Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@rybka0703 jaaaj a ešte teraz skusam kombináciu alchemilka, gynex a vitex. Vďaka tomu sa mi prvý krát posunula ovu z 10dc na 14dc, tak snáď aj lutealna fáza bude aspoň tých 12dni. Určite treba skúsiť vitamíny, len naozaj nie naraz všetko, a keď tak aspoň tie 3-4 meSiace a potom zmena. Ja šomrú dhea tiež chcela skúsiť, len som to nikde nezohnala a tak materská kasicka v tom sarapis plus asi pomohla.
@ceklis ahoj dheu ani u nás nezozenies skôr tie americké stránky skús
@kakatulik ako kedy 🙈 ani neviem ako sa to ma správne, niekedy si dám jednu ráno a niekedy aj večer 😂 ale myslím si, že niečo to robí tým správnym smerom, fakt mi to natiahlo cyklus a to som mala že 20dnovy a ledva dva dni nejaké krvácanie. Teraz uvidím koľko dni, ale snáď dám tých 26 a už je to aj pri ms lepšie. Keby človek vedel čo komu najrýchlejšie pomôže, bolo by to super
@bobricek1979 ďakujem 🙂 skúsim niečo zohnať, ale tak o mesiac dva asi. Teraz to už nechcem moc kombinovať a čítala som aj že to skôr nepomohlo ako pomohlo, tak zatiaľ ma to ešte neláka. Mne napríklad aj inofolic robil sarapatu
Baby niektoré písali že aj v Rakúsku v lekárni to v pohode zohnať. Tak skúsim
Ja sa chystám ešte skúsiť jeden soft, tak uvidíme čo potom
Ozaj a jedna baba tu z mk mi veľmi pomohla ohľadom tých vitamínov a zevraj na kvalitu vajíčok pred ivf (čiže asi aj pri prirodzenom snazeni sa o tehu) melatonin. Tak neviem 🙂 mne to pomáhalo asi skôr na psychiku, tak ale ta niekedy dokáže zázraky
@ceklis aj o tm melatonine som počula tal držím prsty silno💕👍👍👍
Babenky- uzivali ste niektora kotvicnik? Vela som o tom pocula, len mne sposobuje, ze hned dostanem mrchu. Mali ste aj vy taketo problemi?
@nikolajka2 ja som ho používala mávala som závrate nič mi nepomáhalo a tento čaj mi pomohol veľmi
@ceklis mne v centre kazal uživat doktor dhea tri mesiace,ale mne aj tak nepomohla
@ceklis Dheu treba brat v urcitych davkach cca. 60-70mg tak to bolo aj mne naordinovane, viac vraj nie, lebo sposobi sarapatu v tele 🙂 Ja som ju brala pred prvym tehu ale vies ako to je, ze ci to zabralo, alebo nieco ine, tazko povedat. Ja som ju kombinovala s Macou a Kotvicnikom dokopy, brala som to 3 mesiac, vraj tolko sa to ma brat, aby mala ucinok. Treba si dat pozor na synteticke napodobeniny, je ich zial vela na trhu, hlavne tie zo zahranicia su na tom postavene. Idem ti pisat spravu 🙂
@nikolajka2 Ahoj a preco chces prave Kotvicnik brat? On je urceny na zlepsenie ovulky ak ti chyba, alebo ju nemavas, na dozrievanie vajicok. Mal by harmonizovat hormonalny system, zvysuje testoteron u muzov. Ak mas problem s testosteronom, nebrala by so ho. Pre zeny je lepsia Maca peruanska, ako Kotvicnik, pripadne kombinacia Maca + Kotvicnik alebo Vitex jahnaci.
@melmel78 - mam uz 43, tak sa este chceme dopracovat k 1-mu babetku bez IVF(tych uz mam zopar sa sebou).Chcela by som to nejakou prirodnou formou a citala som o kotvicniku. Ja mam ovulku uz velmi slabu, alebo vobec. Len sa cudujem, ze mi to spustilo riadnu mrchu a to taku dlhu, ze ani za normalnych okolnosti taku nemam. Macu som naposledy skusala od Jamiesonu , len ma nenspadlo kombinovat to spolu. No neviem co by som este vyskusala, Dheu som tiez skusala, ale nic z toho.Mame este 1 mrazaka,ale akosi sa nemam do dalsieho IVF a umelych hormonov, bojim sa rakoviny.
