icon

Snaha o otehotnenie s diagnózou T shaped uterus

13. aug 2025

Chcela by som sa Vás opýtať, či je tu niekto s diagnózou T shaped uterus a snaží sa otehotnieť. Je to pomerne raritná diagnóza a na slovenských stránkach a diskusiách som takmer nič nenašla. S manželom sa snažíme už cez 5 rokov. Najväčší problém je, že mám príliš nízku sliznicu maternice. Skúšali sme už rôzne spôsoby liečby na Slovensku aj v zahraničí, no nič nie je efektívne. Naša posledná možnosť je hysteroskopická metroplastika, pri ktorej mi lekári nezaručujú úspešnosť a v prípade neúspechu navrhujú surogátne materstvo, alebo adopciu. Máte niekto prosím podobné skúsenosti / diagnózu, prípadne daný zákrok? Ak áno pomohlo Vám niečo? Ďakujem veľmi pekne za odpovede.

klarabohun77
Autor odpoveď zmazal
klarabohun77
14. aug 2025

Ahoj, tiez mam inu maternicu ..mam dvojrohu. Surogatne by si prosim ta v akom štáte riesila?

deanka123
26. sep 2025

@anonym_autor ahoj, ja mam tiez VVCH maternice, dvojrohu, ma tvar ako srdiecko, ja mam zatial za sebou uz 5 potratov, nedari sa donosit, najdlhsie tehotenstvo trvalo 5 mesiacov. Mne najprv povedali ze je to neoperovatelne pred cca 3 rokmo, teraz ze by sa aj dalo ale rizika su take ze to tiez vobec nemusi pomoct a mozu sa mi spravit zrasty a budem potracat aj tak

anonym_156d5a
26. sep 2025
@deanka123

@anonym_autor ahoj, ja mam tiez VVCH maternice, dvojrohu, ma tvar ako srdiecko, ja mam zatial za sebou uz 5 potratov, nedari sa donosit, najdlhsie tehotenstvo trvalo 5 mesiacov. Mne najprv povedali ze je to neoperovatelne pred cca 3 rokmo, teraz ze by sa aj dalo ale rizika su take ze to tiez vobec nemusi pomoct a mozu sa mi spravit zrasty a budem potracat aj tak

@deanka123 a kolko Mm mata septum?mne teraz meral ze len 4mm ze to sa neoperuje tiez sa bojim donosenia..

deanka123
27. sep 2025
@anonym_156d5a

@deanka123 a kolko Mm mata septum?mne teraz meral ze len 4mm ze to sa neoperuje tiez sa bojim donosenia..

@anonym_156d5a tak to si myslim ze mas pohodke ked to ma len 4 mm, moje ma 2,7cm, zevraj je skoro az do tristvrtini maternice ale tiež mi. Bolo povedane ze tym ked sa bude maternica zvacsovat tak to septum bude ako keby ustupovat no ale neviem zatial som nemala pozitivnu skusenost

klarabohun77
27. sep 2025
@deanka123

@anonym_156d5a tak to si myslim ze mas pohodke ked to ma len 4 mm, moje ma 2,7cm, zevraj je skoro az do tristvrtini maternice ale tiež mi. Bolo povedane ze tym ked sa bude maternica zvacsovat tak to septum bude ako keby ustupovat no ale neviem zatial som nemala pozitivnu skusenost

@deanka123 ja by som si to dala odstranit hned po prvom neúspechu.

deanka123
27. sep 2025
@klarabohun77

@deanka123 ja by som si to dala odstranit hned po prvom neúspechu.

@klarabohun77 no ono to nieje take jednoduche lebo ja nemam septum ako blanu ale ja to mam svaloveho povodu a prudi mi normlane cesto krv tak rpeto od toho davali ruky prec lebo ze by som im mohla na stola vykrvacat