Serrapeptáza v tehotenstve

ester177
6. nov 2018

Je tu nejaká mamina, ktorá brala v tehu serrapeptázu ako prevenciu proti MA? (Aj proti krvným zrazeninám)
Poučovanie nepotrebujem, píšte len tie, čo máte skúsenosti. Ďakujem

milus777
6. nov 2018

Ahoj. Ja som sice v tehu nebrala ale teraz ked uzivam hak tak obcas si nasadim nattokinazu... Je to podobne ako serapeptaza a myslim ze sa moze aj v tehotenstve. Je zamerana na prevenciu trombozy a brani zhlukovaniu dosticiek...

ester177
autor
6. nov 2018

@milus777 ano, nattokinaza je velmi dobra, beriem aj tú. Lebo ked dlhsie stojim, trpnu mi nohy. Dr. mi uz zobrala krv na zrazanlivost, lebo mam strach o babätko. Serrapeptazu beriem proti zapalom. Pretoze pred tym, ako som ju brala, som byvala casto chora a mavala som chronicke zapaly sinusitidy (nos, oci, celo) Bolievala ma casto aj hlava. Teraz sa citim lepsie, hlava ma vobec nebolieva, ani oci, a ako bonus som aj otehotnela. Verim, ze to pomaha na otehotnenie a udrzanie tehu. Okrem toho aj chrani pred gyn.zapalmi, posilnuje imunitu. Same dobre ucinky.

milus777
6. nov 2018

@ester177 tie enzymi su super obidve. Malokto ich pozna a tiez ich ucinky... Ja mam tiez problem s dutinami a s imunitou... Vravis ze serapataza ti pomohla na zapal dutin?

ester177
autor
6. nov 2018

@milus777 ano. Aj je to napisane v ucinkoch. Mozno aj na pecen je dobra. Rano po zobudeni ma bolievali oci aj celo, a je to prec. Mavala som take silne zapaly dutin, ze mi ani ATB nezaberali. Minule som sa slabo obliekla, tak ma prefuklo, mala som z toho herpes aj slabu nadchu, dala som si 2x paralen, a preslo to. Skvele. Bez liekov (ATB ) . Nedam na nu dopustit. Beriem 250 000iu rano 1 hodinu pres jedlom.

marmark
6. nov 2018

Ja by som sa serrapeptazu bala v tehotenstve davat, odstranuje zapaly, rozne cysty...ktovie ako by posobila na organizmus ktory sa vplyvom tehotenskych hormonov dost rychlo meni. Je super, ucinna, silna ale v tehotenstve nevies ako zareaguje

ester177
autor
6. nov 2018

@marmark mne zareagovala tak, ze sa vajicko uspesne uhniezdilo, co po predosle mesiace nebolo uspesne. Kazdy druhy mesiac som sa citila po ovulacii tehotne, ale prisla ms. Od sklamania z biochem.tehotenstiev som uz radsej ani netestovala. Tak ked ma serrapeptaza taketo kladne ucinky na zaciatku tehu, urcite moze byt len prospesna. Po dlhom citani zahranicnych stranok som nasla aj taku, kde sa odporuca a povazuje sa za uplne bezpecnu. Kazdopadne, heparin je vraj potkani jed, a to nikomu nevadi? Ide o to, ze radsej donosit zive dieta, ako ked sa stane, ze sa v brusku udusi krvnou zrazeninou alebo nedostatocnou cinnostou placenty. Moj syncek sa pri prvom porode dusil, nemal dost kyslika, a mal nizku porodnu hmotnost - 2700g, v 39.tyzdni. Po cely cas bol maly na svoj gestacny vek. Bolo to pred 10 rokmi, takze pri tomto tehu to urcite nebude ruzovsie, ked mam po 30tke.

ester177
autor
6. nov 2018

Tu si moze precitat, kto ma zaujem. Treba si to nechat prelozit translatorom:

http://www.h2oclinic.com/serrapeptasefaqs.php

viera77
7. nov 2018

Dievcata, a kde serrapeptazu kupujete/objednavate? Lebo ako pozeram, na SK je neskutocne predrazena napr. oproti UK...chcela by som ju zacat uzivat koli zapalu klbov - artritide, ale len za rozumnu cenu.

ester177
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ester177
autor
7. nov 2018

@viera77 ja vam poslem link, kde som ju ja objednala. Teraz som objednavala 2.krat, aj pre mamine som kupila na klby a srdce. Su to silnejsie koncentrovane, 250 000iu v 1 tablete, takze staci jedna denne nalačno hodinu pred jedlom. V baleni je 60 tabliet, takze kúra na 2 mesiace. Mne zabrala do 2 tyzdnov.

