Skúsenosti so zúfalstvom pri snahe o bábätko
Ahojte baby, tie ktoré ste boli už naozaj zúfalé a nedarilo sa vám bábätko, pripadne ste potratili skúsili ste ísť za vešticou??
@zahrajzlato ?? Chceš žiť v takých podmienkach ako ti, ktorých spomínaš? A ešte také dopriať aj deťom? Čakala som ze ľudia v dnešnej dobe rozumne mysliaci a zodpovední chcú pre seba a deti najlepší možný zivot..a len preto ze sa niekto množí bez rozmyslu a do chudoby a biedy privádza deti tak sa s ním nepobezis porovnávať..z veľkej časti sa tento scenár zopakuje s jeho deťmi.
@zanny93 Keď niekto nemá na umelé oplodnenie hneď tak to znamená, že nemá na výbavu alebo, že nemá dostatok financií?
Ja tiež momentálne nemám na umelé oplodnenie pretože chcem aj žiť, nie sa len obmedzovať.Tie vyšetrenia tiež nie sú zadarmo.Chcem ísť na dovolenku, chcem žiť normálne, športovať.Nechcem len sedieť doma a čakať.
Ale neodkladám veľkú sumu na umelé.Aspoň mi to dáva čas.Vďaka tomu času mi konečne urobia vyšetrenie ktoré by mi inak neurobili.
Nemáme žiadnu diagnózu pri ktorej by IVF bolo potrebné takže to neberiem ako jedinú možnosť.
Všetci čo nemajú len tak 3000€+ na umelé tak nemajú čo mať deti.Skvelé zmýšľanie.
Ani výbava pre dieťa toľko nestojí.Nepotrebuješ mať každú blbosť.
Moje neexistujúce dieťa ma už stálo vyše 1000€.
Nič nejde na silu... prestaňte sa siliť a myslieť len na to.... poviem vám aj z vlastnej skúsenosti, že veci o ktoré som sa snažila nasilu a len nasilu nevyšli vôbec... potom som sa na to tak povediac vykašľala a zrazu viete čo? Všetko išlo tak ľahko... kolegyňa presne takto otehotnela...prestala to po rokoch siliť a keď sa zmierila s tým, že dieťatko mať nebude tak zázračne jej bolo dopriate.... možno to nebude váš prípad, možno vám dieťatko nebude dopriate, ale to musíte prijať.... zmeniť myslenie, prijať v živote veci, tak ako bežia,. Človek nie je BOH. Zúfalstvo vám nepomôže... zničíte si život nervami, zničíte si vzťahy ... možno to prestane baviť manžela, kamošky atď. Nechajte zúfalstvo a začnite žiť!!!!
A viete čo sa stalo tej kolegyni po tom čo konečne otehotnela a doniesla domov dieťatko? Opustil ju manžel....
Takže moja jediná rada...prijmite život tak ako ide... zúfalstvo vám nepomôže..... musíte byť v kľude....bez nervov ... možno to nepomôže, ale za pokus to stojí....
@medda_beda to už je o prioritách. Bud chcem to dieťa tak veľmi ze si tie peniaze zaobsataram alebo až taká zúfalá asi nebude. Úplne chápem ze žiješ normálne a máš svoje ciele a záujmy a je to super lebo máš svoj život a nepotrebuješ akútne dieťa aby si bola šťastná a tak to ma byť! Držím vám obom všetky palce.
@zanny93 Ona v prvom rade nechápe, že potrebuje vyšetrenia a nie IVF.
A máš pravdu.Ak by veľmi chcela tak by si na to umelé našetrila.
Ja si šetrím pomalšie lebo nám to ešte môže výjsť prirodzene a nie je to momentálne moja priorita 🙂.
A ďakujem.
