icon

Snaha o dieťa a cysty

4. dec 2020

Ahojte žienky, prosím Vás chcem sa popýtať ci niektorá z vás mala niečo podobne. Snažíme sa o babo ale žiaľ nedari sa , ovulacia je par x za rok ( podla bt a ovu testov ) naposledy keď som bola na sone na cca 13dc boli tak male čističky. Doktorka povedala ze mam nabeh na PCO , ale ze nemám ani zhrubnute steny vaječníkov ani zväčšené vaječníky ako to obvykle byva pri PCO. HP profil robený, tam bol max zvýšený PRL ktorý je uz v norme a LH zvýšený troška a este Progesteron bol veľmi nízky (ale len uz dopĺňam). Dokonca AMh som mala okolo 4 co pri PCOS byva o dosť vyssia.

Doktorka nasadila klasicky postup Clostyl a následne na cca 16 den progesteron , neviem aky to ma význam kedze ovu ktorá by mohla byt neskoršie tak ju blokne. Na folikulometriu mam ist az v januari. Neviem ci brat ten clostyl , ci to vobec pomoze, skor sa bojim aby neuškodil.
DOTERAZ ziadne vysvetlenie racionálne od doktora žiadneho ze prečo nepraskne folikul ale namiesto toho sa vytvorí z neho cysticka. Prosím Vas nemáte s týmto niektorá skusenost ?
Ďakujem vám veľmi pekne 😔🙏🏻🙏🏻

gir
•
4. dec 2020

Za seba ti napíšem - diagnóza PCO, 7 x IVF a nič. Keď som sa vykašlala na 💊, 💉 a pod. otehotnela som prirodzene a keď mal malý pol roka otehotnela som znova spontánne. Takže dá sa prirodzene otehotnieť aj s PCO. Nevravím, že sa máš vykašľať na liečbu ale možno skúsiť aj alternatívnu liečbu.

autor
•
4. dec 2020

@gir @gir prosim ta a mala si aj vyšetrenie na hematologii a repro.imunologii? Ved práve ze nechcem ziadne hormóny, viem ze progesteron je hormón, ale bez neho by som zrejme nemala ani ms tak preto si ho teraz dávam. Som z toho nešťastná, lebo už vyše 2 roky a nic. Je to velmi zaťažujece na psychiku. Proste nemyslim na to , kedze som dost zamestnaná myšlienkami inde . Len neviem prečo ten folikul nepraskne a urobí len cysta z toho☹

miky25117
•
4. dec 2020

Som na tom podobne tiež som dostala Clostyl aby sa naštartovali vajecniky teraz som ho brala prvý mesiac a ovu prebehla konečně no a ten progesteron si nasaď až keď budeš mať potvrdenu ovu keď merias bt inak ti ju moze bloknut

autor
•
4. dec 2020

@miky25117 tak to je super ze ti to naštartovalo ovuláciu, ja mam ešte týždeň čas a potom sa rozhodnem ci ho brat , lebo raz som ho brala sice len jeden cyklus a vtedajsi doktor ze je to zbytočné brat ked som bola na folikulo nemala žiadny folik len cysticky, cize vtedy ovu neprebehla

miky25117
•
4. dec 2020

Tiež som sa ho bála brať doktor napisal 2x1 ale dala som len 1x denně a stačilo tak uvidíme či pomoze aj k tehotenstvu mám aj nižší progesteron a ten mi nenapisal ale mám ho doma tak keby náhodou sa zadarilo hneď nasadim

autor
•
4. dec 2020

@miky25117 ja mam tez davat 1 denne , tak uvidím🙂 ja keď som mala potvrdenú ovu tiež som nasadila do 3 dni progesteron, vyzeralo to nádejne ale nakoniec biochemické ach. Držím ti palce ☺🙏🏻

miky25117
•
4. dec 2020

Tiež držím palce ✊

anjelicek26
•
4. dec 2020

Ked budes merat bazalnu teplotu alebo robit ovulacne testy budes vediet, ci prebehla a brat ten progesteron az potom. Mne cysty robi prirodzene vysoky prolaktin a to uz roky nekojim, proste to nejde dole. Gynex mi pomaha.

adka998
•
4. dec 2020

Ja mám PCOS už veľmi dlho a nedarí sa mi otehotnieť takmer 2 roky. Posledná mesntruacia mi prišla na 64.deň. Keď mi prišli išla som na konzultáciu k doktorovi a ten mi povedal že skúsime stimulovať ovulaciu. Nasadil mi clostilbegyt 2x1 ráno a večer od 3.-7. Dňa cyklu. Všeobecne som bola na folikulometrii už 3 krát bez liekov len tak a zakaždým mi povedal že tam nič nie je a poslal ma preč. Takze tento krát som nečakala nič iné. Prišla som na 13. Deň cyklu na folikulometriu a oznámil mi že sa máme s partnerom snažiť pretože folikul praskol a vidí že aj sliznica sa na to pripravuje. Takze takmer po 2 rokoch riešenia s doktorom mi po jednom cykle s clostilom povedal pozitívnu správu. Teraz už len čakám kým príde menstruacia že či to vyšlo alebo nie 😊😊 takze z vlastnej skúsenosti mi clostilbegyt veľmi zabral do toho som pár dni pila inofolic alebo som si dala len kyselinu listovú a pijem alchemilkovy čaj.

autor
•
4. dec 2020

@adka998 velmi ma potešila tvoja správa ze clostil ti pomohol 🤗 drzim ti palce veľmi a urcite daj vedieť ci sa ms ne(dostavila) ✊🏼 inak alchemilkovy čaj sa pije len do ovu , tak uz nemusíš ked mas po ovu 🙂
Tak a ja o par dni dostanem ms a pôjdem teda na ten clostil, aj ked doteraz som mala z neho obavy😄

adka998
•
4. dec 2020

Ak chceš tak mi napíš správu a napíšem ti k tomu viac. Ale mne to veľmi pomohlo. Ešte som si hovorila že jasne cely čas mám anovulacne cykly a zrazu tabletky ktoré budem užívať len 5 dni mi niečo pomôže hej? No a vidíš mala som sa na 13ty deň dostaviť k lekárovi aby spravil sono a podľa potreby mi mal pichnúť injekciu na prasknutie folikulu a ani to nemusel lebo mi to praskli samo 😊😊 takze nevešaj hlavu. Síce ani ja som ešte nedosiahla to po čom túžim ale aj keď to nevyjde tento cyklus zopakujem to znova s clostilom 😊

gir
•
4. dec 2020

Nemala som žiadne vyšetrenia, len hormonálnu liečbu pred IVF a aj som skončila v nemocnici - hyperstimulačný syndrómom. Napíš mi súkromnú správu prosím