Skúsenosti s umelým oplodnením cez známeho?
Ahojte,
Z partnerkou sa nam nedari, aj vieme ze chyba je urcite vo mne. Cesta umeleho oplodnenia cez klinyky vsak nieje to co by sa nam pacilo. Rozpravame sa o tejto teme stale castejsie a uz padli iste naznaky, "ze ma jedneho kamarara z vysky"
Mne sa ta myslienka zacala aj celkom pacit, budeme mat vlastne dieta, a v podstate prirodzene, ale mate z takou cestou niekto skusenosti ? Nenastali nejake necakane problemy, narusenie vztahu a podobne ? Vravim zatial som nastaveny tak ze sa mi to paci a chcel by som to tak, ale to je teraz ...
@nivea777 stretavali sa u nho cez tyzden ked mala plodne dni, z mojho pohladu to nebolo ine ako by prisla domov neskor po praci alebo si vybehla niekam z kamaratkami sadnut. Netravila z nim viac casu ako bolo nutne, ani u neho neostavala na noc. V den pred prvym stretnutim sa ma akurat este opytala ci to naozaj chcem. Vcera rano nam tehotensky test ukazal jasne 2 ciarky ❤
@afanas asi ti mame zagratulovať, však? 😆😆😆
No a si si istý, ze už náhodou "nepadlo to" pred tvojim "povolením"? Lebo minulú tému si tu dal na konci novembra, je polka januára a ona uz je tehotná, čiže akože v decembri otehotnela okamžite hneď na "prvú šupu?" 🙈🙈
Tak to skutočne mate obrovské šťastie, obaja sú riadne plodni (alebo jednoducho už tehotná bola trosilinku skôr) a potrebovala si to u teba len poistiť.
Len aby o krátky čas si tu nedával iné témy..
@jaskolka som si naozaj isty, ked som zakladal temu mala akurat "svoje dni" takze tehotna nebola, naviac svojej partnerke verim. Ano som prekvapeny ze sa to podarilo tak rychlo, ale zaroven som aj rad, zjavne ked je chlap v poriadnu a nema nejako znizenu plodnost netreba vela pre to aby sa to podarilo. Pary ktorym to trva uz maju nie vsetko celkom v poriadku napriklad znizeny pocet spermii tak je to uz len o skusani kedy to vide ...
@afanas ty si neuveriteľny odbornik na všetko, aj na plodnosť iných párov, a hlavne si neuveriteľne naivne bezhlavo zamilovaný.. Nuž dobre, tvoja vec, tvoj život, tvoj názor.proste chlapík aj žena boli 100% perfektne na prvýkrát plodni, práve také šťastie ste všetci mali.
Len toto neodporúčaj ako "perfektny postup" ako prísť k dieťaťu, lebo to, ze ty to tak berieš, je jedna vec (podľa mňa je to úplne choré) a skutočne nevieš, ako ešte všetko sa vám môže zamotat a skomplikovať. Vošli ste na tenký ľad týmto konaním.
A mimochodom, krvácať žena ešte môže kľudne na začiatku tehotenstva(na margo istoty toho, ze mala svoje dni)
@jaskolka ale ved ho nechaj,možno nebola tehotná. Mňa skôr udivuje to,že mu nevadí,ze (musim to napísať sprosto)iný chlap dával svojho vtáka do nej,bohvie aké polohy skúšali, možno sa aj orálne uspokojovali,bozkávali všade po celom tele,možno vyskúšali aj také veci,ktoré nemali ako dopomôcť k oplodnenie,mozno zazila taky orgazmus aký s autorom nikdy.Chodila tam denne pár dní a večer si lihala k nemu do postele a dávala mu pusu na dobru noc a on s vedomim,že pred chvíľou jeho priateľku niekto pretiahol a plávajú v nej jeho spermie v kľude mohol spat. Mne sa len pri predstave zdvíha žalúdok
@afanas dôvera je fajn, bez nej sa nedá fungovať, to je pravda. Ale zároveň ty si tu opísal taky "prazvlstny" spôsob, ako prísť k dieťaťu, ze jednoducho v tomto by som si s tou dôverou dala aj trochu pozor. Pretože si uvedom toto - kývol si vedome a dobrovoľne na neveru s následkom, tvoja partnerka dlhodobo pozná otca dieťaťa, ktoré teda už v sebe nosí,ona prišla s tým divným nápadom a podozrivo "rýchlo sa zadarilo" hlavne vzhľadom na to, ze už nie je ani jeden z nich až taky mladý,kedze píšeš, ze mate už obaja okolo 40,cize aj ten spolužiak bude približne v tom veku. Neviem, ale akosi mi to stále znie veľmi podozrivo, a zaváňa to problémom do budúcnosti. Ale ako píšem je to len tvoje rozhodnutie a tvoj život.
@afanas v decembri 2022 34 rokov, v novembri 2023 38 rokov? Hmmm, jednoduché počty neovládaš?
