icon

Snažilky 2016 snažiace sa viac ako 6 rokov o bábätko

diva83
7. jún 2016

Ahojte žienky, snažilky 😎 . Týmto otváram diskusiu a prosím Vás, prispejte svojimi pocitmi, názormi a podobne... ak čakáte na baby dlhšie ako 6 rokov a zatiaľ sa nedarí, ALE NEVZDÁVATE SA! <3 Ja som v septembri 2009 vysadila HAK a odvtedy čakáme na ten zázrak. Užívala som Duphaston, Clostybegit, 2 x IUI, 1x IVF (neúspešne). Testy máme v poriadku. Žiadna evidentná príčina, prečo by sme nemohli mať dieťatko. V januári 2016 som bola na laparoskopii, teraz od mája mi zas lekár asi po roku nasadil Clostyl kvôli progesterónu. Vybrala som 2 balenia Inofolicu...zatiaľ. Už aj ťažké stavy boli,..ale držíme sa a povzbudzujeme navzájom + máme zlatých ľudí okolo seba, ktorí na nás myslia...
Takže, prosím, prispievajte a nech nám bociany 2016 prinesú vytúžené babuliatka 😵 !!!

bubinko1506
15. jún 2016

@diva83 Ahoj a dakujem, verim, ze tentokrat to uz naozaj dopadne dobre. Rok 2015 bol pre mna s muzom asi najtazsi, ale cely IVF kolotoc nas este viac spojil. IVF sme absolvovali v GynFiv v BA - vela bab na nich nadava, ze je to masovka, lekari nemaju poriadne cas na pacientov a podobne, ale my sme s nimi mali len dobru skusenost. Ked som prisla na odber hcg po tom, co som zacala krvacat, tak ma lekar nechal, nech sa vyrevem na jeho pleci. HCG mi kontrolovali opät po tyzdni, a ked zistili, ze mierne stuplo, tak mi lekar sam volal, ze to vyzera zle a bude to pravdepodobne mimomaternicove. To sa nastastie nepotvrdilo.
Tento rok po tom uspesnom vklade to bolo tiez pestre, ked som v 6tt opät zacala krvacat - ale tentokrat to bol chvalabohu len hematom, ktory sa vyplavoval - a opät ten isty lekar mi robil kontrolne sono a ukazoval mi uz aj dve srdiecka 🙂
Na konzultacie som tam chodila k inej lekarke a ta mi po jej navrate z dovolenky volala, ci je vsetko v poriadku. Takze moja skusenost s GF je len pozitivna.
Inak, mojmu muzovi tiez dost dlho trvalo, kym sa vyrovnal s IVF - najväcsia rana pre neho bola asi po vysledkoch z genetiky, kde sa odhalil problem u neho - 3 mesiace po svadbe po navrhol rozvod ☹ Predychali sme aj to a stali sme nadalej pri sebe.

bubinko1506
15. jún 2016

@renimac urcite sa dockate aj vy. dnes uz vie medicina pomoct mnohym parom a verim tomu, ze coskoro sa budes tesit z vlastneho babätka

spisanka
15. jún 2016

Ahojte dievčence,my sme sa snažili skoro 5 rokov.Okrem IVF a IUI sme skúsili hádam všetko.A aj keď lekári nám veľkú šancu nedávali vzhľadom na môj vek bola som u Kňaza ten mi dal požehnanie a hneď na mesiac som otehotnela.Je to síce rizikové tehotenstvo,ale už len to že som tehu je úžasné.Ak ste veriaci mohli by ste to skúsiť Nič za to nedáte a určite vám to neuškodí.Poznam niekoľko žien ktorym to pomohlo otehotnieť.

diva83
autor
15. jún 2016

Bubinko...tak to dobre a šťastne dopadlo...Mali by sme pri sebe stáť v dobre i v zlo,..nie?
Spisanka...asi neuveríš, ale modlím sa a už pekne dlho, aj požehnanie som dostala..aj prísľub kňaza , že sa bude za mňa modliť...dokonca celá rodina sa za mňa modlí...a dokonca si pred týždňom som od dobrej známej dostala prášok z Mliečnej jaskyne z Jeruzalema...a hneď som to aj užila...a 2 dni na to som dostala M 🙄 😀 ☹ Tak neviem, či sa mám smiať, či plakať...Môže to fungovať, ale asi nie na každého takto rýchlo..Ja nemám to šťastie.

