icon

Skúsenosti s umelým oplodnením cez známeho?

afanas
26. nov 2023

Ahojte,
Z partnerkou sa nam nedari, aj vieme ze chyba je urcite vo mne. Cesta umeleho oplodnenia cez klinyky vsak nieje to co by sa nam pacilo. Rozpravame sa o tejto teme stale castejsie a uz padli iste naznaky, "ze ma jedneho kamarara z vysky"

Mne sa ta myslienka zacala aj celkom pacit, budeme mat vlastne dieta, a v podstate prirodzene, ale mate z takou cestou niekto skusenosti ? Nenastali nejake necakane problemy, narusenie vztahu a podobne ? Vravim zatial som nastaveny tak ze sa mi to paci a chcel by som to tak, ale to je teraz ...

afanas
autor
17. jan 2024

@klip0 uz vie, ziadne naroky si vsak nema zaujem robit a nikdy nechel ziadne deti vychovavat ...

klip0
17. jan 2024

@afanas o 5 rokov môže zmeniť názor a súd mu dá za pravdu.

nekonecna_katastrofa
17. jan 2024

@afanas A teda partnerka ako vie, že pán budúci otec je po všetkých smeroch zdravý, že nemajú v rodine žiadne dedičné ochorenia? Majú asi dosť blízky vzťah, keď je taká informovaná. On žije slobodný život, ktovie s kým a ako sexuje, či nemá nejaké pohlav.choroby a partnerka išla s ním bez ochrany?

afanas
autor
17. jan 2024

@klip0 ved v rodnom liste budem uvedeny ja, myslim ze to uz nema ako zmenit a nemoze predsa donutit urobit nejake odbery na testy otcovstva. ale on nazor nezmeni naco by to robil ? a co by bolo vysledkom ze by on platil na dieta ktore budem vychovavat ja z partnerkou ?

anjelicek26
17. jan 2024

@afanas on moze cele tri roky prijst a poziadat o testy DNA, ktore dokazu, ze otcom je on... a zapisu ho a teba vyskrtnu... ma na to pravo.

afanas
autor
17. jan 2024

@nekonecna_katastrofa tak ako pri kazdom inom cloveku, nikto nema uplne cistu rodinnu anamnezu. Ja aj ona sme mali v minulosti viacero partnerov tak ohladom prenosnych chorob uplne rovnaka istota. Ved ho pozna od skoly tak snat vie aky je to clovek, kolko chlapov vo vztahoch a manzelstvach ma milenky alebo vyuziva take "sluzby" to riziko nieje ? Vsetko na svete je riziko, ale to by potom asi deti nemal nikto ak by nikto nikomu "preventivne" neveril ... ty si poslala svojho manzela pred vasim prvym stretkom na testy ? alebo on teba ? 😂 ... predpokladam ze nie

afanas
autor
17. jan 2024

@anjelicek26 tak nech to urobi, bude nam platit alimenty a sebe rozbije svoj pohodlny zivot ...

anjelicek26
17. jan 2024

@afanas a bude si bravat svojho syna kazdy druhy vikend, alebo poziada o striedavku...tolko k tomu pohodlnnemu "vasmu" zivotu ako rodina bude koniec, ked mu zacne hovorit ocko. Nechces vidiet rizika, si velmi naivny... mali ste ist normalne cez darcu spermii, toto je uplna hlupost, co ste spravili :( Darcovstvo spermii a inseminacia je lacna zalezitost. A mas tam aku-taku istotu, ze ta toto vsetko obijde.

afanas
autor
17. jan 2024

@anjelicek26 vidis pritom sa mi zda ze vacsina zien tu na fore riesi ze biologicky otec sa nezaujima, neche platit, vedu z nimi dlhe sudy aby platili voobec nejake vyzivne ... zeby bol tento iny ? :slight_smile ... naozaj sa tejto moznosti neobavam a naviac stale nechapem ako nas moze donutit urobit odbery na testy otcovstva, ved je to lekarsky zakrok a z tym predsa musia suhlasit zakonny zastupcovia dietata

anjelicek26
17. jan 2024

@afanas mozno tu na fore... v realite sa vela muzov zaujima a riesia to a zenam je "blbe" pisat na fore pre mamicky, ze o deti prisli... je to tvoj zivot, tvoje rozhodnutie, a ano, donutit ta moze, staci podat ziadost na sud... vas "suhlas" nie je potrebny... sud kona v zaujme dietata, a to znamena vediet, kto je jeho biologicky otec...

