Serrapeptáza v tehotenstve
Je tu nejaká mamina, ktorá brala v tehu serrapeptázu ako prevenciu proti MA? (Aj proti krvným zrazeninám)
Poučovanie nepotrebujem, píšte len tie, čo máte skúsenosti. Ďakujem
Porodi krasne a prirodzene bez vyvolavaciek, ked je uplne zdrava. Ja som mala zapal obliciek pri prvom porode, vyvolavali mi ho tyzden pred terminom, 3 dni s prestavkami, takze nikdy viac. Tentokrat nemienim nic podcenit. Chcem bit fit a mat skvely porod.
@ester177 suhlasim s tebou. Do mna po ivf trepali tiez kopu liekov (estrofem, anopyrin, prednison....) a na nich aj bolo napisane ze sa nesmu v tehotenstve. Tie enzymy su super. Teda wobenzym neviem mne nepomohol a musela som vysadit kvoli traviacim tazkostiam a je dost predrazeny. Ale serapaptaza a nattokinaza dokonca dokazu zabranit vzniku trombozy a embolie. Dokonca aj rozpustit uz existujucu zrazeninu. Ale to ti nasi dr radsej nepovedia a laduju ta warfarinom. Skoda ze nasi doktori sa nechcu vzdelavat a venovat trosku aj alternativnej medicine...
@milus777 no moja dr. s mojimi doplnkami suhlasi, asi ma prehlad 😉. Dala mi vysetrit krvnu zrazanlivost, aj tie testy, co sa robia v 10.tt, vsetko je tabulkove. Dokonca mam 1.krat v poriadku pecenove testy! Od 16 rokov som ich mavala zlé, máme to vsetci v rodine. O 2 tyzdne idem na tripple, tak verim, ze aj to bude ok. Pre mna je kazdy tyzden tehu mala vyhra, velmi sa tesim a uzivam si parádne tehu bez nevoľností. Dufam, ze to dopadne dobre az do konca. Inak baby ak pozeravate Milujem Slovensko, tak vcera tam mali ako jednu zo sutaznych otazok prave temu o novinkach v ATB, ktore sa zacinaju kombikovat s enzymami, pre vynikajuce ucinky enzymov. Tieto vyskumy su v koliske, iba sa to zacina. Nebudem cakat 10 rokov, kym to bude potvrdene, to by som mala po 40tke.
Ja nemám nič proti enzýmom, práve naopak určite to stojí za vyskúšanie....Veľa enzýmov je potrebných pre správne trávenie a sú dôležité aj pri iných činnostiach organizmu - to je vedecky overený fakt....Teraz napr. u sestry na nadštandardnej zdrav,.prehliadke zistili priveľa enzýmov, takže behá po vyšetreniach že z čoho....strava normálna, žiadne extrémy napr. privaľa ananásu(bromelain), žiadne enzými v tabletkovej forme nebrala....Žiadny extrém nie je dobrý, preto by som v tehotenstve bola opatrná. Bežne sa vyšetrenia na enzými nerobia a nadbytok sa nejako výrazne neprejavuje(aspom u sestry), rovnako dospelý potrebuje iné množstvo enzýmov ako dieťa. Napr.pri wobenzyme sa odporúča 1 tbl.na 6 kg....Preto by som zvážila užívanie enzýmov v tbl forme v tehotenstve....Ale treba si zvážiť prínos aj riziko...Nikto nepochybuje že aj vitamíny sú nevyhnutné a názory na ich užívanie v doplnkoch výživy sú aj u lekárov rôzne.
