Rozoznanie plodných dní počas dojčenia
Vaginálny hlien počas plodných aj neplodných dní môže byť iný než pred tehotenstvom, meranie BT ruší nočné vstávanie k bábätku, môže sa vyksytovať nepravidelné anovulačné krvácanie, ktoré ešte neznamená nástup plodnosti... teóriu som preštudovala, ale mám v tom ešte akosi zmätok, zaujímajú ma vaše skúsenosti. 😉
@feb13 Aspoň, že to tak dobre berieš. A keď sa budete opäť pokúšať, tak ti držím palčeky! 🙂
Ja som mlieko už tiež naplno rozbehla, veľmi mi pomohol Ricinus Communis 5CH a tiež pijem čaj pre dojčiace matky od L... zabudla som ako sa to volá, tuším Leros...Neviem, či je to také zázračné, ale chcela som, aby mi to pomohlo a pomohlo. 🙂 Len malý teraz odmieta zaspať inak ako na rukách a už mi z toho ide prasknúť hlava... Neviem, čo sa m porobilo... Či to asi aby sme sa nenudili. :D Jeden problém sa vyriešil, vznikol ďalší.. 🙂
@feb13 moja až teraz som si prečitala čo sa stalo 😔 je mi to luto.. ale zvladaš to obdivuhodne... určite to nesuvisi s kojenim, poznam vela kočiek ktore kojili cele tehotenstvo a bolo to ok. a super že mliečkovať ste neprestali, je to nenahraditelne 😵
@li_la moja mne maly od narodenia nezaspi inak len na rukach. noč si z toho nerob. podla mna detičky same pridu do štadia ked to nebudu potrebovať. tak ako so všetkym inym. mne maly napr sam začal odmietať cumlik asi pred dvoma mesiacmi a som sa bala aby som ho nemusela odvykať. detičky su mudrejšie ako si myslime, teraz nas chcu citiť pri sebe, tak im to doprajme 😵
baby... a take ako Lady tester nepoznate? my pouzivame to na zistovanie ovu...aj pred tehotnstvom, aj teraz, pocas dojcenia a ukazuje to dobre...
to je totiz taky akoby mini "mikroskop", na kt.olizete sklicko a podla struktury zaschnutia slin ukaze, ci mate ovu alebo nie... ked mate ovu, tak su to take akoby "papradovite listy" ci krickovita struktura...
ja tiez uz som stihla absolvovat dve menstruacie, jedne bez ovu a druhy cyklus teraz s ovulaciou... a to tiez plne dojcim... 😅
@vejula To je pekné, ja viem, že dieťa potrebuje svoju matku, ale tá matka potrebuje aj spať a jesť, aby sa o to dieťa mohla postarať, inak umrie a neviem, či skôr od hladu alebo proste od vyčerpania. Trvá to "len" týždeň, ale ja proste nevládzem. Som útle žieňa so statným dieťaťom a ja nevládzem dve hodiny dokola najskôr natriasať dieťa, potom ho spiace položiť do postieľky, potichu sa vytratiť, dať si zohriať večeru a skôr, ako sa mikrovlnka vypne, utekať zas za plačúcim dieťaťom, ktoré treba ukolísať a ...Mne by ho nevadilo chvíľu večer hojdať, uspať, položiť do postieľky, ale dve a viac hodín to robiť proste nevládzem. Manžel mi chodí na nočné, mimochodom. A v noci je to detto, on sa naje a reve a reve. Slabé mlieko? Také vraj neexistuje...
@li_la moja ja som nechcela ťa ani poučovať ani nič podobne, jasne ked nevladzeš treba vymyslieť niečo aby sa to ulahčilo. no moj ma už 13 mesiacov a uspavam ho tak že sa hopkam na fitlopte pritom ma cicik v puse jednou rukou ho tlapkam po ritke a pritom mu spievam 😅 tiež potrebujem pravidelne masaže lebo strašne mi tuhnu svaly a po takych 2 tyždnoch bez masaže mam nenormalne bolesti hlavy z toho, tak zamestnavam občas manžela ked už sa to neda vydržať tak ma pomasiruje. Tiež som rozmyšlala čo vymyslieť ale proste zatial som na nič neprišla. A neboj ked to Samkovi trva len tyžden možno to rychlo prejde a začne opať spinkavať tak ako pred tym. Ale ak vraviš že ti maly nechce spinkavať vobec a stale sa budi.. nemože ho niečo bolieť je ešte maličky nema bolesti bruška plyny??? Alebo nemate nejake problemy neciti nejaku nervozitu, lebo detičky ked citia nervozitu neistotu z rodičov tak sa potrebuju uisťovať že nie su same, lebo sa citia ohrozene, a porebuju istotu.
Neviem može to mať viacero pričin, slabe mliečko to asi nie skor sa potrebuje len ukludnovať uisťovať že si pri nom. možno by si mala viac odpočivať ked spinka maly lahni si k nemu aj ked nemaš popratane a poumyvane. NAjdôležitejšie jeaby si bola teraz v klude. Pišem to tu akoby som to tak robila aj ja, ale pravdupovediac tiež som kolkokrat nervozna unavena, a radšej si idem porobiť ako pospať, a všetci mi hovoria to čo ti pišem teraz ja 😀 😀
@vejula Veď ja som ani nemala ten pocit... 🙂 Môže byť... akurát sa nám dokončila prerábka a teraz sa pomaly sťahujeme, nenormálne sa teším, to je síce fajn, ale som už tak trošku napnutá ako struna, totiž od pôrodu netúžim po inom, len mať kľud od všetkých, ale doteraz mi to nebolo dožičené... 🙂 A navyše ma čakajú skúšky... ale snažím sa byť ok... To bruško môže byť, aj keď doteraz sme nemali problémy... Prdká stále, kaká sporadicky, niekedy mu to trvá aj dlhšie... V noci sa síce budí viackrát, ale chápem, je teplo a aj ja som smädná ako ťava... neviem, či mu len nemám skúsiť dať čajík... ale potom dlho plače... tak spinká so mnou v posteli a je aspoň trochu spokojnejší. Včera ale zaspal pomerne pekne. Trošku plakal, ale zaspinkal len tak, že bol v postieľke a ja som ho držala za rúčku. Problém bude podľa mňa v tom, že sa ani cez deň poriadne nevyspí. Dobre sda mu spí len vonku v kočíku a to mu žiaľ nemôžem niekedy zabezpežiť trikrát denne... Preto len tak pospáva kde tu... niekedy v lehátku, niekedy na podložke a to len tak na 20 minút... v postieľke, kde by mal kľud mi nechce byť...

@li_la Tak to kojenie asi suviselo s menstruaciou, vtedy som mala aj ja menej mlieka.
No ja uz som doma z nemocnice, mala som nakoniec inkompletny potrat + prasknute zlte teliesko z ktoreho som krvacala do dutiny brusnej tak mi robili laparoskopiu aj kyretaz. Uz sa mam dobre no za 4 dni hospitalizacie som takmer prisla o mlieko, takze teraz aj my musime intenzivne pracovat na rozbehnuti laktacie. 😉 Ale maly uz pekne papa az prikrmy 2x denne. Pytala som sa lekarov ci sa mi to stalo kvoli tomu ze som zostala tehotna pocas kojenia, obidvaja odpovedali ze asi nie tak uvidime ci to riskneme este raz. 😅