myskahryzka
15. jún 2016

@diva83 Sice som sa nesnazila tak vela rokov ako vy tu, ale nedarilo sa nam.. ci uz s byvalym manzelom, alebo s tymto aktualnym 🙂 A viete o com som presvedcena, ze mi pomohlo? To ze som pribrala na vahe.. Bola som posadnuta tym, aby som bola chuda. Po prvom porode som schudla a vahu som si drzala 9 rokov az do septembra. Vtedy ma uz prestalo bavit kontrolovat sa co jem a co nejem.. proste nastal nejaky zlom v mojej hlave..Jedla som na co som mala chut a kedy som mala chut. Pribrala som cca 15 kg a v maji som otehotnela. 🙂

diva83
autor
15. jún 2016

@myskahryzka Zaujímavé,...ja sa snažím udržiavať si hmotnosť, ale žiadne diéty, normálne zdravo sa stravujem,..pijem veľa vody a čajov, beriem vitamíny,..proste normálka. Keď necvičím, veľmi mi to po čase chýba. Mám sedavé zamestnanie a vždy sa nemôžem dočkať keď zas "rozcvičím zadok",..takže asi tak. Trochu mi robí problémy krčná chrbtica...bola som aj na infúziách..ale to nerieši problém a na rehabilitácie nemám čas.... To sú dobré správy....ja to všetkým žienkam veľmi prajem..........

spisanka
15. jún 2016

@diva83 U máš to bolo tiež roky modlenia a placu a depky,hrozne roky..Určite sa nevzdavaj.Aj ja sa pomodlim za teba a by to konečne vyšlo.Pamatam,ze ten knaz mi vravel ,že to mám obetovať Bohu a nechať na ňom rozhodnutie.No s touto myšlienkou som neskutočne bojovala.My sme boli na vyšetrenie v centre pre IVF a tam mi povedali,ze prirodzené neotehotnejem,vraj mám vaječníky čo končia a aj amh mi vyšlo 0.38 čo bolo pred dvomi rokmi zhruba.Je pravda,ze som za tie roky vyskúšala kadečo.Naposledy sme brali aj ja aj muž macu peruansku a rôzne čaje.

majinka81
15. jún 2016

@diva83 ahoj ja by som skusila tu imunologiu bud Blava alebo Nitra.Mozes mat zvysenu imunitu a telo odmieta prijat embryo deje sa to na zaciatku tehu a ty ani nemusis vediet ze si bola tehotna.

diva83
autor
15. jún 2016

@spisanka Vlastne to bol zázrak! 🙂 To je krásne. Ja to v základe nechávam na Bohu...veď beriem len dobré veci na podporu plodnosti a na IVF sa zatiaľ nechystáme... Vždy mám v sebe takú nádej - že keď sa má stať, stane sa... A potom zas prídu červené dni a mám nervy v kýbli.. ☹ Striedajú sa mi nálady ako na kolotoči..sama so sebou niekedy nemôžem vydržať. Ako má potom niekto so mnou vydržať?? ... 😕

diva83
autor
15. jún 2016

@majinka81 No, termín mám už dohodnutý, poznačený v kalendári... Trochu mám z toho všetkého stresy...

spisanka
15. jún 2016

@diva83 Je to ťažké,viem ťa pochopiť.Vcera mi akurát svokra vravela že jej známej dcera po 15 rokoch otehotnela.Tiez len cez modlidby.No to si už neviem predstaviť.Ma po 40 tke.Zazraky sa dejú aj v dnešnej dobe dobe.Ja si veľmi prajem,aby takýto zázrak postretol aj teba a čo najskôr.

