Snažilky 2017
Ahojte snazilky .Zakladam novu diskusiu pre tie zienky ktore uz tohto roku nestihli otehotniet .Mozme sa podelit vzajomne o rady,typy .Pomoct a podporit jedna druhu .Bez rozdielu ktora sa kolko snazi .Vsetky z nas tuzime,byt matkami .Drzme si palce aby rok 2017 bol pre vsetky ten naj a aby sme si vsetky nasli na teste // ciarocky .Tak sup sem vsetky zienky ktore snazilkuju 😉 .Drzme si navzajom palce a podporujme sa .🤰❤👍

@alilka určite sa to podarííííí, myslím, že každej z nás skôr či neskôr... Prv som sa na to viac upínala, posledné 2 mesiace to už nechávam plynúť.
@crazy_girl1 Urcite tym, ze sa napr budes zdravsie stravovat a vedlajsi ucinok bude ubytok na vahe, nic nepokazis. No kazda zena potrebuje urcite mnozstvo telesneho tuku, aby bola plodna. Ja som otehotnela po tom, co som par kg pribrala. A tu je to trosku odbornejsie:
Pomer hmotnosti k výške a pomer tuku ku svalom ovplyvňuje vaše plodné menštruačné cykly z viacerých dôvodov. Po prvé, tukové tkanivo je zásobárňou pohlavných hormónov a mení androgény (mužské hormóny) na estrogén, ktorý predstavuje jednu tretinu z celkového množstva estrogénu u normálnej ženy pred prechodom. Po druhé, chudé ženy majú vyššie ako priemerné množstvo bielkovín, ktoré viažu estrogén, preto majú menej voľného estrogénu. Po tretie, u príliš chudých žien s nízkou hmotnosťou podmozgová žľaza (hypotalamus), čo je časť mozgu ktorá ovláda hypofýzu, nestimuluje dostatočne hormóny plodnosti FSH a LH.20 Z týchto dôvodov môže príliš nízka hmotnosť a nedostatok telesného tuku nepriaznivo ovplyvňovať vaše cykly.
@myskahryzka tak potom mám estrogénu až až 😂😂😂 Som zvedavá teda, čo z toho bude. Každopádne, zdravšia strava a viac pohybu mi určite len prospejú 😜😂 Baby, poďte so mnou niekto do toho, nech sa hecujeme, lebo do rán bude moja vôľa a motivácia v nedohľadne 😋
@crazy_girl1 Do coho? Do chudnutia?? Ved ja tu hladam dovody preco nechudnut 😁😁😁
@crazy_girl1
@myskahryzka 😂😂😂😂😂 baby s vami sranda..😁 aj mne by trebalo ale tá 😁 na večeru som si dala šalát že aké zdravé 😁 a za tým proteínový tyčinku 😂😂😂 inak 90dnova dieta je bomba 😁 dobre sa pri nej stravuje a parádne sa z nej chudne 😁
@alilka To ano. Poznam vela ludi co z nej schudli, no aj vela nabrali naspat. Ja myslim , ze staci zdravsia strava a potom po porode sa budeme dietami mordovat. 😉
@alilka
@myskahryzka
@crazy_girl1 no dievcata, tiez sa mi teraz nechce dietovat..rok a pol dozadu som sa dala na chudnutie, vysadila som biele pecivo, sladke vody a sladkosti a bicyklovala som..a za mesiac a pol som dala dole 10kg..ale potom uz nebol na to cas..a uz som skoro 8 pribrala naspat..poznam zeny s vacsim telom ako mam a maju deti, myslim ze je to individualne..a chudnut mozme pri detoch, ked budeme za nimi stale behat..cize na chudnutie bude este casu 😉
@myskahryzka ja som jasný príklad 😂😂 ja z nej vždy schudnem..A potom po skončení za "rozzerem" a aj tak ma to vždy vráti na tú moju váhu 😁😁 no proste som takej kostry. 😁 Len sa bojím koľko ešte naberem keď budem tehu..😁
@tifinka
@myskahryzka
@crazy_girl1 baby poviem vám srandu..Ja som taká trúba,dnes keď som išla od doki rovno smer do Tesca,že si idem kúpiť ananasovy 100% džús na podporu ovu hlienu..Veľmi predcizne som ho vyberala .A teraz hľadám po nete ako sa to má vlastné piť..A prišla som na to že to má byť grepovy a nie ananásovy džús 😂😂 bože ja som polepeto 😁 ten ananasovy môžem dať drahemu nech aspoň nejaký pôžitok z toho je 😂😂😂😂😂
@alilka Toto aj mna mata. Pri prvom tehotenstve som pribrala 35 kg. A to som mala o 12 rokov menej. Do pol roka som bola na povodnej vahe. Teraz to uz bude horsie, kedze vychodzia vaha je ovela vyssia. Ale kaslat na to... hlavne nech je miminko...malicke vonavucke. 👶
@alilka ananasovy po ovu mas pit.. na udrzanie. Niekde som to tu dnes pisala. Nenechavaj drahemu nic. Nech si sam kupi 😝😀
@tifinka Presne ako vravis. Ja sa poznam a aj ked teraz nieco schudnem, hned prvy mesiac tehu by som to mala spat... lebo ako tehotna si neodopriem 😀
@myskahryzka máš pravdu..Nič pre neho 😁😁 len pre mňa a ak by sa zadarilo tak pre bábo 😂 nech sa stará o seba sám. 😛😛 No to by bolo srandovné sa na to pozerať 😂😂 hej po ovu?No vidíš to som vôbec nevedela 😊😊
@alilka No ja som sa po dnesnom studiu rozhodla, ze teraz 10 dni pijem alchemilku, potom 5 dni do ovu grep, po ovu 5 dni ananas... a po ananase ten tyzden nebudem pit nic, lebo budem sediet na zachode 😁😁😁 👀
@myskahryzka 😁😁😁 presne to máš všetko vypočítané 😜😜 tak ten grep aj ananás sa príďam aj ja 😂
@alilka A ktory dc si teraz?
