icon

Snažilka po 40, posunutá ovulácia a duch na teste

nev80
3. okt 2022

Ahojte dievčatá. V lete som mala svadbu a s manželom sa snažíme o miminko. V júni som mala 40 rokov. Pred týždňom som bola na preventívnej a povedala som dr. že sa snažíme. Povedal ze ho to teši a ze som úplne zdrava a pripravená. Povedal mi ,,nedrž sa žiadnych aplikácií či ovulacnych testov. Nerieš plodne a neplodné dni, mas po 40tke a ovuláciu budeš mat v iný deň ako mladé ženy. Dôležité je mať pravidelný sex raz za dva dni aby sa stihli obnoviť spermie,, Ked som prišla domov, mala som zvláštne pocity. Urobila som si test a vyšiel, hoci taky duch ale je tam. Z ranného moču som si urobila ďalší. Bol silnejší. Test som robila GS MAMATEST. S manželom sme išli pre istotu kúpiť aj inú značku, tam nevyšiel ani jeden z dvoch pásikov. Dnes som bola v lekárni po radu a odporučili mi nie pasiky ale tyčinku GS MAMATEST. Vraj ak bude čiarka, je to iste. Ale teraz neviem. Nejak sa mi to cele nezdá.

1. Je možné že som otehotnela uz po menstruacii? Posledná mi skončila 22.9.2022
2. Je možné že ta čiarka na teste je len kanálik?

Na jednej z fotiek.je ten test MAMATEST z poobedia a nasledujúceho rána, druhá fotka je z ďalšieho dňa poobedná .

Aký je váš názor prosím. Budem vďačná za každú odpoveď nakoľko k dr. je ešte skoro chodiť nakoľko mi to nemeška.

Strana
z3
konulka20
7. nov 2022

a kolky den po moznej ovu su tie testy? resp. kolko dni mesk?

nev80
autor
7. nov 2022

@reasonka hodnoty hcg boli iba <1.0

saxano2222
7. nov 2022

@nev80
to ma mrzi…. uz prisla aj menstruacia?

nev80
autor
7. nov 2022

@saxano2222 ta ma až o 10dni prísť

reasonka
7. nov 2022

@nev80 a kedy si mala ovulku ? To si ešte skoro testovala ,keď o 10 dní až ma dôjsť ,to by si mala byť len pár dní po ovu

konulka20
7. nov 2022

@nev80 presne tak to je este skoro , mne ukazal prvy duch 10dni po ovu , mamatest .. to aj odber az po meskani by bol pozit

nev80
autor
7. nov 2022

@reasonka ano. Bola nedávno. Ale doktor vravel ze to u mňa nebude ako u mladých dievčat. Mam 40r a ovulacia bude v iný deň ako mi ukazuje napr moja aplikácia. Vraj nemám riešiť apku, ani ovulacne pásiky ale mat pravidelny kontakt s manželom a ono to príde. Všetky vysetrenia dopadli dobre. Plodná som. Nemám žiadne zrasty ani cysty. Je to len o šťastí.

reasonka
7. nov 2022

@nev80 ja len preto ,že po ovulke ti najskôr test ukáže na 10 ty deň a aj neskôr 🙂 a ak máš mať ms o 10 dní tak si možno 4-6 dpo a to je skoro .....ja mám 26 dňový cyklus a ovu na 12 ty deň cca ,lutealnu fázu tých 14 dni a tento cyklus sa mi ta lutealna posunula na 16 dní ......takže netreba robiť ani testy nič pokiaľ vieš presne kedy máš ovu ,ale rátať od toho dňa dní po ovu 🙂 ja mám tiež po 40 tke 43 presne a zatiaľ mám cyklus taký istý ako celý život 🙂musím zaklopať ale radšej 😀

saxano2222
7. nov 2022

@nev80
ja som mala tento mesiac napr ovu na 23DC, a teraz som 35DC ale len 13 DPO. Takze suhlasim s @reasonka ze je este skoro. kazdopadne drzim palce 🙏🏻🧡

nev80
autor
7. nov 2022

Ďakujem dievčatá za podporu. Aspon viem ze ešte nič nie je stratene a môže sa o pár dní ukázať krasna čiarka.

Strana
z3