Snažilkovanie po potrate v II. trimestri. Poraďte
Ahojte.15 decembra mi zomrelo mimi v 23 tt.18 decembra mi vyvolali potrat.Bolo to to najhorsie co som v zivote zazila.I ked sa pred druhymi tvarim ze zivot ide dalej,ten pocit prazdnoty neviem prekonat.Potrebovala by som sa poradit s niekym co prezil to co ja,hlavne kedy ste sa zacali snazit o druhe babo.Nechcem nieco unahlit ale ani cakat 6 mesiacov,pretoze si myslim ze najlepsim liekom na moj zial bude druhe mimino.
z toho mám právě strach,že se neudržím a rozbrečím.u té lupy se člověku honěj různý myšlenky.u vzhledování se nemusí přenýšlet.nejhorší je,že na noční máme rádio.takž až budou hrát od Heleny Vondráčkové-Dvě malá křídla tu nejsou...(nevím jestli víš o jakou písničku jde)tak to bude mazec.to vím že nevydržím...a oni ji v rádiu hrajou dost často. ☹
Ja si myslím, že keď sa nám chce plakať, tak by sme to nemali zadržiavať, ono sa potom dosť uľaví keď sa vyplačeš.
Ja som šla do práce dva týždne po potrate, myslela som si, že to bude o.k., ale vôbec som sa nevedela sústrediť, tak som aj oľutovala, že som šla tak skoro.
tos chtěla jít tak brzo nebo Ti doktor-ka nechtěla dál prodloužit neschopenku?já bych tak brzo nezvládla.psychicky jsem na tom byla hodně zle-to ty vánoce..
Doktorka ma chcela nechať doma 6 týždňov, ja som si ale myslela, že mi bude v práci lepšie, ale mýlila som sa.
Veľa robili aj tie vianoce, ako spomínaš, teraz v novom roku som si povedala, že všetko zlé je preč a ja začínam od znova 🙂
to si taky říkám a doufám,že to tak bude.nebo se nám to snažilkování nepovede.musíme být v klidu a hlavně psychicky v pohodě.a věřím,že se nám zadaří.uvidííííš 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ja verím, že to zlé sme si už vyčerpali a teraz nás čaká pekné tehotenstvo a zdravé dieťatko. Idem sa vyvaliť pred telku, pekný večer. Zajtra sem určite nakuknem, a ak ti bude smutno, tak píš, píš, píš....mne to pomáha.
🙂
teď mi dojel manžel.tak se zatím měj hezky.pusť si nějakou komedii a dej si to vínečko.zatím ahojky-asi si taky dám skleničku červeného.mám v ledničce.tak si můžeme dát ,,spolu na dálku" 😉 koukáme na Helenu trojskou.
beak-kde jsi??jak se vede??pokud budeš chtít,tak se přesuň na diskuzi,,-Po revizi."
ahoj martasl,
tento týždeň je pre mňa nejaký blbý. Čakala som na výsledky z genetiky, nakoniec som si ich musela naháňať sama,
a po nekonečnom telefonovaní mi povedali, že dieťatko bolo dlho mŕtve a nenašli žiadne živé bunky z ktorých by niečo zistili, ani z plodovej vody a kyretáže mi nič nezistili. Ak sa mi teda podarí znova otehotnieť, vôbec neviem čo mám robiť aby som znova nepotratila.
A ako sa máš ty, zvládaš do v práci?
Ahoj holky, s dovolenim bych se taky pridala..mela jsem potrat-porod ve 23.tt, 23.10.09. Bylo to pro chromozomalni vadu, holcicka. Dneska jsem volala na vysledky genetiky do nem., napsali mi do zpravy, ze si mam zavolat, ale neni mi to zas tak uplne jasne - to by mi jako mohli sdelit, ze se spletli a mimco bylo ok? Ja chapu, ze se to stat teoreticky muze, amnio neni 100%, ale to bych teda asi tezko rozdychavala. Kazdopadne je jeste nemeli.
