Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@bobricek1979 ja som v 11tt, rano to brucho vyzera relativne normalne ale cez den posobim ako v 5 mesiaci snad 😀 Mna az 16/10 caka gynda a nejake tie vysetrenia, u mna to este len zacina ten kolotoc. Ak nemas problemy, nemas sa coho bat a urcite je malinka v poriadku. Ani take steklenie necitis? To by malo byt ono. Minule to tu niekto rozoberal, ale neviem ci nie na inom fore 🙂
@melmel78 už si nepamätám podarilo sa vám tehu prirodzene? My ideme teraz na iui
@butterfly333 ano prirodzene chvala bohu 👏😇 Preco prave na iui ste sa rozhodli? Ci lekar tak odporucal?
@melmel78 na umelé nechceme ísť tak mi gyn v centre odporučil iui tak verím sa to podarí.
@butterfly333 jasne chapem, kvoli mnozstvu hormonov asi vsak? Drzim ti palce
@melmel78 áno aj preto sa bojím lebo švagriná kamoška dlho nemohli mať bábo tak išli na umelé to sa podarilo bola tehu asi 2 mesiace a doma odpadla a zomrela ani jej muž záchranár jej nedokázal pomôcť zistili že to bolo z hormónov
@butterfly333 Môj Ty Bože... 😢
@melmel78 no ako sa snažím zatiaľ nič necítim, neboj ti ti zbehne veľmi rýchlo a budeš mať po vyšetreniach no tak veľmi dúfam, že je malá v poriadku. Veď to už za chvíľu tiež všetko absolvuješ. Dávaš aj trisomy či neriesis. Takisto som to mala aj ja poobede, ako v 5mesuaci som maka bruško každý sa divil že mi tak skoro bruško vybehlo
@ketere v tých centrách je to niekedy hop alebo trop nedrz sa nekvalitneho vajka
@ketere no zmrazené už nie, ale aj tak si nemyslím že je to vo vajkach
@ketere ja by som ti odporučila asi reprodukčnú imunologiu, môžeš mat zvýšené embryotoxicke cytokiny ktoré majú za príčinu neuhniezdenie embryjka. Skús ísť tam pred ďalším vkladom aby si mala istotu že tieto veci su ok. Ja mám jedno babo tiež a riešime teraz druhé, dva vklady nič a teraz mám pauzu práve kvôli tomuto. Pritom prvé sme spravili v 2015 a teraz mám problém už 2roky sa nedarí. A určite keď tak aj hematologiu si daj spravit, tieto veci sa časom menia a môže to byt ozaj len daka “maličkosť” a pôjde to. Toto je tvoj tretí vklad, že?
Čo sa týka centra, ja som bola presne tam kde ty a viem že je to celé biznis, no teraz keď tam máš mrazacikov je asi blbosť ísť do iného. Len skús tie vyšetrenia vybaviť aby si mala toto ok a zbytočne si neprezivala ten stres. Držím palce
Genetika sa už nedá spravit, to sa malo robiť pred mrazenie a dala by si za jedno cca 300-350eur, vyšlo by to dosť :(
Neboj, určite sa podarí ✊🏻✊🏻✊🏻 Naozaj je super že už “len” vklad máš pred sebou, to je to najkrajšie a najmenej namáhavé 👍🏻👍🏻👍🏻
@ketere nepotrebuješ lístok vôbec, reprodukčnú imunologiu skús bud imunovital v Bratislave alebo je v Nitre niečo asi lepšie. Tam robia aj protilátky na spermie, ale keď máte už hotové embryjka, asi to neni treba. Tu v imunovital spravia skoro všetko, čo môže brániť uhniezdneniu. Ja som zvedavá ako mi pomôže ta “liečba”, nie je to bohviečo tie kortikoidy, ale hovorím si že pokus dám a uvidím. Teraz v novembri idem na soft ivf, tak snáď. A hematologiu si vygugli mudr drakulova na Kramároch, čím skôr to objednaj :( dlhé cakacky sú. Je inak haluz že toto už nikto nerieši, že sa to nechce uchytiť :(
Ešte keď tak by som odporučila hysteroskopiu, to by to mohol spravit tvoj gynekológ mesiac pred vkladom. Ak by tento vklad nevyšiel, chod za doktorkom do centra a spýtaj sa ho čo ďalej! Lenže toto nikde neriešia :( kamarátka ma za sebou 19vkladov (6v reprofite) a tiež to nikdy neriešili a niekto jej s tým nevie pomôcť.