katrin21
7. nov 2018

@ester177 posli aj mne link, ja jednu mam, ale tak rada pozriem ine 🙂

kukunkav
7. nov 2018

@ester177 poprosim aj mne link,dakujem😊

catherinah
8. nov 2018

Je priamo na nej napísané, že v tehotenstve NIE.

ester177
autor
8. nov 2018

@catherinah viem čítať. Napísané je to aj preto, lebo riedi krv, a nebudú si tehotné brať na zodpovednosť. Mne pomaha udrzat tehotenstvo, a ked potratim, tiez si to nik nevezme na zospovednost. Clovek si musi pomoct sam. Enzymy pomahaju zenam, ktore napriek dobrym vysledkom potracaju bez priciny. Ascorutin tiez sa nema brat v tehu, JE TO NA NOM NAPISANE. A kortikoidy su lentilky? Injekcie na riedenie je potkani jed. Pisala som,ze lacne informacie, ktore si viem precitat aj sama, ma nezaujimaju. Hore je to napisane. A dam jednu radu: treba si citat aj zahranicne stranky. Vyssie je link, o serrapeptaze a jej vyskume.

nila1111
21. nov 2018

@ester177 na tehotnych je neeticke skusat lieky a preto sa firmy kryju a mnohe nove lieky neodporucaju. Cize vychadza z toho cvo je uz dlhsie odskusane...
Injekcie na riedenie krvi, nie su jed na potkany... tym je uplne ine liecivo a je vyrabane vo forme tabletiek, u tehotnych sa nesmie podavat.

nila1111
21. nov 2018

@ester177 inak som rozmyslal ci tu serepeptazu nevyskusat , ci nezlepsuje priechodnost vajickovodov... hmm

kikidee
21. nov 2018

@ester177 mohla by som ta tiez poprosit o link ?

ester177
autor
22. nov 2018

@kikidee poslem.

ester177
autor
22. nov 2018

@nila1111 wobenzym sa skusal na 100vke dobrovolnych tehotnych. Takze je uplne v pohode, dokonca pomohol vynosit dieta az 80% zenam, ktore potracali bez priciny, co je fantasticky vysledok! :
http://www.zdrava-rodina.cz/med/med0701/med0745...

Urcite su enzymy lepsie nez kortikoidy a ine silne lieky. Ja som stastna, ze som sa o tom dozvedela, a ani by ma nenapadlo ho vysadit. Chrani ma pred gyn. infekciami aj pred nachladnutím, čím napomáha bezproblémovému tehotenstvu. Kto sa nebojí potratu, ten to tazko pochopí.
Ja som začala ihneď po otehotnení serrapeptázou, a po 2 týždňoch som pridala profizym, po doužívaní som ho vymenila za wobenzym. Ten je účinnejší.
Inak na vaječníky je ešte účinnejšia serrapeptáza, alebo najlepšie kombinácia serrapeptázy+wobenzym. Je to pecka, a cítit, ze to pomáha.
https://www.fertility.sk/sk_SK/special/search/s...

ester177
autor
22. nov 2018

@nila1111 a este som zabudla dodat, ze ano, zrejme latky podobne potkaniemu jedu sa nachadzaju vo warfarine, co su tabletky na riedenie krvi. Ak ich aj fraxiparine a clexane neobsahuje, tak ci tak tieto injekcie len riedia krv, prípadé zrazeniny rozpustit nedokazu, a preto aj tak hrozi potrat zenam, ktorym sa tvoria zrazeniny. Enzymy, hlavne nattokinaza, a tiez serrapeptaza krv.zrazeniny dokazu rozpúšťať a tiez predchádzajú ich tvorbe. Čo je skvelé. Zrazeniny sa môžu tvoriť aj v pupočníkovej šnúre, kde upchajú cievy, ktoré vyživujú bábo. Sú strašiakom každej tehotnej, ktora potratila. Japonky beru nattokinazu v tehu preventivne prave kvoli tejto hrozbe. Tieto infošky mam zo zahr.stranok, tu na SVK nik o tom ani "nechyruje" 😀

dolynkag
22. nov 2018

@catherinah v tehototenstve je všetko "pre istotu" zakázené, ale nie je to pravda, len nikto s tým nič nechce mať radšej, ja som brala s polu s nattokinazou, tiež mi myslím pomohlo k úspešnému tehu.... a objednávam z iherb, je to niekoľkonásobne lacnejšie a účinnejšie, ak chcete kod na zľavu, viem vám poslať

dolynkag
22. nov 2018

@ester177 presne, tu su lekári sto rokov za opicami..... len pchajú do ľudí chémiu, tiež som zástancom prirodzenejších foriem prevencie a liečby

dolynkag
22. nov 2018

Ak by ste objednali z Iherb.com treba objednať do 22 eur aj s poštovným, inak vám odchytí colnica balík a zaplatíte DPH, ak chcete, tu je kód na 10% zľavu JMH604

ester177
autor
22. nov 2018

@dolynkag ďakujem! Mrknem sa na to. Ešte mám tak na 3 týždne, tak už si musím pomaličky objednať ďalšie balenie, aby som cez Vianoce neostala bez tejto medicíny 😀. Ako to, že máte zľavu?

