icon

Snažilky 2016 snažiace sa viac ako 6 rokov o bábätko

diva83
7. jún 2016

Ahojte žienky, snažilky 😎 . Týmto otváram diskusiu a prosím Vás, prispejte svojimi pocitmi, názormi a podobne... ak čakáte na baby dlhšie ako 6 rokov a zatiaľ sa nedarí, ALE NEVZDÁVATE SA! <3 Ja som v septembri 2009 vysadila HAK a odvtedy čakáme na ten zázrak. Užívala som Duphaston, Clostybegit, 2 x IUI, 1x IVF (neúspešne). Testy máme v poriadku. Žiadna evidentná príčina, prečo by sme nemohli mať dieťatko. V januári 2016 som bola na laparoskopii, teraz od mája mi zas lekár asi po roku nasadil Clostyl kvôli progesterónu. Vybrala som 2 balenia Inofolicu...zatiaľ. Už aj ťažké stavy boli,..ale držíme sa a povzbudzujeme navzájom + máme zlatých ľudí okolo seba, ktorí na nás myslia...
Takže, prosím, prispievajte a nech nám bociany 2016 prinesú vytúžené babuliatka 😵 !!!

diva83
autor
4. júl 2016

@februar2017 Znie to zaujímavo...Že by som tomu dala pokus??? 😒 😀

dena22
4. júl 2016

@diva83 PGD je predimplantacna diagnostika, acgh je tiez metoda genetickeho vysetrenia, FSH je tzv. folikulostimulacny hormon. my sme dali spermie vysetrit v Reprogene, v laborke v BA, v GF nam ich vysetrit nechceli, kvoli malemu mnozstvu, manzel ma azoospermiu. Tak sme to obisli, ale nebolo to az take drahe ako pises, vysetrili nam morfologiu, DNA fragmentacie a chromozomy. Potom nam urobili stery zo sliznice, mne zistili ze mam napriek klamlivemu nizkemu AMH vela vajicok v zasobe, a manzelovi zase, ze je vhodnym adeptom na liecbu FSH. Nie kazdemu je to vhodne. Tak manzel picha raz za tyzden Merional, a tak isto hlceme Ubiqinol, redukovanu formu Q10, silny antioxidant, ktory skvalitnuje pohlavne bunky u oboch partnerov. Ale my okrem toho tentokrat zuvame aj Astaxanthin, Pycnogenol, cinske bylinky na podporu zivotnej energie, tinktury z kotvicnika, pre mna malinovnik a jarabina vtacia a obaja maca...no veeela toho, ja okrem toho Fertiprona, aguaje mlete, zeleny jacmen...a po dvoch nezdarenych IVF som sa vyziadala na hematologiu, zistenie: geneticky kodovana zvysena zrazanlivost, cize zujem ob den anopyrin, a od vkladu embryja budem pichat fraxiparin, a na imunologii u Dzurillovej v NR, my zistili zvysene cytokiny, a protilatky proti spermiam, a stitnej zlaze, takze mi pichaju uz asi dva mesiace Dexamed, a zafungoval, imuno ok, krv je tiez ok, niekedy babam pomohli intralipidy, aby sa babatko uchytilo, tak to tiez zvazujeme. Tento krat ideme do Prahy, bude to drahe jak slak, ale zarabat mozem este cely zivot, zato na babatko je cas vyhradeny. Preplakala som dievcatka moje, oba nezdary, no nevzdavame sa a zase sme do toho dali a dame maximum.

melonik7
4. júl 2016

@renimac ahoj..chcem ta trosku povzbudit..nam sa podarilo po mimomaternicovom (jeden vajcov.mi vzali) otehotniet po cca 1 a 1/2 roka a bum - rovno dvojicky 🙂 a dokonca som vraj ovulovala z vajecnika ku kt.chyba vajcovod - ze ten druhy si pritiahol vajicka ako vysavac ;) drzim palce

renimac
4. júl 2016

@melonik7 och boze, cakat 1 a pol roka po skoro 3 rokoch by ma asi zabilo. Ja to uz teraz nezvladam. Ale dakujem za snahu pomoct.

februar2017
4. júl 2016

@diva83 podla mna to za pokus stoji a uvidis.uz tych 30eur ci kolko to stoji pri tych vsetkych inych veciach sa strati. a ked to klapne,tak mi daj hned vediet 😉 drzim palce

renimac
6. júl 2016

@diva83 hlasim 1 DC ☹

diva83
autor
6. júl 2016

@renimac Tak už je to tu??!! No nič, moja...Aspoň to budeš mať za sebou. Daj si večer pohár vínka a choďte s drahým napr. do kina,..že sa trošku odreaguješ. Niekedy aj poriadny zmrzlinový pohár pomôže aspoň na časť rozpoltených nálad. A dovolenku neplánujete? Posielam ti teplé Popradské slnečné lúče na vylepšenie nálady 😵 A cítim s tebou 😔 Držkaj sa ***

renimac
6. júl 2016

@diva83 moj drahy je bohuzial s chalanmi na MT. Blanc a vrati sa az vo stvrtok. Ale pojdem dnes s kamoskou na veceru, tak si asi rovno dam aj to vino. No dovolenku asi mat nebudeme, lebo odchadzam v skusobke a mala by som nastupit inam. Tak aspon nejake predlzene vikendy. A ty ako? Ak dobre ratam, si 12 DPO.

