icon

Skúsenosti s náhodným otehotnením a šanca na úspech

6. mar 2025

Dobrý deň. Ako matka 2 detí, viem, ako sa dá otehotnieť. No aj tak by som mala otázku. Kým sme s manželom počali prvé dieťa, bolo to vyše 2 rokov a to teda sme si vôbec nedávali pozor. Druhé dieťa sme ani nevieme ako počali v priebehu pár mesiacov. Odvtedy prešlo 5r, žiadnu antikoncepciu nepoužívame, ale neurobí sa do mňa (prepáčte za výraz, neviem ako to nazvať) . Dnes čo deň nechcel, sa nestihlo a ako bonus mám vysokú šancu otehotnieť podľa kalendára. Viem všetko je individuálne, aj my ženy sme každá iná, no zaujímalo by ma, mali ste to niektorá podobne z počatím, že sa nedarilo, potom sa vám až veľmi darilo, opatrnosť a pri prvej ,,nehode" sa to podarilo zas? Prepáčte za anonym mám tu veľa ľudí z blízkeho okolia. Ďakujeme

deti95060810
6. mar 2025

na tvojom mieste by som bola kľudná... šanca na tehu je pomerne nízka...

januska12323
6. mar 2025

Už len čakať ako to dopadne a začať sa chrániť keď nechcete ďalšie deti.

kiwi3
6. mar 2025

@deti95060810 preco by mala byt sanca nizka cez plodne dni?

tie dva roky tam mohol byt nejaky problem, ktory uz mohol odozniet. aj ked neviem, ci tie dva roky ste sa naozaj snazili alebo len "nedavali pozor", ako pises. lebo nedavat pozor - to nic neznamena, zase splodit dieta vacsinou nie je az take jednoduche, ze len z nejakej "kvapocky lasky" zotehotnie kazda druha.

autor
6. mar 2025

@kiwi3 tie dva roky prvé sme mávali omnoho pravidelnejší sex a vždy až dokonca. Tak teraz rozmýšľam. Ako nech to dopadne akokoľvek, tak stane sa len to co sa má. Ale zaujíma ma to

autor
6. mar 2025

@januska12323 ja nehovorím, že nechceme. Ako neplánujeme už ďalšie. Ale stane sa čo sa má stať a to budeme rešpektovať. Mňa len zaujíma názor iných. Či niečo také zažili. Ze sa nedarilo, potom 2x po sebe a tak. 🙂

vkatush
6. mar 2025

Poznám viaceré páry, ktoré roky nevedeli mať deti (niektoré dlhšie ako 2 roky snaženia). Keď sa prvé podarilo, ďalšie bez ochrany už šli ako na páse. Dokonca niektoré mali prvé cez umelé a ďalšie už prirodzene. Akoby sa v tele niečo spustilo, čo predtým tehotenstvo blokovalo (tak laicky-debilne povedané 😂)

autor
6. mar 2025

@vkatush Ďakujem. Možno ,,debilne" povedané, ale ešte som nepočula ja osobne o nikom

mirko84
6. mar 2025

Tak napriklad nase dve deti sa podarili na prvy krat bez ochrany. Takze ono je to asi ozaj individualne a teda nepredpovedatelne…

denkabemommy
6. mar 2025

Prvý syn vyše pol roka trvalo otehotnieť, druhý syn hneď na prvýkrát 🙃

okm221
6. mar 2025

Prvé 2 roky snaženia, druhé prvý šup, tretie prvý šup a stvrte pol roka snaženia sa
A tiež poznám páry kedy prvé umelé a potom už prirodzene