@ketere ja som bola na hematologii u doktorky knapkovej na sustekovej, velka spokojnosť. No hematologia by to nemala byt, ak je porucha zrážanlivosti, prejaví sa okolo ôsmeho týždňa. Pokial viem, aj mrazené embrya môžeš preniesť do iného centra. Ja keď som mala pred vyše rokom vklad, embryo prežilo kultiváciu, dokonca dve. Jedno sa uchytilo, v siedmom tyzdni sa prestalo vyvíjať, vraj nekvalitne vajíčko. Že nemá embryo genetickú vadu sa nedá zistit kým sa geneticky nevyšetrí.
@ketere tak ako Ti piše ceklis kym pojdeš na dalši vklad sprav si vyšetrenie aj,ked nie kedy je to o štasti.Ja tiež mam spravene vyšetrenie hned ako prvy vklad nevyšiel a aj tak sa nedarilo aj posledny vklad vyšiel.A maš ešte embryjka,že nemusiš absolvovat všetko odznova.Škoda,že v centre neriešia prečo sa nedari,lebo je to jeden velky biznis
@ketere aj mne sa doky snazil nahovorit ze som stara lebo mam 37
Sj moje celkom pekne prezili PK ale sj tak mi vklady nevysli ake ja som nedala genetiku tak mozno by tam nasli ze ani 1 nieje vhodne na vklad. Mne 3x vkladal az 3 embryjka ze vyskusame a budeme dufat a aj tak sa nepodarilo. Mozno blba genetika
@ketere dali mi medrol, to asi dávajú väčšinou :(
Dohodnutí sme na max 3mesiacoch. Mám nastavenú dávku na 6-8tyzdnov, idem potom na ten soft a na kontrolný odber a podľa toho uvidím čo a ako. Ak sa nechytí, tak to vysadím. Nechcem to brat dlhšie ako tri mesiace :(
Bojím sa toho, čo to so mnou spraví, čítam o tom samé zle veci. Jasne, že niekomu to pomohlo a donosili bábätko, kiež by to bol aj môj prípad. Inak haluz, že tri roky dozadu som taký problém nemala. Zevraj tie cytokiny čo ovplyvňujú to či sa chytí embryo ci nie, môžu byt zvýšené z hocijakého zápaloveho ochorenia (zuby, gynekologické veci, pľúcne chlamýdie a kadečo takéto) takze treba fakt asi hlavne byt 100% fit a to je základ
Skús tu reprodukčnú imunologiu, snáď tam bude všetko ok. Výstelku si mala akú?
@jania023 aj tak je to dost, som na tom podobne, tie hormony som neznasala, aj ked ked som nemala dajake velke problemy z nich. co uz ked sa inak nedalo...ja som strasne tazko niesla prve ivf, ked sa to nepodarilo, druhe tiez, dobre som sa vydepkovala, poplakala si a potom som sa dajako anstavila, ze budem skusat a podari sa snad. vdaka bohu, mala som stastie a mam dvoch krpcov. prveho ked som mala 38 a druheho 40r.
@ketere ja teraz moju segru nahanam aby sla na hemato a imuno vysetrenie. Su pred prvym ivf a hovorim jej ze ja mat tie skusenosti vtedy co mam teraz tak som mohla kopec casu nervov a penazi usetrit. Dr im to aj navrhol ze je dobre mat tie vysetrenia. Ja som na imunologii bola tu v Ba v Imunovitale a mne robili vsetko to co v Nr takze podla mna trepat sa do Nr a cakat 2 mesiace na termin je od veci. Na hematologii tu v Ba tiez dr Knappkova a tiez uplne v pohode. Na dr Drakulovu sa dllllho caka skusala som aj tam.
@jania023 citam, a obdivujem, ja mam zase velmi nizke amh, cize pricina sa vie.....napriek tomu som otehotnela prirodzene, zial skoncilo to MA, a tym, ze mam tak nizke amh mi odporucaju darcovske vajicko. Ale to som si povedala, ze nie radsej pojdeme a adoptujeme si dietatko, nad moznostou adopcie ste nerozmyslali? Viem, ze nie kazdy by siel dotoho, ako ja nepojdem do Ivf. 😊😊To ma len tak napadlo, ked som citala , ze aj dcerka tuzi po surodenvovi....a je tu aj moznost adopcie.

@dolynkag ano prepac 🙂