@mogaa nehľadala som články o zelenine a ovocí, ze kolko obsahuje vitamínov dnes oproti minulosti, ked dozrievalo prirodzene, rast nebol urýchľovaný a nebolo hnojené chemickými prostriedkami. Stačí mi farba a chuť cvikle, ktorú som si minule kúpila. Na domácu od svokry sa nechytala ani zdaleka. Bledsia farba, nevýrazná chuť, no fuj. Mám dojem, ze väčšina potravín sa stáva nejakým "materiálom" na jedenie, bez obsahu potrebých živín. Na prežitie síce stačia, ale na kvalitné zdravie a podporu tvorby nových buniek v čase tehotenstva, určite nie. Ja som jedávala v prvom tehotenstve dostatok mäsa, aj hovädzinu, a stále som mala nedostatok železa. Dr. ma prísne kontrolovala. A to som mala 21 rokov, nie 32. Takže dostatočné množstvo vitamínov je v tehotenstve veľmi dôležité, a spoliehať sa na dnešné "chudobné" potraviny je podľa môjho názoru nezodpovednosť. Najmä pri kyseline listovej. A to ešte nehovorím o tom, že každý 3.človek nevstrebáva dostatočne vitamíny zo stravy. Mne sa nedarilo otehotniet, kým som nejedla aktívnu kys.listovu 4 mesiace, + femibion 1. Musela som mat ze akútny nedostatok vitamínov, ked som mala MA, a chem.tehu. Vitamíny sú veľmi dôležité. Čim je človek starší, tým ich viac potrebuje. A tvoja sestra má nejaké závažné zdr.problémy, keď má prebytok enzýmov? Nemôže byť za tým napr. dedičná choroba pankreasu alebo pečene? Je podvýživená?
@ester177 nie sestra nie je podvyživená🙂vážne chorá tiež nie je, teda má problémy s krvou, stále má veľa trombocytov- to chodí už niekoľko rokov na hematológiu a stále jej nevedia zistiť prečo, má ich niekoľkonásobne viac ako je norma....prešla si všetkými vyšetreniami včetne odberu kostnej drene - no nezistili nič, takže stále kontroly....s tými vitamínmi ano je pravda, že v ovocí a zelenine dnes veľa vitamínov nie je ale sú chemicky vyrobené vitamíny lepšia alternatíva?viem že veľa gynekológov odporúča brať tehotenské vitamíny len prvý trimester, potom je to už na názore gynekológa - niektorí ich kážu potom vysadiť - že vraj potom sú veľké deti🙂 ale aj lieky sú škodlivé a mám susedu čo má 87 rokov a cez 40rokov jedáva denne plnú hrsť tabletiek a žije🙂
@mogaa ja som si myslela, ze mam hustu krv, lebo mamina berie warfarin, tiez mavala nizky tlak ako ja. Pred mesiacom v 8.tt mi brala dr.krv na zrazanlivost, a je to ok. A to som uz 5 tyzdnov brala serrapeptazu a nattokinazu prave kvoli tomu, aby mi krv lepsie prudila, pretoze mi byvala stale zima, hlavne vecer. Teraz je tomu uz 10 tyzdnov, pricom beriem aj wobenzym, a zlepsilo sa prekrvenie o moc. Prestali ma boliet nohy, nemusim nosit kompresne pancuchy a nemavam studene ruky a nohy. Dbam ale na teple oblecenie, napriek tomu, ze mame v dome 23°. Nemá tvoja sestra trombotickú mutáciu? Napr. ja som niekde citala, ze pri vrodenych poruchach pecene je problem s protrombinom. My mame v rodine problemy s pecenou, a babka a mamin brat su po mozgovej prihode kvoli hustej krvi.
Mozno by jej skor na to prisli v zahranici, tu sme pozadu na SVK. Skus v anglictine googlit "nadmerna tvorba trombocytov prícina", mozno najdes nieco zaujimave, co by jej mohlo pomoct odhalit pricinu. A berie lieky na riedenie krvi?
@ester177 berie anopirin, na hematologiu chodí už cez 12rokov....medzitým sa tam vystriedali 3 lekárky, každá nanovo chcela všetky vyšetrenia - cez zubný, krčný, gynekológ....až po odobratie kostnej drene....tie zvýšené enzými - mala ísť hepatológovi - ten pozrel len výsledky , dal tabletky na preliečenie pečene a o 3mes.kontrola.....takže to zrejme súvisí s pečeňou, na hematologiu chodí vždy podľa toho aké má výsledky , lebo tie krvinky majú životnosť tuším len 14dní, niekedy po 3 mesiacoch, niekedy o pol roka....naposledy tam bola po 5 rokoch(už ju to tam nebavilo stále chodiť, ked stále len kontroly a nič sa nezistilo) , doktorka že už sú nejaké nové vyšetrenia tak jej ich porobila - všetko negatívne..... naposledy si zaplatila nadštandard.zdrav.prehliadku v Onkologickom ústave zistili jej asi 7 potencionálnych diagnoz, jednou z nich bola nedomykavosť chlopne , tak si zohnala dobrého kardiologa - a ten si pozrel všetky výsledky a že jediné čo treba kontrolovať a chodiť na kontroly je tá chlopňa a tá hematológia, na ostatné nech sa vyflákne že to sú blbosti....
