Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivankalaco ahoj Ivka aj tebe, ako pokracuje tehulkovanie?
@melmel78 Všetko v poriadku.. ale už by som najradšej bola v 30 týždni 🙂
@ivankalaco verim, to asi kazda tehulka 🙂 a citis sa ako? Ja tak striedavo oblacno....niekedy sa rano zobudim a uz som unavena, inokedy som svieza ako rybicka a cez den pride unava. Prsia ma bolia vacsinou vecer, cez den len mierne. Ktory tyzden tahas uz?
@melmel78 Dnes 7+6 tt 🙂 Ja by som stále niečo jedla.. stačí reklama na Granko a už si ho musím uvariť, lebo inak zomriem 🙂
@ivankalaco no u mna hlad pride v noci ....nie je nic lepsie, ako sa zobudit na to, ze si strasne hladna a treba ti strasne cikat 😇 . Dnes si dam taku zdravotnu prechadzku, sice je pekne a obvykle chodime na bicykle ale zial nemozem riskovat. Drz sa Ivka 👍
@melmel78
@ivankalaco
@darci17
Ako babulky? Vsetko ok? Zvazujete niektora tie trisomy krvne testy?
@ketere Ahojky.. včera som začala 9 týždeň 🙂 Nie neuvažujem.. v prípade zlých výsledkov by som podstúpila amnio v súkromnej klinike v BA, kde sú výsledky do dvoch dní, cena je ako za Trisomy..
@ivankalaco to ako letiiii 😊 super, len tak dalej 😉
@ketere Ďakujem 🙂
@ivankalaco ahoj prosím ta, vieš mi poslať link, kľudne aj cez IP na tu kliniku, kde robia tu amnio? Ja si dám určite aj trisomy urobiť. Práve idem na kontrolu, tak snáď bude všetko ok.
@darci17 MUDr. Ondrejčák.. znap.sk
@darci17 O tom Trisomy som veľa čítala, podľa mňa sú to zbytočne vyhodené peniaze..
@ivankalaco ďakujem, ešte to preberiem s Dr a aj postudujem, možno zvážim aj ja, či áno alebo nie.
@darci17 Trisomy test narozdiel od amniocentézy nevyhodnocuje poruchy všetkých chromozómov, ale iba troch.. to znamená, že ak bude negatívny, ešte neznamená, že plod nemá iné vývojové či genetické ochorenia... Jediné plus vidím iba v tom, že sa môžem dozvedieť pohlavie dieťatka..
@ivankalaco
@darci17 Ahojte, ja som bola s prvou dcerou na amnio a takmer som v 5 mesiaci potratila. Treba zvazit aj toto riziko. Teraz som znova tehotna a bola som na Trisomy a cakam na vysledky samozrejme ak by Trisomy nieco ukazalo tak by som isla na amnio tiez kvoli potvrdeni, ale tam uz by islo o ine. Ale prvotne ist len na amnio poznajuc rizika tak to nie.
@bevab
@ivankalaco
@darci17
@ketere uplne suhlasim s Bevab, som toho isteho nazoru a nie len ona, ale aj moja gynekologicka....sama mi povedala, ze sice Trisomy je riziko, ale vzdy je lepsie vylucit tie 3 najviac dolezite vrodene vady, ako riskovat amniocentezu. Poznam nejeden pripad aj z mojho blizkeho okolia kedy zial zena potratila...je to sice maly vpich, ale ten obal sa neprirodzene narusa a nemusi a zahojit, navyse sa moze zaviest infekcia. Ja som prave kvoli infekcii potratila, uz to riskovat nemienim. A znova to spravim takto, ze najskor Trisomy a potom ak by vysli naozaj zle vysledky, riskenme amnio. Je to sice drahe, no zdravie dietata je mi prednejsie. Mne naposledy vysli zle vysledky z toho triple testu, kvoli veku. Tak som sla na Trisomy a vsetko bolo v poriadku. Ale je to samozrejme rozhodnutie kazdej matky, ci to podstupi, alebo nie. O tom sa da dlho diskutovat 😉
http://trisomytest.sk/co-je-trisomy-test-plus/
Mrknite tu, existuju 3 druhy Trisomy, ja som bola este na tom uplne zakladnom a uz maju aj rozsireny, kde sa da zistit viac.
.. kto má províziu 50 euro.. bude zatracovať iné metódy.. stretla som sa s tým.. aj s odporúčaniami na určité vitamíny, ktoré nie sú až také extra, ale provízia je celkom zaujímavá..
@melmel78 ja som mala velmi zle testy na trizomi. Tlacili ma na amniocentezu ktoru som odmietla s tym ze aj tak si dieta necham cize ziaden test mi netreba. Nebudem riskovat 1% ze prave ja by som potratila.
Do konca tehu to bolo take vseliake ze mala ma dawnov syndrom a nema absolutne nic
Cize za mna to bolo bez testov. Keby som pocuvala doktorov tak ty chceli ukoncit tehu este pred 20tt ze pre istotu 🤪🤪😂
Tak ja cajam 8 rokov a oni ze pre istotu, no nejdu mi niekde 😂😂
@melmel78 @ivankalaco @bevab @darci17
Sto ludi 100 chuti 😉 ... tiez som toho nazoru, ze radsej trisomy (ale to max rozsirene) a ak by nieco, tak plodovka..
Zatial sa ma to sice netyka, ale dopredu rozmyslam a studujem 😊 Dokonca su este aj nejake nifty (?) testy, a tie su este lepsie ako trisomy - ale to som teda estw az rak moc nestudovala...
Trisomy su momentálne 3 druhy za 350, 390 a 450 eur, takže nielen tri poruchy, ale je toho viac. Ja som pôvodne tiež nechcela...... povedala som si, že iba ak budú zlé výsledky krvi zo skríningu v 12 TT a triple, keďže boli, šla som na trisomy a keďže aj tie boli zlé, išla som ešte na amnio, ktorá to celé tiež potvrdila. Takže ak nie sú nijaké zlé iné výsledky, na amnio by som nešla.
@ivankalaco ne Ivka tato dr nema z toho proviziu...tato je uplne mimo z toho. Tejto chodim do centra a pozname sa roky cez moju mamu ktora s nou robila ako sestricka. Na Trisomy pojdem k inej gynekologicke. Prave tato dr mi povie vela krat uprimne a inde by ma tlacili do vselicoho...kvoli prachom. V Amerike Trisomy preplaca udajne poistovna to len tu v chudobnom Slovensku si musime platit. Daj si amnio ak si o tom presvedcena, ze je to spravna volba, ved volakedy sa len amnio robilo, bolo to relativne bezpecne a Trisomy je moderny vynalez...nebudem nikoho presviedcat ale viem o tom svoje a toho sa drzim a svoj nazor na to nezmenim.

@melmel78 zvláštne🙂, myslím, že to časom prejde a užijete si hladkanie. Pracuješ? Či si doma? Ja v práci, dnes je to boj o prežitie. Pekný deň