icon

Snažilkovanie po potrate v II. trimestri. Poraďte

jojci29
30. dec 2009

Ahojte.15 decembra mi zomrelo mimi v 23 tt.18 decembra mi vyvolali potrat.Bolo to to najhorsie co som v zivote zazila.I ked sa pred druhymi tvarim ze zivot ide dalej,ten pocit prazdnoty neviem prekonat.Potrebovala by som sa poradit s niekym co prezil to co ja,hlavne kedy ste sa zacali snazit o druhe babo.Nechcem nieco unahlit ale ani cakat 6 mesiacov,pretoze si myslim ze najlepsim liekom na moj zial bude druhe mimino.

martasl
6. jan 2010

teď jsem pročítala tyto stránky-taky hodně informací o těhu:http://www.tehotenstviaz.cz/index.php
na to snažilkování při nachlazení a u manži při antibiotikách si dej pozor.já už mám z chřipky a různejch viroz hrůzu.proto mi doktor doporučil začít se snažit až od toho dubna,kdy už snad bude po chřipkových epidemiích.doufám....
jinak moooocinky přeju,ať snažení má své výsledky 😉

skippy7
6. jan 2010

viem,že tie virozy su blbe,ale mne už je fajn, nemam nikdy horučky, akurat mam trochu kašel, nic ine a manžel dnes večer dobere antibiotika, ovulka by mala dorazit cez vikend, tak uvidime...či vobec dorazi......však, nech sa stane,čo sa ma stat... 😉

beak
6. jan 2010

Ahoj Skippy7, tak už som tu 😀 a volám sa Beata 😉
Ja som rodila /potratila/ až koncom novembra, potom som ešte bola na kyretáži, takže my by sme sa mali začať snažiť až v júni ale určite nevydržím a začneme už v máji, ak sa budem cítiť o.k.
Výsledky mám len z kyretáže, čakám na genetiku a potom pôjdem za mojou gynekologičkou a ona mi brala aj krv /asi tri skúmavky/ takže mi dúfam niečo povie. Zdravotne to zatiaľ vyzerá celkom fajn, po kyretáži som prestala krvácať presne po 10 dňoch a prvý MS som dostala presne po skončení 600 nedelia. A verím, že aj ďalšie tehotenstvo príde rýchlo a prebehne hladko.

..pozdravujem všetky babuľky v tejto téme, a v novom roku prajem všetkým nám krásne a zdravé detičky...

chaala
6. jan 2010

Ahoj,zdravím nově příchozí a je mi moc líto, co jste prožily. Je nás spousta, kterým umřelo mimi v bříšku ☹ Dokud se něco nestane,tak člověka vůbec nenapadne, že by se v tom těhu mohlo něco špatného stát...mělo by to mít jen štasné konce.Ale člověk se nevzdává a bojuje.

Marti,u nás to bylo tak.Otěhotněla jsem po roce snažení,ale v květnu2008 nám umřel chlapeček ve 28tt. Ten samý rok jsem ještě v prosinci potratila. Na genetice nám zjistili u manži chromozomální vadu a doporučili IVF. Podařilo se mi neplánovaně otěhotnět přirozeně těsně před IVF.Až do výsledků plodové vody ve 20ttjsem nevěděla,jestli bude mimi zdravé nebo se to bude muset ukončit-kvůli té chrom.vadě.Byly o nervy,strach...ale dočkali jsme se.Věřím,že i Vy se dočkáte a budete chovat svoje mimísky. Moc Vám to přeju.

martasl
6. jan 2010

chaala,je bezva že se vám podařilo a že jsi měla pevné nervy po tom všem,co sis taky prožila.Hlavně že malá je zdravá a vše je ok.za ty nervy a strach to rozhodně stojí.ikdyž můj manžel se asi trochu bojí dalšího těhu,ale já to mimčo strašně chci.ale pokud by se zase něco stalo-doufám a prosím ať ne,už bych do toho pak nešla.kvůli věku a ten stres...