Holky, mate pravdu, jak tady nekdo psal, ze okoli to za chvili jakoby zapomene..tak tyden, dva, pak uz kazdy predpoklada, ze uz je to za nami..to si clovek pak pripada jako z jine planety. Ja jsem zrovna take dostala vypoved z prace, krizova opatreni, tak se me jeste v sestinedeli nekteri dobraci ptali, jestli jsem uz sehnala praci a proc jako ne, ze se asi moc nesnazim..!!
Holky, jak jste na tom byly po potratu zdravotne gynekol.? Me se udelala cysta na vajecniku, ted mam prve druhou ms, a to doufam, ze to je ms a ne krvaceni z te cysty ☹ Mel nekdo z vas takovy problem?
Zdravim vsechny a preju moc vsem hodne sil a i dobrou naladu.
ahoj patty, je mi ľúto čo sa ti stalo a že nás spájajú takéto smutné osudy
ja som to mala presne ako píšeš, všetci to berú, že už je to za mnou a snažím sa aj tak správať, je to ťažké, z roboty chodím psychicky unavená a doma to na mňa doľahne
..po potrate som krvácala 10 dní, potom to prestalo a prvú MS som dostala presne po 600 nedelí, s tou cystou ti žiaľ neviem poradiť, asi to musíš riešiť so svojím lekárom
držím palce
Ahoj holky 😉 To je mazec.Přece musel být nějakeý důvod,proč to s miminkem takto dopadlo,ne??Pokud chceš mít jasno,tak bych je otravovala a otravovala.Bylo to TVOJE miminko a máš právo vědět,co se stalo.A co tvůj gynekolog??On Ti nic nevysvětlil.To bych asi změnila doktora. 😠
V práci děs.Vůbec mě to tam nebaví.Všichni koukali,naštěstí se nikdo neptal.Jen ženský na šatně,co nevěděly,že dojdu,tak se ptaly,co tam dělám.Nic jsem jim nevysvětlovala.V úterý to tam na mě nějak dolehlo,tak jsem si musela jít na wc pobrečet. ☹ Úplně to tam nenávidím.Pár holek,největších kámošek je tam správných,ale jinak....
Ale jedna pozitivní zpráva-od včerejška se mi rozjíždí menstruace.Jde to teda nějak pozvolna.Myslela jsem si,že to bude mnohem horší,ale třeba ještě bude.Ještě tak 1-2 MS a jdem na to 😉 Jen bych si hrozně přála,aby se co nejdříve zadařilo,nebo mě v práci šlehne.
Uvidíš,že se vám co nejdřív zadaří.Třeba to bylo i tím,že Tě,, oplodnila"nekvalitní spermie-to mi taky říkal doktor.Že někdy,než by se narodilo postižené miminko,tak si příroda pomůže takto.Nevím,jaký názor na to máš ty,ale asi je to tak lepší.Já vím,že naše miminko bylo zdravé a to mě užírá ještě víc,než kdyby mu něco bylo.
ahoj patty1,jak píše beak-je to moc smutný,co se nám vešenm stalo.Možná Ti chtějí více všechno objasnit a domluvit si třeba návštěvu s partnerem.Třeba vám budou chtít provést nějaká vyšetření,aby se to už neopakovalo.Ale rozhodně tam zavolej.Nás prej asi doktor taky pak pošle na genetiku.Je fakt lepší vědět,na čem jste..