@nikolajka2 jasne chapem, vies co na tvojom mieste skocim na gyndu, nech spravia hormonalny profil komplet, aby si vedela, ze co mas brat, ci tam je nejaka nezrovnalost v hormonoch, Lebo ked pises, ze si mala dlhu mrchu, tak aby si zbytocne nestracala cas branim niecoho, co nebude mat zmysel pre teba. Ak chcete babenko, tak to sprav takto radsej a potom podla problemu budes riesit ci Kotvicnik a co este ine 😉 Drzim velmi palce nech sa podari prirodzene a ked mate mrazaka, tak toho si nechajte keby to nevychadzalo nejaky cas. Rakoviny sa bojime asi vsetci a tie hormony co do nas tlacia nam na istote 2x nepridaju, takze chapem tvoje obavy. No pri KET sa to este da zvladnut
Tu su popísané účinky aj kedy čo treba brať, vitex je písané v druhej časti cyklu, pupalku v prvej.... je to riadna veda toto:
https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/prirodne-lieciva-bylinky-na-podporu-pl-mktisu/
@kakatulik hej :( zvýšené embryotoxicke cytokiny. Ale našťastie len mierne a tak max na 6-8tyzdnov skúsim medrol, posledné ivf a balim to 🙂 koniec roka a potom už nebudem nič riešiť. Uvidíme, aspoň dačo našli, tak sa spolieham na to, keď budú cytokiny dobre, babo sa snáď chytí. Ešte skúsim tu dhea, len to asi do ivf nestihnem, tak neviem či posunúť alebo ísť do toho. Keby sme len vedeli čo spravit aby to vyšlo 🙂 spravíme prvé posledné.
Dostala som krámy...naivne som myslela že hneď ako pri prvom otehotnieť... nevadí skúšam ďalej..veď mám iba 40🙂
@ceklis aj ty beries toto svinstvo? Ja som to brala 3/4 roka a tiez ne embryotoxicke latky, mala som mierne zvysene. Pomohlo, lebo opakovane testy boli uz ok. Potom som mala od januara tohto roka pokoj, telo sa vycistilo a kontrolne testy som si uz nedavala robit, citila som sa v pohode. No a potom prislo tehotenstvo a som zasa na kortikoidoch 😖 Ale zatial preventivne, prave kvoli tym cytokinom aby nespravili v tele bordel. Cakam na vysledky krvi, ktore trvaju 3 tyzdne ze ci mam brat dalej alebo nie....lenze teraz mi nedala Medrol, ale Dexamed, ktory mi pichaju do zadku. Ta dhea ak planujes ivf v blizkej dobe podla mna vyznam moc nebude mat, jedine ak by si to brala dlhsie teda aspon 2 mesiace vkuse a viac. Ako pise Katulik, radsej na kvalite vajok a sliznici popracuj 😉👍 Na vajka mas dobru aj tu Macu peruansku napriklad, ale aj antioxydanty ako Resveratrol, Q10 su dobre na to. Sliznica sa po case upravi sama, cajikmi ale ja som brala napriklad na to tinktury aj tie boli perfektne
@ivankalaco Ako sa darí zakladateľke témy? už si sa dávno neozvala....užívaš si to tehuľkovanie asi
@melmel78
@kakatulik tak baby a čo teda ešte na tu kvalitu sliznice?
Ja sa obávam toho, že sa tie vklady nepodarili práve kvôli tým zvýšeným cytokinom. Teraz mi dala len na 2-3mesiace ten medrol a ja verím že pomôže a to ďalšie ivf bude úspešne. Do konca roka medrol určite vysadím. Nebudem to dlhodobo brat, len keby zistili že som tehu a malo by to pomôcť. Inak nie. Ďakujem za kazducku radu 😘😘😘
@janulka232 ahoj, no ako? Vsetko ok?
@ceklis Katulik som poslala do spravy, poslem aj tebe, kedze su tam nazvy produktov a zmazali by to odtialto. Na kvalitu sliznice je vela roznych veci, bavila som sa o tom aj s mojou dr z centra, ktora cestuje krizom krazom po konferenciach do Ameriky, odkial taha rozumy a pomaha pacientkam tu u nas. Ty mas problem s nizkou ci vysokou sliznicou? Ono ani nejde tak o tu vysku, ako kvalitu sliznice, u mna to bolo detto....kazdy ze je to nizke, to sa nechyti a struktura ze nie je dobra. Brala som uz bars co, keby som to tu menovala, sme tu dlho. Ale zistila som, ze zaklad je mat celkovo telo v pohode, byt zdrava, ziadne zapaly, lebo vsetko so vsetkym suvisi. Brala som dlhodobo Pink Fertil, aj 2 roky, ale prd...potom som to prestala a vyskusala vyzivu pre sportovcov, brala Gynex, vceli pel cisty a pila Gynastan caj. Cvicila som primerane, aby som sa citila dobre. Cyklus sa mi spravidelnil na 28 dni, mala som ovulku a takto to bolo 3 mesiace. No a zazrak sa stal 🙂. Podla mna to bude vo vnutornom nastaveni, v celkovej pohode, zdravom zivotnom style. Pisem ti do spravy tie tinktury a aj tie vitaminy pre sportovcov

@kakatulik Ďakujem krásne.