Snaha o ďalšie dieťatko v nie ideálnom manželstve
Ahojte, možno sa zdá tato téma odveci, ale velmi by som chcela dat synovi (6) bratčeka, alebo sestričku, no manželstvo nemáme ideálne, hoci sme stale spolu. Aj ja chcem a aj manžel chce druhé dieťa, no paradoxne sa o tom otvorene nerozprávame, lebo som velakrat manzelovi povedala, ze s nim uz mat dalsie nechcem (viem - hrozne). Máme pekne obdobia, ale i velmi zle... Bývame u svokrovcov, co ma dosť ťaží, hoc finančne sme schopní zariadit si vlastné bývanie, ale ja cúvam, pretoze mam pocit, ze nas vztah aj tak raz nedopadne dobre... Milujeme sa, ale sme rozdielne povahy a máme ,,talianske,, manzelstvo. Ale obaja chceme pre syna ,,parťáka,, 🙂 proste sa uz vo mne ohlasuju materske pudy, niekde v dialke pocujem biologicke hodiny a neviem ci to ma vyznam, ci sa na to dat...
Mali ste niektora podobny problem? Dakujem za kazdu radu...
@zozo111 s teraz už bývalým manželom nám to tiež neklapalo..mali sme skoro 3 ročnú dcerku a ja som veľmi chcela druhé bábo...vtedy ešte manžel sa nebránil....ani ja som to nebrala ako pre záchranu vzťahu..proste som chcela dieťa..tak ako ty.Narodil sa nám krásny zdravý syn...ked mal 2,5 roka ..tak som od muža odišla a rozviedli sme sa.Vtedy mi niektorí "dobroprajní" ľudia povedali...na čo nám ešte bolo druhé dieťa....ja som nikdy neoľutovala,že ich mám dvoch
@zozo111 prečo nechceš skúsiť dať šancu vášmu manželstvu vlastným bývaním?
priviesť dieťa do nie ideálneho vzťahu nie je najmúdrejšie.... mali by ste o tom práveže hovoriť otvorene.... a pokúsiť sa najskôr dať do poriadku váš vzťah, nežiť v neustálom napätí, že jedného dňa sa rozídete
to, že máte "talianske" manželstvo nemusí automaticky smerovať k jeho rozpadu... skôr tá komunikačná bariéra nie je ideálna
@danjelca 30 na krku...
@satanka1 mozem sa spytat na hlavny dovod odchodu? lebo my sa hadam stale, za blbosti, ale riadne.... ako preboha sa to da zvladnut s 2 detmi sama? ja mam pocit,ze by som to nezvladla.... viem, ze by sto povedali aj mne, ze naco nam boli dve deti, ved teraz vsetci naokolo pocuju ako sa hadavame...
@zozo111 uz by bol medzi nimi aj tak dost vekovy rozdiel na to aby si ocakavala nadseniea uspokojenie starsieho z noveho "partaka" na hry, takze budes mat akokeby 2 jedinacikov… Skor si porieste situaciu s byvanim, alebo najdi vhodnejsieho partnera. Ja som tuzila mat dve deti kratko po sebe, ale kedze partner bol tazko zvladnutelny, pockala som na idealneho kandidata a toho uz zahrniem tolkymi detmi, po kolkych zatuzim 😉
@dejnas bojim sa vlastneho byavnia, lebo momentalne v nasej situacii prichadza do uvahy len stavba domu. A to nie je kratkodoba zalezitost... Chodime obaja do prace, zarobime, ale nasetrene nemame, takze hypoteky sa bojim, kedze je to na neskutocne dlhe roky.... Viem ze by nam bolo ovela lepsie vo vlastnom, ale skor mam pocit, ze pocas stavby by sme sa uhadali k rozchodu... Hadame sa aj kvoli malemu, nemame jednotny nazor na vychovu, na financie.
@dazdovka vo vekovom rozdiele nevidim problem, my sme vsetci surodenci po 5-6 rokoch a vzdy sme drzali za jedno, doteraz. Vies, menit partnera s ktorym mam dieta a s ktorym mam aj pekne chvile (ked prizmurim obidve oci tak 50:50)... neviem, co je to dovod, skor riesim, ci risknut druhe dietatko, lebo o rok, dva uz moze byt naozaj neskoro...
