icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

dolynkag
7. nov 2018

@kakatulik Edwards 😭 19 tt

melmel78
7. nov 2018

@dolynkag supis, som rada, ze uz ste takto pokrocili 👏🙂 . Cakame na spravicky z pondelka, ja idem zajtra na gyndu som v 15tt takze odber krvi, uzv a neviem co este. Dnes mam nejake mega nafucane brucho, neviem ci z jedla alebo babo podrastlo

bobricek1979
7. nov 2018

@dolynkag veľmi sa teším👍💕

danicabbb
7. nov 2018

@dolynkag jáj to už tak zbehlo super je to
Držím moc moc prsty 💕

santine
7. nov 2018

ahojte, tehulkam prajem len tie najlepsie vysledky, je to velmi povzbudzujuce. Ja som mala ist na KET v piatok, endometrium bolo super, ale zrusilo sa to koli infekcii, musim byt najprv fit 😢 bola som velmi sklamana a nahnevana, uz cakame treti cyklus. Takze to vyjde na december. Krasny vecer vsetkym.

nila1111
7. nov 2018

Ahojte dievcata, nedavno som sa prihlasila a ak mozem sa ku Vam pridat, budem rada..
Mozem sa opytat , ci mate skusenosti s nizkym amh... ci nieco uzivate na jeho zvysenie, alebo teda na skvalitnenie toho co mame ? Neviete poradit nejakeho experta, ci centrum, kde by vedeli pomoct. ? Moja lekarka, ze vraj spontanne to nepojde... ale co citam, tak sa to da aj spontanne, vsak ?

kakatulik
7. nov 2018

@nila1111 kolko mas prosim ta to amh ked ta tak strasia?

nila1111
7. nov 2018

0.29... pravdu povediac vystrasili ma uz ked som zistila, ze je 0,5 ... vtedy po clostile sa zadarilo, ale skoncilo to mmt a 6 mes pauzou :(

kakatulik
7. nov 2018

@nila1111 tak je to malo,ale pokial nie je nula,tak je este nadej. Vajicok je uz malo,ale su. Treba popracovat na ich kvalite...
AMH sa da vraj zvysit vitaminimD, uzivanim DHEA,na kvalitu vit E,vcelia materska kasicka,vitamin Q10.....
Moja kolegyna otehotnela s AMH 0,01,cize no asi o stasti.

nila1111
7. nov 2018

@kakatulik dakujem... su chvile ked som optimisticka a potom ked mi je z toho doplacu...
To je super ze poznas niekoho osobne, dodava to nadej.. ( nevies ci jej to vyslo prirodzene, ci ivf ?) ... mna po konzultacii v centre, spominali ze skor darovane uz :( ... ale tak slovenske centra asi nie su dost skusene...
.. pijem alchemilku prvu polovicu cyklu a teraz som niekde vycitala , ze kotvicnik je tiez dobry... inde ze gynex, gynastan.... nemate s tym skusenosti ? A este inofolik hlcem 2 pred spanim ( rano nestiham) , nasla som na nete inofolik plus, neviem len ci sa moze dlhodobo...

melmel78
7. nov 2018

@santine ahoj no to ma mrzi, ze infekcia ale presne ako pises, musis byt fit. A je lepsie, ze to podchytili, ako keby ti mali spravit KET a neuchytilo by sa kvoli infekcii prave. Je to na nervy, ze clovek sa tesi a zrazu toto 🙄. Co ti dali antibiotika? Drzim palce nech si cim skor vyliecena

kakatulik
7. nov 2018

@nila1111 prirodzene vyslo tej mojej kamoske. Oni na zaklade tejto hodnoty uz ani neskusali, Boli v pestúnskom programe. Neuzivala nic....
Tak ono treba asi skusat. Jasne ze ti v centre hlavne darovane ponuknu. Lepsie zarobia a je to jednoduchsie,ale ja si myslim,ze na tie je este cas. To mozes skusit aj neskor trochu ak budes chciet.
Mas pravidelny cyklu? Ovulujes?

melmel78
7. nov 2018

@nila1111 ahoj nebud smutna, vsetko je aj o stasti, aj o tom, ako pristupujes k rieseniu problemu a tiez o tom, do akych ruk lekara sa dostanes. Ja som tiez dlho bojovala. Kazda co sme tu mame ine skusenosti, zazitky. Tazko radit, ze co brat, lebo zalezi od toho, co vsetko chces upravit okrem AMH, ci mas ovulaciu, ci mas nizku, vysoku sliznicu, ci mas pravidelny cyklus....Ale vo vseobecnosti, ak chces restartovat telo, ocistit si ho, urcite bylinky su dobra volba. Kazda je vsak na iny problem, tak sa este trafit 🙂. Aj vcelia materska kasicka je super, gynex kvapky tak isto. Katulik ti to pekne napisala

nila1111
Autor odpoveď zmazal
nila1111
7. nov 2018

@melmel78
@kakatulik dakujem za odpovede.
Ani neviem kde je vlastne problem, myslim ze hlavne v tom amh... ale ktovie, zatial ma nik poriadne nevysetril... bola som na endokrinologii, tam by malo byt vsetko v poriadku.
Moj odhad... mozno aj kratsia lutealna faza ( ale to by nemal bt hadam az taky problem)
Ale mam stresujuce zamestnanie... co bud tiez mat podiel. Ci ovulujem? Nuz ktovie, testy mi velmi neukazali dve ciarky, ale bazalna teplota vykazujevzostupy a poklesy pred mensesom... tak hadam. Priechodnost vraj uz v mojom veku nevysetruju... ( co je podla mna blbost) ale asi to mysleli tak, ze rovno ivf a nestracat cas ???

kakatulik
7. nov 2018

@nila1111 to je co za blbost ze priechodnost nevysetruju???? kolko mas rokov ak sa smiem spytat.

