icon

Skúsenosti s problémami donosenia bábätka

malarybka3
21. jún 2024

Ahojte,
chcela by som radu resp. či nemá niekto podobnú skúsenosť. O prvé dieťatko som prišla v 6tt, z druhého tehotenstva mam zdravého chlapčeka a po ňom som mala ďalšie 2x MA do 10tt. Vyšetrenia na hematologií, endokrinológií, reprodukčnej imunologií (spolu s manželom) mám za sebou a všetko v poriadku. Spermiogram v norme. Čiže nanič sme neprišli. Veľmi by som chcela súrodenca pre syna. Bojím sa však, že sa to bude znova opakovať. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Čo ste robili? Skúšali ste ďalej? Neviem ako ďalej postupovať.
Ďakujem.

e1i
21. jún 2024

@malarybka3 hysteroskopiu som este mala po 2 neuspechoch po ivf

betulinka1
21. jún 2024

@malarybka3 neskúmali, ci tie potraty nesúviseli s pohlavím? Ze napriklad nevies donosiť dievcatko ale chlapčeka donosis?

malarybka3
autor
21. jún 2024

@betulinka1 toto sa zatiaľ neriešilo, keď som sa na to opýtala lekárky tak na mňa pozerala, že nemám zbytočne hľadať dôvody, že niekedy na to nieje odpoveď. 🤦‍♀️a kebyže to chcem riešiť tak kde? Genetika?

betulinka1
21. jún 2024

@malarybka3 niekedy na to neexistuje lekárska diagnoza. Proste tak to je

butterflyeffect
Autor odpoveď zmazal
sonkam
22. jún 2024

Genetiku páru a syndróm lepivych doštičiek máte ešte vyšetrený? Možno by pomohla fyzio a poriešiť panvové dno, či tam nie sú spazmy ktoré treba uvoľniť pomocou mobilizacie

malarybka3
autor
22. jún 2024

@sonkam lepive doštičky sú v poriadku. Nemáme len genetiku. Takže toto posledné je zrejme potrebné doriešiť. Na jednej strane som rada, že je dosiaľ všetko ok. Ale na druhej by som bola možno kľudnejšia, kebyže je nasadená nejaká liečba. Každý normálny pár čaká na II čiarky, mňa táto predstava začína desiť a to je to najhoršie.