icon

Snažilky 2017

zuzu2901
10. dec 2016

Ahojte snazilky .Zakladam novu diskusiu pre tie zienky ktore uz tohto roku nestihli otehotniet .Mozme sa podelit vzajomne o rady,typy .Pomoct a podporit jedna druhu .Bez rozdielu ktora sa kolko snazi .Vsetky z nas tuzime,byt matkami .Drzme si palce aby rok 2017 bol pre vsetky ten naj a aby sme si vsetky nasli na teste // ciarocky .Tak sup sem vsetky zienky ktore snazilkuju 😉 .Drzme si navzajom palce a podporujme sa .🤰❤👍

sticker
2nikky2
18. jan 2017

My sa s priatelom snazime 3 mesiace kazdy mesiac sa modlim aby ta mrcha uz neprisla a ona stale pride ..Clovek si mysli ze sa vsetko podari na prvy krat ale ako vidim tak nie .. Kazdy mi vravi ze nato nemam mysliet ale to sa neda ked clovek vie ze sa o nieco pokusa a nedari sa tak mysli nato neviem ako to mam dostat z hlavy a neriesit ... Dufam ze sme zdravotne natom obaja s partnerom v poriadku ..Pijem aj alcheminkovy caj berem aj kyselinu listovu poradte este nieco ak by ste vedeli 🙂 Dakujem za kazdu jednu radu alebo pomoc .

ejuska2586
18. jan 2017

@2nikky2 Sledujes si ovulaciu? Ci sa snazite v spravny cas? Poradila by som merat bazalnu teplotu + robit ovu testy. Pred ovulkou papat grepy, po ovulke zas ananas. Grepy pomozu na plodny hliena a ananas na uhniezdenie.

nikoleta_rapko
18. jan 2017

@2nikky2 niki ja som na tom presne tak isto snazime sa od novembra v decembri pred vianocami sa to aj podarilo mala som pozitivne testy ale zle sa uhniezdilo tak priska mrska :( teraz mam zajtra dostat tak som ako na ihlach ale ziadne priznaky tehotenstva necitim :( inak beriem inofolic manzel folandrol, tribulus a spolu multivitamin koenzym Q10, omega 3 kyseliny, zinok a macu...pomaly sa uz na nic ine neviem sustredit...

2nikky2
18. jan 2017

@ejuska2586 Riadim sa podla menstruacneho kalendara v ktorom mi pise kedy mam plodne dni len ci dobre ukazuje chcela som si kupit ovulacny test menzes mi skoncil v pondelok kedy si mam spravit ten ovulacny? Tak zajtra nakupim tie grepy plodne dni by mi mali zacat 21.januar 🙂

2nikky2
18. jan 2017

@nikoleta_rapko My sa tak isto snazime od novembra nam sa este nepodarilo ta mrcha vkuse pride jeden den pred ocakavanim menstruacie :( .. ou to mi je lutoo ..mne v pondelok skoncila ale snad sa nam podarii musii ty co si to zasluzia tym sa nepodari a ty co nechcu nemaju nato podmienky vhodne tym sa dari je to nespravodlive :( .. Neda sa nato ani nemysliet ked to clovek tak velmi chce drzat to male krasne stvorenie v rukach .. Ja beriem jedine tu kyselinu listovu a pijem alchemilkovy caj a priatel neberie nic .. ani ja vkuse len kociare pozeram postielky myslim nato tazko sa mi uz funguje vecer len lezim a hladkam si brusko ze kedy to uz bude 🙂

myskahryzka
18. jan 2017

@2nikky2 Ahoj. Testovat mozes zacat od 10dc az po ovulaciu.

2nikky2
18. jan 2017

@myskahryzka Co je dc? som tu nova nepoznam este vase skratky :P

ejuska2586
18. jan 2017

@2nikky2 Kalendar ti dava len priblizny cas, kedy by mala byt. Rata to podla cyklu. Kolko dnovy mas cyklus? Vo vseobecnosti plati, ze by si mala testovat tak od prvej tretiny cyklu. Cize, ked mas 30 dnovy, tak zacni testovat tak od 11 dna cyklu.

ejuska2586
18. jan 2017

@2nikky2 DC je den cyklu

myskahryzka
18. jan 2017

@2nikky2 Prepac, 🙂 Den cyklu. 1 den cyklu je prvy den menstruacie.

