Skúsenosti s Duphastonom

zori
23. nov 2016

AHOJTE VOLÁM SA ANEŽKA PRED VYŠE MESIACOM SOM SA VYDALA A UŽ VYŠE ROKA SA SNAZIME O BABO ZATIAĽ NEUSPESNE ASI PRED DVOMA TYZDNAMI SOM BOLA U SVOJHO GYNEKOLÓGA PÝTALA SOM SA HO CI BY MI NESPRAVIL HORMONÁLNY PROFIL CI JE VŠETKO OK. NO ON MI MIESTO TOHO Predpísal hormonálne lieky duphaston so slovami ze do dvoch mesiacov sa podari mam s toho zmiešane pocity ma niektorá z vás skúsenosti s týmto liekom?

dasenka26
23. nov 2016

@zori Ako teraz to neber v zlom..máš 18r? a snažíte sa rok..Najprv treba aspon 2 roky pracovať aby si dostala materskú..teda ak sa mýlim a mas viac rokov odpracované roky tak beriem späť, pekný den

sibalka21
23. nov 2016

@zori Fuha mas 18r. a uz rok sa snazite o dieta? No nic, vasa vec.... Ale v kazdom pripade, je tu asi tisic diskusii o duphastone a internet je tiez plny recenzii na duphaston... staci hladat, netreba vytvarat nove temy... A myslim ze pokial ti ho lekar predpisal tak on vie asi lespie ako ty, tak preco sa nedrzis jeho rad?

wanda52
23. nov 2016

@zori ja tvoj vek neriešim, je to vaša vec a zase ja mám nad tridsať a o bábo sa snažíme dva roky, takže radšej skôr ako neskoro 🙂 My keď sme začali riešiť otázku - prečo sa nám nedarí, tak prvé bolo, že manžel šiel na spermiogram, mne moja gynekologička robievala folikulometriu, aby sme zistili, ako som na tom s ovuláciou, potom mi robila hormonálny profil. Nakoľko som bola OK, tak žiadne lieky mi zbytočne nedávala. My sme aj tak začali chodiť do centra asistovanej reprodukcie a tam nám už spravili podrobnejšie vyšetrenia. Ten liek ti musel z nejakého dôvodu predpísať... však musíš vedieť prečo a v čom máš problém. Tak ak ti ho predpísal, tak mu skús trochu dôverovať, asi vie, že prečo.. Ak máš pochybnosti, tak mu zavolaj a preber to s ním ešte raz, že prečo to máš užívať..

moni244
23. nov 2016

@zori a mozno priroda vie, preco sa vam nedari, tak ak nedoverujes doktorovi, tak ho zmen.

jarka87
23. nov 2016

Takže nebudem sa vyjadrovať k veku, to nie, ale vyjadrím sa k Duphastanu. Ja som mala odjakziva hormonálne problémy, problémy s ovuláciou a dlhú a častú menštruáciu. Nepomohli ani hormóny - teda, ak som ich vysadila a chceli sme bábo. nedarilo sa nám, keďže som nemala ako keby ovuláciu, resp. prikrátku a do toho menštruáciu /ale to som ja a môj problém a vedeli sme o tomto probléme/. na základe tohto mi gynekologička po určitom čase predpísala Duphastanom, ktorý som brala naozaj 2 mesiace a otehotnela, takže nám pomohol. ale ja neviem, či máš takýto istý alebo podobný problém ako ja alebo niečo úplne iné, to už musíte vedieť ty a tvoj doktor. Doktor by ti to mal vysvetliť, prečo ti nejaké také lieky predpisuje.

zori
autor
23. nov 2016

no praveze o ziadnych problemoch neviem

septemberkl
23. nov 2016

@zori ja by som velmi takému doktorovi neverila, keď ti najskôr nespraví ten hormonálny profil. Môže byť veľa dôvodov prečo nemôžeš otehotnieť a nezdá sa mi, prečo to hneď rieši hormonálnym liekom. Jedine že by to bol jasnovidec. Ak sa trafí a otehotnieš, tak ok. Ale čo keď ani po tom duphastone neotehotnieš, tak čo, bude ti zvyšovať dávky? alebo až potom vyšetrí hormony? Títo lekári sú normálne ako nejakí dealeri, ak ten liek nezaberie, tak už ho máš kúpený, už si farmaceutickej firme zvýšila tržbu

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre