icon

Snažilkovanie po mimomaternicovom tehotenstve

molly9991
31. jan 2016

ahojte chcela by som sa spytat dievcata ktore z vas mali bohuzial mimomaternicove ...po akej dlhej dobe ste sa zacali znova snazit? a ako ste vlaste na to prisli ci z krvi,ci vam to hned povedal lekar? lebo ja som podla neho mala 5cm cystu...:-/ a po dvoch dnoch ked prisla krv zrazu videl mimomaternicove...dakujem za kazdu odpoved

andrejta
3. feb 2016

@alenky a nespinis alebo nekrvacas? Lebo aj ja som bola v piatom tyzdni u doktorky a nevidela nic, len nejaku machulu, ale ja som spinila a potom aj krvacala trosku. Skoncila som na pohotovosti, lebo som sa zlakla, ale dalsi drn ma uz prijali do nemocky a dalsi den laparka s podozrenim na mmt. Mne hcg vyskocilo na 1200, dalsi den 1800 a v den laparky uz klesalo.

dzabena11
3. feb 2016

@alenky mne stupalo hcg pomaly v maternici bol vacok a moja dg znela MA..isla som na kyret az v nemocnici zistili, ze mam vo vajcovode plod, ale mne zacalo klesat hcg, tak laparku mi nerobili...ja som spinila a potom uz krvacala a mala som bolesti na pravej strane, kde bol plod a este aj cysta, ale odisla s prvou MS, vraj funkcna cysta...no to nemusi byt este MMT, ved hcg ide pekne hore , niekedy je plod vydiet az neskor a a j zalezi na sone ake lekar ma...drzim palce nech je to v poriadku...

alenky
5. feb 2016

@andrejta Nespinim, ani nekrvacam. Dnes som bola opat na sono. Hodnoty hcg su tak na 6tt, ale sono je len na 4tt, cakam opat do pondelka. Ale uz to neriesim, nechavam to na prirodu, len ma myslienka na MMT velmi vydesila, aj ked to nie je stale vylucene.

blacklady
5. feb 2016

@molly9991 ahoj, ja som mala dve mmt, prve nevedeli na isto, tak mi spravili len kyret, neskor to odislo same, takze to uzavreli ako tubarny abort a po tom druhom (laparoskopia, kde mi tiez bohuzial nechali vajcovod) mi dr. vravela, ze sa mame snazit hned v dalsom cykle, ked som sa pytala, ze ci netreba cakat, ked to niektori lekari odporucaju,tak povedala, ze o tom sa vedu diskusie...takze kazdy ma na to iny nazor. My sme si dali pol roka pauzu, potom som otehotnela hned na prvy krat, bohuzial to bola anembryomola, cakala som, kym sa prirodzene vycistim, kedze som po dvoch zakrokoch uz nechcela absolvovat treti..a potom po 3m som konecne uspesne otehotnela a dnes mame krasneho 6tyzdnoveho valibuka doma..

molly9991
autor
5. feb 2016

@blacklady uf tak si si tiez dost vytrpela,to ma mrzi,ale super je ze mate synceka a ze sa to nakoniec super podarilo...ja sa strasne bojim ze aj druhy krat a tak to dopadne tak isto..hej viem treba mysliet pozitivne...snad raz dospejem aj k pozitivnemu mysleniu

andrejta
5. feb 2016

@alenky tak drzim palce, nech to dobre dopadne. A ake mas hodnoty hcg?

dzabena11
5. feb 2016

@blacklady ahoj ja mam podobny problem, tiez mi to uzavreli ako tubarny abort, ale moj lekar odporuca laparku, len v nemocnici kde chodim na kontroly, s tym nesuhlasia a neviem co spravit.Chcem sa spytat ten 2krat si mala mmt v tom istom vajcovode? Ja mam strach ,ze by sa to opakovala uz som predtym aj 2x potratila...

andrejta
5. feb 2016

@dzabena11 mne ked zistili mmt, tak mi povedali, ze automaticky odstranuju vajcovod. Ze volakedy ho iba narezali a vycistili, ale ze aj tak tam zostavali zrasty, co mohlo viest k dalsiemu mmt, takze to uz nerobia, ze je to zbytocne

dzabena11
5. feb 2016

@andrejta mne v Tn, ze to nebudu robit, zbytocne rypat,ze sa to vstrebalo hcg kleslo a ze ved mam aj lavy vajcovod...tak neviem ako sa rozhodnut..

andrejta
5. feb 2016

@dzabena11 sak hej, mas. Ale nahodou sa utrafite do toho druheho, kde teoreticky moze byt problem a si tam, kde si byt nechcela :-/. Teda dufam, ze sa ti to nestane

blacklady
5. feb 2016

@dzabena11 ano, 2x v tom istom, bohuzial, nastastie mam ten druhy ocividne funkcny, kedze sa mi z neho podarilo otehotniet

blacklady
5. feb 2016

@dzabena11 mozes skusat otehotniet z toho druheho, zdraveho, ako som aj ja po porade s dr. Chodila som aj na folikulometriu, ale kedze vzdy viem, z ktoreho vajecnika ovulujem, nemam problem si to sama odsledovat, akurat budes mat menej moznosti, len s jednou stranou, ale mne napr. po potrate vajecnik na tej zlej strane uplne vypadol 3 cykly po sebe, takze som mala v podstate sancu kazdy mesiac s tym na druhej strane..