Já jsem měla cystu a hematom během těhu.Po revizi a po zdravotní stránce ok,ale ta psychika byla a je na bodu mrazu.Pokud je Ti psych.hodně špatně,tak si nech napsat prášky na uklidnění.Já si pro ně taky byla a trošku pomohly.Přez den se to dá,ale ty večery jsou hrozné.Jsem ráda,že konečně dorazila menstr.-holky píšou,že je to pak trošku lepší,tak jsem zvědavá,jestli to tak bude.Ale už je to fakt ta definitivní tečka za těhotenstvím. ☹
Ahoj holčiny.Nevím co to se mnou je.Včera v práci mi bylo pořád děsně smutno,co chvíli v očích slzy a děsná depka.Nevím jestli tou MS-kterou jaksi mám a nemám.Nějak se nechce pořádně rozjet.Myslela jsem si,že když dostanu první MS,že mi bude psychicky líp(holky psaly,že to tak měly),ale je mi zase hůř. ☹ ☹ ☹
a dnes zase za chvilku do práce,a zítra a furt.........
ahoj martasl,
vieš to je ešte stále krátka doba na to, aby si dokázala ovládať svoj smútok, chce to čas, veľa času. Ja sa stále tvárim, že som v pohode, ale vôbec to tak nie je. Stále na to myslím, čo sa mi stalo, prečo práve ja som si to takto odsrala, ale neviem si odpovedať. Tiež plačem, hlavne keď som sama, aby to nikto nevidel ale mne to pomáha.
Teraz mám veľa práce, aj dnes som bola celý deň v práci, zle sa mi sústredí, robota mi ide hrozne pomaly.
Ak sa ti MS nezdá, zájdi za svojím doktorom, nech skontroluje, či je všetko o.k. Držím ti palce, takto na diaľku ťa moc stískam a keď ti bude smutno píš, píš, píš. 🙂
Ahoj Martasl. Je to opravdu brzy na to, aby to bylo za tebou. A první MS není nikdy to pravé ořechové. Já měla také vždy první MS takovou že byla a nebyla. Počkej ještě jeden cyklus, jestli to přijde tak jak má a kdy má a uvidíš, pokud se ti nebude něco zdát, tak zajdi k dr. Možná se ti uleví až po odchodu MS. Ona právě pro mě ta první MS byla dosti stresující, protože to byl důkaz toho, že už nejsem těhule. A ty stavy, kdy se mi najednou začaly koulet hrachy z očí, mám ještě dnes a to je už 11.měsíců po posledním potratu. Pokud jsi jen trochu křehčí, bude se to možná vracet co chvíli. Ale já zalezu do koutku, vybrečím se, když to na mě přijde v práci, tak seřvu kolegy - oni na mě potom sice koukají jako na blázna, říkají si o mě, že jsem neurotik a nervák, ale ti, co vědí co mám za sebou to berou, je to pro mě prostě taková obrana. Občas mi ujedou nervy i doma a řvu kvůli blbosti na manžu - to už je horší, páč je pak z toho špatnej. A pokud to lidé u tebe v práci vědí, co máš za sebou, tak za nějaký čas se snaž o tom s nimi prohodit pár slov, i třeba to, jak se cítíš, ono mě to strašně pomáhá, když se máš komu vykecat a pro mě je to lepší, než o tom mluvit třeba s někým z rodiny. Ono to obcházení tématu stojí taky za starou bačkoru. Já se o tom naučila mluvit v práci před třetím těhu a možná to mi i pomohlo, že jsem se cítila psychicky líp a vlastně za rok a měsíc od druhého potratu jsem byla těhotná potřetí. Ale záleží na každém jedinci,jak to cítí. Ale to, že to v sobě budeš dusit, ti fakt vůbec nepomůže.
