Snažilky 2016 snažiace sa viac ako 6 rokov o bábätko
Ahojte žienky, snažilky 😎 . Týmto otváram diskusiu a prosím Vás, prispejte svojimi pocitmi, názormi a podobne... ak čakáte na baby dlhšie ako 6 rokov a zatiaľ sa nedarí, ALE NEVZDÁVATE SA! <3 Ja som v septembri 2009 vysadila HAK a odvtedy čakáme na ten zázrak. Užívala som Duphaston, Clostybegit, 2 x IUI, 1x IVF (neúspešne). Testy máme v poriadku. Žiadna evidentná príčina, prečo by sme nemohli mať dieťatko. V januári 2016 som bola na laparoskopii, teraz od mája mi zas lekár asi po roku nasadil Clostyl kvôli progesterónu. Vybrala som 2 balenia Inofolicu...zatiaľ. Už aj ťažké stavy boli,..ale držíme sa a povzbudzujeme navzájom + máme zlatých ľudí okolo seba, ktorí na nás myslia...
Takže, prosím, prispievajte a nech nám bociany 2016 prinesú vytúžené babuliatka 😵 !!!
@sono2 podla mna neslo o info, ktore si dala, ved ti baby aj podakovali... skor to tak vyznievalo prilis stroho, ze im vravis, co by mali presne robit...ale kazdy ma to svoje tempo ako k comu dojde... ja som tiez mala aj dvojrocnu prestavku v rieseni veci, proste kazdy ma ine to zvladanie a musi si sam v sebe nechat vsetko dozriet...
je super mat rady od skusenejsich,len nie kazdy mozno je hned pripraveny na vsetko... kazda si to v sebe nejako nesie a riesi tak ako vie a zvlada..
@myskahryzka lenže toto absolvuje každá ktorá chce urobiť maximum a vedieť prečo sa nedarí. Každá! A na tie vyšetrenia má právo. Niektoré si musí platiť, aj ja som si musela. A už som ticho.
Clostyl beriem druhý cyklus, babenky, nič tragické a predpísal mi ho lekár na základe vyšetrení z krvi, je to človek, ktorý sa špecializuje na sterilitu a mnohým ženám už pomohol ku bábätku. Ja nie som gynekológ a nemám naštudované celé zloženie a neviem čo , tak ma fakt neskúšajte 😀 Sono, ty si expertka ,..nechcela si byť lekárka? 😵 To bol vtip, hej? Dúfam, že máš zmysel pre humor... Prečo máš pocit, že Tribulus je zbytočný??? skús si o tom prečítať viac... Trošku bol problém s pohyblivosťou, a práve aj toto rieši tento výživový doplnok..Ale vieš, nebudem tu predsa do detailu rozťahovať takéto intim záležitosti. Túto debatu som otvorila, aby mi žienky prispeli svojimi skúsenosťami v centrách, prípadne, ako sa im zadarilo, čo prípadne užívať. A ver mi, každú "blbosť", ktorú dá do úst, tak viem prečo. Na vyšetrenia máme právo, ale chce to pevné nervy a oblietať celé SR, lebo všetko sa robí inde... Ale práve mi napadla otázka, na ktorú mi môžte skúsiť odpovedať, namiesto toho handrkovania 😝 😀 , a to: Je nutné ísť na reprodukčno imunologické vyšetrenie do Nitry, alebo robia imunologické vyšetrenia aj v care? Lebo mne sa zdá že vyšetrenia na protilátky, IBT test a podobne by mohli robiť aj priamo v centre, nie? Nerobili vám imunologické vyšetrenia? Máte niektorá skúsenosť? Pomohlo to?
@diva83 Imuno vysetrenia, ktore robia v CARe, su velmi zakldane..tusim len protilatky proti speriam, ovariam, a to je asi aj vsetko... vysledky na specificku bunkovu imunitu a sirsiu imunitu nerobia v CARoch (protilatky proti trofoblastu napr., proti zona pellucida, NK bunky, a plno dalsich hodnot, ktore nemas ani paru,co vlastne znamenaju , ale su vyznamne )... Tu je to jeden odber a vysledky su komplexne. CARy toto nerobia...
Treba to len absolvovat, je to v zasade na jeden sup-prides, spravia odbery na sup a mas.
🙂 snad pomohlo
@diva83 no a nam ta imuno pomohla.. bez nej by u nas ani IVF nebolo uspesne zrejme nikdy.
@sono2 A ja zas vidim, ze si sa rozhodla, ze len tvoj nazor je spravny. Tebe sa to podarilo takto, tak sa snazis o tom vsetky presvedcit. Nevravim, ze je zle radit. No nie tie rady podavat takym stylom ako ty. Ale koniec koncov... niesu to rady pre mna, ale pre zakladatelku..