blacklady
5. feb 2016

@andrejta no vidis, toto tiez zavisi od nemocnice a konkretneho lekara. Mne ho napriek dvom mmt nechali..aj ked sa ostatni lekari cudovali, ze preco..

dzabena11
6. feb 2016

@andrejta no ved z toho mam obavy. Aby sa to nestalo opat :(

dzabena11
6. feb 2016

@blacklady v pondelok idem k svojmu. Sa poradim s nim co a ako a asi pojdem na laparku nech to pozru, co tam narobilo to mmt...ja mam taku smolu...

alenky
8. feb 2016

@andrejta dnes som mala 3820. Az v stredu idem na sono. Nechapem preco tam nie je vidiet plod. Ale bolesti mam dost silne take som pri prvom tehu nepoznala

dzabena11
8. feb 2016

@alenky hcg mas vysoke, takze na sone by mal byt uz vidiet plod...drzim ti palce, aby to bolo v poriadku...v ktorom si tyzdni a o kolko za aku dobu stuplo hcg?

andrejta
8. feb 2016

@alenky drzim palce, nech je vsetko v poriadku. Daj zajtra vediet, co zistili

alenky
8. feb 2016

@dzabena11 podla sona len 4tt, podla menstr.6tt. Naposledy nebolo nic vidiet a dr.sa to vobec nepacilo. Tak som sla na lepsie sono do nemocky a stale to iste, len nejaka machula bez plodu a srdiecka. Z 1030 za 5dni na 3820. Jeden abort uz som mala tak som sa uz vselijak pripravovala psychicky

andrejta
10. feb 2016

@alenky ahoj, ako sa mas? Zistili nieco viac?

alenky
10. feb 2016

@andrejta ahoj, stale je to malicke, dr.vidi stale iba zltkovy vacok, ale nie vitalitu. Mam pockat 2tyzdne, moze sa jednat aj o zamlcany potrat ☹

andrejta
10. feb 2016

@alenky och ☹, budem na teba mysliet, drzim palce. A povedal, ze este je nadej?

alenky
10. feb 2016

@andrejta len cakat 2tyzdne. Pokial bude vsetko ok po 2tyzdnoch tam uz musi byt vidiet vsetko

dzabena11
10. feb 2016

@alenky Hcg ti pekne stuplo, ja myslim, ze to bude v poriadku , male sa ukaze uvidis, ja som mala MA v 15tt , ale hcg zacne vtedy prave naopak klesat a vymiznu aj tehu priznaky, aj ked ja uz som bola v 2trimestri, tak ja som uz nejake nemala ...drzim ti silno palce, len bud v klude niekedy to tak je , ze sa ukaze az neskor,,,Inak hcg mas v poriadku na 6tt, zalezi aj ake sono ma lekar....bude to dobre uvidis 🙂

molly9991
autor
11. feb 2016

dievcata prosim vas ...ja mam stale dost velke bolesti v podbrusku a hlavne v pravo :-/ dnes som bola na gynekologii a vraj sa mu to vobec nepaci :-/ dostala som dvoje antibiotik a v pondelok zas na kontrolu a prsnik pravy ma boli ako nikdy ale vraj to je normalne...ah mali ste dlho bolesti prosim??

dzabena11
11. feb 2016

@molly9991 no ja som mala tubarny potrat a bolesti skoro 2 mesiace kym nebolo hcg na nule aj prsnik na tej strane ma veru bolel, ale potom uz pohoda...

molly9991
autor
11. feb 2016

@dzabena11 mne volala sestricka ze vysledky som mala ok aj hcg vsetko ok...ah neviem teraz :-/ ale dakujem za odpoved

alenky
11. feb 2016

@molly9991 Mna boli cele podbrusie casto a je to dost neprijemne a nepomaha ani ked si lahnem.Trosku uvolni teplejsia sprcha.Som z toho tiez na nervy lebo neviem nacom som. Ked pridu bolesti uz sa len sledujem ci sa nieco nedeje.A to pri prvom uspesnom tehu som bolest pocitila az pri porode takze som pochopitelne teraz z toho nervozna.

molly9991
autor
11. feb 2016

@alenky ja som tiez dost nervozna na jednej strane je super ze mam vysledky dobre ale na druhej,preco to boli :-/ a aj ten prsnik no koniec...

miskaa267
25. feb 2016

Ahojte kocky. Ked vitite, ze nieco nieke vporiadku, tak to rieste. Hovorim to z vlatnej skusenosti. Som momentalne 2 tyzden po lapatoskopii po mimomaternicovom tehu. Az nato, ze odumrety plod bol vo mne 8 MESIACOV! A nikto mi na to nevedel prist...takze mam stastie ze zijem! Ako sa mi to prejavovalo? Len miernymi bolestami brucha a nevolnostou...takze ked vam nieco hovori ze nieco nieje ok...tak si vydobite vysetrenia...