markee
6. jan 2010

jojci29,je mi líto co sis prožila ☹
Já mám od potratu (ve 22tt)4měsíce a nejdřív jsem nechtěla o novém snažení ani slyšet. Pak jsem zas chtěla hned a nakonec se snažíme v podstatě teď od prosince. MS došla,takže zatím netěhu,ale v podstatě jsme se začli snažit 3měsíce po.
Doktoři v nemocnici i můj gynekolog radí počkat 6 měsíců,ale moje genetička říkala,že v letošním roce by do toho šla a je jedno zda hned od začátku či až na konci tohoto roku. Prostě prý nemáme otálet 😉
Přeju ať až se dáš do pořádku-gynekologicky a i psychicky(aspoň trošku),tak ať se zadaří hned a je vše v pořádku 😉

martasl
6. jan 2010

markee-to bude tím stzresem z pečení,vaření a silvestra 😉 co nevidět se zadaří,uvidíš 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

skippy7
6. jan 2010

Ahojte,
vitaj Beak, som rada,že si sa pridala....mne tych 6 mesiacov ubehlo velmi rychlo,aj preto,že som robila a tak....v podstate už v decembri sme sa nechranili,ale nič, tak teraz uvidime...

ono telo si aj tak samo povie,kedy je ten spravny čas 🙂 ....

držte sa všetky 😵

martasl
6. jan 2010

tak doufám,že když budu pracovat,že mi to taky uteče 🙂 🙂 🙂

Beak-promiň,taky tě mezi náma vítám.a v tomto novém roce Ti přeju ,ať se co nevidět zadaří.ať se sejdem v jiné,lepší diskuzi.

beak
6. jan 2010

Ahojte dievčatá, skippy mi povedala o tejto téme, tak som sa pridala, prečítala som si vaše príbehy 😔

..môj príbeh
otehotnieť sa mi podarilo asi po roku, všetko bolo o.k., výsledky som mala ukážkové, jediný môj problém bol, že mi bolo strašne zle. V 20tt som šla do poradne a tam to všetko skončilo. Dieťatku nebilo srdiečko. Okamžite som šla do nemocnice, vysvetlili mi, že mi budú vyvolávať pôrod, keď mi to celé došlo, že čo sa ide vlastne diať, chcela som, aby mi urobili cisarák, doktorka mi však vysvetlila, že by mi to mohlo ublížiť pri ďalšom tehotenstve. Izbový lekár ma ukľudňoval, že budem mať len slabé kontrakcie a do obeda bude po všetkom. Bol mladý, asi nemal skúsenosti. Namiesto obeda už bol večer, ešte k tomu piatok, všetci lekári, ktorých som poznala už boli určite doma a ja stále nič. Som typ človeka, ktorý musí vedieť presne, čo sa s ním deje, ináč som úplne hysterická. A keď mi doktor, čo mal nočnú povedal, že počkáme na druhý deň.....to ma zložilo. Oznámila som mu, že ja idem rodiť, ja už to nevydržím, v noci som ho 2x volala, mala som príšerné bolesti a stále nič až nad ránom sa to podarilo. Teraz s odstupom času mi je ho ľúto, musel mať otrasnú nočnú ale ja som nebola schopná normálne uvažovať. Musím však povedať, že napriek tomu bol milý a prístup všetkých lekárov bol úžasný, veľmi mi pomohli.
Už sa teším, kedy tam pôjdem opäť, ale už budem rodiť zdravé bábätko 😀

beak
6. jan 2010

martasl, ďakujem,
ja som sa do práce tešila, myslela so si, že tam zabudnem na tú bolesť, žiaľ zistila som, že ma všetci ľutujú ale nikto mi skutočne nerozumie a preto som začala písať na koníka, pretože tu sú dievčatá, ktoré presne vedia ako sa cítim a veľmi mi to pomohlo. Okolie ma už po dvoch týždňoch bralo tak, ako keby sa nič nestalo, veď už je to za mnou, len my vieme, že aj keď sa snažíme žiť normálne, neprejde deň, kedy by sme nemysleli na našich anjelikov.