Nooo ak je LF kratsia ako 11dni,tak by to aj problem mohol byt. ja neviem,asi by si si mala najst normálneho gynekológa,ktory ta poriadne vysetri,odoberie HP v priebehu cyklu 2-3krat atd....niekoho odpisat len kovli amh?To len hovori o tom, kolko vajicok sa nachadza na povrchu vajecnikov...dalej nic.
Skus sa dat do phody,nahod tu VMKa daj sa vysetrit.
Ja mam riadne po 40.ke a vraj mam nepriechodny vajcovod jeden. Lekar co mi to povedal mi este odporucil,aby som to zopakovala a ze tehotenstvu nic nestoji v ceste.....
Vies ake si mala FSH? To je dolezitejsie ako AMH.Dalej meraj BT a premyslaj ci je pre teba priechodne to IVF,alebo nie.

kakatulik
7. nov 2018

@nila1111 hod graf ak mas😉

nikolajka2
8. nov 2018

@nila1111 -ahoj, ja som mala AMH 0,25 ked sa zadarilo nam prirodzene, ale neviem ci ma nenastartovali aj IVF ka kt. som absolvovala predtym. Hormony zvysia AMH troska. Tak hlavu hore.

nikolajka2
8. nov 2018

@kakatulik - mozem sa spytat, ake ma byt cca FSH po 40ke cca. Tiez este skusame a chceli by sme este 1 baby.

ceklis
8. nov 2018

@nikolajka2 fsh ma byt max 12,5 (to su odbery 2-5dc)

kakatulik
8. nov 2018

@nikolajka2 FSH sa nerozdeluje podla veku...ked Stupa nad tych 10,tak to naznacuje,ze vajecniky zu nepracuju tak ako maju.

kakatulik
8. nov 2018

@nikolajka2 tak ono je jasne,ze to vekom Stupa,ale nemusi az tak rapisne. Aj mladsie zeny maju vysoke FSH.

kakatulik
8. nov 2018

@ceklis ahoj moja. Ty ako pokracujes?

ceklis
8. nov 2018

@kakatulik ďakujem krásne za opýtanie, ivf sa posúva stále ;( mám trochu strach, ale už to nejdem odkladať, čakám na ms a idem do toho. Beriem medrol, tak som čakala na kontrolné výsledky, tie budú budúci týždeň, ale dovtedy asi už ms príde, tak snáď tie kortikoidy pomôžu. A inak, som nahnevaná celkom. Lebo som chcela ísť pred stimulkou hneď druhý deň cyklu na fsh aby som vedela či to ma vôbec zmysel a vieš čo doktorka povedala,!?!?! Že pre nich nie je fsh tak dôležité ako amh!!!! To ma akože zabila! Veď keď bude vysoké, tak vôbec nemá zmysel ešte niečo pichat! Kokos, vytočená som riadne. Doma mám taký domáci fsh test, ale ako veľa sa môžem naň spoľahnúť? 🤷🏼‍♀️ Strašne sa bojím že nebude vajco 😕

kakatulik
8. nov 2018

@ceklis no super...aby sa z toho sprosteho amh nepototooo...mne tiez jeden gyn.povedal,ze fsh ho zaujima viac.

cuttina
8. nov 2018

@ceklis moj doktor chcel vzdy vidiet aj amh, aj fsh. Povedal, ze treba pozerat na oboje, inak to nedava zmysel.

santine
8. nov 2018

@ceklis ahoj ceklis, u nas v centre to fungovalo tak, ze pocas stimulacie a sledovania uzv vzdy odoberali aj krv na hormonalny profil. Ja som mala soft stimulaciu Letrozolom a iba jedno vajicko z 3 folikulov. Ale to sa dalo cakat nakoniec. Bola som sklamana, ale je to soft s najnizsimi davkami, vyhla som sa neprijemnym ucinkom. Niekedy ani pri vysokych davkach vsetkeho nemaju velky "vytazok" a zostanu 1-2-3 embryjka. Drzim ti palce.

ceklis
8. nov 2018

@kakatulik zlatý to doktor, ma pravdu!!! A to ja som akože len laik, ale viem že amh môžem mat aj 1, keď bude fsh tak Ako naposledy (22) nám smolu a nič neporastie

ceklis
8. nov 2018

@cuttina veď práveže ja to viem ;( ešte rozmýšľam ísť k môjmu ráno pred prvou injekciou na odber

cuttina
8. nov 2018

@ceklis a to ti povedala normalna gynekologicka, alebo niekto z centra? Lebo niektori obvodni gynekologovia nevedia....