IVF nie je pre kazdeho viem,ale tvrdit,ze som zufala,pritom viem,ze je niekde problem,ktory dalej neriesim a pytam sa na vesticu? A ake je ocakavanie? Ked vestica povie hociaku vymyslenu kravinu,tak sa tym utesim a budem cakat,ze uz zrazu nebudem zufala? Treba skor zacat triezlivejsie uvazat
@medda_beda ja tie vyšetrenia všetky mam ale akurát co nás odpinkali všetci lekári ze mame ísť na ivf a pomoc žiadna to je celé. Mne je ľúto ze mesiac čo mesiac to skončí tak ze ms nakoniec príde.. a presne tak nie každý má rovno 3tisic a viac na umelé a ani to není zaruka ze to vyjde
Aké konkrétne vyšetrenia máš?
A kvoli comu odporucili ivf? Spermiogram? Protilatky? Genetika?
Urcite sa k takemu niecomu neutiekaj..ja som bola po 1. Synkovi u liecitelky mala som zdr.problemy a pomimo mi splechla ze moj manzel ma.pomale spermie ze uz 2.dieta budeme.mat tazko ak nie vobec😁 a ze aj 1.dieta sme pocali tazko..( mimovhodom 1.syn prisiel ani neviem ako😂 a jasne ze mame aj druhe dieta na 2.supu...keby som ju brala vazne tak som zosypana...nikdy viac sa k takej a ani podobnym nepoberiem...
Ja ano v case najvacsieho zufalstva. Nehanbim sa za to. Len som sa utvrdila v tom,ze to bola zbytocna navsteva. Nakydala tam na muza,vysledkom jej dristov bolo,ze mam zmenit muža.... Nesla som tam konkretne kvoli tomu,ze nemame deti. Ale v tom case sa na nas valila jedna pohroma za druhou,choroby v rodine a uz som nedufala v stastny koniec. Kazdopadne chod,ak ta to laka a citis,ze by ti to pomohlo.
Kamarátka tiež nemôže otehotnieť
Boli aj na testoch všetko ok a aj tak nic
S tkymto pristupom mozno deti nikdy mat nebudes. Ked sa nieco nedari, hladam riesenia, skumam, pytam pomoc. Ty si necinna a odovzdana osudu. Co ma prist pride.
Ked sa nedarilo mne otehotniet, zobrala som vsetky uspory a isli sme na IVF, potom som zobrala uver a zacali sme adopciu a popri tom dalsie IVF a ked som mala 2 biochemicke tehotentva, cele dni som stravila skumanim a hladanim pricin. Naslo som tu na konikovi ako radili vymenit kyselinu listovu za folat, co je lahsie stravitelna kyselina listova. Doktor chcel operovat maternicu, musela som zmenit doktora, lebo som vedela ze operaciou sa problem nevyriesi. Neviem ci to pomohlo, ale dalsie IVF bolo uspesne a mam syna. Mam tu na fore kamosku, ktora predala dom aby mali na IVF, isli do bytu a maju dieta a nasetrili si na dalsi dom, ktory zacali svojpomocne. Kym budes len necinne sediet a dufat, utekaju ti roky. Konaj zena.
Akože ja ťa nejdem nahovárať že máš ísť za vešticou... len chcem dať svoju skúsenosť s kartarkou... bola som u nej asi keď som mala 24, len čisto zo zvedavosti... každy hovori že si pozisťuju dopredu o tom človeku... vtedy tam mala isť mojej znamej kamoška, bola objednana ale nemohla sa dostaviť.. tak som išla bez ohlasenia miesto nej.. nevedela že ona nepride ale pride niekto iny... ano porozpravala mi kadečo, niektore veci mi napisala na papier ktory mi potom dala... samozrejme papierik som poskladala a nechala v kabelke.. potom som však nosievala inú kabelku a po rokoch keď som sa sťahovala tak som "našla" tú staru a že ju vyhodim, pre istotu som ešte pozrela či v nej niečo nie je... našla som ten papierik a skoro som odpadla...odstupom času sa mi udialo všetko čo tam napisala ale ja som to predtym vysmiala že mne sa take určite nestane (rozchod, nezhody s mamou, zdravotne problemy..) ... pamätam sa ako mi hovorila že do 30ky budem mať dieťa... ešte som si tak povedala že haha že mam 28, dieťa židne a riešim rozchod po 10 rokoch a že budem sama atď že isto sa toto nesplni... a? V septemrbi som porodila a v oktobri som oslavila 30 ☺️ vstupil mi do života vysoky tmavovlasy, vydala som sa... takže za mňa to tejto kartarke vyšlo
Prosim ta nechod za vesticou a uz vobec nie v zufalom stave ...poznam pani, ktorej "vestica" povedala ze zomrie za par rokov a ta vystrasena zena tomu veri, pracuje ako slahnuta, ide nad svoje sily aby "do blizkej smrti" nieco stihla za ten zivot ale vyzera to tak, ze sa tymto tempom sama zabije. Si zufala ok, ale hladaj riesenia zalozene na vedeckych faktoch, vestice nefunguju, keby ano, asi by svet vyzeral inak, nie?
