Snažilkovanie po missed abort
Ahojte. Som tyzden a pol po MA. Bola som v 10. tyzdni,ale babo bolo 2. tyzdne pozadu s vyvojom. Bola som aj na kyrete. K doktorovi idem az o tyzden. Chcem vas poprosit o radu, kedy by sme sa mohli pokusit o dalsie tehu?
@dada194 no zjavne ti doktori maju rozne skusenosti, ked kazdy odporuca nieco ine. alebo podla mna to je skor tak, ze sa to tak proste ucili v skole. co si vzali za svoje, to odporucaju aj svojim pacientom. az kym sa nestane nieco, vdaka comu ten nazor zmenia.
potom sa mozno hnevaju, ze ziskavame informacie na forach. ale co ked kazdy dr tvrdi nieco ine? spravime si maly prieskum a urobime si z toho vlastny nazor 🙂
@vaapeter66 silno držím palce, aby to vyšlo 🙂
@dada194 no ono zavisi aj od veku zeny ak ma zena napr 40 tak naozaj neka na co cakat... A tiez aj podla toho ako citlivo jr kyret spraveny. Niektori do toho drbu ako ked hrnce myju a niektori vedia aj pekne jemne. A zaujimave je ze som minule citala ze v rakusku kyretaz nerobia. Vraj to nechavaju na tele aby sa samo vycistilo riesia to iba ak je nabeh na nejaku kriticku situaciu. Tak som si neni ista ze ako sa to vlastne da lebo ak sa maternica sama nevycisti tak hrozia zapaly a komplikacie ale na druhu stranu je mi to sympaticke ze to nesilia ako u nas
@potvorka77 Aj mňa sa pýtali v nemocnici, že či chcem týždeň počkať, nechápala som, načo sa ma to pýta, keď ma tam už poslali... ale vtedy sa mi nedalo rozmýšľať, a potom keď som povedala, že teda môžem počkať, tak mi začali hovoriť, že môžem dostať infekciu a môže to byť horšie....
@potvorka77 ved to, mne to pride chore kazdu nasilu bez rozmyslu poslat pod narkozu a potom sa ohanat 6 mesiacmi, ze nie je vhodne otehotniet, lebo ja neviem co vsetko by sa mohlo stat (lebo to bol priserny zasah do organizmu - ved my sme ho ani nechceli). a potom na nas nakricia, ak prideme tehotne skor, ze sme nezodpovedne. lebo sa to tak proste ucili v skole, ze to tak ma byt. chcelo by to trosku citlivejsie, individualnejsie riesit kazdy pripad a trochu pritom rozmyslat. nie vsetko podla "tabulky".
je vela takych veci, ktore sa v zahranici riesia uplne inak resp. neriesia vobec a u nas sa z toho robi veda. takze je normalne trosku sa porozhliadnut, ako to robia inde. ved aj sem to raz pride...
@dada194 booze nasi doktori.to je niekedy na smiech... Ale nic nevysvetlia neporadia ako keby z nich ubudlo keby povedali o vetu viac. Dufam ze ti to spravili citlivo.
@potvorka77 veru, viac nepovedia. Aj ja dúfam, že to spravil dobre.
@poohie ano je to na hlavu niekedy,aj ked my sme laici ale castokrat vieme veci medzi nebom a zemou ako sa hovori🙂
Ahoj.Rada by som sa pripojila.1aprila sme boli tiez na zakroku po MA...nakolko bolo babo 3tyzdne mrtve... :( teraz je zaciatok januara a my sme dnes 23+5tt 🙂 caka.e dievcatko.vtedy mi doki povedal ze uz na druhy mesiac sa mozeme snazit.zakrok mi vykonaval dr.Walenfels v Bn.Drzim palce 🙂
Poohie to asi nebude ten isty.tento ordinuje v pondelok a v piatok v TO a v ostatne dni v BN.ako odbornik je skvely,vsetkym odporucam 🙂 tiez sa este rozhodujeme medzi porodnicou v PE a BN...neviete niekto poradit?Dakujem a Poohie drzim palce an ja 🙂
@dada194 duphaston do konca 1. trim. a fraxiparine do konca sestonedelia. fraxiparine kvoli podozreniu na trombofilny stav.
@poohie po prvom potrate sme cakali, prebehol spontanne a vyzeralo, ze kompletne. no o par dni som prisla do nemocnice so zvysujucim sa krvacanim, uz som ledva videla. nakoniec zostali v maternici zbytky po tehotnosti a tie sa zapalili. tiez som bola toho nazoru, ze netreba to zbytocne hned chirurgicky riesit. po druhom potrate som sla na kyretaz hned ako sa to zistilo, aj kvoli tomu, aby sa zachytil plod este pred rozkladom a dala sa spravit cytogenetika. a potom aj kvoli mojej predchadzajucej skusenosti. no hlavne kvoli tomu rozboru.

@dakinko Asi musíme myslieť pozitívne a nechať všetko ozaj na zázrak, a nesiliť to. Ono to príde asi keď bude správny čas. Aj ja prajem všetko naj do Nového roku 🙂