Ahoj,tak mám chvilku,než se budu chystat do práce...zdravíííím 😉
Včera to už v práci bylo lepší.Myslím,že to bylo hlavně tím prvním dnem MS.skrizanova-jak píšeš,myslím že to,že jsem si uvědomila,že už to těhu je definitivně za mnou a že už fakt nic nezbylo....jen foto z utz ☹ ☹ Počkám ještě tu jednu MS jaká bude a pak se uvidí.Taky jsem hned ze všeho vzteklá a po každým ječím,hlavně doma.Chudáci děcka a manža.Ale manže je kilďas,tak to bere.Naštěstí.Jinak si tu melu nedokážu představit.A děcka raději mlčej a jdou mi z cesty.Holt, chce to fakt čas 😉
Ahoj martosl,
nekde jsi psala, ze mas tu ms porad takovou ano i ne, ja mam ted druhou ms po potratu a bylo to takto prvnich 6 dni, neco mezi ms a spinenim, a take ne v lehu 😨 Ale ted po 6 dench se to rozjelo na klasickou ms, tak jsem rada. Tak to snad i u tebe prijde. Tak preju hodne sil a postupne i klidu v dusi..
Nazdárek 😉
V té práci mě to fakt nebaví ☹ 😠 Ta MS si teda se mnou pěkně zahrává-potvora 😠 Asi tak 3-4 hodinky jsem silně,fakt silně krvácela a pak zase jo i ne a v leže opět nic.Apríl hadra...Před chvilkou jsem vstala-nemohla jsem se vykopat z postele.Dojeli jsme z práce později,hrozný silnice.Kousek před naší vesnicí bouračka.Manžel mi volal,že neví,jestli to prodejem(chystal se do práce a asi to musel otočit),naštěstí už to tam pouštěli postupně,ale zdrželi jsme se.Osobní auto asi čelně narazilo do autobusu.Auto totálně na odpis.
Máme brutálně pomalej intenet-máme ho pomalej pořád,ale teď je to teda hnus 😠
holky,kouknete sem ještě někdy??jak se máte??
ahoj marti, no nejako prežívam, snažím sa v sebe nájsť trocha optimizmu, ale moc to nejde
občas sa stretávam s dievčatami z koníka, ktoré prežili niečo podobné, niektoré aj horšie, to mi dosť pomáha
v marci sa ku mne chystá kamarátka na návštevu, majú pól ročné bábo, ale asi ju odmietnem, keď sa pozrem na malé dieťa, hneď mi je do plaču, veď za pár týždňov som mala rodiť
beak-vím že je to děs,když se blíží termín porodu.já mám z května taky hroznej strach.už mám po druhé MS a přemýšlím,jestli koncem února začít se snažením(budu mít plodné dny).na revizi jsem byla 9.12.každej doktor řekne něco jinýho.můj mi řekl,že můžem od března.ještě hodím řeč s manželem a uvidím,jak se domluvíme.
beak a co vy??ještě jste nezačali se snažením.nevím,jestli jsi to psala nebo ne.chodíš do práce??třeba by ti to pomohlo.
a s tou kamarádkou a miminkem:já byla v lednu,než jsem nastoupila v lednu11 do práce u spolužačky.má 3měsíčního chlapečka.hrozně jsem se bála,že se tam rozbrečím až uvidím malého.pochovala jsem si ho,a bylo vše ok.myslím,že mi to pomohlo.s kamarádkou jsme si pokecaly,já jí poradila ohledně nějakých věcí kolem miminka.byla hrozně ráda.Kamarádka určitě ví,co se vám stalo a nebude tě trápit,když nebudeš chtít.ale asi bych na to setkání přistoupila.nemůžeš se donekonečna trápit a vyhýbat maminkám s miminkama.já se taky co chvilku rozbrečím,ale holt už to tak dopadlo.a uvidíš,že bude líp 😉 😉 jinak-chodím ještě na diskuzi-Po revizi.tak jestli chceš,tak se k nám přidej 🙂 škoda,že jsi tak daleko,nejlepší by bylo pokecat si u kafe a zákusku 🙂 😀 prostě babský slet 😀

Pracujem pre jednu väčšiu firmu a už som si na to nejako zvykla, som tam každý deň a iba ak nestíham, tak si vezmem aj prácu domov. Dúfam, že to v práci zvládneš, ja som si veru prvé dni poplakala na WC, teraz je to už lepšie, aj keď to ešte občas na mňa príde.