2nikky2
18. jan 2017

Zajtra si kupim ten ovulacny test 🙂 skusim to ale tak mame styk kazdy 2-3 den neviem ci to nevadi ze ci to nieje nahodou casto :/

myskahryzka
18. jan 2017

@2nikky2 Najviac sa ti oplati kupit testy tu od dievcat. Kupis ovela (niekolko nasobne) lacnejsie ako v lekarni. Ja mam od @lauritka a som spokojna. Posiela ich rychlo, ak by si sa bala, ze budes dlho na ne cakat.

linda1984
18. jan 2017

@2nikky2 ahojky, ja som si tiez myslela, ze to bude na prvu supu a ked aj nie na prvu tak na druhu urcite :D no a akosi to nejde....snazim sa nad tym stale nerozmyslat, ale ja uz ked citim priznaky MS tak mam pokazenu naladu a uz len cakam kedy to pride....no nic tento mesiac zaciname odznova 😎

2nikky2
18. jan 2017

@linda1984 to iste som si vravela aj ja :D a stale nic nechapem je to strasne .. sak toto to sa neda nad tym nerozmyslat :( .. drzim palce aj my zaciname odznova :P

linda1984
18. jan 2017

@2nikky2 ja to tak mam stale, cely zivot, co si poviem, ze tak bude alebo co si naplanujem nikdy nevyde...tak sa snazim neplanovat, ale toto sa akosi neda...ale hlavu hore novy mesiac, nova sanca 🙂

bibus2208
18. jan 2017

Ahojte snažilky 🙂 tak aj my sme sa s priatelom rozhodli o male bobo a tento mesiac je náš prvý pokus... obdivujem ženy ktoré dokážu na to NEmyslieť lebo po pravde neprejde skoro ani hodina aby som si na to nespomenula a nepredstavovala si ten malý zázrak ktorý dúfam že čoskoro príde a bude rásť v brušku... ja síce nesledujem ani ovulku ani nič neberiem ale myslím že pokial sme na začiatku tak je to zbytočné kedže aj týmto by som to tej psychike neuľahčila keď by som sa stale nejako kontrolovala 🙂 je iné keď sa dlhšie nedarí občas tomu ozaj treba pomôct... týmto som sa chcela len podeliť o svoje pocity a možno nájsť spriaznenú dušu ktorá to vníma rovnako 🙂 a všetkým snažilkám prajem len jediné v prvom rade vidoeť tie krásne koľajničky // a v druhom rade keď to príde, nech je to bezproblémové a zo šťastným koncom 🙂

lala1501
18. jan 2017

Tak rada sa k vam pridam aj ja dnes som 1DC .v decembri mimomaterincove ale nemusim cakat takze sa zacinam snažiť snad bude vsetko ako ma

linda1984
18. jan 2017

@bibus2208 ja mam ten istý názor, že by to malo ísť tak nejak samo a keď bude ten správny čas, sama ale po pár mesiacoch vidím, že jednoduché to neni, skúsim teda tento mesiac tomu napomôcť 🙂

nina4
19. jan 2017

@2nikky2 Ahojky moja my sme sa tiez rozhodli ze chceme mimi aj sa na prvy šup zadarilo no o drobca dme prišli .A ked ti niekto povie ze na to nemysli no poviem ti chceme 5 a myslim nato či je este niečo cim by sa k tehu dalo dopomoct .To z hlavy nevytlačiš .Ale zase sme to fajn skupinka super kocky ja som sa popri nich mnohemu priučila tiez testujem ovu testami a zistila som ze moja ovulka urcite neni pravidelna 😊 jeden mesiac 12DC dalši mesiac 22 DC a teraz uvidím kedy.
Budem ti silno drzať palce aby si bola jedna stych ktorým bude dopriate mimčo bez stresou a bez dlhého čakania lebo je tu veľa snažiliek co si na ten vytuženy ružovy uzlíček už dlho ,dlho musia počkať .