diva83
autor
6. júl 2016

@renimac Ja nerátam 😎 , takže ani neviem...Mávam nepravidelnú M, tak neviem, či to má nejak zmysel počítať. To je iný odvážlivec, ten tvoj man 😨 😵 . Pekný večer, pa.

renimac
6. júl 2016

@diva83 tak drzim palce, znies pozitivne, tak mozno aj nieco tusis 😉 pekne dni.

diva83
autor
6. júl 2016

@renimac Ďakujem🙂...nič netuším, len som fest busy v práci, takže zatiaľ nemám čas sledovať sa ... Maj sa pekne...

lola911
8. júl 2016

ahoj, zhanam Orgalutran surne, okolie manchestru uk

karmen007
10. júl 2016

@gagik hlavné, že ty máš super názory, keď ja mám primitívny názor. Ja som myslela na moju neplodnosť, že u mňa to je v hlave. To je môj názor. Nehovorím, že druhé baby, ktoré nemôžu otehotnieť, i u nich je to v hlave. Nepoznám ich zdravotné problémy, ale tak. Ak nechápeš môj príspevok, tak prosím ma neurážaj.

diva83
autor
11. júl 2016

No pekne,..tak po 3 dňoch meškania M asi predsa len prichádza tá hnusná tetka z Ameriky 😖 . Test ráno negativ (presnejšie o 02:30...už som to nevydržala), moja nálada DOWN-podľa toho,..ale čo urobím... Zas si môžem dať každý deň 50 brušákov,..čo sa veru aj zíde, lebo teploty sa šplhajú k tridsiatke a asi pôjdem aj do plaviek 😎 . A veru že si dám aj Sv. Urban Tokaj, naše obľúbené (svadobné)...Nech ma neporazí !! ☹ 😅 Krásny deň babenky.

renimac
11. júl 2016

@diva83 ahoj moja, sme v tom opat spolu. Ja dnes 6DC a ideme na vstupnu konzultaciu do Brna. Ale nacerpala som na par dni dobru energiu z Pohody, tak depka je na chvilku zazehnana 😉. Ale priznam sa, musela som sa strasne premahat, kedze som tam stretla kamosku, s ktorou sme boli naraz tehu a ona pokracuje, ma krasne brusko a mne cely cas virili myslienky, ze take som mala mat uz aj ja. Tak som sa uprimne ospravedlnila a povedala, ze to nedavam a nemozem sa na nu pozerat. Myslim, ze pochopila 😉. Daj si vinko, vyloz nohy, nech Ta manzel pomasiruje a povedzte si ako sa lubite. Krasny slnecny den 😅.

diva83
autor
11. júl 2016

@renimac To teda sme... No to ťa absolútne chápem,...mňa chytá podobná depka, keď vidím mladé maminy s kočiarikmi a ocinov s malými deťmi..., tehotné a pod. Takže ste sa rozhodli pre Brno? Veľmi vám držím palce... Je fajn, že si sa zabavila a pustila veci na chvíľu z hlavy. Manžel ma pomasíruje 😵 až o týždeň,..ešte je v práci v zahraničí. Našťastie, to že ma ľúbi , mi hovorí každý deň. Takže vďaka Bohu aj za neho,..aj za to všetko... Krásny deň, devuška 😎 .

renimac
11. júl 2016

@diva83 tehule uz celkom zvladam, ale ju nie, lebo sme mali 3 dni rozdiel v TP. Cize by som bola presne v rovnakom tyzdni. Fakt som jej povedala, ze ma to mrzi, ze ju mam rada, ale nedokazem sa na nu pozerat bez toho, aby mi to sposobilo bolest a nepokazilo cely den. Povedala, ze chape a ze aj preto sa prestala ozyvat, aby ma nezranovala.
Tak si uzi trosku casu pre seba a potom si uzi manzela 😉. Ja mam inac tiez jedneho skveleho doma 🙂.

diva83
autor
11. júl 2016

Dakujem tajným ctitelkám za srdiečka <3 Zlaté ste, CMUK.