@myskahryzka veď práve😊 paradox že?
Už som vyššie písala, nech si zažije každý sám. Ja už mám iné radosti, toto som už prešla a viac nebudem musieť.
@myskahryzka a jasne, že je správny, som tehotná, čiže viem, čo všetko je potrebné k tomu aby to vyšlo.
@diva83 ahoj trosku by som chcela poradit neviem aky mate problem ale citala som ze ste riesili imuno no ak mozem poradit je to dobre a spravne,my mame za sebou 4ivf a Ket a fakt som rada ze som pocuvla jednu babu a sla do Nitry k Dzurilovej sice sme si zaplatili prva konzul. + vysetrenie 255e a kontroly 90e,ale aspon mi zistili alergiu na spermie a nizku hladinu D tak bez nich by som mozno skuaala zbytocne a taktiez ked mozem poradit vit Maca a pre chlapov ked nemaju az taky spermiogram bit. Profertil ,tak drzim palce,nech uz dlho nebojujete 🙂
Ahojte. Tak posledný týžden ma to zas chytilo. My sa snažíme o bábätko 9 rokov. Ja mam 29 a manžel 32. Žijeme v anglicku. Zdravotná starostlivosť tu je na zaplakanie. Pokial chces dobrého lekára tak si záplat súkromného, ale ako ked to stojí toľko peňazí ze neviem ani odkiaľ ich vziať??? Uz od začiatku problémy s menštruáciou. Ich to tu nezaujíma ze ja nemám menštruáciu aj 3 mesiace. To nepotrebujú oni riesit spravili mi milión testov krvi na hormóny na rubelu všetko v poriadku, bola som na vyšetrenie ci nemám vzrasty na vaječníkoch, nič. Manžel bol na spermiagram, ze pomalé spermie. Žiadne lieky nič nikto nám nič nedal. Jedine co povedali bolo nech manžel prestane fajčiť a spravia umelé oplodnenie. Inak nič, nikto sa nepýta ci ti chces ci nie. Ja som napríklad za prirodzene otehotnenie, nie nejaké vkladanie a kadečo, prirodzená cesta je ta ktorou chcem ist. Bola som na sk, menstruavia sa mi nejako upravuje sama posledné dva roky. Na sk mi gynekológ predpísal kyselinu listovú a nejaké tabletky uz ani neviem co to bolo a povedal ze ked nič tak umelé oplodnenie. Trápi ma to, ale co narobím ked neviem co sa deje. Ked som bola tu v Uk u lekára tak mi povedal to som mala este asi 24 alebo tak ze no tak viete niekto môže mat deti a niekto nie. Skúsila som vitamíny nič. Tak ja neviem. Nemám sa o tom ani s kým porozprávať. Tu vás totižto nikto nepočúva. Čítam diskusie a čudujem sa odkiaľ vy baby mate kolko rad a možnosti na skúšanie kadečoho, ze co Vám ty doktori radia a na mna sa tu každý iba vybodol :( stále dúfam, ze raz z nenazdajky sa to podarí. Uz sme spolu dlho a každý sa pýta co kedy atd. A je mi ti uz aj blbe vravieť. Dôvod nepoznám.... Tak čakám a dúfam 🙂
@ella238 Ahoj žienka 😵 ,...presne viem, o čom hovoríš. Žili sme s mojim (vtedy ešte priateľom) v GB 4 a pol roka Dá sa povedať že viac-menej samé stresy,...Prácu som zmenila aspoň 7x !! Bolo to na nervy. Makať áno, platiť - čo najmenej. Veď sme "prisťahovalci". Po vyše 4 rokoch , keď sme hľadali nové bývanie (sťahovali sme sa tiež niekoľkokrát a za tie roky sme prešli od Southaptonu do Edinburgu), sme sa po poslednom byte ktorý sme videli (vyzeral ako bordel, doslova), pozreli na seba a jednohlasne zvolali : "Ideme domov!! " Ešte v ten deň sme začali baliť a hneď na to sme cestovali na SR. Mali sme toho plné zuby, - ako aj ty hovoríš prístupu lekárov, povýšenectva ľudí,..proste vôbec sme sa necítili dobre a na každom kroky nám dali pocítiť, že nie sme angličania. A to je aj jasné, aj vy to máte napísané v tvári, lebo jednoducho sú s prepáčením, škaredí ako z Pána prsteňov,..takže hneď vidia, že nie si ich "krv". Sorry za ten výraz, ale píšem to preto, lebo nielen že sú škaredí, ale sú aj zlí ako čert. Vedia len zdierať a zneužívať lacnú pracovnú silu. Ja osobne, čím som k nim bola milšia, tým drzejší boli. Takže k vášmu prípadu. Ja som mala 27, keď som sa vydávala, ale to bolo v ten rok (2010), čo sme prišli na SR a odvtedy riešime a riešime. Nechcem ťa sklamať, ale ak chceš dostať starostlivosť, na akú máš nárok, budete sa musieť pekne zbaliť, prísť domov, dať sa do pohody a zistiť si poriadneho gynekológa, ktorý ťa riadne vyšetrí (kys. listovú netreba predpisovať ! 