icon

Snažilkovanie po potrate

domin9
7. máj 2015

Ahojte,dnes som bola u gyn na kontrole po prvej menstruacii od potratu..len mi povedala,ze odporucana doba je 6 mesiacov na otehotnenie.. len ja chcem cim skor.. baby,ste tu niektorá,ktora to zacala skusat hned? Bojim sa,aby sa niečo nestalo..dalsi potrat by som nezvladla..

Strana
z2
butterfly333
13. máj 2015

@snehulienka82 je mi lúto že si aj ty prišla o dieta to je mooc smutne pre ženu. Ano po tych potratoch má dve deti. Teraz v marci som mala tiez biochem.tehu. Vieš ja som prve potratila v 17r. Potom tak dalšie z odstupm pol roka. No po tom tretom som zmenila gyn.a on zistil že mám na maternici nador tak som musela ležat v BA na onkologii kde mi to vyoperovali to som mala tušim 18r. Po operacii som ostala neskor tehu a uz to vyzeralo super prešiel treti mesiac aj štvrty piaty a začal šiesty mesiac všetko ok len zrazu mi začala odtekat plodova voda tak rychlo do nemocnice tam som musela ležat ani chodit len nohy hore. Potom prisiel iny lekár že ležat nemusim mam sa ist normalne dole na jest potom zasa další lekár že nemôžem chodit musim ležat a tak hore dole. Až o pár dní som cítila že male sa už tlačí von citila som hlavičku. Tak rychlo na salu a už bolo neskoro malinke bolo mŕtve. Nikdy na to nezabudnem ako tam schulene ležalo a ja som s plačom na neho pozerala a pytala sa boha prečo prečo prave ja???😢😢😢😢. Je mi do plaču vždy ked som tu na mk a čítam pribehy mamičiek. No potom som bola v kupeloch v Lúčkach a pol roka na to som oteh.aj ked bolo rizikove cele som preležala v nemocnici no syn sa narodil a je zdravučky a krasnučky dnes má 15r. Potom pri dcere to iste musela som ležat a pri oboch tehu som bola zašívana. A mala sa narodila cisárskym v 37tt teda obaja boli v 37tt.Milujem ich najviac na svete. Verím že sa každa žena matka dočka svojho vytuženeho bábätka.

mart1na26
13. máj 2015

@snehulienka82 na Pn som nebola, este mi trvala prva materska a ano vsetko uz potom prebehlo uplne v poriadku 🙂 ale ako som pisala, setrit sa 😉

dedian
14. máj 2015

dievcata, ktore ste prisli o babatko a ste z okolia BA, PN... davam do pozornosti tuto akciu: http://www.studiosofia.sk/program/aktualny-prog...

luciola
27. máj 2015

chcela by som odpovedať Domin9 🙂
Ahoj ja ta chapem je to dosť hrozne prisť o babo ja som to prežila dva krat a nerada stale o tom hovorim, ale ja som otehotnela v 16 týždni som potratila doktor mi povedal že je lepšie ked počkame pol roka až rok ale ja som tak tužila po babetku že som tak čakala asi 3 mesiace a znova sme sa snažili otehotnela som asi po pol roku ako povedal alebo možno aj do 5 mesiacov hej lebo gynekolog mi povedal že môžem on v tom problem nevidi a o babo som prišla 20 týždny navyše som ho musela porodiť moja maternica bola priliš slaba na to. ale zaleži to od vela veci ale skôr by som počkala. Ale moja kamaratka dieta nechcela hej išla na potrat čo ja neuznavam ale je to každeho volba a o dva mesiace znova otehotnela a ma zdrave dieta. Zaleží to od mnohých veci ale ja by som odporučila počkať rok.

luciola
27. máj 2015

@domin9 Ahoj ja ta chapem je to dosť hrozne prisť o babo ja som to prežila dva krat a nerada stale o tom hovorim, ale ja som otehotnela v 16 týždni som potratila doktor mi povedal že je lepšie ked počkame pol roka až rok ale ja som tak tužila po babetku že som tak čakala asi 3 mesiace a znova sme sa snažili otehotnela som asi po pol roku ako povedal alebo možno aj do 5 mesiacov hej lebo gynekolog mi povedal že môžem on v tom problem nevidi a o babo som prišla 20 týždny navyše som ho musela porodiť moja maternica bola priliš slaba na to. ale zaleži to od vela veci ale skôr by som počkala. Ale moja kamaratka dieta nechcela hej išla na potrat čo ja neuznavam ale je to každeho volba a o dva mesiace znova otehotnela a ma zdrave dieta. Zaleží to od mnohých veci ale ja by som odporučila počkať rok.