snazilka2017
19. jan 2017

Ahojte babule, po dlhom váhaní som sa nakoniec rozhodla, že aj ja sa nakoniec pridám k vašej diskusii, nakoľko sa nemám s kým porozprávať o mojom sklamaní a zúfalstve. Hoci manžel je vždy pri mne, vždy ma vypočuje, keď plačem, plače so mnou, ale predsa je to len chlap. S kamarátkou sa nedá na túto tému rozprávať, kedže ona otehotnela na prvý šup a ani netuší, čo zažívam. Navyše som psychicky na dne, lebo čím viac sa snažíme, tým častejšie sa dozvedám tie šťastné správy od druhých. Kamarátka čaká bábo, kolegyňa tiež, suseda, už len sestra chýba.....to bude môj klinec do rakvy :( S manželom sa pokúšame o bábätko už 10 mesiacov a stále sa nám nedarí, menštruáciu mám pravidelnú ako hodinky 28 dňovú,ale niekde musí byť zrada, keď sa nám stále nedarí a to máme sex pomerne často, minimálne každý druhý deň. Skúšame všeličo, objednali sme si fertil up pre oboch, muž užíva ešte folandrol 2 x denne, ja inofolic a kyselinu listovú. Budúci týždeň čaká muža vyšetrenie spermiogramu, odhodlali sme, aby sme vylúčili, že je chyba na jeho strane. Vidím, že tu je kopec žien, ktoré majú rovnaký problém, tak hádam sa nám ozaj tento rok zadarí.

myskahryzka
19. jan 2017

@snazilka2017 Ahoj a vitaj. Ked sa tu zacitas do prispevkov zistis, ze tych 10 mesiacov nieje az taka tragedia, aj ked ja aj vsetky tu vieme, ze 10 mesiacov snazenia je 10 velkych sklamani a 10 osobnych tragedii. Aj ked si tu stale hovorime, ako je to v pohode a ten dalsi mesiac je ten nas.. kazda jedna sa tymi neuspechmi trapime. Ale ked si tu tak o tom popiseme, sem tam sa aj zasmejeme a je nam lepsie. Robime niekedy naoko nezmyselne veci ako pitie stiav rozneho druhu, prstove metody, samovysetrovanie, po styku nohy na plafone...atd atd... a ked si nezainteresovany clovek cita toto forum, ma nutkanie volat na psychiatriu, my to robime vsetko prave preto, aby sme sa nezblaznili a mali pocit, ze nesedime len tak podaromnici, ale naopak ..tej matke prirode a nasim neposlusnym vajecnikom a materniciam nejako pomahame. 🙂 Drzim ti palce v tvojom snazeni a kludne pis, aj ked nebudes mat otazky 🙂

janulino
19. jan 2017

@snazilka2017 ahoj,presne takto som na tom ja..10mesiacov za nami,MS pravidelna ako hodinky,Ja:Inofolic+kyselina+vit.C,manzel:folandrol+zinok so selenom..tersz som si objednala este Gynex kvapky..po poslednom prichode MS(ked mi konecne raz meskala 3 dni)som sa tak zrutila ako nikdy..neskutocne sklamanie som citila..ako na potvoru od pondelka mam aj antibiotika kvoli chripke,takze tento mesiac zo snazilkovania asi ani nic nebude..chcem ti tym povedat len tolko,ze su tu zlate dievcata,kt.su na tom mozno aj horsie nez my..kt.ta tu pochopia,daju radu..lebo ani aj ja som doteraz len udivom pocuvala pribehy,ked sa niekomu nedarilo,ze to sa nam nemoze stat..a bum je to tu..kazdy z nas ma predstavu,ze to ide ako po masle,ako nam to mamy tlkli do hlav,ze si mame davat pozor,lebo ak sa nieco smykne v mladosti,aby sme to este nelutovali..no a teraz ked sa clovek snazi,ani za svet..mozno sa vazne deje vsetko tak,ako to ma byt..mozno kazdej z nas pride ten spravny cas..len kedy?treba len trpezlivo cakat a skusat vsetko co sa da..pit caje a mozno sa len uvolnit a odputat od toho..ja sama sa snazim na to nemysliet,aj ked je to tazke..s manzelom sme si dali take predsavzatie,ze ak sa nepodari do maja,tak pojdeme na vysetrenia a budeme to riesit uz viac..sam lekar povedal,ze sme v pohode,a ze to v niektorych pripadoch potrebuje spravne nacasovanie..len sa na to netreba upnut silou mocou..tazke skusame..skus si naordinovat alchemilku a nemysliet na to pri kazdom snazilkovani (aj ked je to asi tazke)..dajte si hranicu,ako my,ak sa nepodari do roka,ideme cez lekara..len skus zmenit v mysli par veci..rozpisala som sa ja viem..ale teraz vidim,ze si na tom uplne presne aj casovo tych 10 mesiacov ako ja..no a ked tu vidime same dve ciarky,rdsj uz ani nemam chut sem pisat a sledovat to ☹ skratka,som rada ze si sa vyjadrila a kedykolvek napis,ja sa rada podelim o pismenka..tiez nemam chut sa bavit s niekym kto caka,ma alebo nevie co je neotehotniet na jeden sup 😉 drzim palce aby nam to vyslo co najskor 🙏❤👶