@zozo111 my sme si celkovo nerozumeli...asi som bola príliš zaľúbená...teraz nechápem sama seba...ale brala so si ho z lásky...bol o 10 rokov starší...a neskôr som zbadala to,čo všetci videli..ale to mi samozrejme povedali,až ked som od neho po skoro 7 rokoch odišla.Bol nervák s názorom ,že ženu treba biť,všetko muselo byť podľa neho,okrem sexu sa ma nikdy ani nedotkol...že by ma pohladkal,alebo dal pusu,pomojkal..nič....ale tak to bolo u ňho v rodine.Všetko mu vadilo...to by bolo nadlho tu rozpisovať...
teraz som opäť šťastne vydatá za najlepšieho muža na svete(on má 3 dcery,ja syna a dceru) a veľmi sme sa tešili na spoločný prírastok..aj ked nám nebolo dopriate sa tešiť naplno..pred týždňom mu v brušku prestalo biť srdiečko ☹
@zozo111 ďakujem ....no s nervákmi sa veľmi ťažko žije..ja som sa s ní bála už aj do auta sadnúť....malú išiel biť..samozrejme,že som sa jej zastala a dala sa pred ňu..tak sa stopol,že či chcem aj ja....mne maximálne odľahlo,ked som odišla preč.naši mi pomohli..prerobili sme garáž na malinký 2 izbový bytík...bola som s nimi sama niečo vyše 2 roky..dcera mala skoro 6 vtedy a malý mal necelé 3r.
@zozo111 tvoju túžbu po ďalšom dieťatku úplne chápem a v prípade, že si pripravená a schopná plnohodnotne sa o ďalšie dieťatko postarať - i v prípade rozchodu/ rozvodu - nebudeš ani prvá, ani posledná, ktorá to tak vyriešila.....
ale predsa len by som sa pokúsila "risknúť" to vlastné bývanie.... možno by váš vzťah nabral iný smer.... nie je možná kúpa bytu, či už postaveného / hotového domu?
hypotéka.... ach jaj, kto ju v dnešnej dobe nemá 😝 .... a čo teda v prípade, ak by ste sa rozišli, máš kde bývať s dvoma deťmi? uživíš ich aj v prípade, že by si bola na materskej dovolenke? pretože toto sú veci, v ktorých by si mala mať jasno, najmä ak máš v manželstve pocit neistoty
@dazdovka to som hovorievala aj ja ze by som poslala takeho chlapa kade lahsie. Ale teraz v realite - nedokazem vziat dietatu otca, ked vidim, ako sa miluju, ked vidim, ze mame aj pekne obdobia, zda sa mi to este znesitelne, pokial tu nie je dovod ako nevera, zbitie... Samozrejem po kezdej hadke by som najradsej zbalila kufor, ale je to riesenie?
Stale mi vrta v hlave jedna veta od ceskeho psychologa, ktora zmenila moj postoj: ,,Vzdy je lepsi horsi otec a manzel, ako ziadny, vzdy, ak nie je v dome nevera a facky, vzdy." Mozno povedal blbost, ale ked si to v hlave zhrniem, vyvzim, vzdy dojdem na to, ze je este dovod zostat.
@satanka1 citim, ze ma miluje, velmi. Napriek vsetkemu ma stale lubi, vie mi to dat najavo, kupi drobnost, pohladka, pochvali, objime, pomoze. Ale na druhej strane, viem presne o com hovoris - za to auto - poznam to velmi dobre, je to psycho, zakazdym ako sadem do auta... To je ta druha strana vztahu..
@zozo111 ani moj prvy muz nebol najhorsi, tiez sme mali furu skvelych zazitkov a vedeli sme sa udobrit po kazdej vyhrotenej vymene nazorov, ja som vsak zistila, ze ked neni par dni doma, je mi ovela lepsie, vsetko funguje ako ma a ked mal prist, zrazu mam velmi neprijemny pocit, ze prichadza aj nevypocitatelny zivel, od ktoreho mozem cakat burku za uplne nepodstatne veci (napr ma zmykal niekolko hodin v noci za to, ze pozeram diskusnu relaciu Pod lampou, ze co si ako o sebe myslim,ked to sledujem…) Kopec takych prkotin a zrazu som bola v stave, ze bud sa zblaznim a otravim ho, alebo si zacnem zit svoj zivot a pripravovatho na odchod z mojho zivota do neznama. S dvomi detmi by som to uz asi ale nedokazala, nakoniec nase spolocne dieta zdedilo jeho povahu a keby ich mam viac, tak vyskocim z okna asi.

@zozo111 ahoj a kolko máš rokov?