Snažilkujeme od septembra a stále nič
ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás
@snehulienka82 juuj ty si dala aku pesimisticku spravu ☹ nie neboj, nepride az k adopcii... aj ked mam kamosku, co zacala riesit adopciu a medzitym uz 2 krat otehotnela prirodzene a to ma 40 rokov 🙂
@lina129 prepac... ja som len tak opisala situaciu, ona sa skutocne stala inak... ale to nehovorim, ze to bude nas pripad ;) neboj, dopadne to vsetko dobre!!! vcera som mala inak naladu pod psa, dnes je to uz o nieco lepsie, aspon slniecko svieti 🙂 😎
@snehulienka82 nestras 🙂 taketo katastroficke scenare MY riesit nebudeme ;) chces sa na to Hyfosy preobjednat inde, kde to je za lepsiu cenu? a ten kontrolny spg bude po akej dobe od posledneho?
@tixx asi sa nepreobjednam, uz kaslem na tych 25 Eur... ale stale neviem, co mam robit, v jednu chvilu ze pojdem a potom ze nepojdem... fakt neviem... no a spermiogram bude asi po 2 mesiacoch, asi o par dni menej... vcera som zohnala aj macu, v kapsulach, tak chudak mm berie denne 6 piruliek roznych "pomocnych latok"....
zdravim vas, dievcata...snazilky od septembra, ja od 2012 :( a je to hrozne lebo obaja sme mladi a ked sa po roku podarilo, tak prislo MA a ciste zufalstvo aj preto, ze som vedela, ze to zase nepojde lahko. nie som rada, ze nas je zial vela, ale ze aspon nie som sama a je miesto kde sa dokazeme navzajom pocuvat a povzbudzovat. kazdy jeden mesiac si hovorim, ze aj ked to nevyslo, tak som zase o kus blizsie ako som bola mesiac predtym. drzim nam vsetkym palce, nech tato tema rychlo zakape lebo ju vystrieda "Stastne tehule" 🙂
@sono2 no ja tie priznaky ovulacie praveze neviem tak spozorovat, to co po nete pisu, tak ani jedno z toho nemavam, ale mala som kupene ovu testy a testovala som dva mesiace a vychadza mi to na ten 14.-15.-ty den, ale minuly tyzden som predsa len si vsimla, ze jeden z priznakov som mala, tak sme isli nato.. 😀 No a menstruaciu aj ja vycitim uz par dni dopredu, ale vzdy do posledneho dna dufam 😔
@tixx no ono keby sme to vedeli skor, ze to nie je raz-dva, tak by sme snazili uz skor, ale to by bolo potom ako na potvoru, ze by sme boli tehotne hned..
@snehulienka82 ahoj, chodte na ten spg skor, aj mne doktor povedal, ze ked sa nam polroka darit nebude, ze mam prist.. Jasne, ze som isla uz po piatich mesiacoch a dobre som spravila, kym mne spravili hormonalny profil a manzelovi spermiogram, tak uz je to vyse mesiaca a vysledky stale nemame z toho spermiogramu, tak som si vravela, ze dobre tak, ze som sla skor. Netreba zbytocne vyckavat, ked to chceme..
@tana85 fuha to je ake mile, ze stastne tehule 🙂 Ono ja sa utesujem tiez aspon tym, ze vsetko je ako ma byt.. My sme este tiez celkovo mladi, ja mam 27, ale deticky chcem 3 a ked si teraz predstavim, ze akym tempom to ide, tak neviem kedy to tretie stihneme 😕 Ale my napr. aj byt hladame, tak mozno je to niekde tak v prirode zariadene, ze az ked do bytu pojdeme.. A vy ste uz boli aj po nejakych vysetreniach ci ako?
@denisalv my sme mali vysledky spermiogramu do 2 hodin... nechapem, preco sa to u vas tak vlecie... a mm bol na spg pred cca 2 mes., zas si nemyslim, ze treba na to chodit kazdy druhy tyzden...