snazilka2017
19. jan 2017

@myskahryzka ďakujem za povzbudenie, ako píšeš 10 mesiacov nie je v porovnaní s rokmi veľa, ale niekedy si neviem ani len predstaviť, ako by som to ja zvládla, keby že sa nám nedarí tak dlho....obdivujem žienky, čo majú chuť a vydržia tak dlho a sú samé optimizmu....poviem ti, ja niekedy už nevládzem, keby nie manžela, ktorý ma stále povzbudzuje, tak neviem.....ešte že ho mám 🙂

myskahryzka
19. jan 2017

@snazilka2017 Prajem ti, aby si ani nezistila, co je to...snazit sa roky. Urcite by si to zvladla aj ty, pretoze by ti neostalo, keby si tuzila po dietati. Ale nemalujme certa na stenu. My sa nesnazime roky. Toto je "len" druhy, no je to na nervy. Medzi tym jeden potrat v 10tt, co nas trosku oddialilo od ciela, ale teraz 2. mesiac sa zase snazime a dufam, ze to nebude trvat tak dlho, ako to prve otehotnenie.. to bolo 11 mesiacov.

2nikky2
19. jan 2017

@nina4 Ahoj 🙂 och tak to mi je velmi luto :(.. ale ja verim ze to pridee ved na dobre si clovek dlho caka 🙂 ved toto neda sa nato nemysliet som rada ze som sa tu pridala lebo je tu vela super zien ktore podporia a maju ten isty problem 🙂 Kazdopadne drzim palce dokazeme to!! 🙂

snazilka2017
19. jan 2017

@janulino no už aj tú alchemilku som pila, každý deň poctivo, už také 3 mesiace a nič.....my sme sa to rozhodli riešiť už teraz cez lekára, prvý krok-spermiogram, nech vylúčime chybu spermií, v pondelok ide na vyšetrenie, veľmi si to vážim, lebo viem, že to vyšetrenie nemusí byť pre každého príjemné, ale on sám to navrhol,tak som rada, ak nebude problém tam, tak pôjdem ja na vyšetreniach, aj keď som doteraz nemala žiadne problémy, možno lekárke niečo ušlo

snazilka2017
19. jan 2017

@myskahryzka o to prvé tehotenstvo skoncilo potratom, ci uz jedno dietatko mas?

myskahryzka
19. jan 2017

@snazilka2017 Mam syna 11 rocneho a minuly rok som potratila.

linda1984
19. jan 2017

@snazilka2017 kazdy den tiez nie je ok pit alchemilku som sa dozvedela tu...len do ovulky, lebo potom sposobuje stahy maternice a moze sposobit potrat....

snazilka2017
19. jan 2017

@myskahryzka to mi je ľúto :( ale aspoň jedno slniečko máš a tak vieš, že môžem mať aj ďalšie, ale ja mám obavu, či vlastne môžeme mať deti :(kedže zatiaľ nemáme žiadne