weja, čítala som, že už sa dlhšie snažíte, mne doktorka poradila, aby som sa po styku hneď nesprchovala a podložila si vankúš, prípadne aby aj môj mužík začal brať nejaké vitamíny calibrum pre mužov a v iných témach odporúčali aj liečivú rastlinu tzv. Maca - vraj sa to dá kúpiť cez internet

ninockaskv
6. jan 2010

baby, neskutocne sa sklanam pred takou tuzbou mat deti.. my sme po 2 rokoch snazenia prisli na to, ze nemozme mat deti prirodzenym sposobom, hned sme na prvykrat po ivf otehotneli, ale o malusa sme v 42 tt prisli osud? lekari? snazim sa neriesit.. baby, ja pevne verim, ze sa k tym vytuzenym babatkam dopracujeme.. skor ci neskor..

beak
6. jan 2010

ahoj ninockaskv, pamätám si ťa z témy potrat v 31tt, držím palčeky aby sa to tento rok podarilo 🙂

martasl
6. jan 2010

ninockaskv-teda přijít takhle pozdě o mimi,si neumím představit...
Strašně se těším,až budu držet mimočo v rukách,ale při každém pohledu na něj si asi vzpomenu na mimi,co jsem čekala před ním a co by bylo kdyby...to bude záhul na nervy.o dalších a dalších vánocích ani nemluvím.kdyby tak existovalo něco na zapomenutí....

skippy7
6. jan 2010

dievčata, ja mam pocit,že vačšinou je problem donosit chlapcov...nemyslite? teda neviem, či aj vy ostatne ste mali chlapčekov 😔 ....

niekedy sa už neviem dočkat,že kedy už budem tehu a niekedy ma prepadne taky rozny strach,že ani neviem, či to chcem, ale treba proste pozitivne mysliet a verit, že už nas tento rok čaka iba radost a zdrave mimi 😵 😵 😵 ,
aj ked zabudnut asi nikdy nezabudneme 😔

beak
6. jan 2010

a ja som čakala chlapca 😔

martasl
6. jan 2010

já nevím co jsme čekali.pořád přemýšlím,jestli se mám v pátek zeptat.uvidím,dám pak vědět.

markee
6. jan 2010

já nechtěla vědět, co čekáme,prostě překvápko při porodu jsem chtěla.A když se stalo tohle,tak jsem to nechtěla vědět vůbec. Jenže jsem se koukla do papírů,které mi dali doktoři,když jsem šla před propuštěním na utz. Čekali jsme holčičku ☹

chaala
7. jan 2010

Beak,mně bylo taky strašně špatně. Nebyla jsem schopná vůbec fungovat,hodně jsem zvracela a čekali jsme chlapečka. Ale všechna vyšetření byla až do toho 28tt v pořádku ☹ ,pak konec.

Marti,na našeho chlapečka myslím často,každý den.Teď když máme naši holčičku,tak jsem moc štastná.Ale v průběhu těhu jsem kolikrát přemýšlela,že jeho nikdy chovat nebudu,hodně jsem to obrečela...ale to ty těhu hormony.

Skippy,tyhle pocity se vě mně přesně mlely-strašně jsem chtěla být těhu,ale pak zase strach,jestli to bude v pořádku. Pak to najednou přišlo v době, kdy jsem se vrátila do práce a plodným dnům jsme se spíš vyhýbali.

markee
7. jan 2010

Beak, je to hrozné,že okolí nás bere po chvíli,že už je vše OK. Mám s tím zkušenosti a hodně špatné. Ono to nebude dobré nikdy. Sice budeš třeba 3 týdny v klidu,ale pak se něco stane a začneš brečet a vše brát dost na tělo a probrečíš den dva tři. Pak se to zase zklidní a bude chvíli klid. Já to mám tak pořád a nemyslím,že dnem TP to skončí. Pže pak si začnu říkat a teď by mělo tolik a tolik měsíců,umělo to a to. Prostě chci další dítko,zkoušet to znovu dokud se nepovede zdravé dítko,ale zároveń vím,že nikdy nezapomenu na to miminko v bříšku. Bylo moje a zůstane navždy moje. Je to hrozné,že nás nikdo nepochopí,pže všechny matky by měli myslet na to,jaký maj štěstí,že své děti maj a nemuseli si projít "porodem" v takových týdnech jako my. Ony si domu to dítko odnesli,ale my ne. Je jedno,zda je to první,druhé nebo xté dítko-bolet to bude vždy. Psycholožka mi dost pomohla a pomáhá,takže jí každý týden navštívím i když nemám zrovna plačící období. Jen prostě si popovídáme a jedu fungovat dom.