@ester177 myslím že keby tam mala tú trombotickú mutáciu tak to by jej na tej hematológii zistili, tým že sa tam už vystriedali za tie roky viaceré doktorky, tak každá chcela nanovo všetko vyšetrovať....jediné čo odmietla nanovo robiť bolo odobratie kostnej drene - lebo prvý krát im pri to skolabovala a že to bola neskutočná bolesť....kvôli tomu si nechala vytrhnúť 2 zuby(mrtve - že to mohlo byť z toho-nebolo, potom jej chceli vybrať mandle - že tam môže byť chronický zápal, pritom nemáva ani anglíny, preto si ich ani nedala zobrať.....pri tej kostnej dreni že to nemusela byť reprezentatívna vzorka....ale keby to bola leukémia tak hodnoty sú oveľa väčšie.....norma je tuším 200, ona bežne máva od 400--800, tých 800 ked mala tak tam chodila na kotrolu po 2týždňoch, len tým že nevedia z čoho tak berie len anopirin
@mogaa porad jej, nech skusi kvalitnu chlorellu, BIO, 2x alebo 3x denne po 5 tabliet hodinu pred jedlom. Mne to na pecen dost pomohlo. A tiez tu silnejsiu serrapeptazu, 1xrano nalačno. Keď už toľko toho vyskúšala, tak nech skúsi toto. A aspon 4-5 mesiacov nepretrzite, a potom nech skočí na kontrolu. Serra je inak velmi dobra na srdce lieci skryté zápaly.
Da sa kupit take fajn velke balenie bio chlorelly, tusim 1000 tabliet za 30€. V benu maju. Ked prelieci tu pecen a zapaly, mozno sa jej da aj krv do poriadku.
@ester177 na tú hematológiu chodí cez 14 rokov, raz už mala zvýšené pečeňové testy, ale potom sa jej to upravilo len teraz sa jej znovu zvýšili a pribudli aj tie zvýšené enzými(možno boli aj predtým len jej ich nevyšetrovali)....Teraz má ísť na kontrolu na hepatológiu takže malo by to byť ok lebo brala nejaké tabletky na regeneráciu pečene a aj pila tinktúru z pestreca. Ten pestrec mám odskúšaný, mame za mesiac znížil cholesterol na normu.
@mogaa
@ester177 poprosím vás akú serspetazu mi odporučí ? Kde kúpiť som zúfalá som po 4 operáciách dutin a stale problémy zapsl opuch dutin kopec atb som vybrala a moje telo proste nikto nevie prečo opuch len čo má ofúkne alebo len niekto kychne je zle . Prosim napíšte mi 🙏ako Vám to pomohlo a akú značku si msm kúpiť nevyznam sa v tom dik 😘
@tanika ahoj, ja mam uz 3.balenie tejto, je silna, staci 1xdenne nalačno, jesť po hodine. No ja som ju brala 2 mesiace, potom som pridala aj wobenzym, lebo ma velmi bolievali nohy pri dlhsom stati. Takze neviem, ci len ona samotna alebo aj wobko pomohlo. Kazdopadne je dobra, 2mesacna kura za 31€ je dobra cena, ja by som ale na tvojom mieste aj 2 balenia vyuzivala, po 4 mesiacoch by si mala mat dobre vysledky:
http://m.serrapeptaza.sk/natures-aid-serrapepta...
Ahojte, nejdem radiť tehotnym - nemam skusenosti. Mam osobne skusenosti so Sereptase.
Otestovane na 2 detoch. z toho jeden má už 14 rokov - druhe dieta prave 7. Ked som bola zufala a nevedeli si rady Dr. ani plucne ani pneumo- podotykam ze uz sme brali mrte a roky kortikosterodidt, rozne spreje - ventolin , ditec, flixotade - na poslednej kontrole u pneumo som sa rozhodla vzskusat serepeptase. samozrejme ze som z alterantivnej mediciny skusala absolutne vsetko cez bio stavy - bio eko raw jedlo - bey lepku a bez laktozy. Syn vyzeral po niekolkych rokoch brania liekoch ako onkopaciet :/ ulava neprichadzala a pri kazdej kontrole davali ine nove korti - na skusku. Stav sa mu zlepsil cca po 2 mesiacoch.Priznam sa ze som aj zabudla na nu nakolko mam medyi detmi skoro 8 roc rozdiel. Teraz davam malej - ma 7. Jej stav sa zlepsil o 80% cca. Obaja trpia astmou - nezistenou - nespecifickou.
