icon

Snažilky 2017 - spolu do roku 2018

misajelka
9. dec 2017

Takže myslím, že je čas založiť diskusiu s týmto názvom... mňa dnes po pár dňovom meškaní navštívila mrcha, takže najbližšie možné tehotenstvo sa môže potvrdiť až v januári, vianočný darček sa nekoná 😢 už neviem čo robiť a čo nerobiť aby sa to konečne podarilo. Vitamíny papám (pre istotu), čaje pijem, ťažké veci nedvíham, zdravie šetrím aaaa nič. Tak ako ste na tom vy?🙏

Strana
z7
zimmi1
27. apr 2018

Tak nic baby, 1dc, zase o mesiac 🙂

madeleine
6. máj 2018

Baby, chcem Vam doliat trosku energie a nadeje. Otehotniet som sa pokusala 7 rokov. Bez uspechu a na nervy tak, ze som plakala pri reklame na pampers a pohlade na cudzie deti. Mali sme doma vaznu nezhodu na tuto temu, nakoniec sa pre mna stala odrazovym mostikom zo vztahu (na nic Vas nenahovaram, to bola nasa situacia). V dalsom vztahu som so svojou posadnutostou pokracovala a skoncil rovnako.

Po 10tich rokoch marnosti a sialenstva som si po jednej terapii sadla vo svojom velkom prazdnom byte a povedala som si prekvapivu otazku. "A co ked nemam mat deti? Co ked je mojim cielom tu nieco uplne ine?" Prekvapivo ma to nedorazilo 😂, sposobilo to nieco ako sok mysle, nieco na co vobec nebola pripravena a nemala odpoved.

Co sa ale stalo bol pokoj, ktory mi do duse vstupil, pretoze som sa zacala venovat niecomu inemu. Zacala som sa venovat zivotu okolo seba a patrat po tom mojom novom zmysle zivota. Zazila som neplanovane uzasny rok, stretla uzasnych ludi a medzi nimi aj uzasneho chlapa, s ktorym som neplanovane otehotnela aj napriek lekarovym vyhrazkam ze to nepojde bez asistencie lekarov (mala som 34 a polycysticke vajecniky o ktorych zrazu nebolo pri kontrole v tehotenstve ani chyru ani slychu). Ked som po dvoch roko znovu totalne neplanovane otehotnela, nielenze ze je mi jasne ze som uplne zdrava, ale dosla mi aj ina vec.

Vsetko ma svoj cas, otazka je, ako prezijeme to "cakanie", kym ten cas nastane. Nic nie je nemozne. Ani tehotenstvo v 42och, ani zdrave dieta po totalne nemoznej amnio, ani zblaznit sa, ked sa Vam to konecne podari, lebo na to vlastne vobec nie ste pripravena. 😀.

Pise sa mi to lahko, lebo som to prezila a mam to za sebou. A bolo to poucnych 13 rokov, ktore ma posunuli ovela dalej, ako keby som bola zostala tam kde som bola, tvrdohlavo sa sustrediac na mnou vytyceny ciel. Mozem Vam vsak za mnozstvo mamiciek, ktore dlho cakali, kedy sa ich anjelik rozhodne k nim prist povedat, ze nie je nic horsie ako cakat a cakat a cakat a nechat zivot preplavat popri.

Hlavu hore, skuste sa sustredit na veci, ktore mate tu a teraz. Vykaslite na na extra vitaminy a voloviny, ktorymi z Vas reklama taha peniaze. Uzivajte si skveleho partnera a chodte s nim radsej na veceru, ak nie je skvely, vyuzite to a pracujte na tom aby Vas vztah skvely bol, alebo ho vymente (ano, verte mi, je to daleko lahsie ako s detmi, tie totiz nepridu aby Vas vztah spevnili, oni ho skor rozbiju 😇). Zite, ucte sa, cestujte, spoznavajte, rozsirujte si obzory v zdravej strave, barefoot, montessori, noseni, dojceni, cviceni, prirodzenom vyvoji a vyvine dietata (a rodica), vnimavom rodicovstve (a partnerstve), milujte sa a venujte si vsetko cas na to, aby ste si uzili co mate. Lebo ked pride to tehotenstvo, uz to mat nebudete. A pochopite to az vtedy, ked sa tak stane.

A ak deti mat nemate, mozete sa v tom nekonecnom cakani najst v uplne niecom inom a verte mi, pomoze Vam to udrzat si zdravy zivot. Niekedy ti anjelici vedia, preco. A my sa to dozvieme az ovela, ovela neskor, ak vobec.

Prajem Vam vela krasnych slnecnych dni a tym, co mate po ruke Petrzalku, odporucam tento kurz. Nielen pre telo, hlavne pre mysel (i ked uspesnost je naozaj velka 😎): https://www.facebook.com/Budatko/photos/a.14149...

Drzte sa baby!

Strana
z7