@snehulienka82 ani ja to nechapem, akoze mala som dost, uz prvykrat, ked bol manzel u urologa, tak isiel nastvany od neho, tak mam zato, ze mame blbeho doktora. A samozrejme tu sa funguje iba na terminy, tak kym sme sa dostali po spg tak to trva.. A povedali, ze vysledky budu v stredu a poslu ich postou. Ale boli sviatky, tak som myslela, ze neprisla posta a teraz je uz dalsi tyzden a posta nic, tak myslim, ze ich neposlali a dovolat sa tam neviem, lebo pre zmenu maju dovolenku.. Tak akoze nervy.. A tvoj manzel mal ake vysledky spg? Ze chces, aby siel znova..
@denisalv jedine, co som podstupila boli testy u gyndosa - hormonalny profil, folikuly pozrel asi 2x a priatel spg. vsetko bolo v norme. to bolo v july minuleho roka a dohoda bola, ze este pojdeme na dovolenku a ked nic, tak v septembri laparoskopia ci tam nemam nieco...no a tu sme uz nestihli. po MA bol lekar taky super, ze dal plod na geneticke vysetrenie, ktore dopadlo dobre, proste zlyhalo srdiecko. v juni ma caka preventivka, tak zacnem zase riesit vysetrenia, rok uz nebudem cakat, mam 29 a tiez chcem 3 deti, len takymto tempom budem vdacna aspon za jedno :(
@denisalv no, to verim, ze ta to nahnevalo, ja by som tam asi isla osobne, ked sa vratia z dovolenky...
no, mm zistilo oligoastenozoospermiu, tzn. ma ich menej a su menej pohyblive, ale je to iba prve vysetrenie a nemaju to s cim porovnat, nepovedali nic, ze by to bolo nieco vazne, alebo ze sa s tymto nam nepodari, je to zhorseny spg, ale nie uplne zly... no a dr. povedala, ze ma ist znovu. tak preto teraz berie aj vitaminy a potom sa uvidi, ci sa to zlepsi, ci to bolo sposobene iba stresom, alebo je to trvale... resp. spg sa stale meni, lebo spermie sa obnovuju kazdych 72 dni.
@snehulienka82 nam robili spg v iscare v BA, dali sme zakladny, ale maju aj rozsireny. neviete co je v tom rozsirenom? ake davate robit vy? a tam sme cakali asi dve hodiny, hned boli aj vysledky a doktor si nas zavolal dnu a zacal vysvetlovat. bolo to fajn lebo sme tam boli asi 20 minut a velmi trpezlivo odpovedal na nase otazky. a ja myslim, ze oni maju trosku pokrivene normy lebo ked mas klientov, kde tazko dolujes po aspon trochu schopnych spermiach, tak pre nich len trochu lepsi spg znamena bezproblemovy
@tana85 nam robili v Gyn Fiv-e, tiez ochotne dr. vsetko vysvetlila. ale neviem, ci nam robili zakladny, ci rozsireny... no zistovali rozveci veci, mnozstvo, hustotu, pohyblivost, morfologiu, Ph a co ja viem, co este, ci su tam nejake degenerativne veci... nastastie nic take tam nebolo
@tana85 tuto je nieco o spg: https://www.modrykonik.sk/spermiogram/
@snehulienka82 dakujem, dost to zmenilo moje ocakavania...to je sila, ze take nizke cisla su norma, myslela som, ze ich treba viacej 🙂
@tana85 no podla toho co pises, tak sa mi zda, ze u vas vsetko ok... podla mna 10 milionov je hrozne velke cislo a predsa to je malo, napriek tomu, ze by stacila jedna jedina spermia k oplodnenieu...
