icon

Snažilkovanie po 40tke

lienocka144
30. mar 2015

Mám 44rokov a s partnerom chceme bábo,mam dve zdrave deticky a nedavno prekonany tichy abort,po zdravotnej stránke som v poriadku,beriem všetky vitamíny čo mi predpísal lekár v AT,prosím o Váš názor a rady,skúsenisti,ďakujem Lienka

janaochi
6. apr 2015

@perzefona akože už len ten pichľavý podtón napísaných slov svedčia o niečom inom ako len o tom, že ste si tu prišli podiskutovať a kamarátsky povedať svoj názor. Ako nám raz Dr. na prednáškach z psychológie povedala :"nikdy, ale naozaj nikdy nehovorte, že vy by ste v danej situácii urobili to alebo to, lebo keby daná situácia naozaj nastala, tak by ste mohli ostať nemilo prekvapení, ako nakoniec naozaj zareagujete."
A na margo toho, že pani má dve deti a preto je rozdiel, ak by nemala, ako by to menilo situáciu?? Z pohľadu toho dieťaťa?? Lebo o tom hlavne je tu reč. To mu už bude jedno, že má starších rodičov alebo ich to bude v jeho očiach ospravedlňovať?? Alebo to bude pre to dieťa lepšie ak nebude mať ani žiadnych starších súrodencov, lebo veď " som rád (rada), že mali rodičia aspoň mňa? Takže to by už bolo v pohode?

Inak, pracovala som 5 rokov v Rakúsku. V 40-tke sa tam bežne rodí.
Samozrejme stále sa bavíme o ženách v dobrej zdravotnej kondícii. A koľkokrát viem o mladých ženách-snažilkách a tie diagnózy, no fuuu, ani mi to nepasuje k tak mladým ženám a musia mať ponastavované liečby a odsúhlasené snaženie a deti chcú. Veď nech sa potom zamyslia, lebo napr. pri takej skleróze multiplex to je už riadna odvaha. Alebo u kardiačiek alebo onko pacientkách. Alebo ak sú nositeľkami chybného génu a je vysoká pravdepodobnosť dedičného ochorenia, astmy, cystickej fibrózy. Ak sú dvaja alergici, tak je takmer 100% pravdepodobnosť, že dieťa bude tiež alergik a v ťažšej zmutovanej forme. Tak nech sa tí dvaja rozídu, nájdu si partnera nealergika a znížia riziko? Som zdravotníčka, preto to rozoberám hlavne z tohto pohľadu.A zdravá 40-tnička? Má zelenú. Nič nie je čiernobiele.

perzefona
6. apr 2015

@janaochi si v rovnakej situacii ako zakladatelka..... Dve deti doma, potrat a snazenie sa o dalsie.... Jasne ze nepochopis o com vravim ja, ked si na strane zakladatelky fora...... Co je tazke poxhopit na druhom nazore a to takom, ze zena ktora velmi chce dieta, nedari sa... Ma po 40tke a skusa dalej? Tu uz ide aj o zivot a stastie tej zeny.... Nic po nej neostane, nema sa o koho starat, nebude sa mat o nu kto starat .... Skratka takejto zene by som na snazenie nic nepovedala... Ale tiez ako tak do nejakeho veku..... Ta 45 je podla mna fakt hranica.... Ale preco matka dvoch deti ide pokusat vsetky tie rizika co tehotenstvo prinasa? Dalsi potrat, rizikove tehotenstvo, lezanie dlhu dobu v nemocnici.... Co ak sa jej narodi postihnute dieta, ktoremu bude musiet venovat vsetku pozornost a nebude mat cas ani na manzela... A uz vobec nie na svoje deti! To jej bolo treba? Myslim si, ze sa radsej treba venovat na 100% dvom detom ako polovicato 3,4atd.

janaochi
6. apr 2015

@perzefona nezastávam ten názor, lebo som v koži zakladateľky. Beriem to z objektívneho hľadiska. Ja mám 40, môj partner je mladší aaa vyzerá to tak, že chyba je na jeho strane. Ako to?? Veď predsa ja som tá staršia!?
Tu je ten príklad čierno-bieleho videnia.