nekonecna_katastrofa
17. jan 2024

@afanas Nie, neposlal ma. Lebo vieš o tom, že sú aj ženy, čo nevystriedajú pred svadbou celé futbalové mužstvo? Rovnako ako si bežne ľudia nerobia dieťa s človekom len tak po prvej schôdzke, väčšinou spolu žijú a za ten čas sa aj nejaké choroby prejavia (na pohl.choroby som narážala skôr z pohľadu tehotenstva, že sa môžu preniesť na plod, nie že na teba). Klamať môže každý, to je jasné, ale snáď nikto nemá dôveru voči manželovi/partnerovi na rovnakej úrovni ako voči nejakému kamošovi z výšky. Ale veď už je to jedno, robte si, čo chcete.

sono2
Autor odpoveď zmazal
sono2
17. jan 2024

@afanas kľudne. Da podnet na súd urobia sa testy a je otcom.
Úplne jednoduché

klip0
17. jan 2024

@afanas si frajer čo vie o tom všetko, ale išiel si do toho a základné veci nevieš. Myslíš si, že keď budeš v rodnom liste tak vybavené. Vo veľmi jednoduchom svete žiješ. To že on teraz záujem nemá, neznamená že sa to nezmení keď to dieťa bude na svete. S testami budete súhlasiť buď vy, alebo ich nariadi súd bez najmenšieho problému.
A keď sa o dieťa bude zaujímať (naozaj nikde nemáš záruku že nebude), súd mu kľudne dá striedavu starostlivosť. On bude ocko a ty budeš len ten druhý.

klip0
17. jan 2024

@afanas a ešte ma zaujíma či ti naozaj nevadí napríklad to čo napísala @nivea777 ?

"Mňa skôr udivuje to,že mu nevadí,ze (musim to napísať sprosto)iný chlap dával svojho vtáka do nej,bohvie aké polohy skúšali, možno sa aj orálne uspokojovali,bozkávali všade po celom tele,možno vyskúšali aj také veci,ktoré nemali ako dopomôcť k oplodnenie,mozno zazila taky orgazmus aký s autorom nikdy.Chodila tam denne pár dní a večer si lihala k nemu do postele a dávala mu pusu na dobru noc a on s vedomim,že pred chvíľou jeho priateľku niekto pretiahol a plávajú v nej jeho spermie v kľude mohol spat. Mne sa len pri predstave zdvíha žalúdok"

amaro
17. jan 2024

@afanas Okrem toho, čo píšu baby vyššie, že môže si on nárokovať na testy. On má kde istotu, že zrazu tvoja frajerka nezačne od neho vymáhať alimenty? Že ona ho nedá na súd a on bude musieť platiť? On jej tiež tak bezhlavo dôveruje, že ho neobabre? Nejak sa mi nechce veriť, že 3 ľudia sa tak bezhlavo behom mesiaca do toho pustia a ani sa len nezamyslia nad všetkými následkami

macatt
17. jan 2024

@afanas Ach, žena je tvor záhadný a nosiť dieťa pod srdcom niekomu inému, všetky tie hormóny, bude to s ňou mávať, bude mať potrebu informovať, kontaktovať otca dieťaťa atd..potom mu bude vďačná za ten poklad.. a tebe pri každej príležitosti pripomenie že otec nie si.. Bolo to naozaj rýchle, ale vidíš čo tu ženy píšu, ty môžeš mať v tom jasno, ale máš doma ženu, ešte aj tehotnú, ešte aj tehotnú s niekým iným, vražedná kombinácia😅
Ukáže čas či to pôjde podľa tvojich predstáv, držím palce, ale mohli ste to najskôr vyskúšať pomocou medicíny a toto mohlo byť riešenie B..

