icon

Snaženie sa o bábätko a endokrinológia

maarrttina
8. dec 2020

Ahojte. Zaujímalo by, po akom čase snaženia sa ste išli na endokrinológiu a poprípade na hematológiu. 🙄

marci77
8. dec 2020

@maarrttina podla mna cim skor tym lepsie.....po pol roku by som kludne isla, kolegynka mala takto a jej endokrinologicka az pomohla, vsetky vysledky mala dobre, ale ona jej dala daky test a vtedy jej prislo zle a potom nasadila lieky a teraz ma uz 2deticky
tak ked tam pojdete aj zbytocne, ale radsej ist....a cim skor, tym lepsie, drzim palceky🍀
ja mam autoimunitne ochorenie SZ a vselico sa ma endokrinologicka pytala, a ked som jej povedala, ze by sme planovali babatko, tak mi preventivne nasadila aj najnizsiu davku euthyroxu ....a v tehotenstve zvysila ....vsetko v poriadku, mame uz 2deticky❤

clori
8. dec 2020

@maarrttina cim skor to budes riesit, tym lepsie. ak ta odmietne jeden, hladaj ineho. ja som stratila par rokov tym, ze ti dvaja endo, ku ktorym som za tie roky chodila, sa tvarili, ze vsetko je ok. nebolo,ja som vedela, ze nebolo, ale tazko sa mi hladal niekto ochotny, ked mnou vybrani nechceli ku sebe brat, lebo som mimo ich rajonu. a na hemato som sla tiez neskoro, az po 5 rokoch neuspesneho snazenia sa. no, mala som byt mudrejsia...

maarrttina
autor
8. dec 2020

@marci77 my sa snažíme pol roka, teraz som sa objednala na endokrinológiu aj keď sa u obvodnej mala dobré výsledky. tiež mám známu, ktorá mala u obvodnej všetko ok, a keď prišla na endokrinológiu, tak jej už nasadila lieky. Tak uvidíme. Snáď sa nám už pošťastí 🍀

maarrttina
autor
8. dec 2020

@clori ja idem teraz po pol roku snaženia, trošku sa obávam, že sa mi bude smiať, že iba pol rok a už som prišla na vyšetrenie, ale chceme vedieť, či je všetko z tejto stránky ok.

clori
8. dec 2020

@maarrttina no lahko to vyriesis tym, ze povies, ze sa snazite dlhsie 😉 trochu pridaj na vaznosti situacie. ja kebyze viem to, co teraz, tak mojej prvej dr. tvrdim este pred snazenim, ze sa snazime. mojej terajsej dr. trvalo viac ako 2 roky, aby ma dobre nastavila

maarrttina
autor
8. dec 2020

@clori rozmýšľala som, že to prikrášlim 😂 tak snáď nám pomôže.

marci77
8. dec 2020

@maarrttina a v ktorom meste, kraji hladate endokrinologa? ak v BA kraji, vedela by som poradit

maarrttina
autor
8. dec 2020

@marci77 opačná strana republiky. Bardejov 🙂

babydesire
9. dec 2020

@maarrttina ak mas pokrvneho pribuzneho ktory ma/mal choru stitnu zlazu - mozes ako dovod kontroly uviest aj rodinnu anamnezu

beruska1108
9. dec 2020

Ja som išla po pol roku ale pred prvým tehu som brala lieky potom mi ich Vysadila lebo som mala dobre Výsledky no a spomenula som jej ze sa nám nedarí druhé babo a ona hneď reagovala super vraj na dieťatko potrebujem nižšie hodnoty ako mam a hneď mi nasadila liečbu.. Teraz je to prvý cyklus od liečby tak uvidíme

marci77
9. dec 2020

ano, niektore ochorenia stitnej zlazy su dedicne v zenskom rode, napr. ze dcera ich zdedi po matke ....takze staci, ze mamina sa lieci, tak mozete uviest ako rodinnu anamnezu

christinka1
18. dec 2020

@maarrttina ahoj... Mne sa dlho tiež nedarilo otehotnieť... Išla som ku endokrinologičke , spravila vyšetrenie štítnej žľazy a iné... Všetko ok akurát mám PCO... Prepísala mi lieky ktoré užívam už vyše 2 mesiace... Dnes 10dpo som mala slabého ducha... Či sa môžem už tešiť a spoľahnúť zistím až pri ďalšom testovaní 😉