A čo tak mladé maminy, čo sedia s kočíkmi v krčmách a po terasách v lete a po diskotékach, lebo majú dojem, že niečo nestihli, že nie sú vybehané a dieťa nechávajú u starých rodičov? Poznám a nie jednu. Ale sú mladé, tak stíhajú. 😉 Ja už so staršia .Nechcela som to tu pridávať, ale tak čert ho ber. Foto stará cca 2 týždne. 😉 Máš pocit, že nebudem vládať prebaliť?

butterfly333
6. apr 2015

@janaochi no aká kočka a mladica určite máš 40r? No nevyzeráš vôbec a určite si v skvelej forme. Super

janaochi
6. apr 2015

@butterfly333 áno, mám 😖 Cvičím a zdravo sa stravujem a behám toľko, čo možno 30-tka nezabehne. 😉

butterfly333
6. apr 2015

@janaochi no krasnu postavu máš.

janaochi
6. apr 2015

@butterfly333 Ďakujem. 😉

lenttillka14
6. apr 2015

@janaochi ale nemozes mysliet ba to co je teraz a ako teraz vladzes a ako vyzeras. Ale nemozes tusit co bude o 10-15 rokov. Ci Ti tato kondicka vydrzi. Nikto tu neriesi obdobie teraz ked mas 40-45 a ci vladzes ale co bude neskor. A to neviete pochpopit z nasich slov. Nejde o terajsiu situaciu.

lenttillka14
6. apr 2015

@janaochi a este by som dodala, ze nechapem Tvoju reakciu na moj nazor ked som napisala, ze 40 rokov povazujem za vek sice hranicny ale este vek kedy je to v pohode a pises, ze nas mladsieho partnera a to som sa k tomu tiez vyjadrila, ze by mal byt jeden mladsi. Zakladatelka ma 44 a kym porodi bude mat este viac. A to je uz dost rozdiel. Pretoze po 60tke je kazdy rok dolezity pri vychove dietata.

Tak nechapem Tvoje reakcie a porovnavanie seba a zakladatelky. Su to rozlicne pripady.

janaochi
6. apr 2015

@lenttillka14 ale veď jasné, ale určite budem mať lepšiu kondičku, ako niektoré 30-tky, ktoré sa nestarajú,alebo to bude porovnateľné so ženou o 10r mladšou, myslím ten biologický vek. Mám sestru staršiu o 15 rokov a to ti garantujem, že by si na zadok spadla v akej je kondičke a ako vyzerá. Čiže ako hovorím, je to individuálne porovnávať. A p to ide, že ja budem aktívna v 60-tke viac ako niektoré v 30-tke. Koľké zanedbané funiace a s vysokým tlakom a cukrovkou poznám a majú niečo cez 30. Ale oni môžu ešte mať bábo? Lebo majú číslo 30+

janaochi
6. apr 2015

@lenttillka14 ja len že je to každého osobné rozhodnutie, veď ty nevieš v akej je zakladateľka kondícii, tu som hodila fotku, len ako aby si niekto nepredstavoval, že 40 musí byť tlstá, zhrbená s trvalou na vlasoch a krčovými žilami, ja si myslím, že to je jej vec a keď už máš na to iný, SVOJ názor, tak ho prezentuj priateľskejšie, pričom necháš priestor na rozhodnutie na nej a nie tak tvrdo a takmer odsudzujúco. Ty nevieš, čo je to túžba po niečom, čo ťa prenasleduje a hoci si logicky a rozumovo vysvetlíš, že asi radšej nie, tak srdce vyhráva. LEBO nie si v tom veku a v tej situácii. Preto si myslím, že tebe a vám mladším ročníkom takéto definitívne rozhodnutia NEPRINÁLEŽIA.

lenttillka14
6. apr 2015

@janaochi precitaj si prve prispevky. Myslim si, ze som bola dost priatelska a vyslovila svoj nazor. Ale kedze ponuektore sa tu do mna zan navazaju a nadavaju, ze som nevdacna a uboha tak sa musim branit a preto sa moj ton pisania zmenil. Na zaciatku som bola dost priatelska a len dala pohlad na vec zo strany dietata. Nechapem preco ma zacali osocovat. Precitaj si prvu stranu diskusie. A co pisem o 40 rocnych zenach a nazor na nich ako matky. Mam take aj kamaratky a viem v akej su kondicii. Ale 45 je rozdiel ako 40 rokov a opat opakujem ze neriesim co je teraz ale co bude o 10 rokov. Taktiez som sa vyjadrila, ze to neodsudzujem. Je to kazdeho vec. Nebavi ma uz pisat to co som napisala aspon 10 krat.

janaochi
6. apr 2015

@lenttillka14 ja beriem tvoj názor, akceptujem ho. Neviem prečo niekto na teba útočí. Ja nie. Ja som tiež vyslovila LEN svoj názor. A myslím si, že napr. ja (nemožem hovoriť za iné)budem na tom aj o 10 rokov lepšie ako niektoré o 10 rokov mladšie, ktoré už teraz majú diagnózy a nadváhu. Čiže je to vysoko individuálne. A preto treba aj každú 40-tničku posudzovať individuálne, hlavne zo zdravotného hľadiska. O to tu ide. A o zakladateľke veľa nevieme. Ja som zmenila názor v tom AT. Poznala som tam ženy, čo mali bábo (prvé) v 41, ďalšiu v 45 a rekord bol v 51 rokoch prvorodička, zadarilo sa, dieťa zdravé a ešte v 87 chodila hrať tenis!!V bielej sukničke. To je už extrém. A tu v okolí poznám kopu žien, od 40 do 46, čo sa im nejak pošťastilo a chodia z bábom po túrach a stanovačkách a na to 30- tničky, ktoré plačú a sťažujú sa, že už toho majú dosť atď. Ja mám všetko. Len to bábo mi ešte chýba. Malo by všetko.