1angelika
27. máj 2015

ja som potratila hneď na začiatku, ešte som nemala ani teh, preukaz a bolo to už pred vyše rokom, odvtedy sa snažíme a stále nič :(((((

magnumka6238
4. jún 2015

Ahoj snehulienka zaujimalo by ma ake vysetrenia ste absolvovali resp.este absolvujete?ja som mala 1MA☹

snehulienka82
4. jún 2015

@magnumka6238 ahoj moja zlata, v prvom rade mi je velmi luto, ze si musela zazit to iste co my a este mnoho dalsich parov...
ja som na vlastnu ziadost, teda cez svojho obvodneho (od neho som mala vymenny listok) bola na hematologii, kde my pozreli vrodene a ziskane trombofilie a syndrom lepivych dosticiek, vsetko negativne. v CAR nam robili genetiku - karyotypy, ale na to je teoreticky narok iba po niekolkych potratoch, zalezi na tom, kolko mate rokov, kolko sa snazite a pod. predtym je mozno lepsie este zistit ako pracuje stitna zlaza u endokrinologa, ale tazko sa k nim dostat... lebo vacsina z nich tvrdi, ze keby si daco mala so stitnou, tak neotehotnies vobec... u nas je norma hodnoty TSH 0-5, ale v okolitych krajinach doporucuju babam, ktore chcu otehotniet, aby dostali tuto hodnotu pod 2. Tak ja som mala vyssiu ako 2, a nemohla som otehotniet, a ked som mala 2,65 tak som potratila... neviem, ci to bol dovod, ale konecne mam termin k endokrinologovi, az budem mudrejsia, dam vediet. A este v CAR nam robili reprodukcnu imunologiu, ale z toho este nemame vysledky a manzel bol na fragmentacii DNA spermii, tiez cakame na vyslekdy.
takze treba endokrinologicke, hematologicke, a geneticke vysetrenie, a u partnera spermiogram s fragmentaciou DNA. Zalezi na tom, kolko mate rokov, ako dlho sa snazite, ak ste uz starsi a trvalo vam to dlhsie, tak chodte do nejakeho CAR. Ked ste mladi a podarilo sa to skoro hned, tak pockajte 3-6 mesiacov a mozete skusat opat. Drzim moc palce!!

luminafuture
10. jún 2015

Niečo z iného súdka, ale mne sa to oplatilo....Napíšem ako som po roku a pol otehotnela, dozvedela som sa o jednom liečiteľovi za ktorým som zašla spolu s manželom, zameral si nás oboch a potom nám dal konkrétne rady....po štyroch mesiacoch sa stal zázrak a otehotnela som.

magnumka6238
10. jún 2015

A co je to za liecitela? Ja mam problem ze manzela tam nedostanem🙂

snehulienka82
11. jún 2015

@luminafuture napr. ake rady vam daval??

luminafuture
11. jún 2015

@snehulienka82 Sľúbila som mu, že nebudem publikovať jeho rady, pre každú pacientku sú iné, slovo dodržím.

snehulienka82
12. jún 2015

@luminafuture ok, ja som ani nechcela nic konkretne vediet, ale respektujem jeho prijanie. ale na druhej strane nechapem, naco tu pises, ze si bola u liecitela, ked nenapises, ako sa k nemu da dostat, a ani ake rady dava. 😎

luminafuture
12. jún 2015

Snehulienka, napísala som predsa jasne , že kto chce, tomu bez problémov kontakt dám, odporuješ si, na jednej strane píšeš, že si nechcela nič konkrétne vedieť, na druhej, že rešpektuješ jeho prianie. Pochopila si , že zrejme každej žene dáva špecifické rady? teda na čo by ti boli tie určené pre mňa? 🙂

snehulienka82
12. jún 2015

@luminafuture jasne, pochopila som to. hlavne, ze to pomohlo. 😉

magnumka6238
13. jún 2015

@safranca15 aj ti zistili preco si dvakrat potratila?

safranca15
13. jún 2015

prvy krat to bolo samovolne to ani niesit nebudu a druhy krat mi iba povedali ze som nemala plodovu vodu ale preco som ju nemala mi nepovedali
@magnumka6238

Strana
z2