icon

Snaženie sa a očkovanie proti Covid

marianna_peskova
9. jan 2021

Ahojte!

Zaujímalo by ma, či sa niektorá z vás pýtala svojho gynekológa, aký je jeho na názor na zaočkovanie proti korone a snaženie sa o počatie. Či radí počkať so snažením sa, alebo podľa neho očkovanie nič v tejto sfére neovplyvní.

Ďakujem! 🙂

Strana
z2
miriam_s
16. jan 2021

@renatka100 ja reagujem na to že nie je pravda že vakcina zabíja plodnosť čo bolo písané vyššie. Miešate dve veci dokopy. Očkovanie ak sa snažíte o dieťa a očkovanie keď už ste tehotná. To sú dve rôzne situácie. Na tehotných sa netestuje, to je pravda. Nielen covid vakcina , nič sa netestuje na tehotných, to je normálne.

november1111
Odpoveď bola odstránená
november1111
Odpoveď bola odstránená
sisaka
16. jan 2021

Všetci, čo sa momentálne dávajú ockovat sú pokusne králiky, výrobca nezodpovedá za nič, uvádza, že dlhodobé nežiadúce účinky vzhľadom na krátkosť testovania nie je ešte možné zaznamenať. Teraz sa dajú milióny, takze vzorka bude dosť veľká, určite si počkám, kým bude známa skutočná efektívnosť, dĺžka ochrany a či bude vakcína zabraňovať aj šíreniu vírusu.
Všetkým ženám, ktoré sú tehotné alebo chcú otehotnieť by som neodporúčala sa do tejto štúdie zapojiť

november1111
Odpoveď bola odstránená
november1111
Odpoveď bola odstránená
katus226
16. jan 2021

Nespoliehajte sa, ze proti chripke sa odporúča ockovat aj tehotne. Uvedomte si, ze v pripade tejto vakciny ide o uplne prvu vakcinu noveho typu. Nikto nemá odkiaľ vedieť, co to spravi. Odvolavat sa na ockovania v minulosti, ake su prinosne, je v tomto pripade odveci. To plati aj pre tu cesku doktorku, čo sa teatralne dala ockovat na kameru a basnila o tom, ake je očkovanie super. Porovnávala jablka a hrusky. O hruskach vieme zatiaľ velke kulove.

sisaka
16. jan 2021

@november1111 to sa ešte nevie, či sa to oplatí koli cestovaniu a pod. Keďže ešte ani nevedia, či vakcína chráni len daného človeka a on naďalej šíri vírus alebo nie. Koli tomu tí čo sú už zaockovani (aspoň u nas v Kanade) musia naďalej dodržiavať všetky opatrenia vrátane nosenia ruška, dodržiavania odstupu a v prípade cestovania 2 týždňová karanténa (platí pre nás zdravotníkov aj v prípade negatívneho testu), takze aj keď sa už dali u nás nejaký ľudia zaočkovať, zatiaľ sa musia spravat tak, akoby neboli

november1111
Odpoveď bola odstránená
november1111
Odpoveď bola odstránená
777januska777
16. jan 2021

@november1111 no lebo každá jedna vakcina a liek co boli vytvorené nefungovali úplne rovnako. Čo si myslíš, ze akoze nacom to vždy testovali, kým to vždy vyšlo? Pri každom lieku sa vždy urobilo par pokusov a išlo to von. A dodatočne sa problemy riešili, ked liek spôsoboval väčšie problémy, tak sa stiahol, ale už z obehu. Plus pozri si taky odstavec na konci letáku akékoľvek lieku (negatívne účinky, ktoré nie sú v letáku treba hlasit). Co si myslíš, prečo to tam asi je? No lebo ten liek je vkuse v testovani, keďže vždy sa môže s rôznymi kombináciami čohokoľvek prejaviť akokoľvek.

misa11111
17. jan 2021

@november1111 chcú sa zbaviť starých ľudí?? No hlavná vec že v inych štátoch najprv očkuju mladých aby nenakazili starších..🤦

theredpoppy
Autor odpoveď zmazal
renatka100
24. jan 2021

@miriam_s daj linky alebo vedecke clanky kde je uvedene ze mas pravdu

miriam_s
24. jan 2021

@renatka100 https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticle... tu máš aj vysvetlené na čom je tento hoax založený 🙂

tu vysvetľujú viaceré ďalšie hoaxy https://disi.stratpol.sk/vakcina-proti-covid-19...

