia005 to budu podla mna predmrchovske priznaky. len si pre istotu over pouzivanie tamponov, aby bolo vsetko ok a po skonceni ms si mohla ist na to!

kukadielko
25. jún 2013

Tiez pozeram, ze sem uz nikto nepise... Baby, ozvite sa, co mate nove? My s Miou cakame na mrchy 😀 , a vy? Emma, ty uz veselo snazilkujes?

mia005
25. jún 2013

@kukadielko dnes mam uz akysi ruzovkasty vytok.. ale len trosku.moze to byt pred mrchou?ja mam v plane tampon len na kupanie.pre istotu zavolam tej znamej 😀

emma93
25. jún 2013

@kukadielko
@mia005 ..ahojte babule🙂...nie ja čítam vaše príspevky, len som vám dotoho nechcela vstupovať🙂)Ano my sa už snažíme....od toho 11-15 dna sme snažili poctivo a potom už veľmi nie lebo manželík bol preč... dnes na 19 DC je už doma tak uvidíme🙂)....O týžden by mala prísť MA...dufam, že nepríde!!!
A vy čo??? čítam, že dovolenkujete alebo sa chystáte 😉

kukadielko
25. jún 2013

@mia005 No aj mne to tak zacinalo! Na druhy albo treti den potom sa mi spustila! Tak bud pripravena!!!
@emma93 no vitaj! Uz som myslela, ze si presla na ine forum. Drzim ti palce, aby to vyslo! Ja som bola pokakana a radsej cakam este ma jednu mrchu, kazdu chvilu dorazi. A potom uz ideme aj my do toho! Drz palce, ja drzim tiez! Kedy planujes testovat? Este pred mrchou?

mia005
25. jún 2013

@emma93 kľudne nám vstupuj do debaty 😀 Tak to je super, že sa už snažilkujete!!! Ja sa už nemôžem dočkať 😀 Ty už máš po druhej mrche či po prvej?
@kukadielko No takže prvá mrcha na prvej spoločnej dovolenke 😀 Páradička 🙂 Ale tak sa na ňu tešííííím juuuj nenormálne 😀

emma93
25. jún 2013

@kukadielko no pred mrchou určite testovať nebudem, nechcem sa tak stresovať....až na nejaký 30 DC pokial teda MS dovtedy nedorazí...lebo ak by dorazila neviem si ani typnut kedy, kedže prvá prišla takmer po 9tich týždnoch!!!!....tak keby už mala doraziť a prvý pokus sa nevydaril, dufam, že nebude aspoň tolko meškať aby sme mohli ísť čím skôr nato.....
Takže vy začnete teraz po druhej?? budem silno držať palčeky!!!! 😀 a kedy si presne potratila?ja pred 12timi týždňami...ale zdá sa mi to už oveľa dlhšie! Vraj sa má čakať toľko, koľko trvalo neúspešné tehotenstvo...moje trvalo 9 týždňov..ale bábätko nerástlo už od nejakého 5teho.. 😔

emma93
25. jún 2013

@mia005 ja mám po prvej mrche...chceli sme tiež čakať tie dve ale to som ani len netušila že prvá príde až po 9tich týždňoch, čiže sme už nevydržali čakať!..ale cítim, že som nato pripravená a pevne odhodlaná! cítim, že toto leto nám to vyjde! neviem ale mám taký pocit a veľmi tomu verím!
A vy ako ste natom?

emma93
25. jún 2013

@kukadielko
@mia005 ............na snaženie ma navnadila aj Martinka z tejto témy..pozdravujem 😀 ...ktorej sa to podarilo po prvej MA! Viem, že každý je iný a je to veľmi individuálne, no nič to nemení natom, že takéto pozitívne príbehy dodávajú odvahu a nádej!

mia005
26. jún 2013

@emma93 Tak po 9tich týždňoch čakania na prvú mrchu by som ani ja už nečakala na ďalšiu.. Mne sa asi práve prvá rozbieha. Ale nie som si istá.. Už druhý deň mám taký slaboružový výtok, nie veľa, len občas. A v podbrušku zvláštne pocity. Pozitívne príbehy v tejto téme sú ako balzam na ubolenú dušu 😉 Tak vám držím palce, nech je snažilkovanie úspešné 😉

kukadielko
26. jún 2013

@emma93 ja som mala MA 26.4., takze dnes su dva mesiace. Ja som bola odhodlana zacat tiez po prvej no odradil ma moj doktor (mam pred lekarmi akysi respekt), ten mi sice kazal cakat este dlhsie, no tiez sa citim fajn a sudiac podla pribehov na konikovi, ked to ma vyjst, tak dve mrchy stacia. Ked nie, mozes cakat aj pol roka. 😖
Velmi ti drzim palce, som strasne zvedava, ci to vyjde. Myslim vsak, ze teraz po potrate to pojde rychlejsie 😉
@mia005 prva mrcha, prva spolocna dovolenka a potom prve uspesne tehotenstvo! 😀 Ber to tak, ze vsetko zle je na nieco dobre! Aspon sa budes moct viac tesit. Ja ked som dostala prvu mrchu, zrazu som bola akasi kludnejsia a nemala som taky extremny pocit, ze sa cas vlecie. Uvidis, aj tebe sa ulavi. Drzim palce!

