icon

Rozmýšľate nad dieťaťom po 35. roku?

butterfly333
2. sep 2014

Ahojte mám 35.r dve deti 14 a 8. No chcela by som ešte jedno a veľmi no neviem sa rozhodnúť.

Strana
z6
moni244
2. sep 2014

moja mama mala tak sestru ja som mala 9, brat 6 ked sa narodila, ona si to pochvalovala, ze uz veci riesila inac, kludnejsie

mandarinkadarinka
2. sep 2014

Ahoj, ja poznám 43 ročnú a chce mat este babo. Mas len 35, to nie je veľa na babo.

zuzka38
2. sep 2014

@butterfly333 takych je nas tu viac a aj 40rocnych, ja som rodila tento rok v 36 druhe a chcem este tretie 😉 ved je to o vas nie? ked sa na to citis aj ty, aj partner, aj vam to vyjde, preco nie...

ivetbal
2. sep 2014

Nevidím žiadny problém. A 35 fakt nie je moc.

butterfly333
autor
2. sep 2014

@zuzka38 len sa bojím komplikácií. Ja už som potratila 5x a raz rodila v 6mes.mŕtve. Mám operovaný maternicu. Pri oboch tehotenstvach som mala rizikové a bola zašivana a musela 9m.ležať. Tak sa bojím.

mima4
2. sep 2014

@butterfly333 v BA vo veku 35 je vela aj prvorodiciek, nieto "viacrodiciek", takze pokial s manzelom chcete dietatko, mate nan podmienky, tak do toho 🙂 Si v skvelom veku a aj tvoje dve deti sa pekne vela uz "naucia" pri tebe 🙂

lulu369
2. sep 2014

@butterfly333 Ahoj, v mojom okolí (a aj osobne) poznám ženy čo rodili po 35 a majú zdravé a krásne detičky🙂)) Rozhodnutie je na tebe a tvojom manželovi....

lulu369
2. sep 2014

@butterfly333 ...to, že si mala komplikácie pri prvých dvoch neznamená, že teraz budeš mať komplikácie,možno práve toto tehotenstvo bude to, ktoré si užiješ plnými dúškami...Držím palce 😉

butterfly333
autor
2. sep 2014

@lulu369 Ďakujem to by bolo krásne lebo fakt som si toho veľmi veľa prežila. A bolo by úžasné mať ďalšie dieťa a bez problémov. Že by som mohla chodiť von na prechádzky a tak a nie len ležať celých 9m.

zuzka38
2. sep 2014

@butterfly333 tak potom to neni tak ani o veku, skor ina otazka.. chapem tvoje obavy, nikdy nevies co sa stane.. drzim ti palce 😉

ajka30
2. sep 2014

@butterfly333 no, ja som v 35 rodila svoje druhe. Ja som celkovo zacala neskor. Ak chces dieta, necakaj, mladsia uz nebudes 🙂 A po tej 35 je to uz celkom narocne...

butterfly333
autor
2. sep 2014

@zuzka38 ale aj ten vek môže hrať hlavnú úlohu .Lebo určite sa robí v takomto veku odber plodovej vody toho sa bojím.

inffinity
2. sep 2014

Moje mamca mela posledniho brachu ve 37 🙂 mame mezi sebou 18r a vse ok 🙂 My cekame ted druhou slecnu a tatinek se vyjadril ze jeste zkusime kluka tak asi i my pak okolo 35 😉 to jeste neni tak moc 🙂

butterfly333
autor
2. sep 2014

@ajka30 ahoj a všetko prebiehalo v poriadku a čo doktor ako to bolo aj si bola predtým než si otehotnela na nejaké vyšetrenie či nie.?

butterfly333
autor
2. sep 2014

@inffinity Super tak vám gratulujem.