majinka81
12. júl 2016

@diva83
@renimac
Ahojte baby, chcela by som vás povzbudit a nevzdávat sa, ja som si po 4 rokoch myslela že nikdy mat deti nebudeme a začala som sa s touto myšlienkou fakt zahrávat. Nič ma nebavilo, práca,chodit von priatelia, myslela som iba na to ako otehotniet a život som si užívala tak napoly, v kutiku duše som neuveritelne trpela a každé krámy preplakala. Otázka prečo my nie bola každý den. Nemohla som vidiet tehotné kamošky, ktoré - ani bábo nechceli a ani sa nesnažili a bum. Každé tehotenstvo som preplakala, nedokázala sa úprimne tešiť proste nič. Po 4 rokoch sa nám podarilo bábo, po imunologickej pol ročnej liečbe. Neni to iba o psychike treba si porobit vyšetrenia či je všetko ok. My sme už mali termín v centre, už som nevedela ako dalej mali sme naplánovanú dovolenku a vtedy som otehotnela.Myslím že sa spojili všetky sily sveta proste všetko bolo tak ako má byt. Ked mám teraz malinkú na rukách tak som taká vdačná každý den dakujem bohu že ju mám a že nám robí radosť. Teraz ked sa na to spätne pozerám - proste baby žite!!!!!Je to sakra tažké, viem to ale mne niekedy prídu tie roky ako roky čakania a plakania, určite je lepšie postavit sa a íst dalej žit dalej a nevzdávat sa. Prežit pekný večer s priatelmi, íst do kina, vyložit nohy, dat si vínko, íst na dovolenku proste žit!!!Lebo ked bude bábo bude stredobodom vášho vesmíru a aby ste na časy snaženia pozerali ako na časy nádeje a nie beznádeje. Držím palce všetky!!!!

renimac
12. júl 2016

@majinka81 dakujeme 🙂

diva83
autor
13. júl 2016

@majinka81 Ďakujeme za povzbudenie,..niekedy je to fakt ťažké. A ešte takto, keď mi pár dní mešká M a mám všetky možné príznaky, a potom BUM a dostanem... Neviem sa ukľudniť..a a čo fajčím fakt len príležitostne, tak som schopná od nervov dať aj 10. Neviem sa ovládnuť, hodiť to za hlavu a povedať si, veď to nič, idem variť....Vtedy nemám absolútne na nič náladu a najdrašej by som "zaliezla do myšacej diery". No a samozrejme, vždy keď som v takom úžasnom rozpoložení, tak som buď sama, že sa nemám ani komu vyrozprávať, alebo ide kamoška s kočíkom, alebo máme vyrehotanú návštevu a ja sa musím premáhať zo všetkých síl. Je to proste "na palicu". Áno, snažíme sa zaoberať aj inými vecami, veď stále je čo robiť, kam ísť...Ale v podvedomí to mám stále ( ...keď to neprichádza, vždy si predstavujem, ako to raz oznámim manželovi..že čakáme bábätko! 😔 ). Je to hrozne náročné na psychiku.., a potom potrebujem "reset", aby ma neporazilo. Každopádne, chystáme sa na tú imunológiu a možno veľa odhalí a konečne budeme múdrejší a budeme vedieť ako ďalej postupovať. A dúfam, že kým to výjde, nebudem mať 40. Lebo v 27 som sa vydávala a už sa aj zaoberala s tým, že čo sa deje, keď stále nie som v tom..a pre Boha...prešlo 5 rokov!! To starnutie ma desí..a tie tikajúce biologické hodiny..! 😢 Je úžasné, že vám to vyšlo! Určite je to pre mňa ďalšia motivácia a povzbudenie, ..že stojí za to vydržať..a bojovať ... Pekný dnik 😎

renimac
13. júl 2016

@diva83 ale zas, nemyslim si, ze by sme nezili 😉 a tiez stale neplacem... placem v den MS 😀. Proste uplne to zahodit hlavu nepojde nikdy. Teda ano, ked uz budeme mat to babo doma. A budme k sebe uprimne, vsetko toto uz davno vieme a vedia to aj ti, co nam to radia, ale clovek sa na to pozrie s uplnym nadhladom az ked to babo doma ma. Potom sa radi lahko. Ja som si napr. slubila, ze toto snazilkam hovorit nebudem, lebo ja som vsetkym odpisovala, ze po bitke je kazdy general 😀. No co ti poviem, palica tvrdohlava 😀.

