Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@janulka232 ako to ide? nejdeš testovať? či počkáš na krvičku? držím palce veľmi veľmi silno
@dolynkag pozri si trošku vyšie spravu tam som poslala moj dnešny testik 🙂
@janulka232 och nenačítalo mi nové odpovede, tak to je super, krásne, veľmi ti to prajem.... super, ozaj. Drž sa
@dolynkag ďakujem uvidime o dva dni či testik bude tmavnut.
@rybka0703
Tak na toto mi jeden doktor povedal, že foliky môžu byt prázdne a za druhé, že vajíčka už nie sú kvalitne, tak aj keby bolo vo folikule niečo, nie je to na tehotenstvo úspešne.
A to mám amh 0,24 teraz už po nejakých vitamínoch 0,67
Tak ono skúšať môžeš, veriť tiež. Len potom tie sklamania. Tak ako ostatne baby by som odporúčala car a skúsiť ten nativ aby si aspoň zisila či máš vajíčka
@rybka0703 neviem či tie pomohli, ale užívala som asi pól rok sarapis plus, céčko, d3, kyselinu listovú a koenzym q10. Skúšala som aj inofolic, pri ňom sa podaril 2x nativ, aj oplodniť aj vývoj, len vklad nevyšiel ani jeden. Inofolic mi však veľmi skracoval cyklus.
Minimálne môžeš chodiť ku svojmu doktorovi na hormonálny profil a folikumetriu a aspoň zisti či sú hormóny ok. A keď chcete prirodzene skúšať, tak určite odporúčam hyfosy (priechodnosť vajcovodov).
@rybka0703 ja som mala.amh 0,11 povedali mi, ze prirodzene nikdy neotehotniem, po roku snazenia sa podarilo, ale zial teraz v piatok to skoncilo MA, bola som v 12+1 a babo bolo na 8+5, ci to malo spolocne s tym nizkym amh, netusim, ale nevzdavam sa a idem bojovat dalej, ale ja mam.37 rokov
@cherry1981 To mi je ľúto, ale držím palce určite sa podarí. Minulý rok som mala ešte v septembri AMH 0,10 a snažíme sa tearz 11 mesiac a AMH kleslo z 0,10 na 0,05 za 11 mesiacov.
@rybka0703 s tým amh neviem :( ja som niekde čítala že to je hodnota vypovedajúca o počte folikulov, ktoré sa nachádzajú na povrchu vaječníkov. Že skutočnú hodnotu nevie nikto, lebo vo vnútri sa to nedá nejako zmerať. Netuším. Ja som mala amh v 2015 0,23 a podarilo sa otehotnieť aj porodiť. Teraz o tri roky som mala 0,24!!!! A to som na ms nabehla asi 2mesiace po pôrode a za ten čas sa amh nezmenilo. Dokonca od 10/2017 do 04/2018 je vyššie, ale aj tak mi lekári nedávajú šancu na druhé tehotenstvo. Tak ale, skúšať sa dá stále pokym človek chce a verí 🙂
Chod do car, tam spravia aspoň iui a hp a ostatne veci. Držím palce.
@cherry1981 :( aj mne je to veľmi luto. Podľa mna to s amh nemalo nič. Nešťastná náhoda. Verím, že sa podarí otehotnieť a dotiahnete to do úspešného konca. Moc moc držím palce
@dolynkag ahoj niečo nové, ako sa máš?
@bobricek1979 som 4 DPO, tak čakám, neviem či bola ovulka, lebo teplotu nemeriam, len ovu testy som skúšala..... tak čakám, ale moc tomu šancu nedávam... ideme do kupeľov v oktobri, urobíme trošku relax...a ty
@rybka0703 ja mam dost nadvahu, jedna kamaratka mala amh 0,1 tak nejako este nizie ako ja, trpela tiez vysokou nadvahou, podstupila IVF, nic nezaberalo, schudla 40 kg, a otehotnela prirodzene, a po porode, znova schudla co pribrala pocas tehu, a hned otehotnela znova prirodzene, to mi dava nadej idem skusit schudnut, teraz ako sa podarilo prirodzene, som cca 3 mesiace alebo 2 mala upravenu stravu koly dovolenke, ze nech schudnem do plaviek a podarilo sa, ja to idem skusit cez stravu zmenit cely svoj jedalny listok, netvrdim, ze to vyjde, ze to bude mat efekt, ale za pokus to stoji.
@dolynkag no tak silno držím prsty a kúpele sú super nápad človek potrebuje vypnúť kúpele sú super. A ja čakám na ten morfologicky momentálne zajtra 17tt+0tak uvidíme drž prsty triple testy sú oki len ma trápi infekcia tak som z toho na nervy priste furt sa o ňu bojím moc.
@bobricek1979 držím prsty.... a ku komu ideš?
@dolynkag sonoclinic Dankovčík, ďakujem
@bobricek1979 aj ja som bola i neho v 12
@rybka0703 @ceklis ja som najprv riesila sancu otehotniet so svojou gynekologickou, urobila mi amh, vyslo pekne (1,97) - to bolo pred 2,5 rokom, povedala, ze "krvicka je v poriadku, mozeme planovat tehotenstvo", no ale nic sa nedarilo cele 2 roky, amh mi klesa a ked som bola znovu za nou, tak mi vravi, ze to je aj psychickeho povodu, ze "tak velmi chcem otehotniet, ze nemozem... a ze "ale uz ste o dva roky starsia!" to ma trochu zabolelo a chodime uz medzicasom do centra. Ja by som ti odporucila CAR, apúson vysetrit, a necakat na zazrak 😔... my sme dufali prirodzene ze sa to podari, ale nic. Potom sme par mesiacov premyslali a par noci nespali, kym sme sa rozhodli pre IVF - nase vysledky nas napokon k tomu zaviedli. Uvidime, ako dopadle KET.
@dolynkag áno tak hádam je dobrý dr
@rybka0703 kašli na AMH užívaj ďalej D3, ďalšie vytaminy. Pokiaľ nemáš AMH 0,00, tak je stále šanca,že sa to jedno ešte vygula.Treba pracovať na jeho kvalite. Pridaj ten Q10 a možno ešte VMK. Na zvýšenie AMH baby užívajú DHEA.
Dohodnite sa s partnerom,či budete skúšať len prirodzene.Ak sa dohodnete na centre,tak netreba čakať.
Baby tk dhea aj mna zaujima kde sa to da zohnat a v akych davkach ho uzivat?
@rybka0703 prosim Ta ake vsetky vitaminy uzivas?
@rybka0703 DHEA skús na www.swanson.sk Nie vždy je na sklade.
@kakatulik prosim Ta a ake mnozstvo uzivat? Aku davku?
@cherry1981 čo som sa tu dočítala,tak 75mg denne. Ráno 50mg, večer 25mg. Ale vraj ani 100ka neublíži. Uzivat 3 mesiace,potom pauza.
Treba počítať aj s vedľajšími účinkami ako zvýšené vypadávanie vlasov,vyrážky,mastenie pleti...

Babulky mám takú dilemu, je možné, že by sa nám ešte prirodzene podarilo bábo??? AMH 0,05, ovulácia pekne prebehne na 14 deň cyklu a pravidelne presne na 28 -29 DC príde mrcha, jednoducho mám ukážkové cykly .Teraz mám asi 2-3 dni do ovulky a dnes krásny egg hlien. A dnes mi gynekológ povedal, že sa s tým už nedá nič robiť, že už to riešiť nebudeme lebo vraj AHM je dôležitá hodnota. Tak som z toho sklamaná.