icon

Snaženie sa o bábo a vysoký tlak

18. aug 2021

Ahojte kocky , prosím Vás tie ktoré sa snažíte otehotnieť a mate vyšší tlak , užívate lieky niektorá NEBILET 5mg .
Dostala som tieto lieky na tlak keďže mavam búšenie srdca a vyšší tlak . Snažíme sa o babo , mám za sebou aj biochemické tehu . Moja otázka znie či je to v poriadku tieto lieky . Doktorka povedala že áno , preto ich napísala ale v príbal.letáku je napísané že sa neodporúča ani počas tehu , mne zas doktorka povedala opak , teraz som znamená z toho

vikinka292
•
18. aug 2021

Ahoj. Ja som ich brala ale len kvôli vyššiemu tepu ktorý spôsobovala tetania. Rok som brala polku každé ráno, po zlepšení tento rok vo februári som po dohode s lekárom dávala už iba jednu štvrtinu a chcela sa ich do pol roka zbaviť ale v apríli som otehotnela, to ze som tehotná som zistila až v 7tt a dovtedy som brala, v 14tt som sa dostala do nemocnice kde mi bol nameraný vyšší tlak a nasadený dopegyt, ten ale neberiem už, tlak sa vrátil do normy ale mam ho stále po ruke ak by vyskočil znova.
Ci je nebilet ok v tomto prípade neviem, mne Dr povedal, že ak by som otehotnela mam ihneď vysadiť

stanulienkat
•
18. aug 2021

Skus upravit tlak prirodzene, obmedzit solenie,fastfoody,mineralky. Aj si obezna schudnut. Ak vsetko je ok,potom uz len doverovat lekarke. Nelieceny tlak vie narobit sarapatu.

autor
•
18. aug 2021

@vikinka292
@stanulienkat Ach baby , ešte gynekologička mi hovorí nech mi predpise Dobegyt , tak som si ho pýtala a internistka má hneď zrušila že to nie .. choré . Neviem čo robiť , len internistka si išla svoje , a mohla som hocičo povedať

stanulienkat
•
18. aug 2021

Tak na druhej strane-internistka je odbornik na tlak a gynekologicka na..

leuska1991
•
18. aug 2021

Ja som brala dopegyt cele tehu,to sa moze a fakt vysoke davky,lebo som mala velmi vysoky tlak
Teraz som zase tehu a beriem len dopegyt. Na zaciatku som iba,hadam nebudu velke komplikacie ku koncu

maris5
•
18. aug 2021

Na tlak v tehotenstve sa uziva dopegyt. Vacsinou sa lieky menia ked zistis, ze si tehotna. Mne dopegyt nepomohol ked som uz nebola tehotna. Pocas tehotenstva mi pekbe drzal tlak.

autor
•
18. aug 2021

@leuska1991 gratulujem ☺️Nech je všetko v poriadku

primadona
•
18. aug 2021

@leuska1991 ahoj a aku dávku berieš?

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
leuska1991
•
20. aug 2021

@primadona ja som brala 3krat denne 2tabletky uz ku koncu...doposial 3krat 1tabku

leuska1991
•
20. aug 2021

Dakujem🥰

primadona
•
21. aug 2021

@leuska1991 riadna dávka teda

leuska1991
•
21. aug 2021

@primadona a aj tak.som ho mala vysoky,nepomohlo az ,ked som porodila