renimac
15. jún 2016

@diva83 ja mam doma ten prasok uz treti mesiac 😀 cely dominikansky rad mi pozehnal a tento mesiac menzes ako jatky... my sme asi ine 😀

diva83
autor
15. jún 2016

@renimac No...sila. Tu sa nedá veľa robiť,..ale čím viac to mám v hlave, tým mi je horšie...celkovo. A potom je nejaká párty a človek sa uvoľní, vykašle sa na všetky : môžeš-nesmieš, mala by si- si blbá, ak... a podobné odporúčania a rady (v 99% prípadoch žien, ktoré už majú deti ( a z nich pár percent takých milých, dobrých dievčat vyrastajúcich v mikrosvete, opatrované a kárané rodičmi, ktoré nemali šancu vyskúšať neresti života,.. a manžel ich tiež nespustí z očí..tak v tom pokračujú aj naďalej...A už si to vlastne ani nemôžu dovoliť, keďže majú deti.) Nič proti takým babám,.. je to pekné..No každý sme iný. Aj prostredie, aj podpora musí byť už od mlada.... A čo, ..keď sa človek stará o seba tak ako skoro sa len dá..? Žiadne obskakovanie rodičmi...ťuťuli-muťuli... Pre niektoré je život ako vojačka v uniforme. Choď a bojuj! Ak nevyhráš,...vyhrajú nepriatelia.. 😨 . Už trochu možno preháňam.., ale tie čo od 18tky fungujú ako na bežiacom páse, živia sa vlastnou prácou a ešte k tomu majú "povolanie" bútľavej vŕby (bez ohľadu na to, čím prechádzate vy), ma pochopia...a vedia o čom "hovorím". Nemám takú pohodičku, že by sa všetci okolo mňa točili. Tak bodaj by toho všetkého človek nemal raz dosť a nebol total vyčerpaný...

renimac
15. jún 2016

@diva83 pocuj, ty si v mojej hlave???? 😀 😀 😀

diva83
autor
16. jún 2016

@renimac No tak to už vyzerá 😀 ... Sme sa našli..teda... 😀

renimac
16. jún 2016

@diva83 vidim, ze by sme mali o com pokecat aj mimo tehotenstva 😀

bridgetfidget
16. jún 2016

@renimac omg reni ten cely dominikansky rad ma dostal, prepac,ze sa smejem, ale dakujem, ze si ma rozosmiala, naozaj som to potrebovala

@diva83 skusis nakoniec tu repro imuno ci nateraz mas toho dost?

Ja mam dnes druhy scan, pondelkovy dopadol dost zle, tak som nachystana po stvrtykrat na to najhorsie, ale dufam v zazrak

renimac
16. jún 2016

@bridgetfidget no vidis, vzdy sa da na tom najst kusok srandy 😀 nic ine ani neostava 😀

bridgetfidget
16. jún 2016

@renimac viem o tom svoje 🙂 aky mate olany vy? Chystate sa na IVF? Tusim si spominala aj adopciu-to je tiez beh na dlhe trate, u nas je to este senzitivna tema, manzel bol kedgsi proti, teraz uz nie je, ale neviem sa zbavit pocitu, ze suhlasi len kvoli mne a vovnutri s tou moznostou nie je vyrovnany- zlozite

renimac
16. jún 2016

@bridgetfidget u nas je to presne tak isto.... manzel suhlasil kvoli mne, ale viem, ze vnutorne s tym zmiereny nie je. Na jesen chceme ist na IVF, ale iba nativne, cize si tiez od toho zazraky neslubujem.

bridgetfidget
16. jún 2016

@renimac drzim palce, zazraky sa deju (ten pozehnany prasok pre istotu nevyhod). Dufam, ze mate pred tym paradne plany na leto a v septembri sa pojde na to pekne oddychnuti fyzicky aj psychicky (hoci mnohym sa zadari prave naopak, pocas chaosu pracovno/prerabkovo/vsemozneho); tak si clovek vyber...

bubinko1506
16. jún 2016

@renimac @diva83 baby, vy ste moja krvna skupina 🙂 od 19ich sa staram sama o seba a co som si nevybavila, to som nemala (mam rodicov, navyse dobre zabezpecenych, ale byt ich privesok, ktory sa nedokaze postarat sam o seba, tak to nebolo nic pre mna).