lenttillka14
6. apr 2015

Tak prajem nech sa co najskor zadari a budes naplnena po kazdej stranke 🙂.

janaochi
6. apr 2015

@lenttillka14 viem, že to nie je úprimne od srca, ale skôr len tak rezignovane, ale napriek tomu ďakujem. 😉

malabiba
6. apr 2015

@lienocka144 fandím ti 🙂 a držím palce....aj všetkým takýmto maminám...my sme si s mm povedali ďalšie dieťa iba do mojej 35 a dosť....prečo? mám sesternicu, rodičia ju mali v 45 po dvoch deťoch s odstupom 15 rokov a čistý des, vôbec to nezvládli v jej puberte....a na VŠ sa im úplne vymkla, to čo navarila, rieši dodnes celá rodina, pretože oni vôbec nemajú na to energiu

malabiba
6. apr 2015

ale to je iba môj skromný pohľad

janaochi
6. apr 2015

@malabiba áno, ale deti "navaria" aj mladším rodičom, či?? Asi výchovu nezvládnu len tí starší, mladší nemajú z detí feťákov, narkomanov, výtržníkov, opilcov a faganov.Troška jednostranný názor, ťažko zvládnuteľné povahy neskrotia ani mladší, ani starší rodičia, hoci sa potrhajú. 😠

Noo baby, tak my staršie môžeme za kriminalitu. 😀 😀
Ja už nemôžem z toho všetkého. Niektoré príspevky stoja fakt zato.

natalym
6. apr 2015

@janaochi Ak sa na to cítiš a si s tým stotožnená, nevidím dôvod aby si sa tu obhajovala. Hor sa do toho.

janaochi
6. apr 2015

Nakoniec tu skončíme ako dementné stareny, nepotrebné na nič. Ach, mladosť - pochabosť. Neútočím, smejem sa, to akoby som svoje deti počula. Už radšej neprispejem, lebo mi to pripadá akoby som polemizovala so svojimi deťmi. 😅 😅 😅 😅 😅

malabiba
6. apr 2015

@janaochi hovorím, len o prípade z rodiny, na základe ktorého sme sa rozhodli my....nič viac, nezovšeobecňujem 🙂 ....holka nie je feťáčka, iba narobila dlhy a má na krku exekútora, však to sa môže stať aj mladším rodičom....no oni to už nevládzu riešiť.....ja to myslím úprimne, že vám fandím, ja by som odvahu už nemala...už som príliš pohodlná 🙂

janaochi
6. apr 2015

skúsenosti nepustia- tu si ešte niektoré babenky pekne narazia hubu. Sprosto povedané.

janaochi
6. apr 2015

@malabiba no ale klobúk dole, odchovala si 4 deti, tak sa ti nečudujem, že si vyčerpala energiu. Fakt klobúk dole.

natalym
6. apr 2015

Ja len dve, ale tiež by som už nechcela. 😀

lenttillka14
6. apr 2015

@janaochi je to myslene uprimne lebo kazda zena si zasluzi byt aspon raz matkou. Nemam uz ale silu o niecom presviedcat. Som uz z toho unavena.

Ale fakt Ti to prajem 🙂

malabiba
6. apr 2015

@janaochi treba poriadne čítať a neurážať sa 🙂 ....nepíšem, že nemám energiu....mám jej dosť....len píšem, že obdivujem vašu odvahu, v dobrom

malabiba
6. apr 2015

@janaochi my sme totižto dlho o ďalšom dieťati uvažovali tak rok - dva dozadu....no a potom čo sa u nás v rodine zomlelo, sme sa rozhodli, že to necháme tak.....a čakáme už prvé vnúča, tak sa tešíme z toho 🙂

janaochi
6. apr 2015

@malabiba chápem, ale u nás sa melie akurát to, že môj partner dieťa nemá a túži po ňom,skúšame už 4-tý rok, takže som mala 36, keď sme začali. 😒

malabiba
6. apr 2015

@janaochi držím palce 🙂 nech sa vám to podarí...ja som mala deti priskoro a rýchlo vyrástli....a teraz máme s mm po 40-tke a cítime sa fit....a chvíľu sme uvažovali, že by bolo pekné keby nám tu cupotali zase malé nôžky 🙂

ivet1371
6. apr 2015

Och kočky nekazte si sviatky.je to každeho vec.nech sa rozhodne ako chce.pekny većer všetkym