bejbs123
17. jan 2024

@afanas si totalne trapny a vymysleny a myslis si,ze my sme tu kravy,ktore ti budu tieto vymyslene pribehy zrat a ak by to bola pravda tak sa chod liecit,pretoze si chory a dufam,ze sa budes tymto tvojim hrdinskym pocinom rovnako chvalit aj verejne pred rodinou a priatelmi a nielen anonymne na fore,tlieskam ti,si korunovany blbec storocia 🤴👏

jaskolka
18. jan 2024

Teraz mi napadlo, ze raz v Rodinných záležitostiach, ci prípadoch bolo niečo také, pár nemohol mať deti, nechceli sa motať dlhodobo po centrách, tak sa dohodli, ze im"pomôže"sused . Takisto otehotnela teda žena prirodzeným spôsobom, vyzeralo všetko v poriadku, no ona sa do toho chlapa postupne zamilovala, stretávala sa s ním aj počas tehotenstva, chodil do poradne atď. Nakoniec sa všetko rozpadlo, ona sa aj s malým nasťahovala k dotyčnému chlapovi a nadejnemu "ockovi" ostali len oči pre plač, nemal dieťa a ani ženu.
Možno sa tým autor aj tu inšpiroval, tak len aby to nedopadlo podobne

afanas
autor
18. jan 2024

@klip0 nie nevadi mi to co napisala aj nivea777 ... to by mi potom malo vadit ze pred tym ako sme sa spoznali mala x partnerov ktory "boli v nej" a ku ktorym mala aj nejaky ozajstny vztah a uspokojovali sa. Ano ja obdivujem vsetky tie pary ktore sa zoznamia niekde v 18ke,19ke z "cistou" minulostou ... ale nie vsetci mame take stastie i ked neviem ci prave to stastie je ... ja nikoho neodsudzujem nech zije tak alebo tak ... tiez som mal mozno ine predstavy ... pre mna je vsak teraz dolezite ze sa podarilo vztah a veci niekam posunut a tesim sa na to male.

klip0
18. jan 2024

@afanas tak podľa mňa čo bolo predtým ako ste sa spoznali je iné ako počas toho. Ale niekomu nevadí aj viacero súčasných sexuálnych partnerov naraz, to máš pravdu, aj keď to nechápem.

afanas
autor
18. jan 2024

@jaskolka neinspiroval som sa ziadnou TV relaciou, chapem tieto mozne rizika, ano oni su, ale ako vravim svojej partnerke verim.

afanas
autor
18. jan 2024

len nechapem preco vsetci za vsetkym hned vidia tie najhorsie scenare, akoby uz nejaka dovera nemala zmysel. ako by clovek mal svojho partnera/partnerku mat poisteneho a doslove ho drzat v sachu ze ak spravis krok vedla tak mam na vsetko papiere, vysudim, vymozem, vynutim ... a potom sa divia ked to aj tak nedopadne podla ich predstav. Pre mne je zaklad otvorenost a uprimnost, dokonca aj nevera sa da odpustit ak ju partner/partnerka prizna a vysvetli. Kazdy moze urobit chybu otazka je ako sa k nej postavi ci bude klamat, alebo bude rozpravat veci tak ako su, zachranilo by to kopec vztahov

kris_tin257
18. jan 2024

@afanas ja iba že vám držím palce nech vám to všetko dobre dopadne 😊 (myslím to v dobrom, žiadny sakrazmus)

afanas
autor
18. jan 2024

@kris_tin257 dakujem ❤

jaskolka
18. jan 2024

@afanas ono je niečo úplne iné, keď človek pre vzťahom mal "viac partnerov" ako slobodný single, a keď to už urobí (dokonca s vedomím a povolením) v konkrétnom vzťahu. Áno, aj nevera sa dá odpustiť, ale dôvera ako taká je už narušená. Takisto je pravda, ako píšeš, ze veľa ludi "vychováva" cudzie dieťa, ale o tom nevie, ale aj to je iný prípad ako u vás. A niečo úplne iné je mať dieťa hoci biologicky cudzie, ale ani jeden nepozná "splloditela" ako vedome poslať ženu vyspať sa s inym, koho pozná už roky a zrejme aj k nemu niečo cítila za účelom oplodnenia. Práve toto nesie veľké riziko, pretože ona je inak s tým človekom "prepojená" nie je to neznámy anonymný darca, ani úlet niekde na služobnej ceste pod vplyvom alkoholu, ale chlap, s akým sa milovala (aj ho možno milovala) a nosí jeho dieťa. Toto už je veľké puto, práve tým ze sa poznajú a budú aj poznať naďalej.
Možno to dopadne úplne v pohode, ale môže byť aj to, že v nej sa zobudia iné city a pocity, hlavne tetsz, v období veľmi hormonálne a citovo náročnom pre každú ženu.
Toto sa ti snažíme vysvetliť, ze môže to byť "dvojsečna zbraň" a šiel do do veľkého rizika.