renimac
16. jún 2016

@bridgetfidget plany velmi nemame, lebo som v novej praci a asi budem menit, takze skusobka a to vela nevymyslim. Ale kazdopadne, uz sme mali dovolenky, prerabku bytu, vela prace, vsetky mozne kombinacie, klud, stres, a stale je to niekde vo hviezdach. Dieta je proste nieco kozmicke 😀.

diva83
autor
16. jún 2016

@bridgetfidget Hallo, no momentálne nič..som na tom Clostyle a užívam vitamíny...Teraz máme také pekné povinnosti , rodinné stretnutia a pod...chcem si to vychutnať. Nemôžem a nechcem sa sústrediť na viac vecí naraz. Zaťažuje ma to. Najprv obsolvujem rodinné záležitosti - a pritom sa konečne hádam prestanem sledovať 😀 ..a potom uvidíme, aké bude naše rozpoloženie, financie a nálada. Najviac čo nechcem, je nútiť sa / nás do niečoho... Ja sa chcem napriek všetkému tešiť zo života...Veď som mladá, zdravá.. aj celkom pekná 😀 ..tak prečo sa mám trápiť, akoby bol koniec sveta..??! To mi príde zas ako nonsense... Krásny slnečný deň, dievčatá!!! 😎

diva83
autor
16. jún 2016

@renimac Aj vyste prerábali...a dovolenkovali..a toto všetko?? No to je sila...Ja presne detto...Keby to bolo o dovoelnkách, už mám aspoň 3 deti 😀 ...a keby o zmene, prerábaní a miernych stresoch, tak som každý rok v tom 😀

renimac
16. jún 2016

@bubinko1506 no jo, ja som brigadovala uz popri skole, od 16-ich, lebo nasi nikdy nemali vela penazi (mamina predavacka, ocino ucitel), a ked som chcela krajsie rifle, musela som si na ne zarobit. Vtedy ma to hnevalo, dnes som za to vdacna, lebo nie som na nikom zavisla. Na druhej strane ano, nemam zivot gombicka, dospela som skoro a teda nie som ako niektore dievcata "hijo, vsak co, bolo ako bude"... no ale vsak nezblaznime sa 😀. Mozno mi strihne v 40.ke a budem hijo potom 😀 😀 😀.

bubinko1506
16. jún 2016

@renimac tiez som zacala brigadovat uz popri skole - chcela som byt samostatna, a nebyt zavisla na rodicoch. pocas VS som tiez brigadovala - rodicia mi zaplatili ubytko, ale potraviny, dopravu, ucebnice, dovolenky, oblecenie, kozmetiku a ostatne som si platila sama.
niekedy si hovorim, ze som bola blba, ze som si od nich nepytala peniaze ako moja sestra (pocas skoly nepohla ani prstom), ale velmi rychlo ma to prejde a som hrda na seba, ze som sa dokazala tak skoro osamostatnit.
muz je rovnaky ako ja a pravdu povediac, dufam, ze nase deti sa tiez rychlo osamostatnia (jasne, ze ich budeme podporovat, ale zasa mama-hotel praktizovat nechcem 😀 )

lucka_220809
16. jún 2016

@diva83 prepac ze ti este do toho vstupujem... este sa ta opytam, ty nemas ovulaciu bez toho Clostylu? Ci preco ho vlastne beries?

renimac
16. jún 2016

@diva83 ja hovorim, my sme asi nejake dusevne dvojicky 😀. Mne je vtipne, ked mi baby radia ist na dovolenku, najst si hobby, lebo za tie roky to samozrejme napadlo aj mne... mali sme velmi narocne obdoie v praci, aj kludnejsie, milion konickov, exoticke dovolenky... proste, je to o niecom inom.

diva83
autor
16. jún 2016

@lucka_220809 Luci, kvôli zníženému progesterónu...mám veľmi dobrého gynekológa,..takže asi by mi to nepredpísal len tak. Bola som na krvné testy a z tých to usúdil, že je pre mňa lepšie užívať ho.