mia005
26. jún 2013

@kukadielko Ďakujem 😀 Vidíš, to ma ani nenapadlo. Viem, že všetko zlé je na niečo dobré. Tak som veľmi zvedavá na čo mi bolo toto dobré.. Nech už to dobré nastaneee 😀 Ja mám tiež pocit, že sa čas vlečie neskutočne pomaly, všetko trvá večnosť. V bruchu mám akési divočiny predmrchovské a mrcha stále nikde, len to ružové špinenie. Niekedy je to čakanie fakt o nervy 😀

kukadielko
26. jún 2013

@mia005 Niekedy si urcite suvislosti vieme dat dokopy az s odstupom casu. Niekedy zas clovek pochopi, ze aj zla situacia v zivote ho niekam posunula. Ziska iny pohlad na veci, zacne inak zit, spozna novych ludi, pravych kamaratov a ziska nove vedomosti a skusenosti. Ja som si tiez milion krat davala otazku, ze preco prave ja? No odpoved nenajdes. Tak sa tym netrap a chod dalej. Nic hrozne sa nestalo, priroda si len robila svoju robotu a nechala odist nieco, comu asi nebol sudeny zivot na zemi. Mne sa to stalo dva krat, ten prvy tesne pred koncom a tiez musim ist dalej, nevzdavam to, babatko mi za to stoji. O to viac ho mozno potom budem milovat a ochranovat. Vsetko bude raz dobre, pevne tomu verim.
Joj, ale som sa rozpisala...

emma93
26. jún 2013

@kukadielko Úplne s tebou súhlasím....vždy sa všetko deje pre niečo a veľakrát sa mi to aj potvrdilo....vec, ktorá sa nám stane sa niekedy zdá ako najväčšie neštastie, ale s odstupom rokov, keď sa obzrieme späť zistíme, že bolo vlastne dobre čo sa nám stalo, že sa veci niekam pusunuli, stretlo nás niečo lepšie...stretli sme nových ľudí...niekedy ako hovoríš, odpovede nikdy nenájdeme..možno až raz tam hore niekedy.
Všetky čo sme tu, sme zažili veľké sklamanie, veľkú bolesť a utrpenie, avšak oveľa horšie by bolo keby sa nám narodili choré postihnuté deti o ktoré by sme sa museli neustále starať, ktoré by len ležali....to by bolo oveľa väčšie trápenie a na celý život ☹ .....................................
Aj mne osobne sa stalo v živote veľa vecí, ktoré ma mrzeli ale neskôr som zistila, že sa to malo stať, lebo by som nemala to, čo teraz....Ale to už sú veľké filozofie no určite majú v sebe kus pravdy...

kukadielko
26. jún 2013

@emma93 Pekne si to napisala! Aj to, ze to takto berieme je posun dalej. Ak by sme sa utapali stale v tom istom, blokovalo by nas to v triezvom rozmyslani a urcite aj v dalsom snazeni. A moj nazor je, ze ani dusickam v nebi nerobi dobre, ked ludia na zemi za nimi dlho smutia. Ale jedno je iste, v srdci zostanu navzdy. Co mas inak nove? Vy sa nechystate na dovolenku? 😎

mart1na26
26. jún 2013

@emma93 ahoj ema, 🙂 ako sa mavas? Ako sa dari z ubytovanim babenka? Dneska som bola na prvej poradni, som si na teba myslela. U nas zatial vsetko ok. Dufame ze vsetko dopadne dobre. 🙂 ked budes mat chvilku ozvy sa :*

mata128
26. jún 2013

Baby,vsetkym vam prajem,aby sa vam to podarilo..ja som potratila v 8tt. v aprili 2011,v juli som mala poslednu mrchu a v aprili 2012 sa nam narodil nas Alexinko...cize vlastne do roka od potrati...vdetkym prajem tolko stastia,ako sme mali my...

kukadielko
27. jún 2013

@mata128 ahoj, dakujeme za pozitivny pribeh, dufame, ze ta budeme nasledovat 😉 Nepises, ci ta aj cistili... Tehotenstvo bolo bezproblemove?