@snehulienka82 tak napriklad to mnozstvo...po 3 dnoch sme im tam doniesli takmer 6ml a tu citam, ze 1,5ml 😀 kedze som zazila kyret, tak som zmierena aj s pripadnou laparkou, asi to nebude o nic horsie, aspon psychicky urcite nie. a bolest sa vzdy da vydrzat
@snehulienka82 podla mna, ako ti pisu ostatne baby, chod na tie hyfosy, pozri ked nic ine, aspon budes kludnejsia, ze ty si ok (verim, ze budes ok) a moze sa riesit akurat tvoj muz... a aspon budete mat v "zalohe" to IUI (lebo na to mozes ist, len ked mas priechodne vajcovody)... ale nemusis ist na to... ja som sa s tym mojim dokym dohodla, ze budeme este do leta skusat prirodzene a az potom IUI... teraz som aspon spokojna, ze som ok a ze sa nam moze podarit aj prirodzene... nechcem ta nahovarat na to, je to tvoje rozhodnutie, ale nie je to nic strasne a minimalne budes kludnejsia 🙂
@tana85 ahoj, vitaj medzi nami 🙂 takze ty uz si bola tehotna? kolko je odvtedy? hovori sa, ze po MA sa rychlo znovu otehotnie, moja kamoska tak mala, po MA o 3 mesiace bola znovu tehu 🙂 tak hlavu hore, urcite sa podari! Inak, ako pises o tom SPG, tak celkovo hodnoty klesaju... teraz sa ide podla noriem z roku 2010, ale vraj sa ta hranica len posuva nadol... co bol v 70 rokoch zly SPG, dnes je normalny 😒 taka doba... ☹
@lina129 dakujem, si zlata, asi mas pravdu... len mi to pride trosku drahe... ale co uz 😒
Nedari sa Vam otehotniet? Mate cysty, alebo myomy, ktore sa Vam nedaju vyliecit? Prave pre Vas je tu cvicenie AVIVA, ktore je jedine na Slovensku. Uz sme pomohli viacerym zenam, ktorym sa nedarilo pocat babatko a nepomahali im ani umele oplodnenia. V maji robime prve 4hodinove cvicenie. Tento krat v Samorine. Nevahajte a prihlaste sa. Skuste prirodzenou formou pomocou jednoduchych cvikov otehotniet,alebo sa zbavit cyst a myomov.
@snehulienka82 juuj tak hej, drahe je to jak slak 😒 ja som tiez odpadla, ked mi zahlasil, ze mi to urobi a stoji to 120€ a somnou sa ani nejak nerozpraval o tom, len ma na to objednal a bolo... a nemala som ani nejaky cas na rozhodnutie, lebo ja som bola u neho v stredu a hned ma na to objednal na piatok... takze asi tak 😀 ale teraz som aj rada, bo viem, ze som ok, a ze je v tom asi nieco ine, ze sa nedari 😉
@denisalv my sme takto tiež čakali. A už sme v byte vyše roka a nič. Ale myslím si že to neni rokmi. Fakt si to myslím veď Koľké otehotnejú aj vo vyše tridsiatky hneď na prvýkrát. Mám také kamarátky. A hlavne žiadna téma adopcia. Len to privoláte. Joj ty máš päť mesiacov. Si každú chvíľu tehotná uvidíš a aj my budeme baby. Ste tu akosi poľavili s nádejou. Idem akurát k doktorovi až mi je zle. Nemám to tam rada aj keď je milý.. A čo aké máš hormóny všetko v poriadku?
Tak čo tá sukromka. Sa hore len klikne na súkromnú diskusiu.
@sono2 Tak potom daj vediet ako si dopadla! drzim palce 🙂
Suhlasim s tebou, urcite to nie je rokmi... ako som tu uz pisala, mam kamosku, co ma 40 rokov a od septembra bola uz 2 krat tehotna 🙂 smutne trosku je, ze oba razy potratila... (to uz je vraj vekom, ale moze to byt aj niecim inym) ale fakt je ten, ze od septembra bola uz 2 krat tehu, ja ani raz ☹ takze vekom to nemusi byt... hlavne netreba stracat nadej 🙂 tak pretante s tym negativnym 🙂
Zaujímavé teraz tu nikto neni keď by som s niekým popísala. Tak napíšem priebeh. Sedím v čakárni a kopec ľudí je tu. Potom pôjdem pre tú krv by som šla aj hneď, je to len jedna zastávka, ale sa mi nechce a neviem ako rychlo to ide. Ale budem isto hodinu čakať. Som mala dnes moc práce. Chrbát ma neskutočne bolí . Fajn že sedím. Včera mal manžel narodeniny tak som mu urobila také rezy . M., teraz tak si dať ku kávičke. A budem dnes robiť plnenú papriku, mám žehlenie. Ale to sa mi už nechce... Tak ak nikto nenapíše, si tu asi zdriemnem lebo na koňovi samé tehotenske diskusie a nemám na to náladu, riešiť niekomu ducha na teste.

@lina129 super, si sikovna 😉