@nekonecna_katastrofa a hlavne je zaujímavé, ze tam bol teda zrejme podľa toho, co píše, bez partnerky a v novembri 2023 už sa 11 mesiacov snažil o dieťa🙈🙈🙈
@nivea777 az ma striaslo ked som to takto precitala 🤢🤮
@nivea777 ja neviem, ale ja mam z neho zvláštny pocit, uz z minulej témy. Kto normálny dobrovoľne na toto pristupi? Ešte keby spolu"nasli "nejakeho chlapa, co ju oplodni, a nikdy predtým ho nevideli, nepoznali, no ok, aj to je divne, ale budiz. No ona s tým prišla,navrhla chlapa, co poznala celé roky, podľa toho, ako písal, zrejme aj k nemu dačo cítila, potom zázračne hneď na 1x otehotnela.... Mne to znie zvláštne, čudne až úchylne od všetkých 3.
vtedy ked som pisal ten inzerat bol vztah este cerstvy, chcel som skor zenu ktora uz dieta ma kedze mi bola zrejma ta neplodnost, veci sa vsak vyvinuli ... vek v inzerate je preklep, mam 38r
@nekonecna_katastrofa
@jaskolka
Joj pekne ste to nasli. Som rada, len to potvrdilo, ze tema je vymyslena 🙈
Za nejaky cas by sem urcite pribudlo, ze fotky zo sona ani detaily navstev doktorov a termin porodu s nim partnerka nezdiela, narodilo nahodou skor, ale urcite nebola uz tehotna v case zalozenia diskusie, lebo jej vzdy veril, stale by tu pisal len nejaky popletko naivny.
@jaskolka ja som to dala do pléna nech si každý utvorí obraz, že sa tu možno aj niekto zabáva. Verím, že nikto normálny by na takú hlúposť nepristúpil.
@kulumulu123 napísala som to priamo,nie je to zrovna lichotive, ale je to realita..
Toto je oj@b jak mraky 🤦🏼♀️ žiadny mentálne zdravý človek by takéto niečo nespravil 🤦🏼♀️ sa tu nejaký debil prišiel zabaviť 🙈
@nekonecna_katastrofa nezabavam sa, ale ako myslite ... nebudem nikoho o nicom presviedcat, kazdy tu ma svoj nazor casto uz vopred
@konikmodry111 hlavne ze na vsetky ine postupy, kuzelne preparaty, drahe kliniky a terapie z neistym vysledkom mentalne zdravi ludia pristupia ... ano tato tema je realna, cakal som trochu ine nazory a preco som napisal spravu o vysledku je ze som chcel ukazat ze i toto je cesta a u nas bola uspesna
v kazdom pripade, nejdem nikoho do nicoho nutit, mate svoje nazory a aj vam ich neberiem, inak je to nieco co sa deje stale i ked sa o tom asi tolko nerozprava, alebo to zena naozaj urobi tajne .... vtedy to akosi nevadi a partner zije v sladkej nevedomosti, ja som vsak radsej ze o tom viem, prisposobil som sa situacii a tesim sa na to male .... dakujem vsetkym diskutujucim za prispevky najme ze tie ktore neodsudzovali a neurazali
@euie a co deti z darovanych spermii ? tie su zrazu vlastne ? ... ja sa nepotrebujem hrat na dokonaleho, mam takyto problem tak si ho priznam, rozbil mi 2 predosle vztahy ... ten jej znamy zjavne ziadne vysetrenia nepotreboval ... bohuzial tak to je niesme kazdy rovnaky ... to dieta bude moje a budem sa on starat rad, dufam ze nasledujucich 9 mes dopadne tak ako ma a nic zle sa nestane
@afanas tak úspešná ako úspešná. Zatiaľ partnerka otehotnela, to neznamená, že dieťa aj donosi a ďalšia vec, úspešná bude vtedy, ak to jednému z vás troch, ktorí sa podieľali na výrobe nezačne vadiť. Ale samozrejme, neodsudzujem to a neželám vám nič zlé. Osobne sa mi tiež hnusí predstava absolvovať všetky tie vyšetrenia pri asistovanej reprodukcii...v tom prípade by som sa asi dieťaťa radšej vzdala.
@afanas ale ako vies ze by bolo z cudzich darcovskych spermii? Sak baby tu pisali, ze je moznost, ze by ti lekari pomohli a pouzili by sa tvoje. Pride mi to surrealne ze niekto si taketo veci aspon nezisti, nech vie na com je. To ze sa nedarilo doteraz neznamena, ze by po vysetreni doktori nevedeli pomoct a ze by si nemohol mat vlastne dieta. Stale hovorim, az po tej vedomosti ste sa mohli rozhodnut. Ci to riesit vasim sposobom alebo ist do invazivnejsich postupov ci umelych spermii. ale ty doteraz vlastne nevies, ci nie je nejaka aj menej invazivna metoda, ktora by ti dopriala mat vlastne dieta. Nevies, lebo nemas zakladne vysetrenia. Zakladne pomerne lacne vysetrenia. Tie drahe by boli neskor a mozno by ani neboli.

@alessavandervelden viem že si robíš srandu, ale partnerka to cele vyriešila diskrétne bez akéhokoľvek narušenia vzťahu, ide to aj bez veľkej senzácie 😂