😕 😝 ) a prípadne vás pošle do centra. 9 rokov je veeeľa, moja. Mne včera lekár povedal, že nemám čakať...Síce máš menej rokov ako ja,..lenže ja som to presne tak isto odkladala : že veď to príde,...možno sa zadarí.. A pretiekli 4 roky a PRD! A pritom robíme, čo sa dá...Takže nič, len zas ideme plánovať IVF. Ale ideme najprv na tú imunológiu, ako písali kočky, lebo tak sa mi zdá, že tam bude asi zrada,..keď sme ináč v pohodičke. Držím vám palce, ale som realistka a viem o čom hovorím, keďže sme v UK žili. Tam sa dá žiť, keď máš poriadne prachy na výplatu (teda si lekár alebo podnikateľka) a keď máš deti bez problémov a najlepšie aj s bezproblémovým pôrodom, lebo tam majú najradšej všetko "natural",..teda, keď nemusia prstom pohnúť,..hlavne keď si "non citizen"!! Moja sestra mala brutálny zážitok v Londýne, keď bola malá otočená hlavičkou hore a vedeli že sa ide robiť cisarák, ale v ten deň tam nebol kompetentný lekár (toho tam vlastne ani nevidíš pri pôrode), tak sa chúďa vytrápila a nakoniec po hodinách jej urobili cisarák. Keď mi volala, povedala mi: Chceš byť ok a nezošalieť? Roď na Slovensku..." Takže asi tak...
@sono2 Neber si to tak vážne... 😉 Ja beriem do úvahy všetko, čo mi baby napíšu. Veď každá má svoje skúsenosti. Nie je lepšie sa o ne podeliť, ako robiť jednu chybu za druhou v domnení, že je to dobré a potom sa zas sklamať? Pre mňa je zlatá každá informácia. A je mi jasné, že v centre mi povedia " hlavne poďte na to a zaplaťte na recepcii. Je im u prdele (sorry), že možno imunita pracuje proti bábätku a že nemáme urobené všetky vyšetrenia. Veď prídeme na ďalšie IVF, nie???!!!! Takže girls píšte, chcem vedieť VŠETKO !! 😀
@diva83 práveže si vyber centrum, ktoré vo bude zaujímať! Ktoré robí aj odbery krvi, nie len 2 kontroly a Čau. Informuj sa.
Ináč poď k nám do skupiny ivf rady, skúsenosti. Nájdi si skupinu, pridaj sa. Tam ti baby poradia. Sú tam dlhoročné snažilky aj baby ktoré otehu po prvom ivf. Aj baby ktoré si ako ja všetko prešli samé a davaju rady aby sa ďalším a ďalším podarilo. Hlavné je aby si mala v rukách svoje výsledky osobne doma aby si aj ty vedela nie len Dr. Baby si robia Veľa vecí na vlastnú päsť, veľakrát Dr niečo zanedbá, nepripisuje význam. Vtedy idú k inému atď. Tam baby robia aj nemožné aby otehotneli. Napíšeš si príspevok, baby ti odpovedia na konkrétny problém spoľahlivo fakt ako Dr.
Napíšem ti čo moje car vyžadovalo
Hormonalny profil kompletný
Stery kompletne plus chlamydie
Zrážanlivosť krvi- ostáva celý život nemení sa
Protilátky proti ružienke, kiahne
Štítna- protilátky anti tpo, tsh, t3,t4
Vitamin D
Krvna skupina rh faktor
Testy na toleranciu gluteinu, neviem to celkom vysvetliť mam to po nemecky, vtedy to ešte nežiadali na jar keď som bola
Asi sú to Testy na celiakiu to ti urobia v rámci tých imunitných čo ideš absolvovať.
Ďalej 3 stany čo si absolvovala, prečo sa nedarí, vyšetrenia atď
U muža spg, my sme mali aj rozšírený urobený. Čiže halo sperm, imuno bead test.
Krvnu skupinu.