A skusila si Gynex kvapky? Ako dlho sa snazite a co Vase vysetrenia? A kolko mate rokov ty a muz?
@anonym....veštec Peter je na Fb...skuste mu napisať..on chodieva aj do telky , ma časopis atď..Ked uz tak skuste s nim...za takymi hocijakymi babami by som nesla...
blbosť vestica ja som mala mat dievca a nemam ho a predpovedali mi ho vestci,mam 2 zdrave deti ktore sa nedarili jeden 2 roky v30 ke a druhy 5 rokov a v 41 rokoch sa podaril z IUI sanatorium helios co mi davali 2%,ze nam to nevide v mojom veku ale ja som len tak skusila a s muzom nam vyslo a kolko sa snazite
Ked mi posles 100€ na SK581111000000123456789 tak ti poviem ci bude alebo nebude 🧙🏻♀️🔮
Pracovala som jednej praci kde ziadna zena nemohla otrhotniet kvoli stresu z prace a veru ked odisli alebo zmenili sa im podarilo.
Za vesticou som neisla. Skus ovulacny test zo slin. Ja som bola 5x na umelom a potom sa nam podarilo prirodzene. Potvrdil mi to aj lekar ze je to spolahlivy test, 98% presnost, stoji okolo 25€ a vies ho pouzivat opakovane.
Sestre vyveštila, že bude mať 3 chlapcov... tá veštica čo kedysi veštila v Markíze...nemá ani jedného 🫤
Napis ake vysetrenia mate a napisem ti co este skusit, kde moze byt problem 🙂
Ja ta chapem. Mame v rodine taky pripad. 5 rokov sa snazia a nic. Cela rodina je uz zufala, rozhadana. Boli u jednej liecitelky a este u jednej pani ktora sa zaobera niecim nadprirodzenym. Nie je to vestica. Obe im povedali ze deti mat budu a aby nesli na umele. Vysetrenia, absolvovali vsetky. Su zdravi. Aj do Car chodili. Tam im povedali ze len umele. To zatial nechcu. Dufaju v zazrak. Ale oni si uz v takych depkach ze sa uz pomaly ani s rodinou nebavis. Vsetci ich surodenci kamarati, susedia maju deti a dalsie cakaju. Jej sestra teraz tretie neplanovane. A oni nic.
Tak na umele nemate, ale peniaze na vesticu mas?🙈🙈🙈
Aky mas rh faktor?
@lunademonica Mojej mame vestica povedala ze jej umrie najstarsie dieta. Cely zivot lutovala ze tam isla, lebo aj ked tomu neveri, tie slova ju zasiahli a bala sa o mna viac ako by sa bala ak by tu vestbu nepocula a najstarsie dieta dieta jej neumrelo.

@valiant vy viete aky maju realne problem? Moze byt problem s nizkou hladinou progesteronu,hematologicky problem,moze byt geneticky problem,moze byt problem v spermiach,imonologicky problem a x dalsich pricin,ale to je na autorke,aby si pochodila riadne vsetky vysetrenia a skusila najst pricinu potratov