skippy7
7. jan 2010

Chaala...a pri prvom tehu-pri Lukaškovi neboli žiadne problemy? otehotnela si v pohode?....lebo pišeš,že vam zjistili chrom.vadu a odporučili IVF...

chaala
7. jan 2010

Skippy,u Lukáška jsem otěhotněla rychle(po3měsících) a všechno bylo v pořádku. Pan doktor z genetiky nám pak tvrdil, že to byl zázrak. Proto jsme potom souhlasili s IVF.Říkal,že když to bude přirozeně,tak máme tři možnosti-potrat hned v začátcích,ukončení po plodovce nebo šťastný konec. Tak jsme se rozhodli pro IIVF,ale osud to zařídil jinak.

Markee,já jsem taky vyhledala pomoc psychologa. Moc mi to pomohlo...ze začátku jsem o tom nemohla mluvit,hned jsem brečela. Chodila jsem tam asi čtyři měsíce.

martasl
7. jan 2010

markee-přesně jak píšeš ☹ já se bojím,že až budu mít konečně to mimi,že budu bulet při každém pohledu na něj a myslet na to,o které jsme přišli.

martasl
7. jan 2010

chaala-malá je po porodu úžasně důležitá,ví že jí zrovna parří svět 🙂 je krááásná 🙂 🙂 🙂 🙂

beak
7. jan 2010

ahojte dievčatá, ako sa vám darí?
ja som zistila, že som strašne šikovná, dnes som spracovala prvé daňové priznanie za rok 2009 a to je ešte len 7.januára 😀 😀 😀

martasl
7. jan 2010

ahoj beak-tak to jsi opravdu šikulka.mě stačilo,když jsem prohlížela manželovo přiznání,když byl OSVČ.děs.byla jsem totálně mimo 😉 ty jsi účetní??to se pak dělá lehce 😀

beak
7. jan 2010

ahoj martasl, áno som účtovníčka, ale občas mi to už lezie na nervy
strašne som sa tešila, že tento rok budem mať pokoj, v marci som už mala byť na materskej, žiaľ osud to zariadil ináč ☹

martasl
7. jan 2010

tak teď budeš mít určitě kupu práce a rychleji Ti to do dalšího snažilkování uteče 😉 předpokládám,že to děláš i jiným.ale asi jo,když sis dělala i pro sebe,že??

beak
7. jan 2010

mám viac firiem, takže teraz budem mať naozaj veľa práce, ale aspoň nebudem myslieť na to, čo sa stalo
..ty si ešte doma, kedy začneš pracovať?

martasl
7. jan 2010

Přesně tak jsem to myslela,nebudeš mít tolik smutných myšlenek.já jdu od pondělka.zítra mi doktor ukončí neschopenku.tyto účetnictví asi děláš doma,co?to máš bezva,jsi svým pánem-teda paní 😀 já dělám dlouhej týden pondělí a úterý a pak pátek,sobota,neděle po 12hodinách plus necelá hodinka cesty tam a zpět.no a krátkej týden středa a čtvrtek.takže zrovna začnu dlouhým týdnem ☹ sedím 12hodin u lupy a kontroluju mrňavé kondenzátory,jestli nemají nějakou viditelnou vadu.(jsou to takový mrňavoučký kostičky,co máš třeba v mobilu a pod.prostě nuda a pakárna.nevím jak si bude zase můj zadek zvykat na ty děsný židle,co tam máme.