@myskahryzka tak podľa doki 13dc podľa mojich "skromných" výpočtov 14dc 😁 ale v podstate je to skoro to isté 😊 ty?
@alilka Ja 2. Slovom... druhy 😂 No moja, ale tebe ostava uz len ten ananas. 😀 To si dobre kupila, lebo do ovulky uz nemas vela casu. Ci? Kedy ju asi mavas?
@myskahryzka no minulý mesiac som mala na 16dc ale vtedy som už na 13dc mala folikul 21mm..A teraz som mala dnes t.j 13dc folikul 19mm..A druhý 17mm..Tak neviem či nebude ovu neskôr..V piatok idem opäť k doki.a do vtedy len ovu testy..A BT..Neviem či robiť ovu test aj zajtra..😃
@alilka A preco chodis na tie merania? Si po clostile?
@myskahryzka áno áno beriem clostylbegit..Aj prednison aj injekcie fraxiparin picham do brucha ..
@alilka fuuha... no pan boh zaplat.. To sa asi nesnazite prvy mesiac. Ja ho mam tiez predpisany, ten clostil, no na meranie ma nezavolal. Tak ale to ty mas velku sancu tento mesiac. Silno drzim palce, nech uz buduci mesiac nic pichat nemusis.
@alilka Mimochodom, kolky mesiac mas clostil?
@myskahryzka no my sa práve snažíme ešte len druhý mesiac..A aj druhý mesiac nám clostylbegit 😊 ja pichať budem musieť celé tehu..Pár rokov do zadu som mala 4potraty..Potom mi zistili problém s krvou..Ale to som sa už stihla s ex rozísť..To bolo cca 5rokov do zadu 😁 a vy ako dlho sa snažíte?Moja doki je super ona hneď že merania nech vieme čo a jak 😜
@alilka Nam sa v maji po skoro roku podarilo otehotniet, ale v 10 tt som potratila a teraz som sa po polrocnej pauze min mesiac zase odhodlala, ze ideme skusat. Mne dal moj clostil, lebo som podla neho uz stara, tak to chce liekmi urychlit.
@myskahryzka takže tiež po potrate..Bože to je katastrofa veď to skoro každá jedna žena má za sebou nejaký potrat..😲😲 a stará??Akože mas koľko rokov??
Ahojte po novom roku som nakukla 🙂 čítala som o diéte - ja som si tiež dala po novom roku predsavzatie zdravo sa stravovať a chudnúť aby som potom mohla priberať 🙂 kamoska tehu schudla 5kg ani nevedela ako ale to sa mne isto nestane tak skúsim pred 🙂 tak si držíme palce 🙂
@alilka Mam 34. Veru ma, moja sestra 2. Ale okrem toho ma 2 zdrave deti. Ja som sa pytala dr, ze preco je tolko vela potratov teraz. A vraj je ich tolko, co aj pred 30timi rokmi. Akurat teraz o tom zeny hovoria a vtedy to bolo tabu. Plus, niekedy ani nevedeli, ze su tehotne. Ale kazdopadne taky potrat je poriadna podpasovka pre kazdu zenu. Aspon ja som to tak vnimala. Ty mas kolko rokov?
Este sa chcem opytat co píšete baby ze beriete clostil to je take nieco ako duphaston?

@myskahryzka to je zaujímavé... človek už nevie, čomu veriť. Mne kamoška vravela, že jej zase pomohlo, keď celé leto korčuľovala, schudla asi 5-6 kg, nič radikálne, a hneď otehotnela, pritom predtým sa im rok a pol nedarilo. Ach jaj, človek nevie, čo by zabralo... Určite nechcem nejako radikalne chudnut, aby som si rozhodila cyklus, ale myslím, že trochu upraviť váhu a mať lepší pocit zo seba.