monusik73
13. júl 2016

@renimac Moja ja som si zase myslela ze hned po svadbe pocneme babo nebude s tym ziadny problem a co cert nechcel vsetci maju uz po jednom dietati cakaju a kocikuju a na mna sa nie a nie nalepit...... Teraz uz to beriem tak ze uz by sa naozaj to tehulkovanie mohlo na mna naozaj nalepit 😉 😀

renimac
13. júl 2016

@monusik73 hehe, clovek mieni babo meni 😀

monusik73
13. júl 2016

@renimac To ano cista pravda clovek mieni, pan boh meni

majinka81
13. júl 2016

@diva83
@renimac
Aj mna neskutočne stresoval vek otehotnela som v 34 a vydávala v 30.Menštruácia sa mi menila, slablo krvácanie už mi kadečo chodilo po rozume a priznám sa že tiež som nemala rada priam neznášala reči typu - moc na to myslíš, vypni, nesústred sa na to, už som aj zvedavú susedu poslala do riti už mi to všetko išlo na hlavu fakt.Musím povedat že všetko zohráva určitú úlohu aj ked malú aj psychika ale človek musí byt ok.My sme neboli, ja som riešila zápal, ktorý som mala zistený a brala som lieky.Muž mal zlý spermiogram, doktor nám odporučil iba IVF a nakoniec som otehotnela prirodzene.Chodila som na všetky vyšetrenia pred prácou - aby nevedeli kde všade behám - ani volno by mi hádam nedali.Každý druhý den som niekde čakala, baby fakt užili sme slz,zlosti,bezmocnosti strašne moc - VIEM čo prežívate, je to peklo, ktoré pochodpí iba ten kto to zažil a fakt stastné baby ktoré si povedia chcem dieta a bum o mesiac tehotné. Proste raz to víde isto to raz víde a treba sa takto nastavit aj ked viem, že ked to hovorili mne tak som to nerada počúvala.Baby držte sa a nevzdávajte.

renimac
13. júl 2016

@majinka81 my sa predsa nevzdavame 🙂 len su horsie a lepsie obdobia 😀... ja mam teraz to lepsie, este asi 2 tyzdne 😎 😎 😎

diva83
autor
15. júl 2016

Ahojte baby,...tak už tu máme konečne piatok...Niektorá má niečo nové?? 😉 Pekne sa nám tu v PP ochladilo,..možno by to bolo aj na šál... Neskutočné s tým počasím...V každom prípade vám prajem "super super piatok",..ako vravia na Europe 2 😀 a ešte raz super víkend! Možno nám tu ešte prispeje nejaká dobrá rada od šťastnej snažilky 😵 .
Zatiaľ si aspoň pôjdem sadnúť na tú lavičku v Bojniciach...Hoci aj na tú "pre dvojičky",..nech máme rovno double radosť 🙂 . Možno sa tam aj stretneme 😀 ....

renimac
15. júl 2016

@diva83 hehe, vidim, ze si citala diskusiu 🙂 ja do tych Bojnic urcite pojdem 😀 a krasny vikend 😉

katulienka34
29. júl 2016

Ahojte baby,síce,uz nepatrím do tejto skupiny,ale tiež som si tým prešla..velke očakavania,testy,lieky,vyšetrenia..atd.Tiež sme sa dlho snažili o babatko,ale nakoniec sa chvala bohu podarilo,tiež len tak nečakane,čo som si uz povedala,ze na teraz to necham tak,lebo sme mali pred 3 týzdnovou brigadou v zahraniči..a čuduj sa svete tam som zistila,ze som tehotna,ze na tu brigadu nejdeme dvaja,ale traja.. 😉 Ale čo chcem napisať,ja som pred tým čo som otehotnela bola pri jednom dedkovi, ktorý sa zaobera bilinkami a on mi povedal,ze detičky budem mať a napisal mi na malý papierik bilinky ktore mam užívať,pila som čaj z tých biliniek,myslim,ze pol roka,či zabrali aj tie bilinky okrem liekov,tak to uz sa nikdy nedozviem,ale vravel,ze su dobre na cisty,na prečistenie vajcovodov na celkove zenske organy..tu su mozno aj vam pomozu..určite ich poznate...ALCHEMILKA 1bal.,ŹIHĹAVA 1bal.,NECHTIK 1bal.,HLUCHAVKA BIEL 0,3g, MYŠI CHVOST 0,3g, ĽUBOVNIK BODKOVANY 1bal.,..Po zmiešaní sa berie 1PL na 1 šalku preliať vriacou vodou,vyluhovať 10min.,pije sa 2 krat denne pred jedlom asi hodinu.Počas menštruacie nie!!! Teraz nepamatam,či som robila prestavky,ale ved možte,tak po cca 3mesiacoch si dať pauzu a potom zase,ved jak sa vraví aj dobreho veľa škodi..Tak vyskušajte,čo ked...Ešte som zabudla,ked som ho pila prvý raz,mala som pocit,ze sa mi točí v hlave,aj taka zvlaštna chut v ustach bola,tak som davala trošku medu,ale potom uz v pohode..Tak vam prajem aby vam to vyšlo,vštkým ktore tak netrpezlivo čakate,ako som aj ja čakala..🙂