Momentalne mam problemiyz ja - zacala som tiez brat. Vysledok este nevidim pretoze je to len 3 tyyden co beriem. Ja to chodim kupovat velke 150 ks balenie myslim za 80E. Predávaju to v NTC v Bratislave ale maju aj FB stranku . Fitline. - skuste pozriet.
@tanika áno, mala. Velké. Ja som mala chronicke zapaly (celove dutiny) aj mi praskalo v usiach. A bolesti hlavy zrejme.z toho. Teraz mam pokoj. Ako mala som 3 tyzdne nadchu dost silnu, ale to som nieco velmi silne chytila od manzela. Uz je to za mnou. No skus tu serrapeptazu, ale dlhodobo. Aspon 2, aj 3 balenia (6mesiacov). Tu, co som ti poslala link, predavaju aj v Imunovitale na recepcii (imunologia v BA), ale az za 40€. Takze urcite dobra znacka a kvalita, nemusis sa bat. Ja idem uz 4.balenie objednavat.
@tanika ja som bola ORL asi 3 roky dozadu, lebo uz som bola zufala, mavala som aj zavraty. Robili mi aj RTG. Dali mi ATB nejake silne, ze 1xdenne na tri dni, bola som sklamana. Myslela som, ze aspon nejale 10 dnove daju. Na chvilu pomohlo, prislo potom leto, bolo dobre, a v zime zas. Proste ja nesmiem bez ciapky chodit v zime. Od septembra beriem serrapeptazu (250 000 jednotiek), aj nattokinazu ( na riedenie krvi, mam heterozygotnu mutaciu MTHFR), chlorellu 2x denne 5 tabliet, Cčko 1000mg, od maja active folic od Generica. V novembri, decembri, januari a februari som brala aj wobenzym 2xdenne 7 tabliet, neskor 5 tabliet. Po tomto vsetkom uz s dutinami nemam problemy, nebolieva ma hlava. Ja som wobenzym brala hlavne kvoli tomu, lebo som sa bala infekcii a chorob v 1.trimestri, aby som nepotratila. Aj som mavala ľadové ruky a nohy, velmi ma bolievali pri dlhsom stati, musela som nosit kompresne pancuchy. To sa zlepsilo, takze je dobry aj na cievy. Ale to aj serrapeptaza je. Komp.pancuchy uz vobec nenosim. Je dost drahe, tieto doplnky, ale mne to pomohlo. A treba aj dlhodobo, ked chces vidiet skutocne vysledky.
@tanika och, tak to urcite trpis. Tie bolesti hlavy, au. Ja som jedla paraleny a nurofeny ako cukriky. A odrazilo sa to na peceni. Potom sa mi z kupnych kolacov (rastlinne stuzene tuky) robili vyrazky po tvari, hlavne brada, pri oboci, tak som skusila chlorellu a krasa, plet mam ako zamat. Ak svagrinej to pomohlo. No drzim palce, nech sa ti to prelieci, a zbavis sa tychto problemov.

@mogaa urcite ho nevysadim, aby som potom potratila. Som rada, ze mi pomaha a chrani mna aj babo pred infekciami a mojou zlou imunitou, ktora zrejme sposobovala to, ze som nemohla otehotniet. Gynekologicka mi ho schvalila, takze nemam najmensi dovod. To, ze niekto ma z neho hnačky, to je že fakt veľká smola. Ja mám opačný problém, odkedy som tehotná, tak mám zápchy, musím brať železo, takze mozno aj to to sposobuje. Keby mne pomohol wob. zriedit stolicu, tak budem len rada. Ja ranajkujem az hodinu po uziti wob., (nech sa dobre vstrebe) a nic sa mi nerobi, ani nevraciam v tehotenstve ani nic. Takze vsade sa najdu vynimky, to je normalne. Ja som mala problem s travenim a zlcnikom po tazkych jedlach, teraz sa to zlepsilo. Takze ten, kto ma zrejme naozaj malo enzymov, tomu to pomoze. 100 ludí, 100 chutí. Pre mna je to maly zazrak, spolu so serrapeptazou, nattokinazou a chlorellou. Fantasticke ucinky. Taktiez skor zena porodi