ester177
autor
22. nov 2018

@dolynkag radsej do spravy mi napis 😊

majkaaa318
23. nov 2018

@ester177 vďaka za tému aj za diskusiu, vidno, že máš naštudované toho viac. Súhlasím, že od slovenských lekárov tieto informácie nechodia a treba ich hľadať na zahraničných stránkach. Ja sama som si pomocou enzýmov vyliečila cysty na vaječníku a v prsníku (vyššie dávky pancreatinu, čiastočne aj serrapeptaza). Skúšala som aj nattokinázu, lebo mám problém otehotnieť. Využívala som iba jednu fľaštičku, to bolo asi málo. No vďaka za pripomenutie serrapeptazy, idem objednať. Inak Iherb je super zdroj na toto, vychádza to oveľa lacnejšie.

nila1111
24. nov 2018

Tak skusim aj ja... lekari su ale voci wobenzymom a pod. skepticky, vraj su to obrovske molekuly a ze sa proste cez crevnu barieru nemozu dostat, resp. Ze liek co lieci prakticky vsetko nemoze existovat... ále na druhej strane su ludia co im to pomohlo... tak hlabne nech to nieje daka jedivata gebuzina a nech nam neublizi... vyzivove doplnky nepodliehaju takYm kontrolam ako lieky a tak nikdy nevies, co v nom je na 100 percent.

ester177
autor
24. nov 2018

@nila1111 ano, nie je vela testov na tehotnych, iba o tej jednej studii z Nemecka viem, co je hore link, ak si chces precitat. Ale, topiaci sa aj slamky chyta, takze vsetko treba skusit, ked uz niet riesenia. Mne to pomaha. Beriem 2 druhy enzymov+ wobenzym, a co ubehli tomu 2 mesiace, tak ma aj nohy prestavaju boliet, ked dlhsie stojim. Takze aj cievy to lieci aj slabu imunitu. Ja enzymom velmi fandim. Je to buducnost - alternativa chemickych liekov. Ja mam tiez 3 cysty 5mm v prsniku, tak som zvedava, co bude na dalsej kontrole. 😉
Verim, ze tato tema mozno pomoze vela zienkam, co sa trapia, a pomoze im otehotniet. Vsetkym to prajem zo ❤

kikidee
24. nov 2018

@ester177 @nila1111 ja som si vcera citala vsetky tie linky a chcela som navyse nieco o tom wobenzyme. Narazila som na toto
https://invivomagazin.sk/wobenzym-bezpecny-a uc...

Kedze treba podla mna veci skumat objektivne tak som si to precitala, nech viem pre aj proti, ale k samotnemu zdroju sa vyjadrit neviem, bola som na tej stranke prvy raz, autor mi nic nehovori.

Vseobecne viem ze enzymy su skvela vec, zaoberam sa stravou tak ich poznam ale vo forme stravy. Enzymy ako doplnky vyzivy v tejto forme su pre mna zatial neznamou, ale priklanam sa k ich pozitivnym ucinkom a verim tomu, ze ak sa ich sila spochybnuje, je za tym pravdepodobne zase len niekto z farmaceut. priemyslu. Hlavne, kazdy vie, co mu pomaha a po com sa citi skutocne lepsie. A ja sa chystam tu serrapeptazu urcite vyskusat, mam na to presne 2 mesiace🙂

mogaa
24. nov 2018

Ja som skôr za alternatívnu liečbu ako za chémiu, ale s Wobenzymom dobré skúsenosti nemám. Ja som ho brala na imunitu - mne nezabral, u mamy vyvolal silné hnačky, prvý krát jej ani nepomohol ani neuškodil - brala 3x3tbl., druhý krát ked si ho dávala pri zlomenine lonovej kosti 3x5tbl. tak stále silné hnačky aj po znížení dávky, prešlo to až ked sa vysadil... Osobne by som sa takéto prípravky bála dávať v tehotenstve, predsa len nikto nevie aká dávka prípravku sa dostane cez placentu k dieťaťu....Na autorkinom mieste by som počas tehu serepeptázu vysadila, tá dávka je možno ok pre ňu, ale krvou cez placentu sa môže dostať aj k bábätku a tam už to množstvo môže byť vysoké a narobiť galibu....Inak váha 2700g bola pre bábo ok - to zďaleka nebola nízka pôrodná hmotnosť, naša sa narodila 2300g .....Dnes vedia vypiplať aj detičky s hmotnosťou 600-700g.