babajaga
2. sep 2014

@butterfly333 Ahoj,ja mam tiez 5x potrat a porod v 6 mesiaci..tiez mrtve...rodila som v 35...da sa povedat prve....odlezane,bola som aj zasita,ale lezala som v nemocnici od 20-teho tyzdna....maly ma teraz tri apol...ja uz 39....keby som bola mladsia..idem do toho este raz...stoji to za to..aj ked odlezis...da sa to zvladnut...skor porozmyslaj..ze ked budes lezat..ci sa ma kto postarat o starsie deti....ak ano..chod do toho..kym je cas....mne muz povedala,tebe dobre,ty si budes lezat🙂))))a co ja doma....deti,plus do prace....nechali sme to tak..mame uz svoj vek...

inffinity
2. sep 2014

@butterfly333 a ja tobe drzim palce!!!! Myslim ze odber plodove vody neni povinny

kacena4
2. sep 2014

@butterfly333 je rozdiel ma v 35 prve dieta a 3 dieta ale tiez je rozdiel xkrat potratit a lezat cele tehotenstvo. ja som mala posledne v 34 a predstav si to jedine bolo bez komplikacii. prve dve som si tiez takmer cele odlezala a boli rizikove, to posledne nie, mozno dozrelo aj moje telo neviem, hoci porod bol akutny ale vsetko nakoniec dobre dopadlo...
je tolen na tebe ako sa rozhodnete. my sme sa nerozhodovali. my sme do toho spadli po hlave 😉 a dcerka ma uz 4 roky 😵 😵

libka1
2. sep 2014

ja mam 36 a zadarilo sa nam 3 😉 vcelku pohoda, trosku narocnejsie tehu ale hlavne vdaka 2 diablikom co uz mame 😀

butterfly333
autor
2. sep 2014

A čo ma ešte trápi viem je to hlúposť no práca. Mám dobrú prácu super kolektív. Ozaj dobrú teda ja som spokojná.

cinnamon111
2. sep 2014

Ja v tom problém nevidím, mám 35 a jedno dieťa, druhé určite ešte plánujeme......

butterfly333
autor
2. sep 2014

@babajaga A koľko maš rokov? Veď ja sa trocha bojím o prácu mám dobrý flek a keby sa po materskej vrátim kam by ma dali. A ak sa smiem spýtať teda máš deti a koľko? A ďalšie uz teda nebude z akého dôvodu? Vek?

prasiatko30
2. sep 2014

Drviva vacsina mojich znamych zacal s prvym medzi 30-35r naozaj na tomnevidim nic strasneho / pokial si zdravotne v poriadku a ty aj partner sa na to citite tak smelo do toho. Naozaj to nie je tak neskoro. Poznam babu co bola prvorodickou v 48 r a tehotenstvo islo vynikajuco, porod cisarskym, dietatko zdrave, nadherne, bez akychkolvek nasledkov 😄

babajaga
2. sep 2014

@butterfly333 starsi maju 13 a 11...aj vek..uz sa na to necitime....ani ja po zdravotnej stranke uz nie som fit..zostal mi vysoky tlak..mam crohnovu chorobu....

maaaria3
2. sep 2014

No, moje okolie v tomto veku začína... dnes bežné, možno len ženám, ktoré rodili skoro to príde neskoro🙂

butterfly333
autor
2. sep 2014

Ste zlaté ďakujem za podporu. No mala by som predtým ísť ku gyn. že chcem mať ešte bábo?

zuzka38
2. sep 2014

@butterfly333 nerobi sa urcite, mozes odmietnut.. ja som na odber nesla.. samozrejme je to na tebe a hlavne ked si si uz prezila vselico..

janinah
2. sep 2014

@butterfly333 amniocentéza ti bude len doporučená,ale absolvovať ju vôbec nemusíš,je to na tebe...ja som rodila tretie v 42r./a bez amniocentézy/ a mám teraz 20,18 a 9r. a neľutujem 😉 dokonca odporúčam takéhoto "benjamínka" 😉

butterfly333
autor
2. sep 2014

@zuzka38 Takže v mojom prípade by som asi mala? Veď uvidím.

butterfly333
autor
2. sep 2014

@janinah super to vám gratulujem. No trochu sa bojím. Veď uvidím ešte nie som tehotná no túžim po babätku.

Strana
z6