Tu máš očkovanie a tehotenstvo : https://www.ruvzpd.sk/ockovanie-v-tehotenstve/

theredpoppy
24. jan 2021

@renatka100 Ďakujem, ale ja sa nezaujímam o očkovanie v tehotenstve, ale pred ;) Navyše to nie je štúdia, len odporúčanie na príbalovom letáku

bolarazjedna
24. jan 2021

@marianna_peskova ahoj! Ja pracujem v nemocnici v 1.linii, som zástanca očkovania, ja som veľmi rada, že konečne máme spôsob ako sa chrániť. Bohužiaľ vidím na vlastné oči, že covid ma rôzny priebeh, a bohužiaľ ťažký až smrteľný aj u mladých ľudí bez chronických ochorení, žiaľ od kolegov som počula aj o tehotnej na umelej pľúcnej ventilacci kvôli covidu.
Ja som sa tiež pýtala rôznych odborníkov na tému snazilkovanie a očkovanie. Jednoznačne všetci boli za variantu, že sa zaočkovať a potom sa snažiť ďalej. Tehotným sa neodporúča očkovanie. Čiže je lepšie ešte pred tehotenstvom. Odporúča sa počkať so snazilkovanim 2 mesiace po podaní 2. Dávky. Je to skôr "pre istotu", než nutné, aspoň ja som to tak pochopila. Čítala som aj zahraničné články ohľadne odporúčaní očkovania a umelého oplodnenia, tam tiež odporúčali počkať niekoľko dní až 2 mesiace. Avšak v pribalovom letáku očkovacej látky je napísané, že nepreukazali toxicitu na plod a na mláďatá u zvierat. Testovali to na potkanoch, dali im 3 plne ľudské dávky, čo je pre ich nízku hmotnosť pre nich veľmi vysoká dávka. Potom ich oplodnili a sledovali vývoj malých potkanikov. Pre mňa je to ukludnujuce.

Ja som sa dala zaočkovať. Áno, takto musíme chvíľu počkať so snažení, vôbec to není ľahké, keďže už dávnejšie túžime po bábätku a v septembri som aj otehotnela ale bolo to missed a v novembri som musela ísť na kyret, beztak sme museli kvi tomu čakať a teraz ešte dlhšie... Ale určite by som mala výčitky svedomia, kebyže sa nedám zaočkovať a potom v rannom tehotenstve sa nakazím a kvôli vysokým horúčkam opäť potratim...

Aj keď laici všeličo rozprávajú a veria všeličomu, ja mam možnosť sa pohybovať medzi odborníkmi, je za tým naozajstná veda, nie je to iba fuseracky vyrobená vakcína, je to bezpečné. A hlavne, nechápem, ako sa môžu ľudia báť vakcíny, a pritom sa nebáť covidu? Veľa ľudí po prekonaní ma aj trvalé následky, na to nikto nemysli. A mimochodom, nejeden "bežný vírus" môže po desaťročiach vyvolať v tele rakovinu (HPV - rakovina krčka maternice, Epstein Barrov vírus, ktorý spôsobuje infekcnu mononukleozu, môže spôsobiť rakovinu pečene ..), a co vieme, či aj covid nebude také svinstvo? (to len na margo toho, že niekto sa bojí vakcíny)...

Takže za mna: snažte sa, kým sa dostanete na rad vakcinácie, možno už budete tehotné, super, teste sa! Ak nebudete ešte tehotné, zaockujte sa! Potom chvíľu počkajte, je to pre vaše dobro aj pre dobro vášho budúceho potomka!

renatka100
24. jan 2021

@miriam_s moja mila pozri pribalovy letak original v anglictine a uvidis ci tam je napisane, ruvz dava jej nepresny preklad

miriam_s
24. jan 2021

@renatka100 hlavne že Zem a vek, ktorý si tu linkovala má správny preklad 🤣🤣🤣 moja milá, myslí si čo chceš, ja sa budem správať zodpovedne a počúvať odborníkov a nie týchto tvojich mudrlantov z najväčšej dezinfo stoky aká na Slovensku je.

renatka100
24. jan 2021

@miriam_s ja som nedavala link zem a vek ale pfizer ty mudra

miriam_s
24. jan 2021
miriam_s
24. jan 2021

@renatka100 tu máš screen z predošlej strany 😊😊😊 zemavek je pfizer ?

renatka100
24. jan 2021

@miriam_s koncim s tebou ty troll ockovania...pozri na prvu stranu aj s prekladom

miriam_s
24. jan 2021

Troll očkovania ? Krásny kompliment ♥️♥️♥️ made.my day 😇

theredpoppy
24. jan 2021

@bolarazjedna Vďaka! 🙂

Strana
z2