Taktiež aký častý je sex atď
Pýtajú či bola robená genetika, my sme nechceli
A imunológia. To som si nechala robiť po prvom ivf. Z pravidla sa robí až keď sa nedarí ivf napriek kvalitným embryam, ale je to na každom lepšie mať dopredu urobené.
Ďalej sa pýtajú na cyklus atď atď.
Toto všetko by malo Dr zaujímať...
@sono2 díky za info, napíšem si to. Na tie chlamýdie mi robili už X krát, aj teraz pred nedávnom, aj zakaždým, keď sme čokoľvek riešili v car. Celý zoznam vyšetrení a výsledkov mám u lekára a doma. Štítna, tak to nie,,to mi ani nenapadlo... Skôr rozmýšľam nad tým, čo si napísala s tým embryjkom, lebo ja som mala síce Bohužiaľ, len jedno jediné, ale krásne, životaschopné a neujalo sa ☹ . Nešlo mi to do hlavy, že prečo... Najväčšia sranda je, keď mi lekár povie po 3 týždňoch čo nevidím muža,: Ale raz denne, ok? HAHAHA... To sa povie 😎 Ináč, pozrela som na tie témy, čo si spomenula, ale je tam toho neúrekom. Ja mám vlastne dilemu, či ísť tam, kde sme boli .., alebo sa na to vykašľať a skúsiť celkom inde... Nie som nejaká citlivka, ale miestami som z našej pani doktorky mala pocit, že jej o pol hodinu letí lietadlo, veľmi sa ponáhľa a tak rýchlo rozpráva v odbornom žargóne (samozrejme), že som chvíľami mala pocit, že hovorí po čínsky. Odchádzala som s hlavou ako melón a myslím , že môj bol na tom rovnako. niečo v zmysle: "Davaj, podpíš, chápeš? Padaj! 😠 "
@spisanka to len ak by si bola negatívna ako ja ale mala protilátky vtedy môže imunita dieťa zabíjať alebo embryo. Lenže to by si musela mať po potrate alebo dostať niekde transfúziu žeby sa ti rh faktor zmiešal s pozitívnym a vytvoril si protilátky aj pri potrate pichaju injekciu. Myslím, že toto nebol tvoj problém. Si negatív?
@diva83 jasne. No to musíš vedieť ty. Ja som zmenila car, lebo Dr pre mňa neurobila maximum. Aj Dr v druhom car tento primár mi hovorí, vy ste zdravá žena s normalnym hp u vas musíme získať 15 vajíčok a tak aj bolo 16😊 čudoval sa, akú som mala zlu stimulaciu, napriek tomu ohss A tomuto všetkému sa vyhol plus som okamžite ostala tehotná. Ja som prave citila, ze pre mňa Dr neurobila maximum a hlavne mi zavalila skutočnosti. Lebo do punkcie bolo všetko krásne A zrazu boli malé foliky A len 4 vajíčka. A bolesti ako brno. Vzniklo jedno pomalé embryo. Takže ja som vedela, že proste toto nie. Zúrivá som šla na krv samozrejme už S ms že ďalší termín. Hovorím no nikdy😀😀. Takže jasne. Keď sa zle cítiš treba car vymeniť. Ono nejde ani o tie slová, ale o to čo pre teba urobia. A vajíčok bolo koľko? Ono môže byť aj náhoda, že sa ne neujalo. Fakt z jedneho ivf ťažko súdiť plus máš dobre vajcovody, nie ako ja, takže zvláštne, že sa prirodzene nedarí. Štítna je veľmi dôležitá. Mala by byť do 1 maximálne do 2,5 na otehotnie. Stimulku si mala akú? Ja kratky protokol. Puregon plus merional neskôr orgalutran. Jednotiek 225 dokopy. 13 dc opu
@sono2 pokiaľ si dobre pamätám, tak som mala dlhý protokol a vajíčok som mala tuším až 17! Ale z toho všetkého sa nám 5 vyvíjalo a nakoniec na 5 deň sme mali len to jedno na vklad (s blastocystou). Aj keď neviem,..ja som bola aj za dva...To sa už nedozviem, či mi mohli dať len jedno... Ty si bola v Brne - to úspešné?? Pichala som si injekcie, ale musela by som otvoriť papiere, aby som ti presne napísala názvy, potom, keď som už mala dostať M, tak vklad Utrogestan. Aj tak to nepomohlo. Presne v deň očakávanej M, červená pohroma.. 😢 😖

@renimac skúšajú clostil viem, vyššie som písala. Akurát, že ho zdravá žena fakt nepotrebuje. Ničí sliznicu atď, to ti povie každý Dr v car.