mk22
18. jan 2024

@afanas ze mala x partnerov pred tebou, ktorí boli v nej a teraz ze bol jeden.. Toto hádam nejdeš porovnávať????? Z minulosti muži ti môžu byť vieš kde, ženy píšu úplne niečo iné.. Ale tebe zjavne niekto stojí na kábli..

afanas
autor
18. jan 2024

@jaskolka ano ale tak clovek ma aj vediet ovladat pripadne pocity, uvazovat racionalne, verim ze toto vsetko dostatocne zvazila ... pozri rovnako sa jej moze ozvat nejaka jej stara laska ktora sa prave rozvedie a siahne do starych kontaktov ... urcite su aj take ktorym to popletie hlavu a zahodia fungujuce mozno uz trochu fadne manzelstvo a rozbiju rodinu, ale nemyslim ze ona je ten pripad a ak by nahodou bola tak to potom nieje zena pre mna a moze ist 😅 ... baby preco ale mate problem byt racionalne, toto naozaj nepochopim 😂 vsetko len same city, chlap ktory vas lubi take ake ste a stara sa vam po case pride nudny a vy chcete zrazu nejaku senzaciu ... atd ... 😂 .... teda stale dufam ze taka je len mensia cast zien .... ale 😖

afanas
autor
18. jan 2024

@mk22 keby sme sli par desatroci ci stroroci naspat tak ver tomu ze by sa riesilo aj toto, a ocakavalo sa ze manzel bude aj jej prvy. A lekar ktory by ju inseminoval na umelom by ju nahu nevidel ? nebol by v nej ? i ked samozrejme lekarskym nastrojom ? ... mozno by ho to ak bavilo, predstavoval by si pri tom neviem co ...
Nekako moc chces zit v tej predstave ze dnom ked zacne vztah je uz vsetko ciste , vsetka minulost a vazby z nej zrazu skoncili.
Pozri vobec sa nezamyslam nad tym ze bola z inym a ze v nej plaval nejak iny material ako by mal, nastastie sa to podarilo rychlo, od vtedy spolu osobne neboli, len mu dala vediet cez spravu, ziadne dalsie stretnutie si neplanuju, uz predsa nieje dovod

mk22
18. jan 2024

@afanas prepáč ty tocis úplne o niečom inom
Že lekár by bol v nej 😒

jaskolka
18. jan 2024

@afanas ty miesas hrušky a jablká. Áno, stará láska sa môže ozvať, ale so starou láskou nečaká bežne každá žena dieťa. 🙈
Ty si chlap, ideš na to racionálne logicky,(len potom nechápem, čo ti tak vadilo na tom, ze by, ste šli na vyšetrenia, ved práve to si si mohol tak logicky zdôvodniť) ved co, ona otehotnela a finoto, konci to. No žena (90%)žien uvažuje a hlavne v tehotenstve môže tak robiť, citovo, to nie je len sex na oplodnenie, milujem sa s niekym, koho roky poznám a tetsz čakám jeho dieťa, to dieťa bude rásť do jeho podoby, budem ho "denne" mat takto na očiach. Toto vie brutálne ženou zamavat, a tam logika pôjde "do kelu".
Necháp to zle, možno ty (vy) budete obrovská výnimka, ale práve aj kvôli tomu je v medicíne anonymné darcovstvo, aby sa strany nepoznali. Proste čakať a mat dieťa s nejakým reálne poznanym mužom je pre mnoho žien spojivo na celý život.
A tvoje argumenty ze "lekár by bol v nej" sú úplne od veci pretože tam by fakt šlo len o medicínsky postup, ten lekár by s tým fyzicky nič nemal.
Ty si jednoducho strašne zamilovaný, strašne šťastný a teraz máš ružové sladké predstavy,ze to bude všetko super a skončilo sexom na oplodnenie. Možno budeš mat šťastie, no bud pripravený aj na inú alternatívu.